G Çevrimdışı

galantus 

Aktif Üye
20 Ara 2020
83
25
58 inç lerde üreticiler Va panel kullanırlar. Grundig yada Arçelik fark etmez. Aynı TV ler., Kasa farkı var. Grundig 65 inç lerde genelde IPS panel koyar. Her iki model hız olarak 50 hz panel . Bakmışsın zaten görüntü olarak hangisi hoşuna giderse onu almanı öneririm. Smartinda fazla birşey bekleme. Grundig tarafında.
Bugün Grundig 58 Valencia modeline baktım.IPS ekrandı.Çok canlı renklere sahipti.Smartında 3 Youtube Netflix ve Prime var.Bana yeterli.

G Çevrimdışı

GKHN_01

Yeni Üye
6 Kas 2020
34
34
arkadaşlar herkese merhaba ,

6800 tl para verip philips 58pus8505 aldım . ama bin pişman oldum. hepsiburada saolsun 30 gün koşulsuz iade kampanyasına üye olmuştum sıkıntısız iade aldılar.

izleme mesafem 2 - 2.30 cm arası direkt karşıdan . 58 inç acayip gözlerimi yordu. 55 inç dede aynı sıkıntı yaşar mıyım acaba. yoksa ideal mi ?

gelelim pişman olduğum konuya. 58pus 4k içeriklerde inanilmaz titreme yapıyordu . hadi browser kodi vs geçtim . youtube ve netflix içeriklerde bile aynıydı. bütün görüntü ve hareket ayarlarını denedim.

biraz takıntılıyım bu konuda o kadar para vercem ama görüntü hasarlı film izleyeceksem ne anlamı kaldı.

velhasıl kelam sony xh 9096 yı tavsiye edermisiniz. android benim için olmazsa olmaz. tv android olmasa bile mi box çakarım yanına sorun değil. bu tv nin 4 içeriklerinden memnun musunuz.

bütçemi 7.000 den 9.000 lere çıkarmak durumunda kaldım bundan ötürü. çeyiz için alıyorum.

yine aynı sıkıntıları yaşayacaksam bu kadar para vermenin anlamı kalmaz malum. 4bine bi vestel/toshiba alır geçerim yoksa.

3 aydır araştırma yapmaktan kafam çorba oldu lütfen yardım edin.
Sony xh9096 sorunlu kırık ürün gelmezse gözünüz kapalı alın derim

G Çevrimdışı

GKHN_01

Yeni Üye
6 Kas 2020
34
34
Arkadaşlar merhabalar bana 49-55 inç ebatlarda mb170 veya mb130s anakart Samsung VA panel TV lazım (Toshiba Onkyo olursa güzel olur ? )Fiyat performans bildiğiniz modelleri yazar mısınız ?
ve 2. Soru olarak Yıl sonu kampanyası beklemeliyim yoksa stok biter mi ?

G Çevrimdışı

GKHN_01

Yeni Üye
6 Kas 2020
34
34
Arkadaşlar merhabalar bana 49-55 inç ebatlarda mb170 veya mb130s anakart Samsung VA panel TV lazım (Toshiba Onkyo olursa güzel olur ? )Fiyat performans bildiğiniz modelleri yazar mısınız ?
ve 2. Soru olarak Yıl sonu kampanyası beklemeliyim yoksa stok biter mi ?
Regal 55R754UA9 En uygun fiyatla bunu buldum seri no henüz yok satıcıya yazdım hangi paneli önerirsiniz işlemci olarak mb170 görünüyor. Özellikleri nasıldır arkadaşlar 4.300 TL civarı fiyat şu anda en uygun bunu bulabildim.

E Çevrimdışı

elturco8

Yeni Üye
1 May 2021
44
37
Diyelim ki tv özelliklerinde hdr yok. Mi box s 4k alıp kursak netflix veya youtube hdr olarak izleyebilir miyiz?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Diyelim ki tv özelliklerinde hdr yok. Mi box s 4k alıp kursak netflix veya youtube hdr olarak izleyebilir miyiz?
Yok. Zaten satılan modellerde hdr olsa bile sadece verileri okur . Hdr modda göstermede sorunlar yaşar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Örneğin.
LG 49nano866 modeli
Hdr bin bütün formatlar var.
120 hz panel
Yerel karartma var.
IPS panel.
Edge led.
2.1 hdmı girişi
VRR var.
HFR var.
Ama edge led olmasından dolayı, yerel karartmasi kötü olduğundan dolayı.parlakligi iyi olmadığından dolayı. HDR modu göstermesinin imkanı yoktur.
Bakınca değerlere herşey var. Ama sadece okur. Göstermeye gelince bir sürü sorun yaşar. Soluk cılız bir görüntü verir karanlık sahnelerde tam çuvallar.

