Sevgili
Aragorn kardeşimizin bu konuda aylar önce bir önerisi vardı gündeme aldığımız, aslında kendisi bunu ilk olarak geçen sene bana bahsetmişti, oldukça makul bir yaklaşımdı zira otomatiğe bağlanmış ve algoritma içerikli bir düzen değil, BİZİM görüşlerimiz neticesi kategorilendirilmiş bir algortima çalışmasını sağlamayı düşündük ikili görüşmemizde lakin yönetim olarak biz üstünde duramadık.
İşin gerçeği, beni tanıyanlar Donanımhaber yıllarımdan beri bu TAVSİYE işine karşı olduğumu bilir zira darılıp gücenmece olmasın lakin memleketimizde bu kültürün doğru anlaşılamadığı ortada. Bu nedenle oldukça düşük seviyede ve hatta bazen cahilane yorumlara maruz kaldığımız da olduğu için ben artık bu tavsiye başlıklarına neredeyse girmiyorum bile.
Darılmayın lütfen bugün girmemin sebebi ise sevgili
smili72 kardeşimin etiketlemiş olması oldu.
''TAVSİYE olgusuna karşıysan ne diye TAVSİYE forumu kurdun kardeşim?''
Evet bu soruyu ben sizin yerinize sorayım ki akıllarda soru işareti kalmasın.
Marka model tavsiye edip belli bir cahil kesim tarafından firma elemanı zannedilmek ile, genel bir fikir ve doğru olan yolu tavsiye etmek arasındaki o ince detay aslında temel cevabın kendisidir.
Vatandaş diyor ki ''Televizyon alacağım ne almalıyım?
Ben de diyorum ki ''Öncelikle sen kendi kullanıcı profilini çıkartıp nasıl bir panel tipine sahip olan ürünü alman gerektiğini bulmalısın?''
Bakınız bu işte bir ''Doğru olan yol'' tavsiyesidir ve forumu kurmamızın temel amacı da bu dur.
Yoksa burada ''Aaaaabicim X markanın Y modelini al vallahi damdan düşse bir şey olmaz çelik kasa mal, hem de garantisi biziz aaaabi'' diyen o gizli promotörlerden olmadığımızı yollar içerisinde insanımıza zaten ispat ettik biz.
İyi niyetli çıkılan bu yolda, her ne kadar yolumuzdan dönmesek de, uygulama şeklimizi değiştirmemize sebep olanlar kendisini geliştirmediği sürece bu ülkede iyi niyetli girişimler yok olup gidecektir.
Bakınız bir albanez yok artık, Cahilin birisi adama pazarlamacı muamelesi yaptı hem de bu forumda, Adamda zaten yılların dolmuşluğu vardı bıkmışlığı vardı, ''Lanet olsun size ve sizin gibilere'' dedi ve binbir rica ile yazmasına vesile olduğumuz çok değerli bir duayeni de bu sosyal mecra kaybetti.
Bunları ''beter olun'' anlamında yazmıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın lakin insanlardaki BIKMIŞLIĞIN nedenini de anlayabilmeniz adına yazıyorum.
On binlerce insan şurada gelip bizlere, forum ailesine, yönetimine gelip teşekkür sevgi saygı ifadelerini sunmuştur DOĞRU yönlendirmemiz neticesi satın aldığı üründen olan memnuniyetini ifade ederek lakin 3-5 kendini bilmezin SUÇLAMASI inanın o on binlerce teşekkürün birdenbire önüne geçiveriyor :(
Diyeceğim o ki ''Siz haklısınız'' bu iş ancak bir algoritma ile çözülür, o algortimanın arkasında mesleki tecrübelerin bilgi birikimi ve ürünleri tanıyor olmalarının verdiği avantaj ile bir EKİP karar alır, böylece teknolojinin T sinden anlamayan birisi gelip de bir suçlamada bulunduğunda bu suçlama bir şahsı hedef almamış olur neticede o bir ortak karar ve ortak akıl ürünüdür.
5 Profesyonel ortak karar alıp 1 model önermiş, 1000 kişi alıp beğenmiş ve 1 kişi gelip de ''ben böyle sistemin...'' demiş ise ona verilecek cevap bellidir.
Sistem de senin...