W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Apple tv ile kullanacagim tv onerin var mi peki
Sana tavsiyem fazla para harcama. U9510 modeli dedin. Fiyatı uygunsa al bunu. Birde Apple TV.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Samsung un modelleri kötü değil
Sadece bu fiyata değmez. Hele 7000 serileri boş her yönüyle fazladan para
Samsung ta giriş seviyeleri arasında
7xxx
8xxx
Arasında en çok 55 inç olan
55tu8000 modelini görüntü olaraktan beğendim. Doğru renk. Va göre hızlı panel

G Çevrimdışı

Grkn32

Yeni Üye
27 Haz 2021
9
36
Sana tavsiyem fazla para harcama. U9510 modeli dedin. Fiyatı uygunsa al bunu. Birde Apple TV.

Samsung un modelleri kötü değil
Sadece bu fiyata değmez. Hele 7000 serileri boş her yönüyle fazladan para
Samsung ta giriş seviyeleri arasında
7xxx
8xxx
Arasında en çok 55 inç olan
55tu8000 modelini görüntü olaraktan beğendim. Doğru renk. Va göre hızlı panel
Tamam kardesim sagolasin agzina saglik

E Çevrimdışı

ersin11

Yeni Üye
7 Şub 2020
20
37
Televizyon Tavsiye Ana Konu <<--- tıkla fiyat makul ise Ortalama bir TV alınabilir
Abi selamlar 5.6 ay sonra 55u9300 panel kırık revizynlu idi şükür 55ul3b63dt bi tv alabildim buda revzynlu ön panel çizik diye kutuda gözküyo ama yenilenmiştir neyse bunun sıfırının1000tl farklada alırdım ama neden fazla vereyim ki abilerim F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı dün kruldu servis te gelenler panel testi istedim nasıl girlceğini bilmiyolar bile dedim ölü piksel varsa nolcak vestelle irtibata geçersin dedi çekti gitti nyse ben sonra baktım nerdeyse 5.8 arası ölü piksel gördüm bunların nekadarı kabul napmalıyım sayenizde okadar bilgilendmki onlara sorular yönelttim kaldılar ben elktronkçiyim bilmiyom dedi ? napmalıyım kısa ve öz saygılar

Birde ufak bilgilendirme yaparmısınız
Seri no:9552372 100002

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
asd.png

Artık marka konusunca ve bütçe konusunda seçimimi yapıp servisinden ve vestele nazaran daha iyi olmasından dolayı Toshiba tv almaya karar verdim.
Bu aşamada saygı değer forum ailesine bir kaç sorum ve tavsiyelerine ihtiyacım olacak.
öncelikle boyut olarak 55 inc düşünüyordum fakat arasında kaldığım bu iki model olan ul3a63dt ve ua3a63dt modellerinin sadece 58 ve 50 inçleri mevcut.
İlk sorumda burada devreye giriyor ki şöyle: Panel farklılıkları yok ise dizayna ve oturma düzenine göre boyut belirleyeceğim için panel farklılığı var mıdır? çünkü araştırmalarımda bu modelin anakartları ve panelleri günü kurtarıyor.
İkinci ve asıl merak ettiğim soru ise UL modelindeki yazılımsal vs. sorunlardan dolayı çekimser durumdayım ama internetteki araştırmalarım sonucu Ultra Motion (MEMC) desteği isim değiştirmiş ve TRU Picture Engine adı altında TRU Resolution ve TRU Micro Dimming TRU Flow özellikleri ile karışımıza çıkıyor.UA modlinde MEMC desteği yani TRU Flow özelliği görünmüyor ki bu benim için önemli bir özellik ki maç çok izlerim. Bu konuda acaba ben mi yanlış baktım yoksa kağıt üzerinde işletim sistemi haricinde her iki model de özellikleri aynı mı?
Yani genel itibari ile hangi modeli seçmeliyim bu zamanda? UL ve UA arasında da 58" ve 50 arasındada kaldım şu anda?

A Çevrimdışı

Adrasa

Yeni Üye
30 Haz 2021
10
31
Öncelikle herkese merhabalar, Xbox Series S cihazımla kullanacağım bir tv'ye ihtiyacım var. Bütçem en üst sınır olarak 4000 TlL. Cihazım 2K görüntü verebiliyor. Tv inç olarak 43" ile 50" olabilir. Uygun F/P tavsiyelere açığım.

