W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
49-50 inç lerde şu anda modeller arasında
50tu8000-8500 Samsung va
49xh8xxx Sony IPS
49nano866 LG IPS
LG bu modeli performans açısından daha iyi duruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aralarındaki en hızlı panel bu. 6200₺.
Diğer modeller 5500-6000₺ arası. 49nano866 iyi değere sahip. Hdr su biraz zayıf. SDR yayınlarda çok başarılı ve hızlı panel bulanıklık ta çok az olur bu IPS panelde
Elbette her markanın modelin panelin dezavantajları vardır. Bununda diğerlerinde.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
LG 65UN81006LB tv aldım İPS panel direct led sorusu olana yardımcı olurum...
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Allah kasasız belasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Öncelikle alırken hangi markalar ve modeller arasından bu modeli seçtin.Ve beklentilerini karşıladı mı? Diğer tvler ile performansını kıyasladın mı? Maç izledin mi ve genel olarak düşüncelerini alabilir miyim ? Teşekkür ederim iyi forumlar.

T Çevrimdışı

Teğmen66

Yeni Üye
4 Haz 2021
13
40

E eegoo,
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Allah kasasız belasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Öncelikle alırken hangi markalar ve modeller arasından bu modeli seçtin.Ve beklentilerini karşıladı mı? Diğer tvler ile performansını kıyasladın mı? Maç izledin mi ve genel olarak düşüncelerini alabilir miyim ? Teşekkür ederim iyi forumlar.
Hocam teşekkür ediyorum. Samsung aynı segment TU serileri ile karşılaştırdım hatta LG nanocell serileri ile karşılaştırdım. Bu ürün benim özellikle görüntü kalitesi açısından çok hoşuma gitti. Benim beklentilerimi çok çok karşıladı. Kullanım amacım futbol ve netflix v.b. dsmart kutu ile kullanıyorum. Görüntü kalitesi özellikle çok hoşuma gidiyor. Panel IPS Direct Led. Panel 50 hertz PS5 performansını felan denemedim. Ama uydu yayınlarında maç yayınlarında görüntüsü akıcı takılma titreme böyle bişeyle karşılaşmadım. TVnin dizaynı çok hoş. İnce led bi ekranı var. Akıllı kumandası sesli komut özelliği özellikle LG de bulunan sihirli kumanda imleci işini çok kolaylaştırıyor. Sesi muazzam derecede iyi soundbar gibi dolby sinema ses veriyor. Filmde içinde hissediyosun kendini, o kadar sarıyor. Renkleri çok canlı. Netflix performansı felan harika 4K HDR film izliyorsun. Mağazaya girdiğimde ilk dikkatimi çeken tv buydu

16243020060951311193937.jpg

Gelelim eksi yönleri.
+Oled harici panellerde ışık sızması oluyor bu tvde de uyarmışlardı ama ben aldım. Yani bu ayarda tvlerde olmayan diyen nadirdir Işık sızması var lakin beni hiç rahatsız etmiyor. Tam ışık sızması olmasın dersen paraya kıyıp oled alacaksın bunu bana LG Brand mağaza sorumlusu söyledi.

+Siyahları orta derecede veriyor çok siyah performansı beklemeyin...

+LG işletim sistemi hızı biraz yavaş. TV 2 gb Rom barındırıyor uygulamalar çoğalınca çerezler ile birlikte biraz kasma yapıyor.

E Çevrimdışı

erdoganaydin

Yeni Üye
28 May 2020
33
75
Merhaba
Köydeki eve 2 adet 32 inç kendinden uydulu TV almam gerekiyor.

Bu konuda yardım isteyecektim.

Full HD olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bütçem ikisi için. 3000-3500 tl

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
756

E eegoo,

Hocam teşekkür ediyorum. Samsung aynı segment TU serileri ile karşılaştırdım hatta LG nanocell serileri ile karşılaştırdım. Bu ürün benim özellikle görüntü kalitesi açısından çok hoşuma gitti. Benim beklentilerimi çok çok karşıladı. Kullanım amacım futbol ve netflix v.b. dsmart kutu ile kullanıyorum. Görüntü kalitesi özellikle çok hoşuma gidiyor. Panel IPS Direct Led. Panel 50 hertz PS5 performansını felan denemedim. Ama uydu yayınlarında maç yayınlarında görüntüsü akıcı takılma titreme böyle bişeyle karşılaşmadım. TVnin dizaynı çok hoş. İnce led bi ekranı var. Akıllı kumandası sesli komut özelliği özellikle LG de bulunan sihirli kumanda imleci işini çok kolaylaştırıyor. Sesi muazzam derecede iyi soundbar gibi dolby sinema ses veriyor. Filmde içinde hissediyosun kendini, o kadar sarıyor. Renkleri çok canlı. Netflix performansı felan harika 4K HDR film izliyorsun. Mağazaya girdiğimde ilk dikkatimi çeken tv buydu

Gelelim eksi yönleri.
+Oled harici panellerde ışık sızması oluyor bu tvde de uyarmışlardı ama ben aldım. Yani bu ayarda tvlerde olmayan diyen nadirdir Işık sızması var lakin beni hiç rahatsız etmiyor. Tam ışık sızması olmasın dersen paraya kıyıp oled alacaksın bunu bana LG Brand mağaza sorumlusu söyledi.

+LG işletim sistemi hızı biraz yavaş. TV 2 gb Rom barındırıyor uygulamalar çoğalınca çerezler ile birlikte biraz kasma yapıyor.
yada panele müdahale etmesini öğrenip modifiye edeceksiniz... youtubeta kesin çıkar o tip modifiyeler...

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33

E eegoo,

Gelelim eksi yönleri.

Hocam bende Sony modeli ile arasında kalmıştım tabi iki marka ve modelin kendine has artıları ve eksileri var.Ortak özellikleri servislerinin kötü olması. LG de amazon üzerinden satılıyor. Malum amazon garanti ve müşteri memnuniyeti inanılmaz güzel bir kuruluş.Tabi burada tv de muhtemel yaşanacak sıkıntıların ne kadarını göğüsler bilemiyorum sonuçta garantisine de yine lg Türkiye bakıyor. Yorumlarınız ve paylaştığınız deneyimleriniz çok değerli çok teşekkür ederim.Soru işaretlerimin çoğunu giderdiniz. Uzun vadede 4k android tv box isteyecek belli ki. Aynı sorun sony dede var bahsettiğim modelde. ikisini kıyaslama şansım olmadı ayrı ayrı izlediğimde ikiside çok hoş göründü gözüme.Bakalım bende aldığım gün deneyimlerimi paylaşmak isterim.

M Çevrimdışı

Melpol

Yeni Üye
21 Haz 2021
1
25
Merhaba,

Çekirdek aile yapısına sahibiz ve sık sık Netflix - Youtube tarzı platformlar üzerinden korku, macera ve aksiyon tarzı içerikler izleyeceğiz. TV sıcak bir ortamda bulunacaktır, ama çok fazla değil. Dikdörtgen oda yapısına sahibiz. Bu nedenle, TV'yi hem karşı açıdan hem de yan açıdan izleyeceğiz.

Futbol içeriklerini izlemeyi sevmeyiz ve oyun konsolu kullanmıyoruz. Bütçemiz de maksimum 4500 liradır.

İyi forumlar!

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924

E eegoo,

Gelelim eksi yönleri.

LG smarta
Un 1,5 ram
Nano81 üstüne 2 ram
Oled 3 ram kullanır.
Un8100 sizinki 1.5 ram 4 depolama 2 sini sistem kullanır 2 den biraz fazlası size kalır Samsung Rizen de aynı şekilde. Ram i rom u.

LG TruMotion ara çerçeve kullanır bunu kapatmani tavsiye ederim. Pek beceremez kare eklemeyi

Gönderdiği kare panel frekansına tam uyarlayamaz. Bazı yayınlarda çözemez.. motion kapalı olması daha iyi olur. Siyah çerçeve ekleme mevcut senin modelde. Bu hareketi biraz yumuşatır.

Hocam bende Sony modeli ile arasında kalmıştım tabi iki marka ve modelin kendine has artıları ve eksileri var.Ortak özellikleri servislerinin kötü olması. LG de amazon üzerinden satılıyor. Malum amazon garanti ve müşteri memnuniyeti inanılmaz güzel bir kuruluş.Tabi burada tv de muhtemel yaşanacak sıkıntıların ne kadarını göğüsler bilemiyorum sonuçta garantisine de yine lg Türkiye bakıyor. Yorumlarınız ve paylaştığınız deneyimleriniz çok değerli çok teşekkür ederim.Soru işaretlerimin çoğunu giderdiniz. Uzun vadede 4k android tv box isteyecek belli ki. Aynı sorun sony dede var bahsettiğim modelde. ikisini kıyaslama şansım olmadı ayrı ayrı izlediğimde ikiside çok hoş göründü gözüme.Bakalım bende aldığım gün deneyimlerimi paylaşmak isterim.
Sony hareketi iyi işler. Siz bu konuda sıkıntı çekmezsiniz.
Android i zaten en iyi Sony kullanır. TV box dan farkı yok. Şüpheye düşmeyin

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

Loroz

Yeni Üye
22 Haz 2021
7
39
Merhabalar,
Daha önce bu forumdan tavsiye istemiştim ancak geridönüt alamamıştım.
Grundig 50 GEU 7830 B modeli TV yi satın aldım. Belki düşünen vardır diye yorumlarımı yazmak istedim.

