W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Evinizde LCD varsa senesi fark etmez bunla devam etmeniz herzaman daha iyidir . Yeni alacaniz TV evinizdeki den daha iyi olacak olarak düşünmeyin. Her sene süsler modelleri önümüze atarlar.
4k derler. Bu biter. Sonra smart derler bu biter. Hdr derler. Bunlar LCD dir. Var ı yok u budur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TV nizi yükseltmek istiyorsanız. İyi bişey istiyorsanız. Para harcamaya değecek. Oled lerdir. Bunları kovalayin. İyi fiyata yakalarsaniz. Alın.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar, asgari ücret ile çalışıyorum babaanneme 100-110 ekran kadar bir LED ekran televizyon almayı düşünüyorum ama aynı zamanda bazen ailecek bir araya geldiğimizde de Netflix de izlemek istiyorum bütçem ideal olarak 2.500₺ ancak eğer fiyatına değecek ise 3.000 ₺ de harcayabilirim. A101 ve Bim'den uzun süredir takip etmeyi deniyorum ancak pek memnun kalmadığım ürünleri raflarında gördüm. Özellikle Dijutsu çok başarısız bence. Sizlerin tavsiyelerine açığım sizce bu fiyatlarda günümüzde garantisi bulunan bir ürün bulmak zor mu? İkinci el almayı pek istemiyorum. Bu arada en çok istediğim şey panelinin IPS olması evin salonuna göre en ideali bu.

mb130s
Samsung panel

Sidious Çevrimdışı

Sidious

Yeni Üye
13 Haz 2021
5
43
Arkadaşlar merhaba basit bir soru sormak istiyorum. Bir yakınım Vestel 55UA9800 almayı düşünüyor. Cihazı tavsiye eder misiniz? Her üründe farklı panel çıkma ihtimali var mı bu modelde de? Bütçesine 1000-2000TL daha ekleme imkanı var. Bu fiyat bandında LG ya da bir başka markanın ürünü daha mı mantıklı bir tercih olur? Önerdiğiniz bir model var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Arkadaşlar merhaba basit bir soru sormak istiyorum. Bir yakınım Vestel 55UA9800 almayı düşünüyor. Cihazı tavsiye eder misiniz? Her üründe farklı panel çıkma ihtimali var mı bu modelde de? Bütçesine 1000-2000TL daha ekleme imkanı var. Bu fiyat bandında LG ya da bir başka markanın ürünü daha mı mantıklı bir tercih olur? Önerdiğiniz bir model var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

Bu bantlarda yerli yada yabancı markalarda görüntü kaliteleri hemen hemen aynıdır. Bu modelin olduğu bir mağazaya gidin. Samsung LG olduğu yerler olsun. Vatan ve Media Markt bunlar var.
9800 Vestel e Samsung misal tu8000 yan yana koydurun. Aynı yayın verdirin. Hangisi hoşunuza giderse onu alırsınız .

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Adem Helvacı Adem Helvacı

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
mb170 anakart lı android tv evet boe ve samsung panel karma kullanılmış kesin bilgi için seri no gerekli.

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
BANA KALIRSA TÜM FORUMDAKİ TELEVİZYON ALACAK ARKADAŞLARIN TEK TEK SORUP CEVAP BEKLEMESİ YERİNE SİTENİN ANA SAYFASINA LİNK EKLENİP BİR PROGRAM YARDIMI İLE SEÇENEKLERİ SEÇEREK ALINABİLİNECEK TVLERİN LİSTELENDİĞİ BASİT BİR PROGRAM YAZILABİLİR. BURDA TEK İŞ TVLERİN KATEGORİLENDİRİLMESİ YANİ ETİKETLENMESİ.ATIYORUM SONY 55XH8196 ETİKETLERİ IPS GÜNDÜZ İZLENEBİLİR 55 OLDUĞU İÇİN MİNİMUM 3M İŞTE NE BİLEYİM AÇI SIKINTISI YOK FALAN FİLAN. SAYFA SAYFA TAVSİYE ALAN KARDEŞLERİN POSTLARINI OKUYORUM KARŞILIĞI YOK.KİMSEDE TEKTEK CEVAP VERMEK ZORUNDA KALMAZ SADECE BELİRLENEN MODELLERDEKİ SPESİFİK EXTRA KONULAR KONUŞULUR SORULUR..:ok:polis Adem Helvacı Adem Helvacı ABİ SENİN ÖNDERLİĞİNDE GÜZEL BİR İŞ ÇIKABİLİR ORTAYA.