Ö Çevrimdışı

Önderahmed 

Aktif Üye
23 Şub 2019
229
41
sevgili kardeşlerim Vestel TV'de uygulamaya şifre koyma özelliği var da ben mi bulamıyorum acaba
örnek YouTube uygulamasına şifre koymak istiyorum TV'de son yazılım yüklü 2021 3. ayda ki yazılım

IMG20210630184419_00.jpg

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

Loroz

Yeni Üye
22 Haz 2021
7
39
asd.png

Artık marka konusunca ve bütçe konusunda seçimimi yapıp servisinden ve vestele nazaran daha iyi olmasından dolayı Toshiba tv almaya karar verdim.
Bu aşamada saygı değer forum ailesine bir kaç sorum ve tavsiyelerine ihtiyacım olacak.
öncelikle boyut olarak 55 inc düşünüyordum fakat arasında kaldığım bu iki model olan ul3a63dt ve ua3a63dt modellerinin sadece 58 ve 50 inçleri mevcut.
İlk sorumda burada devreye giriyor ki şöyle: Panel farklılıkları yok ise dizayna ve oturma düzenine göre boyut belirleyeceğim için panel farklılığı var mıdır? çünkü araştırmalarımda bu modelin anakartları ve panelleri günü kurtarıyor.
İkinci ve asıl merak ettiğim soru ise UL modelindeki yazılımsal vs. sorunlardan dolayı çekimser durumdayım ama internetteki araştırmalarım sonucu Ultra Motion (MEMC) desteği isim değiştirmiş ve TRU Picture Engine adı altında TRU Resolution ve TRU Micro Dimming TRU Flow özellikleri ile karışımıza çıkıyor.UA modlinde MEMC desteği yani TRU Flow özelliği görünmüyor ki bu benim için önemli bir özellik ki maç çok izlerim. Bu konuda acaba ben mi yanlış baktım yoksa kağıt üzerinde işletim sistemi haricinde her iki model de özellikleri aynı mı?
Yani genel itibari ile hangi modeli seçmeliyim bu zamanda? UL ve UA arasında da 58" ve 50 arasındada kaldım şu anda?
Merhaba,
Bende sizinle tam olarak aynı durumdayım. Uzun araştırmalarım sonucu sizin listenizdeki 58UA63DT yi alıcam ya da gidicem full hd 43 inç bir grundig alıp, bir müddet sonra philips alacağım.
Maç yayinllari 50 fps olur. Memc bu karede çalışmaz .
25 karede memc çalışır. Baktığın modellerde.
Bu 4 model arasında tavsiye edebileceğiniz var mı hocam?

Biliyorum forumdaki bilgili arkadaşlar tavsiye verme konusunda çok çekimserler ancak forumun adı tavsiyeforum değil mi :) Türkiye'de insanlar gerçekten çok zor para kazanıyor ve parasının boşa gitmediğinden emin olmak istiyor. Çünkü yanlış olursa sorun değil gideyim yenisini alayım diyebilecekleri ekonomik özgürlükleri yok. Bu yüzden en sorunsuzunu almak, doğru kararı vermek istiyor.

En azından "şu cihaz parasını hak eder" ya da "ben olsam şunu alırdım" diyebileceğiniz mesajlar olursa merakla cevap bekliyoruz.

Herkese iyi forumlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Öncelikle herkese merhabalar, Xbox Series S cihazımla kullanacağım bir tv'ye ihtiyacım var. Bütçem en üst sınır olarak 4000 TlL. Cihazım 2K görüntü verebiliyor. Tv inç olarak 43" ile 50" olabilir. Uygun F/P tavsiyelere açığım.
2k da hiçbir Tv'de sıkıntı çekmezsiniz .sadece IPS yada Va panele karar verin yeter.

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
Merhaba,
Bende sizinle tam olarak aynı durumdayım. Uzun araştırmalarım sonucu sizin listenizdeki 58UA63DT yi alıcam ya da gidicem full hd 43 inç bir grundig alıp, bir müddet sonra philips alacağım.

Biliyorum forumdaki bilgili arkadaşlar tavsiye verme konusunda çok çekimserler ancak forumun adı tavsiyeforum değil mi :) Türkiye'de insanlar gerçekten çok zor para kazanıyor ve parasının boşa gitmediğinden emin olmak istiyor. Çünkü yanlış olursa sorun değil gideyim yenisini alayım diyebilecekleri ekonomik özgürlükleri yok. Bu yüzden en sorunsuzunu almak, doğru kararı vermek istiyor.

