MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Merhabalar.

TV araştırmaları yaparken YouTube'da Adem Bey'i gördüm oradan da buraya geldim. Doğru TV seçimi için sizlerden yardım bekliyorum.

Genel kullanım alanım: Futbol maçları ve altyazılı filmler (Altyazıyı özellikle vurgulamamın sebebi karanlık bir sahnede altyazı çıktığı zaman ekranın bir bölümünün veya tamamının aydınlanmasını istemiyorum). Oyun konsolu vb kullanmayacağım.
İzleme mesafem: 4 - 5 metre
Yan açılardan ziyade karşıdan izleyeceğim.
Hafta sonları hariç genelde akşam kullanacağım.
Tercih ettiğim boyut: 55 inç.
Marka veya yazılım (Tizen, WebOS vs) takıntım yok.
Bütçemi tavsiyelerinize göre şekillendireceğim.
Q70T'yi tarif ediyorsun.

Bu arada nostalji tv reklamı atmışlar, çok özlediysen nostalji konusu aç oradan paylaş, millet buraya sence bunun için mi geliyor? doğru bilgi bulmak bu kadar zorken, herkesin zamanı kısıtlıyken geyik yapmanın yeri burası değil bence.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

basmane

Yeni Üye
4 Şub 2021
2
37
Yan taraf benim için önemli fakat çok değil oturma düzenini değiştireceğim.
Adem Hocamın videolarını izlediğimde Ips panellerde aksiyon filmlerinde karanlık sahnelerde sıkıntı gördüm.
Şu an kullandığım LG LM640s 3D IPS Panel TV renk olarak iyi ; karanlık sahneler, oyun ve aksiyon filmlerinde sıkıntılı.
Gerçek renkleri ve mecburen karşıdan izlemek için tercih edeceğim için VA panel
Marka tercihimi ise Samsung TV den yana kullanacağım.
Uzun ömürlü olsun , panel yanmasından kaçınmak adına QLED değil normal Led ekran tercih edeceğim.

Sizce çıkarımlarım da hatalar var mı ?

24 m² kare bir oda için on senedir kullandığım 43 inç tv yeterli gelmiyor.

55've 65' inç arasında kararsız olmakla beraber alacağım cihazda

-Ps4 Full HD,HDR
-Netflix 4K,
-Youtube 4K
-iptv
-Maç yayınları
-Usb üzerinden yüksek bitrateli 4K H265 Hevc film ve diziler izleyeceğim.

Elimde mi box var alacağım tvye bağlayacağım.
Ses kaliteli olursa mükemmel olur.
Ulusal kanalları çok nadir izlerim.
Yan taraftan da izleyeceğim.
Oyun oynarken yan tarafa oturunca şu an kullandığım LG LM640s tv daha da iyi olabilir diye düşünüyorum.
Bütçem maksimum 8 bin TL.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Yan taraf benim için önemli fakat çok değil oturma düzenini değiştireceğim.
Adem Hocamın videolarını izlediğimde Ips panellerde aksiyon filmlerinde karanlık sahnelerde sıkıntı gördüm.
Şu an kullandığım LG LM640s 3D IPS Panel TV renk olarak iyi ; karanlık sahneler, oyun ve aksiyon filmlerinde sıkıntılı.
Gerçek renkleri ve mecburen karşıdan izlemek için tercih edeceğim için VA panel
Marka tercihimi ise Samsung TV den yana kullanacağım.
Uzun ömürlü olsun , panel yanmasından kaçınmak adına QLED değil normal Led ekran tercih edeceğim.

Sizce çıkarımlarım da hatalar var mı ?
Merhaba.
Qled'lerde Oled'lerdeki yanma riski yoktur.
Samsung tercihinde normal led olanlardan TU8500'i tercih etmen daha iyi olacaktır.Eğer bütce sorunun yoksa Qled serisi daha iyidir ve eğer alınabiliyorsa Q 70T 100hz olduğu için daha güzel olur.(Bu panel ile ilgili panel açıklığı şikayetleri var onun haricinde görüntü akıcılığı yönünden çok iyi)
Bunların haricinde VA Philips 50 PUS8505 ve 50 PUS7805'i de incelemeni tavsiye ederim.
Tüm bunların içinde işletim sistemi ve smart özelliği olarak en zayıf olanı PUS 7805'dir.Ama görüntü kalitesi,renk doğruluğu ve keskinlik olarak çok başarılıdır.
Samsung satış sonrası hizmet konusunda %100 olmasa da şu an en iyisi diyebiliriz.
Tv alırken iade sürecinde sorun yaşatmayan bir yerden almanızı tavsiye ederim,bunu iyice araştırın.