Sidious Çevrimdışı

Sidious

Yeni Üye
13 Haz 2021
5
43

Bu bantlarda yerli yada yabancı markalarda görüntü kaliteleri hemen hemen aynıdır. Bu modelin olduğu bir mağazaya gidin. Samsung LG olduğu yerler olsun. Vatan ve Media Markt bunlar var.
9800 Vestel e Samsung misal tu8000 yan yana koydurun. Aynı yayın verdirin. Hangisi hoşunuza giderse onu alırsınız .
Peki 7000 - 8000 TL'ye kadar akıllı özellikleri başarılı, görüntü kalitesi ve malzeme kalitesi tatmin edici bir model önerebilir misiniz? İşin doğrusu bulunduğum yer itibariyle karşılaştırma fırsatım pek yok. Zaten cihaz için yapılan değerlendirmenin doğruluğu mağazada değil de biraz da uzun vadede ortaya çıkıyor. O nedenle nacizane deneyimli kişilerin değerlendirmesini duymak istedim.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924

Peki 7000 - 8000 TL'ye kadar akıllı özellikleri başarılı, görüntü kalitesi ve malzeme kalitesi tatmin edici bir model önerebilir misiniz? İşin doğrusu bulunduğum yer itibariyle karşılaştırma fırsatım pek yok. Zaten cihaz için yapılan değerlendirmenin doğruluğu mağazada değil de biraz da uzun vadede ortaya çıkıyor. O nedenle nacizane deneyimli kişilerin değerlendirmesini duymak istedim.
Tabi ki kullanıcı yorumları çok önemlidir. Bunları herzaman dikkate almak gerekli.
Akıllı özellik. TV i alırken kişiye göre önemli TV de asıl amaç görüntü. Android TV son zamanlarda yerli firmaların reklam amaçlı satış odaklı sisirdikleri kampanyası.
Akıllı tarafta LG piyasanın en iyi tarafında öne çıkıyor. Ama görüntüde arka ışık performansı piyasanın en kötüsü LCD olarak diyorum
Android e tek avantajı uygulama cokludur olmayan uygulamaları bile APK olarak yuklersin. Tam performans vermezse bile. İşini görür. Maç yayınları, ücretsiz film uygulamaları vs.
Yerli firmalar genel mstar 7xxx 1.5 ram li işlemcisini kullanır. Bu kullanmama göre kasma yapabilir.
Bunun pek önemi TV de olmamalı lisanslı bir TV box almak. Herzaman bir alternatif.
Yerliler de dahil genelde bu fiyat aralığında doğrudan aydınlatmalı ucuz arka aydınlatma kullanırlar yada yandan aydınlatma. Bunlar zaten 300 nit civarında parlaklık üretirler. Bu sdr yayinlar için çok yeterli. Ama bu kullanılan modeller hdr için çok yetersizdir. Bide arka aydınlatma biçiminden bunu hiç beceremezler.
Sizin için bir tavsiye bana göre ,
Android i en iyi kullanan, paneli 100 hz olan Va panel( kontrastı iyi) Sony 55xh9096 modeli iyi olur. Piyasada olan modellere bakınca. 8900₺ düşmüş. Gene bir bakarsınız fiyatlara