En azından "şu cihaz parasını hak eder" ya da "ben olsam şunu alırdım" diyebileceğiniz mesajlar olursa merakla cevap bekliyoruz.

Herkese iyi forumlar.
Zaten Bu başlığın kapanması gerek :bye:mutlu Tavsiye forumunda TV tavsiye başlığı bildiğin ağlama duvarı oldu herkes ihtiyacı olan tavsiyeleri soruyor forumu takip ediyor ama kimse istediği cevabı alamıyor. bu kadar araştırmaya belki dua etsek kabul olur güzel bir tv alırdık.:haha1 Tabi ki latife yapıyorum Allah herkesin yardımcısı olsun artık gözü karartıp alıcam birini bende bir kere dilimiz yanmadan bu tv işini de çözemeyecek gibiyim. En iyisi kendim tecrübe etmek. ilk seferinde çok para vermemek en mantıklısı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Merhaba,

Herkese iyi forumlar.
Tavsiye olarak 50 inç model alın yerli markalardan. Daha iyi olur. Panel ve soc ları aynı. Birine android işletim sistemi ni yükler. Birine vestelin işletim sistemi ni yükler. Fiyat uygunsa alınabilir.

A Çevrimdışı

Adrasa

Yeni Üye
30 Haz 2021
10
31
2k da hiçbir Tv'de sıkıntı çekmezsiniz .sadece IPS yada Va panele karar verin yeter.
Yerlilerden IPS 50" hangisini önerirsiniz ? Belki de bu attıklarım IPS bile değildir, nereden panelleri anlıyoruz bilemediğim için.

Vestel 50U9500 - Grundig 50 GEU 7830 B - REGAL 50R754UA9 - REGAL 50R754U

L Çevrimdışı

Loroz

Yeni Üye
22 Haz 2021
7
39
Zaten Bu başlığın kapanması gerek :bye:mutlu Tavsiye forumunda TV tavsiye başlığı bildiğin ağlama duvarı oldu herkes ihtiyacı olan tavsiyeleri soruyor forumu takip ediyor ama kimse istediği cevabı alamıyor. bu kadar araştırmaya belki dua etsek kabul olur güzel bir tv alırdık.:haha1 Tabi ki latife yapıyorum Allah herkesin yardımcısı olsun artık gözü karartıp alıcam birini bende bir kere dilimiz yanmadan bu tv işini de çözemeyecek gibiyim. En iyisi kendim tecrübe etmek. ilk seferinde çok para vermemek en mantıklısı.
Bu 58 inçlerin genelde panda panel olduğunu ve upscale yani yukarı yönlü ölçekleme konusunda başarılı olmadığını duymuştum. Hatta piyasada çok başarılı bir 58 inç panel olmadığını duymuştum Adem Helvacı Adem Helvacı kanalında (Yanlış anlamış olabilirim.) O yüzden 50 inçlere yönelmek mantıklı olabilir. Ya UA alıp konuyu kapatacağız ya da UL alıp yetmediği zaman mi box bağlayacağız.
Tavsiye olarak 50 inç model alın yerli markalardan. Daha iyi olur. Panel ve soc ları aynı. Birine android işletim sistemi ni yükler. Birine vestelin işletim sistemi ni yükler. Fiyat uygunsa alınabilir.
Teşekkürler :)

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Yerlilerden IPS 50" hangisini önerirsiniz ? Belki de bu attıklarım IPS bile değildir, nereden panelleri anlıyoruz bilemediğim için.

Vestel 50U9500 - Grundig 50 GEU 7830 B - REGAL 50R754UA9 - REGAL 50R754U
50-58-70 inç lerde IPS üretimi yok.sadece Va . Diğer inç ler karışık her ikisinde var

Olceklemede en iyi Samsung yapar..
Her TV olcekleme yapar. Ama bunun ne kadar önemi size kalmış. 4k TV ye 4k yayın verirsen. O zaman iyi.
HD yayın verirsen 4 kat piksel demektir.goruntu de bişey değişmez hata olcekleme den dolayı sadece genişler.

4k model 4k da kendini gösterir. 1080 verirsen yükseltir. Ama görüntüde bişey olmaz.

Evinde TV varsa full HD ekran boyu uygunsa size. 4k modelle bir fark alamazsın. Aynı. Olur.
Yayını da 4k yaparsan o zaman fark olur.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt