V Çevrimdışı

vikont

Yeni Üye
22 Haz 2021
1
38
Merhaba arkadaşlar, forumdaki birçok posta baktım tavsiye isteme noktasında direk tavsiyelere cevap verilmediği ve bunun nedenini de forum yöneticisinin ağzından okudum, hak da veriyorum. Cihazların internette listelenen özelliklerine bakarak bu işin içinden çıkamadım. 55-65" arası usb den h.265 codecli videoları sorunsuz oynatacağım ve sadece film izleme amaçlı kullanacağım vestel veya vestel üretimi tv arıyorum. USB kaynaktan h.265 oynatma destekli vestel model tv varsa modelini veya modellerini paylaşabilirseniz memnun olurum.

M Çevrimdışı

mercarcar

Yeni Üye
23 Haz 2021
3
34
49-50 inç 4000 tl civarında alınca üzmeyecek bir televizyon arıyorum. Genelde netflix youtube gibi streaming uygulamaları kullanılacak.
dün 3600'e 50u9500 almıştım amazon'dan ama onun da yorumları kötü olunca iptal ettim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
49-50 inç 4000 tl civarında alınca üzmeyecek bir televizyon arıyorum. Genelde netflix youtube gibi streaming uygulamaları kullanılacak.
dün 3600'e 50u9500 almıştım amazon'dan ama onun da yorumları kötü olunca iptal ettim.
Bu fiyat aralığında Vestel , Toshiba alabilirsiniz. Smart da kullanacaksınız. Film izliyorsun Va panel yönel. Elbette TV lerin dezavantajları olacaktır. Sonuçta düşük seviyeli modeller var piyasada bu fiyat aralığında. Beklendini çok yükseklerde tutmazsan. Bu modeller olur.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Tabiki bütçe önemli ama Philips 50'' 8505 modeline bakın derim. Netflix için çok iyi bir makina. Ambiligt farklı bir şey. Bende bu modelin 58'' olanı var . Çok memnunum. Tek handikapı tv yi karşıdan seyretmeniz gerekiyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Tabiki bütçe önemli ama Philips 50'' 8505 modeline bakın derim. Netflix için çok iyi bir makina. Ambiligt farklı bir şey. Bende bu modelin 58'' olanı var . Çok memnunum. Tek handikapı tv yi karşıdan seyretmeniz gerekiyor.
50pus8505 Philips tabi ki alınır. 1000₺ fazla vererek. Philips motion da rakiplerine göre biraz daha iyidir. Gerçi sahte karenin her tarafı iyi olsa ne olur ki. Philips LCD 7,8,9 hepsi hemen hemen aynı kalitede çıkarır işletim sistemleri değişiktir zaten. Saphi ve android işletim sistemi kullanır.Ambilight kullanır. Bunun dışında panelleri tüm serilerde 60 hz lik Va IPS panel kullanır..
Birkaç yıldır oled modellere yoğunlaştı iyi işlerde çıkarıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

LG nin oledleri başarılıdır. Ama LCD modülleri fazla iyi değildir. IPS modellerinde arka ışık sızması herzaman vardır.ips panellerde ışık kontrolü zordur. Gerçi Va panellerinde de örneğin 50 inç lerinde 50un8xxx 50nano796 bulutlanma golgelenme sorunu diğer markalara göre aşırı çoktur.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mercarcar

Yeni Üye
23 Haz 2021
3
34
Bu fiyat aralığında Vestel , Toshiba alabilirsiniz. Smart da kullanacaksınız. Film izliyorsun Va panel yönel. Elbette TV lerin dezavantajları olacaktır. Sonuçta düşük seviyeli modeller var piyasada bu fiyat aralığında. Beklendini çok yükseklerde tutmazsan. Bu modeller olur.

50pus8505 Philips tabi ki alınır. 1000₺ fazla vererek. Philips motion da rakiplerine göre biraz daha iyidir. Gerçi sahte karenin her tarafı iyi olsa ne olur ki. Philips LCD 7,8,9 hepsi hemen hemen aynı kalitede çıkarır işletim sistemleri değişiktir zaten. Saphi ve android işletim sistemi kullanır.Ambilight kullanır. Bunun dışında panelleri tüm serilerde 60 hz lik Va IPS panel kullanır..
Birkaç yıldır oled modellere yoğunlaştı iyi işlerde çıkarıyor.

LG nin oledleri başarılıdır. Ama LCD modülleri fazla iyi değildir. IPS modellerinde arka ışık sızması herzaman vardır.ips panellerde ışık kontrolü zordur. Gerçi Va panellerinde de örneğin 50 inç lerinde 50un8xxx 50nano796 bulutlanma golgelenme sorunu diğer markalara göre aşırı çoktur.

4000'e 50pus7505 geldi bugün. sizce değerlendirilir mi?

Şu an kullandığım televizyon 50pus7304, nette biraz karşılaştırma yaptım ama sanırım 7505'teki panel 7304 kadar iyi değil.
Ambilight güzel ama her zaman kullandığımız bir şey değil. O özelliği kaybetsem çok üzülmem

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924

4000'e 50pus7505 geldi bugün. sizce değerlendirilir mi?

Şu an kullandığım televizyon 50pus7304, nette biraz karşılaştırma yaptım ama sanırım 7505'teki panel 7304 kadar iyi değil.
Ambilight güzel ama her zaman kullandığımız bir şey değil. O özelliği kaybetsem çok üzülmem
50pus7304 8505 ile 2020 yilina devam serisidir.7505 dediğiniz gibi ambilight yok. Artı olarak saphi işletim sistemli.

Merak ettim. Elinizde 50 inç Philips varken neden bı 50 inç Philips daha almanız.

M Çevrimdışı

mercarcar

Yeni Üye
23 Haz 2021
3
34

50pus7304 8505 ile 2020 yilina devam serisidir.7505 dediğiniz gibi ambilight yok. Artı olarak saphi işletim sistemli.

Merak ettim. Elinizde 50 inç Philips varken neden bı 50 inç Philips daha almanız.
merhaba. yeni alacagim televizyon kardesime hediye olacak. ayni eve almiyorum yani :)

ambilight haricinde goruntu olarak 7304 e esdeger bir performans verecekse gayet mantikli bir alisveris olur o zaman. bu konu hakkinda bilginiz var mi?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
merhaba. yeni alacagim televizyon kardesime hediye olacak. ayni eve almiyorum yani :)

ambilight haricinde goruntu olarak 7304 e esdeger bir performans verecekse gayet mantikli bir alisveris olur o zaman. bu konu hakkinda bilginiz var mi?
Kardeşine alıyorsun anladım.
Pus serileri 9435 yada 8, 7 serilerinde görüntü hemen hemen aynıdır. Ses, işletim sistemi farkı vardır.
43,55,65 inç lerde IPS kullanır. 50,58, 70 Va panel kullanırlar. Doğrudan aydınlatmalı 60 hz lik var bu modellerde.kutudan çıkan renk tonlamasi biraz hatalıdır. Biraz kurcalayip kendinize göre ayarlarınız. Görüntü de isf modu doğru ayar modu hemen hemen. Zaten kullandığınız bir marka bilirsiniz. Bence smart kısmı kardeşinizi üzebilir. Kullanırsa. TV box la çok onemserse çözülür. Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullansın

grihava Çevrimdışı

grihava 

Yeni Üye
6 Ağu 2020
41
32
Herkese iyi forumlar
Babamların 6 Yıllık tvsindeki gölgeleri tamir etmeye çalışırken ayağım ile yanlışlıkla paneli kırdım şuan yeni televizyon alma ihtiyacımız doğdu:)

Kendi evimde hi level 50 inc kullanıyorum mükemmel diyemem ama memnunum

Sormak istediğim 2 adet orta yaşta insanlar için aşağıdaki televizyonlardan hangisini almalıyım fiyat bandımız 2000-2500 civarı 42 ekran olabilir şuanki öyle
Kendileri youtube vs kullanmasada gelen torunlar kullanır

Onvo içime daha çok sindi, garanti olayına pek ısınamadım
Hi levelin garantisine kim bakıyor

Screenshot_2c20ae470b9b99911.png
Screenshot_3b150cf759f3a8461.png

Sizce ne yapayım dostlar Onvo OV42250 a101 de 2300 olmuş her geçen gün fiyat artıyor, hemen almam lazım :)

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Herkese iyi forumlar
Babamların 6 Yıllık tvsindeki gölgeleri tamir etmeye çalışırken ayağım ile yanlışlıkla paneli kırdım şuan yeni televizyon alma ihtiyacımız doğdu:)

Kendi evimde hi level 50 inc kullanıyorum mükemmel diyemem ama memnunum

Sormak istediğim 2 adet orta yaşta insanlar için aşağıdaki televizyonlardan hangisini almalıyım fiyat bandımız 2000-2500 civarı 42 ekran olabilir şuanki öyle
Kendileri youtube vs kullanmasada gelen torunlar kullanır

Onvo içime daha çok sindi, garanti olayına pek ısınamadım
Hi levelin garantisine kim bakıyor

Screenshot_2c20ae470b9b99911.png
Screenshot_3b150cf759f3a8461.png

Sizce ne yapayım dostlar Onvo OV42250 a101 de 2300 olmuş her geçen gün fiyat artıyor, hemen almam lazım :)
Üsteki sunny üretimi hı level IPS panel. Alttaki sunny den ayrılan amcasının.
O modelde Va panel.

Servislerinde sıkıntı yasa ihtimalin olabilir. Cihazlarında da.
A101 de 40n5000 Samsung satıyordu. Bı ona bak istersen. Uydulu.

Son düzenleme:
grihava Çevrimdışı

grihava 

Yeni Üye
6 Ağu 2020
41
32
Üsteki sunny üretimi hı level IPS panel. Alttaki sunny den ayrılan amcasının.
O modelde Va panel.

Servislerinde sıkıntı yasa ihtimalin olabilir. Cihazlarında da.
A101 de 40n5000 Samsung satıyordu. Bı ona bak istersen. Uydulu.
Teşekkürler hocam sanırım bahsettiğiniz model de akıllı tv özelliği yokmuş xiaomi smart falan alsak 300 lirada o ekleniyor bütçeyi aşıyor onvo kullananlar var mı acaba

Geri
Üst Alt