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
BANA KALIRSA TÜM FORUMDAKİ TELEVİZYON ALACAK ARKADAŞLARIN TEK TEK SORUP CEVAP BEKLEMESİ YERİNE SİTENİN ANA SAYFASINA LİNK EKLENİP BİR PROGRAM YARDIMI İLE SEÇENEKLERİ SEÇEREK ALINABİLİNECEK TVLERİN LİSTELENDİĞİ BASİT BİR PROGRAM YAZILABİLİR. BURDA TEK İŞ TVLERİN KATEGORİLENDİRİLMESİ YANİ ETİKETLENMESİ.ATIYORUM SONY 55XH8196 ETİKETLERİ IPS GÜNDÜZ İZLENEBİLİR 55 OLDUĞU İÇİN MİNİMUM 3M İŞTE NE BİLEYİM AÇI SIKINTISI YOK FALAN FİLAN. SAYFA SAYFA TAVSİYE ALAN KARDEŞLERİN POSTLARINI OKUYORUM KARŞILIĞI YOK.KİMSEDE TEKTEK CEVAP VERMEK ZORUNDA KALMAZ SADECE BELİRLENEN MODELLERDEKİ SPESİFİK EXTRA KONULAR KONUŞULUR SORULUR..:ok:polis Adem Helvacı Adem Helvacı ABİ SENİN ÖNDERLİĞİNDE GÜZEL BİR İŞ ÇIKABİLİR ORTAYA.
Sevgili Aragorn Aragorn kardeşimizin bu konuda aylar önce bir önerisi vardı gündeme aldığımız, aslında kendisi bunu ilk olarak geçen sene bana bahsetmişti, oldukça makul bir yaklaşımdı zira otomatiğe bağlanmış ve algoritma içerikli bir düzen değil, BİZİM görüşlerimiz neticesi kategorilendirilmiş bir algortima çalışmasını sağlamayı düşündük ikili görüşmemizde lakin yönetim olarak biz üstünde duramadık.

İşin gerçeği, beni tanıyanlar Donanımhaber yıllarımdan beri bu TAVSİYE işine karşı olduğumu bilir zira darılıp gücenmece olmasın lakin memleketimizde bu kültürün doğru anlaşılamadığı ortada. Bu nedenle oldukça düşük seviyede ve hatta bazen cahilane yorumlara maruz kaldığımız da olduğu için ben artık bu tavsiye başlıklarına neredeyse girmiyorum bile.

Darılmayın lütfen bugün girmemin sebebi ise sevgili smili72 smili72 kardeşimin etiketlemiş olması oldu.

''TAVSİYE olgusuna karşıysan ne diye TAVSİYE forumu kurdun kardeşim?''

Evet bu soruyu ben sizin yerinize sorayım ki akıllarda soru işareti kalmasın.

Marka model tavsiye edip belli bir cahil kesim tarafından firma elemanı zannedilmek ile, genel bir fikir ve doğru olan yolu tavsiye etmek arasındaki o ince detay aslında temel cevabın kendisidir.

Vatandaş diyor ki ''Televizyon alacağım ne almalıyım?

Ben de diyorum ki ''Öncelikle sen kendi kullanıcı profilini çıkartıp nasıl bir panel tipine sahip olan ürünü alman gerektiğini bulmalısın?''

Bakınız bu işte bir ''Doğru olan yol'' tavsiyesidir ve forumu kurmamızın temel amacı da bu dur.

Yoksa burada ''Aaaaabicim X markanın Y modelini al vallahi damdan düşse bir şey olmaz çelik kasa mal, hem de garantisi biziz aaaabi'' diyen o gizli promotörlerden olmadığımızı yollar içerisinde insanımıza zaten ispat ettik biz.

İyi niyetli çıkılan bu yolda, her ne kadar yolumuzdan dönmesek de, uygulama şeklimizi değiştirmemize sebep olanlar kendisini geliştirmediği sürece bu ülkede iyi niyetli girişimler yok olup gidecektir.

Bakınız bir albanez yok artık, Cahilin birisi adama pazarlamacı muamelesi yaptı hem de bu forumda, Adamda zaten yılların dolmuşluğu vardı bıkmışlığı vardı, ''Lanet olsun size ve sizin gibilere'' dedi ve binbir rica ile yazmasına vesile olduğumuz çok değerli bir duayeni de bu sosyal mecra kaybetti.