D Çevrimdışı

Dark44

Yeni Üye
2 Şub 2021
2
42
Merhabalar,

vestel 58ua9600 ile 58u9500 arasında kaldım bunun için sizlerden yardım rica ediyorum.

iki cihazın arasında şu anda 1000₺ gibi bir fiyat farkı var
sadece android sistem için bu farkı vermeye değer mi? 300-500₺ ye bir android box alıp kullanmak mı daha faydalı olur ve ya 9500 deki işletim sistemi yeterli olur mu?
iki cihaz arasında çok kararsız kaldım. yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhabalar,

vestel 58ua9600 ile 58u9500 arasında kaldım bunun için sizlerden yardım rica ediyorum.

iki cihazın arasında şu anda 1000₺ gibi bir fiyat farkı var
sadece android sistem için bu farkı vermeye değer mi? 300-500₺ ye bir android box alıp kullanmak mı daha faydalı olur ve ya 9500 deki işletim sistemi yeterli olur mu?
iki cihaz arasında çok kararsız kaldım. yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
9500'ü tavsye etmekten vazgeçtik artık çünkü sorunlu,bu foruma girip alan arkadaşlar panelden memnun kalmadılar ve iade süreci başlattılar.Vestel onlara para farkıyla 9600 önerdi ve bildiğim kadarıyla 9600'den şu an şikayet eden yok.
9500'ün şikayetlerinden biri hareketli sahnelerdeki takılma veya titreme sorunudur.

H Çevrimdışı

hancı68

Aktif Üye
6 Şub 2021
62
49
32 inç televizyon tavsiyesi istedik ilgilenen olmadı belli kişiler arasında sohbet muhabbet öneri tavsiye yapılıyor bize gelince ses yok madem yardım tavsiye amaçlı kurulmuş bu forum herkese adil eşit olmak lazım değilmi eski tüplü tv bozuldu ilk ilk defa Led tv alacağım nasip olursa mecburen oda zar zor bir tv alacak olduğum için iyi bişey olsun sorun çıkamayacak uzun süre götürecek görüntü kalitesi iyi olsun full hd olsun istiyorum şimdide panel anakart ve ram çıktı geldi işin içinden çık benim gibide anlamayan biri için dahada işin içinden çıkılmaz hale geldi onun için siz işin ehli ustatlardan tavsiye istiyorum hangi 32 inç full hd tv almalıyım

A Çevrimdışı

adamgibiadam

Yeni Üye
14 Ara 2020
27
44
Merhaba arkadaşlar. Adem bey indirimler için ocak ortası ve sonrasını işaret etmişti. bir süredir 55Q60r ve pus 8505 serilerini takipteyim. 50pus8505 şuan 4679 TL, 58pus8505 ise 6120 TL. Bu fiyatlar son bir kaç ayın en düşük fiyatları,bu fiyatlar iyi bir fırsat mı yoksa bir süre daha beklemek mantıklı mı? Şuan için bu fiyatlar teknosa ve vatan da. Panel açıklığı gibi bir sorunda vatan ve teknosa iade veya değişim konusunda sorun çıkarır mı?

A Çevrimdışı

Adembp

Yeni Üye
24 Kas 2020
4
53
Merhaba arkadaşlar. Adem bey indirimler için ocak ortası ve sonrasını işaret etmişti. bir süredir 55Q60r ve pus 8505 serilerini takipteyim. 50pus8505 şuan 4679 TL, 58pus8505 ise 6120 TL. Bu fiyatlar son bir kaç ayın en düşük fiyatları,bu fiyatlar iyi bir fırsat mı yoksa bir süre daha beklemek mantıklı mı? Şuan için bu fiyatlar teknosa ve vatan da. Panel açıklığı gibi bir sorunda vatan ve teknosa iade veya değişim konusunda sorun çıkarır mı?
Adem Helvacı Adem Helvacı nın da sohbetlerinde sıkça değindiği Yetkili servis sıkıntısı olmasa 50pus8505 şuan 4679 TL çok güzel bir fiyat. Lakin satış sonrası adamların yetkili ve teknik servisleri büyük sıkıntı. Geçen hafta, 3 ay önce aldığım kablosuz kulaklığın Zoom webex ve skyp görüşmelerimdeki problemler nedeni ile teknik servise götürdüm.Bunun normal olduğunu söylediler .Israrım üzerine aldılar. Bu sabah aradılar yapabilecek birşeylerinin olmadığını bunun normal olduğunu söyleyip telefonu kapattılar. Düşük bir meblağ da (indirimde 299 tl alındı) kulaklıkta bu şekilde davranan teknik servis büyük meblağlarda nasıl sıkıntı yaratır varın siz düşünün.Bilgi ve görüşlerinize

L Çevrimdışı

LORD_KING

Yeni Üye
19 Ara 2019
1
45
Arkadaşlar Merhaba
Ben Toshiba 58UA3A63 58'' 147 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Smart LED TV yi almak istiyorum. Yorumlarınız Nedir ?