Bu yüzden bu modelde 4K HDR yerine 4K SDR modunda ayarlamak lazım. SDR de daha iyi sonuç verir.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Regal 55R8560UA üstadlar bu TV hakkında bilgi bulamadım anakart nedir ve hangi paneller kullanılmış kanal geçişleri nasıl olur bakar mısınız ? F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı W Winston
Bu boylarda değilde 50, 49 inç almanız yerli markalarda daha iyi olur. Ekran büyüdükçe sorun çıkma ihtimali artar LCD lerde.sana tavsiyem çıplak gözle belirledigin modellere bak incele.

55 inç almakta sabit iseniz. 1000₺ fazla verip 55C715 tcl in modeli daha mantıklı.
Aradaki bu farka değer bir renk ve kontrast oranına sabit.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

elturco8

Yeni Üye
1 May 2021
44
37
Mediamarkt babalar günü indirimiyle 5999 tl ye lg 49 nano 866 aldım. Gönül sony 55 xh9096 istedi ama bütçe el vermedi ne yazık ki. İnş doğru bir seçim yapmışımdır.

M Çevrimdışı

mstckmk

Yeni Üye
18 Haz 2021
3
34
Hocam 55Q70T ile ilgili problem neydi tv alırken 55q80t de bakmıştım ama fiyat fazlaydı o zaman
10 Mart 2021 tarihinde Samsung marka 55Q70T model televizyon aldım, iki aydır aktif olarak kullanmaktayım, fark ettiğim bir durum oldu, zaman zaman televizyondan çatırdama sesleri geliyor, çok önemsemedim fakat bugün itibari ile senkronize olarak 15 saniyede bir çıt çıt çıt geliyor ses, esneme sesi diye tabir edebilirim tam olarak, belirli bir taraftan geliyor ses, üründe tamamıyla dizayn hatası var anlaşılan, bir Samsung fanı olarak beni Epey düşündürüyor son yıllardaki piyasadaki Samsung ürünleri. TV, telefon, çamaşır makinesinde de Samsung tercih ettim bunca yıldır, en iyi reklam her zaman müşteridir, müşteri memnuniyetidir,

edit2:samsung bunun normal olduğu iddia ediyor, tüketicileri buradan bu cihaz ve benzer durumları için uyarmak istiyorum... henüz çözüm sunmadılar, sunmak da istemiyorlar... bu durumla karşılaşabilirsiniz.

örnek video

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
10 Mart 2021 tarihinde Samsung marka 55Q70T model televizyon aldım, iki aydır aktif olarak kullanmaktayım, fark ettiğim bir durum oldu, zaman zaman televizyondan çatırdama sesleri geliyor, çok önemsemedim fakat bugün itibari ile senkronize olarak 15 saniyede bir çıt çıt çıt geliyor ses, esneme sesi diye tabir edebilirim tam olarak, belirli bir taraftan geliyor ses, üründe tamamıyla dizayn hatası var anlaşılan, bir Samsung fanı olarak beni Epey düşündürüyor son yıllardaki piyasadaki Samsung ürünleri. TV, telefon, çamaşır makinesinde de Samsung tercih ettim bunca yıldır, en iyi reklam her zaman müşteridir, müşteri memnuniyetidir,

edit2:samsung bunun normal olduğu iddia ediyor, tüketicileri buradan bu cihaz ve benzer durumları için uyarmak istiyorum... henüz çözüm sunmadılar, sunmak da istemiyorlar... bu durumla karşılaşabilirsiniz.

örnek video
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.

G Çevrimdışı

GKHN_01

Yeni Üye
6 Kas 2020
34
34
Bu boylarda değilde 50, 49 inç almanız yerli markalarda daha iyi olur. Ekran büyüdükçe sorun çıkma ihtimali artar LCD lerde.sana tavsiyem çıplak gözle belirledigin modellere bak incele.

55 inç almakta sabit iseniz. 1000₺ fazla verip 55C715 tcl in modeli daha mantıklı.
Aradaki bu farka değer bir renk ve kontrast oranına sabit.
TCL servis oturmadı ülkemizde usta sıkıntı yaşıyorlar ve qled yanlış hatırlamıyorsam toshiba 55v6863dat bu model için uğraşıyorum şu an 5190 TL fiyatı var yüksek ama başka TV göremedim bu ayarda ?

Geri
Üst Alt