Bunları ''beter olun'' anlamında yazmıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın lakin insanlardaki BIKMIŞLIĞIN nedenini de anlayabilmeniz adına yazıyorum.

On binlerce insan şurada gelip bizlere, forum ailesine, yönetimine gelip teşekkür sevgi saygı ifadelerini sunmuştur DOĞRU yönlendirmemiz neticesi satın aldığı üründen olan memnuniyetini ifade ederek lakin 3-5 kendini bilmezin SUÇLAMASI inanın o on binlerce teşekkürün birdenbire önüne geçiveriyor :(

Diyeceğim o ki ''Siz haklısınız'' bu iş ancak bir algoritma ile çözülür, o algortimanın arkasında mesleki tecrübelerin bilgi birikimi ve ürünleri tanıyor olmalarının verdiği avantaj ile bir EKİP karar alır, böylece teknolojinin T sinden anlamayan birisi gelip de bir suçlamada bulunduğunda bu suçlama bir şahsı hedef almamış olur neticede o bir ortak karar ve ortak akıl ürünüdür.

5 Profesyonel ortak karar alıp 1 model önermiş, 1000 kişi alıp beğenmiş ve 1 kişi gelip de ''ben böyle sistemin...'' demiş ise ona verilecek cevap bellidir.

Sistem de senin...

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Ben arkadaş panel bilgisi öğrenmek istediği için etiketlemiştim :uzgunKendimi suçlu hissetim şu an

M Çevrimdışı

membranoz

Aktif Üye
16 Ağu 2018
50
43
Sevgili Aragorn Aragorn kardeşimizin bu konuda aylar önce bir önerisi vardı gündeme aldığımız, aslında kendisi bunu ilk olarak geçen sene bana bahsetmişti, oldukça makul bir yaklaşımdı zira otomatiğe bağlanmış ve algoritma içerikli bir düzen değil, BİZİM görüşlerimiz neticesi kategorilendirilmiş bir algortima çalışmasını sağlamayı düşündük ikili görüşmemizde lakin yönetim olarak biz üstünde duramadık.

İşin gerçeği, beni tanıyanlar Donanımhaber yıllarımdan beri bu TAVSİYE işine karşı olduğumu bilir zira darılıp gücenmece olmasın lakin memleketimizde bu kültürün doğru anlaşılamadığı ortada. Bu nedenle oldukça düşük seviyede ve hatta bazen cahilane yorumlara maruz kaldığımız da olduğu için ben artık bu tavsiye başlıklarına neredeyse girmiyorum bile.

Darılmayın lütfen bugün girmemin sebebi ise sevgili smili72 smili72 kardeşimin etiketlemiş olması oldu.

''TAVSİYE olgusuna karşıysan ne diye TAVSİYE forumu kurdun kardeşim?''

Evet bu soruyu ben sizin yerinize sorayım ki akıllarda soru işareti kalmasın.

Marka model tavsiye edip belli bir cahil kesim tarafından firma elemanı zannedilmek ile, genel bir fikir ve doğru olan yolu tavsiye etmek arasındaki o ince detay aslında temel cevabın kendisidir.

Vatandaş diyor ki ''Televizyon alacağım ne almalıyım?

Ben de diyorum ki ''Öncelikle sen kendi kullanıcı profilini çıkartıp nasıl bir panel tipine sahip olan ürünü alman gerektiğini bulmalısın?''

Bakınız bu işte bir ''Doğru olan yol'' tavsiyesidir ve forumu kurmamızın temel amacı da bu dur.

Yoksa burada ''Aaaaabicim X markanın Y modelini al vallahi damdan düşse bir şey olmaz çelik kasa mal, hem de garantisi biziz aaaabi'' diyen o gizli promotörlerden olmadığımızı yollar içerisinde insanımıza zaten ispat ettik biz.