T Çevrimdışı

Tarcinbey 

Yeni Üye
26 Şub 2018
14
Vatanda 58u9500 3990₺ aldım. Ucuza büyük ekran gerekiyordu. 4200₺ e tosh 55v5b63 gibi bir model vardı düşünüyordum ips panel bilmiyorum iyi mi yaptım. Mi box da alırım diye düşündüm fazla parayla ama bakalım. 58u9500 Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

MA elektroniğin sitesinde wall sistemi vardı bir fiyat alın derim. Tv döşesen daha pahalı gelir diye düşünüyorum ve ayrıca aparat gerekir görüntüyü bölmek için. Projeksiyon 138" için nasıl çözümler var bilmiyorum.
Bilgilendirme için Çok teşekkür ederim, wall bakıyordum bende, ancak fiyatları biraz yüksek oluyor, bütçeyi aşıyor

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
32 inç televizyon tavsiyesi istedik ilgilenen olmadı belli kişiler arasında sohbet muhabbet öneri tavsiye yapılıyor bize gelince ses yok madem yardım tavsiye amaçlı kurulmuş bu forum herkese adil eşit olmak lazım değilmi eski tüplü tv bozuldu ilk ilk defa Led tv alacağım nasip olursa mecburen oda zar zor bir tv alacak olduğum için iyi bişey olsun sorun çıkamayacak uzun süre götürecek görüntü kalitesi iyi olsun full hd olsun istiyorum şimdide panel anakart ve ram çıktı geldi işin içinden çık benim gibide anlamayan biri için dahada işin içinden çıkılmaz hale geldi onun için siz işin ehli ustatlardan tavsiye istiyorum hangi 32 inç full hd tv almalıyım
Hocam merhaba, ozellille 32 inç tv istemenizin sebebini paylaşabilir mısınız? Kullanım yerinin müsaitliği ve bütçe nedenleri gibi nedenler midir?

Bir de istediginiz genel kullanım özellikleri( dizi, tv kanalları, spor müsabakası izleme, smart tv özelliklerini kullanma yoğunluğu) ve bütçe aradığınızı belirtirseniz tavsiye alma oranı artacaktır.

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Vatanda 32pfs6805 1800₺ dostum, bu paraya marka ve iyi bir şey bu, dikey kablo olayına dikkat ama yorumlarda birisi yazmış.

Bende sanki bir düşüş görüyorum, beklemekte fayda var, araba fiyatları da düşüyor, güzel memleketimdeki çakal sürüleri haram paylarını azaltmaya başladılar biraz... millet işini gücünü bırakmış araba, telefon, bilgisayar, tv gibi ürünleri toplayıp oturduğu yerden beleş para peşinde, ne güzel bir dünya bu yahu! almayın ellerinde patlasın kansızların. İşini dürüst yapanları tenzih ediyorum, işleri rast gitsin her daim.

B Çevrimdışı

burak123

Yeni Üye
7 Şub 2021
5
29
Vatanda 58u9500 3990₺ aldım. Ucuza büyük ekran gerekiyordu. 4200₺ e tosh 55v5b63 gibi bir model vardı düşünüyordum ips panel bilmiyorum iyi mi yaptım. Mi box da alırım diye düşündüm fazla parayla ama bakalım. 58u9500 Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.
Hocam kurulumu yapılınca deneyimleri paylaşır mısınız özellikle 58u9500 için hareketli sahnelerde takılma ve titreme oluyor deniliyor da merak ettim

A Çevrimdışı

Arda Esen

Yeni Üye
27 Kas 2020
36
36
Merhaba ustalar yorum yapar ama ben kendi tv mi önereyim . 55q60rat suan kendisi olmasa da Samsung isim değişikliği ile benzerlerini piyasaya sürmüş inceleyebilirsiniz.
Merhaba BlackSea BlackSea Bey. TV almak için beklemedeyim. 55Q60R ya da 70R piyasada yok.İsim değişikliğinden kastınız hangi seriler? R serisinin benzerleri varsa hemen almak isterim.Cevaplarsanız müteşekkir olurum.

Geri
Üst Alt