Hocam 43 inç smart olmayan paneli VA olmayan 2600 lirayı geçmeyen bir tv arıyorumBütceniz ve ebat hakkında bilgi verirseniz hangimiz müsaitse yardımcı olmaya çalışırız.
Hocam 43 inç smart olmayan paneli VA olmayan 2600 lirayı geçmeyen bir tv arıyorumBütceniz ve ebat hakkında bilgi verirseniz hangimiz müsaitse yardımcı olmaya çalışırız.
İkisini de tercih etmem, illa lg istiyorsanız 866 nano ya da daha üst serilere bakın[IMG alt="BlackSea"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/598.jpg?1521302888[/IMG] BlackSea [IMG alt="Aragorn"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1306.jpg?1521302888[/IMG] Aragorn [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1602502248[/IMG] Adem Helvacı [IMG alt="mightythor"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/2/2509.jpg?1597333190[/IMG] mightythor
Hangisini tercih etmeliyim bakar mısınız
Hocam 49 inç modelin panel kalitesi 50 inçe kıyasla oldukça ileridedir. Gerek upscale, gerek derinlik algısı ve gerek keskinlik olarak. Ancak , ips edge panellerin en büyük sorunu vertical blooming ( bizde ışık sızması olarak adlandırılan) sorunudur. Özellikle altyazılı içerik izliyorsanız panele lanet okutur. Ayrıca rgbw renk dizini var ki sarı rengi gerçek olarak almaya imkan yoktur .
Merhabalar eski TV mizin paneli kırıldığı için yeni TV alma durumundayız. Ekteki iki model arasında kaldım gönlüm 816 dan yana ama ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Öncelikle belirtmek isterim 816 almak istememin temel sebebi 796 nın kalas çerçeveleri ve kalın ayağı. Maliyetten kısmak için TV yi 10 yıl öncesine çevirmişler. 10 yıl belki az bile gelebilir çünkü eski TV miz 7 yaşında gerek incecik çerçeveleri olsun gerek metal ayakları olsun gerek alüminyum alt çerçeve olsun şu andaki hiçbir TV onun kalitesine ulaşamaz. Modeli LG 42LB670V merak edenler için
Gelelim bu iki TV arasında neden kaldım
49NANO816 modeli:
+İnce çerçeve ince ayak şık görünüm
-EDGE LED
+IPS panel
50NANO796 modeli:
-Kalas çerçeve çirkin tasarım
+DIRECT LED
-VA panel
Tasarım konusuna biraz takığım bu yönde 816 önce çıkıyor ayrıca VA panelin oyuncu monitörlerinde olması gerektiğini düşünüyorum TV de ips tercihimdir. Her şey harika ancak konuyu açma sebebim de 816 modelinde EDGE LED olması. Eski TV miz de DIRECT LED olduğu için açıkçası endişeliyim. Sizce hangisini seçmeliyim VA panel ama DIRECT LED mi yoksa IPS ama EDGE LED mi?
Tasarım konusunda 816 zaten puanı aldı.
İki TV nin karşılaştırması:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Not: LG destekten aldığım bilgi 50" ve 75" modellerde VA panel kullanılıyor diğerleri ips
Kaliteli bir 4k film izlemek içinAslında bahsedilen kadar kötü bir kart değil
MB230 tercih edilecek ise pixellence memc ve Dolby Vision destekleyen modeller tercih edilmeli
Birde 4k film olacak ise va Panel olmasında da fayda var
Enes bey hangisini aldınız yada başka bir markada mı karar kıldınız? bilgi verirseniz sevinirim. Bende sizin modellerle beraber sony 65XH8077 ve 65XH9096 da extra bakıyorum.Merhabalar,
Öncelikle yeni evleneceğim için televizyon arayışındayım.
Kafam çok karıştı.
Öncelikle kullanım alanlarımı sıralayayım;
Tv Kanalları, Netflix, 4k Filmler ve Playstation
Televizyonu oturacağım koltuğun tam karşısına konuşlandıracağım.
Aklımdaki modellere gelirsek;
Philips 65PUS8505,
Philips 65PUS9435,
Samsung 65Q60T,
Samsung 65Q70T.
Karar vermekte o kadar zorlanıyorum ki.
Philips modellerinde ambligt ve özellikle 9435teki dahili soundbar beni çok cezbediyor.
Samsunga gelince Q70T'deki 100HZ desteği beni cezbediyor.
Artısıyla/Eksisiyle modeller hakkında ve hangisini almam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.
albanez Adem Helvacı Üstadlar yardımlarınızı bekliyorum.
Yazdış olduğum modelleri kullananların yorumlarınada açığım.
Veya başka Marka/Model önerilerine.
MA elektroniğin sitesinde wall sistemi vardı bir fiyat alın derim. Tv döşesen daha pahalı gelir diye düşünüyorum ve ayrıca aparat gerekir görüntüyü bölmek için. Projeksiyon 138" için nasıl çözümler var bilmiyorum.Merhaba, Toplantı salonumuzda duvarda sunum ve tv amacı ile 138" ( 3,5 x 2,00 m) boyutunda tv, projeksiyon dijital wall bakmaktayım, salon bol ışık alıyor, bu konuda önerebileceğiniz çözüm var mı?
Gelecek öneriler için Şimdiden teşekkür ederim.