+Va Panele sahip, Siyahlar güzel gözüküyor. SS IP TV uygulaması mevcut ve sıkıntısız çalışıyor. Durağan görüntülerde, görüntü gayet net gözüküyor.
- Akıcılık sorunu gözlemledim. Özellikle Youtube'dan ya da başka bir uygulamadan bir maç özeti izlediğinizde top ve oyuncular iz bırakarak hareket ediyor. Uydu yayınlarında da bu sorun çok az var ama Uygulamalardaki kadar göze batmıyor.
-Tıpkı futbol maçı izlerken olduğu gibi, bir manzara videosu ya da bir geniş açılı bir sahne izlerken de takılmaları farkedebiliyorsunuz.
- Dün XBOX One ile Fifa 20 oynamayı denedim, oyuncular hareket halindeyken arkalarından iz bırakıyor. Aynı şekilde top ilerlerken de akıclık sorunu olduğunu farkettim.

1 aylık iade sürem var, Kısıtlama bitene kadar gözüm alışmazsa iade etmeyi düşünüyorum. Yerine Philips 50 PUS 7805 düşünüyorum. Olumu olumsuz yorumlarınız olursa da keyifle okurum.
Sağlıklı Günler.
Merhaba ürünü iade ettiniz mi acaba? Donma ve iz bırakma aşırı rahatsız edecek seviyedemiydi?
Teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Merhaba ürünü iade ettiniz mi acaba? Donma ve iz bırakma aşırı rahatsız edecek seviyedemiydi?
Teşekkürler.
Kontrastı geliştirmek için yazılım uygularlar. Dinamik kontrast vs. Bunları kapatmanız lazım. Daha iyi beyaz daha iyi siyahlar için
Bu da ekranda sorunlar çıkarır hareketli sahnelerde.

Arçelik grubunun smarti iyi olmaz TV box kullanmanız gerekir. İnternetten ekrana verdiği sinyal düşük.
50 hz de çalışsa 50 kare gerekli buda 20 m.saniyede bir kare ister. Bu süreyi asarsa. Donmalar bulaniklasma vs çok belirgin olur. TV box almanız gerekir.

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

Loroz

Yeni Üye
22 Haz 2021
7
39
Kontrastı geliştirmek için yazılım uygularlar. Dinamik kontrast vs. Bunları kapatmanız lazım. Daha iyi beyaz daha iyi siyahlar için
Bu da ekranda sorunlar çıkarır hareketli sahnelerde.

Arçelik grubunun smarti iyi olmaz TV box kullanmanız gerekir. İnternetten ekrana verdiği sinyal düşük.
50 hz de çalışsa 50 kare gerekli buda 20 m.saniyede bir kare ister. Bu süreyi asarsa. Donmalar bulaniklasma vs çok belirgin olur. TV box almanız gerekir.
Cevap için teşekküler. 3500-4000 tl seviyelerinde 50-55 inç tv arıyorum açıkcası. Bu grundig modelini beğenmiştim ama arkadaşın mesajını okuyunca vazgeçtim. Zor işmiş gerçekten uygun TV yi bulmak :)

Box alırım o sorun değil.
Film ve tv izleyeceğim. Oyun ve futbol ile işim yok. Acaba bu TV uygun olur mu?

- Grundig 50 GEU 7830 B
- Grundig 55 GEU 7830 B
- Toshiba 55V5B63DT

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Cevap için teşekküler. 3500-4000 tl seviyelerinde 50-55 inç tv arıyorum açıkcası. Bu grundig modelini beğenmiştim ama arkadaşın mesajını okuyunca vazgeçtim. Zor işmiş gerçekten uygun TV yi bulmak :)

Box alırım o sorun değil.
Film ve tv izleyeceğim. Oyun ve futbol ile işim yok. Acaba bu TV uygun olur mu?

- Grundig 50 GEU 7830 B
- Grundig 55 GEU 7830 B
- Toshiba 55V5B63DT
LCD alırken hangi marka olursa olsun. Herzaman sorunlar yaşarsın. Hepsinin dezavantajları olur. Sana tavsiyem TV ye elinden geldiğince iyi yayın sağlanan tek yoldur. LCD nin en üst modelleri içinde bu geçerli.
Film izliyorsun. Tabiki Va panel alman en iyisi. Alttaki modeller IPS diye hatırlıyorum 55 inç ler. 50 Va olur. Ama 49 Va bulursan . Toshiba da olması lazım. Bu ebat daha iyidir 50 inç Va lara göre

Dünya markalarina gelince bu boylarda giriş seviyeleri var 1000₺ fazla. Sadece bu segmentteki bunlar işime para farkı dememiz gerekir yerlilerle aynı kalitede.

Geri
Üst Alt