İyi niyetli çıkılan bu yolda, her ne kadar yolumuzdan dönmesek de, uygulama şeklimizi değiştirmemize sebep olanlar kendisini geliştirmediği sürece bu ülkede iyi niyetli girişimler yok olup gidecektir.

Bakınız bir albanez yok artık, Cahilin birisi adama pazarlamacı muamelesi yaptı hem de bu forumda, Adamda zaten yılların dolmuşluğu vardı bıkmışlığı vardı, ''Lanet olsun size ve sizin gibilere'' dedi ve binbir rica ile yazmasına vesile olduğumuz çok değerli bir duayeni de bu sosyal mecra kaybetti.

Bunları ''beter olun'' anlamında yazmıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın lakin insanlardaki BIKMIŞLIĞIN nedenini de anlayabilmeniz adına yazıyorum.

On binlerce insan şurada gelip bizlere, forum ailesine, yönetimine gelip teşekkür sevgi saygı ifadelerini sunmuştur DOĞRU yönlendirmemiz neticesi satın aldığı üründen olan memnuniyetini ifade ederek lakin 3-5 kendini bilmezin SUÇLAMASI inanın o on binlerce teşekkürün birdenbire önüne geçiveriyor :(

Diyeceğim o ki ''Siz haklısınız'' bu iş ancak bir algoritma ile çözülür, o algortimanın arkasında mesleki tecrübelerin bilgi birikimi ve ürünleri tanıyor olmalarının verdiği avantaj ile bir EKİP karar alır, böylece teknolojinin T sinden anlamayan birisi gelip de bir suçlamada bulunduğunda bu suçlama bir şahsı hedef almamış olur neticede o bir ortak karar ve ortak akıl ürünüdür.

5 Profesyonel ortak karar alıp 1 model önermiş, 1000 kişi alıp beğenmiş ve 1 kişi gelip de ''ben böyle sistemin...'' demiş ise ona verilecek cevap bellidir.

Sistem de senin...

Adem bey ya da benden büyük olmanıza binaen Adem abi diyeyim, iki defa siz ietiketleyerek yorum yazdım ve sizden bir tavsiye bekledim. Şimdi bu mesajla cevap alamamanın sebebini öğrenmiş olduk. Kişi kendi gibi bilirmiş karşıdakini genel olarak. Haliyle burada sizden tavsiye almaya gelmiş birisi velevki siz özellikle bir marka ya da model reklamı yapıyor olsanız bile bunu kabullenerek gelmiştir. Bundan dolayı kimsenin yakınma ya da şikayet etme durumu da yoktur. Zira adama derler; daha iyisini biliyordun da burada ne işin var diye. Demem o ki ben ve benim gibi sizin tarafsızlığınıza güvenerek , gerçekten usulünce ve yetkili, bilgili bir ağızdan tavsiye almak isteyenleri, bahsettiğiniz bir kaç kendini bilmez adına mağdur etmenizi doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Sizin tavsiyeniz doğrultusunda karar verip 2 adet tv aldım ve memnunum. Son karar en nihayetinde alıcının kendisindedir , güvendiği kişilerin tavsiyesini alır kabul eder , güvenmediğini etmez o kadar basit. Kalkıp acımasızca ve iftira niteliğinde karalama yapanlar da cahilliklerinde, ahlaksızlıklarında boğulup karşılığını görürler illaki. Velhasıl bir kaç bozuk elmadan dolayı tüm çuvaldaki elmalara yazık etmeyin.. Karar sizin .. Saygılar Adem Helvacı Adem Helvacı

I Çevrimdışı

ibrahimanil

Yeni Üye
16 Eyl 2018
16
31
Merhaba ailem icin TV arayışındayim bütçe kısıtlı,çoğunlukla TV yayını için kullanılacak smart konusunda çok beklentimiz yok hdmi bağlansın netflix açsın yeter, aynı fiyatlarda olan bu modellerden hangisini tavsiye edersiniz

Vestel 49ua9800 (49-55panel farkliligi var mı 700tl farkla 55de alınabilir)
Vestel 55ua9800
LG 50Nano796
LG 55UN74006

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt