Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
BlackSea [IMG alt="BlackSea"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/598.jpg?1521302888[/IMG] BlackSea BlackSea Aragorn [IMG alt="Aragorn"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1306.jpg?1521302888[/IMG] Aragorn Aragorn Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1602502248[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı mightythor [IMG alt="mightythor"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/2/2509.jpg?1597333190[/IMG] mightythor mightythor

Hangisini tercih etmeliyim bakar mısınız

20210205_181648.jpg
İkisini de tercih etmem, illa lg istiyorsanız 866 nano ya da daha üst serilere bakın

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98

Merhabalar eski TV mizin paneli kırıldığı için yeni TV alma durumundayız. Ekteki iki model arasında kaldım gönlüm 816 dan yana ama ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Öncelikle belirtmek isterim 816 almak istememin temel sebebi 796 nın kalas çerçeveleri ve kalın ayağı. Maliyetten kısmak için TV yi 10 yıl öncesine çevirmişler. 10 yıl belki az bile gelebilir çünkü eski TV miz 7 yaşında gerek incecik çerçeveleri olsun gerek metal ayakları olsun gerek alüminyum alt çerçeve olsun şu andaki hiçbir TV onun kalitesine ulaşamaz. Modeli LG 42LB670V merak edenler için :)

Gelelim bu iki TV arasında neden kaldım

49NANO816 modeli:
+İnce çerçeve ince ayak şık görünüm
-EDGE LED
+IPS panel

50NANO796 modeli:
-Kalas çerçeve çirkin tasarım
+DIRECT LED
-VA panel

Tasarım konusuna biraz takığım bu yönde 816 önce çıkıyor ayrıca VA panelin oyuncu monitörlerinde olması gerektiğini düşünüyorum TV de ips tercihimdir. Her şey harika ancak konuyu açma sebebim de 816 modelinde EDGE LED olması. Eski TV miz de DIRECT LED olduğu için açıkçası endişeliyim. Sizce hangisini seçmeliyim VA panel ama DIRECT LED mi yoksa IPS ama EDGE LED mi?
Tasarım konusunda 816 zaten puanı aldı.

İki TV nin karşılaştırması:

Screenshot_2021-02-04-18-49-44-0995eae3760ed38c15.jpg

Screenshot_2021-02-04-18-49-51-84.jpg

Not: LG destekten aldığım bilgi 50" ve 75" modellerde VA panel kullanılıyor diğerleri ips
Hocam 49 inç modelin panel kalitesi 50 inçe kıyasla oldukça ileridedir. Gerek upscale, gerek derinlik algısı ve gerek keskinlik olarak. Ancak , ips edge panellerin en büyük sorunu vertical blooming ( bizde ışık sızması olarak adlandırılan) sorunudur. Özellikle altyazılı içerik izliyorsanız panele lanet okutur. Ayrıca rgbw renk dizini var ki sarı rengi gerçek olarak almaya imkan yoktur .

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili gençler ,beni de etiketliyorsunuz ama ben tv tavsiyesi vemiyorum ,hiç de vermedim bu güne kadar ,ilginize teşekkür ederim :ok

A Çevrimdışı

Alperen Demiral

Yeni Üye
4 Şub 2021
6
21
Tabi 100hz olması dolayısıyla bu tv lerden çok çok önde ancak bütçemi bayağı aşıyor o neden üzülerek elemek zorunda kaldım onu. Ayrıca dip not LG 49NANO866 modeli en ucuz 100hz tv
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok haklısınız bu konuda çok araştırma yaptım ama malesef birinin orasından sıkıntı çıkıyor birinin burasından. Bazı şeyleri ister istemez kabullenmek zorunda kalıyoruz. Bugün baksan gerçek izleme zevkini verebilecek tek panel OLED kalıyor onların da haliyle fiyatları 5 basamaklı. Yani bütçemin iki katı. Kaldı ki oled bile kusursuz değil 1 yılını doldurmadan yanan oled paneller var. En son bizim bütçelerde şuna karar verdim deli gibi dizi film izleyenler netflixteki karanlık sahneler özellikle, ayrıca korku filmleri için VA panel almak durumundayız o zaman da gündüz soluk renklere mahkum kalıyoruz. Ben genel olarak izlemeyi düşündüğümüzde evdekileri de hesaba katarak en son bu tv de karar kıldım. Umarım local dimming denen olay beni üzmez ips+edge led karşısında bi nebze de olsa galip gelir

Son düzenleme:
A Çevrimiçi

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
183
50
vestel serilerinde smart eniyisi fiat 4000 tl geçmeyecek andoreid box uydu cihazım var ayrı takacam dizi maç sinema izlerim panel anakart özelliği görüntü kalitesi olsun neftlix blu tv izlerim tasviyeniz nedir kıymetli ustalarım

G Çevrimdışı

Gokhanozkan

Yeni Üye
5 Şub 2021
12
32
Aslında bahsedilen kadar kötü bir kart değil

MB230 tercih edilecek ise pixellence memc ve Dolby Vision destekleyen modeller tercih edilmeli

Birde 4k film olacak ise va Panel olmasında da fayda var
Kaliteli bir 4k film izlemek için
Vestel 65u9500 4800tl mb230 önermiyorsunuz. 65 inçten 58 inçe düşüp
Samsung 58tu7000 5800 tl ye almak daha mantıklı anlaşılan bütceyi bin yukarı çekmek gerekecek. Farklı bir öneriniz var mı?

H Çevrimdışı

hancı68

Aktif Üye
6 Şub 2021
62
49
Arkadaşlar 32 inç televizyon almayı düşünüyorum karar veremedim görüntü kalitesi iyi full hd ips olsun tavsiyelerinizi bekliyorum her 32 inç tv full hd olmuyor bazısı full hd olan var hemde hdr hd ready olup hdr olan var bunlardan hangisi tercih edilirken Adem Helvacı Adem Helvacı usta bir tavsiye rica etsem

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

burak123

Yeni Üye
7 Şub 2021
5
29
Arkadaşlar Vestel 58U9500 serisi 3990₺. Sizce bu fiyata alınır mı ? Sorunlu olduğuna yönelik şeyler okudum ekstra garanti yaptırarak almak mantıklı mı ? Fiyatı çok iyi geldi bana. 58 inç ile 50 inç 55 inç bunlar arasında farklılıklar var mı panel sağlamlığı açısından. Boyut çok önemli değil 50 de kullanabilirim 58 de. Akşamları işten gelince playstationda oyun oynamak için kullanacağım genellikle. Bütçem max 4500₺ başka önerilerinize de açığım

M Çevrimdışı

mybest

Yeni Üye
24 Nis 2020
18
45
Merhabalar,
Öncelikle yeni evleneceğim için televizyon arayışındayım.
Kafam çok karıştı.
Öncelikle kullanım alanlarımı sıralayayım;
Tv Kanalları, Netflix, 4k Filmler ve Playstation
Televizyonu oturacağım koltuğun tam karşısına konuşlandıracağım.
Aklımdaki modellere gelirsek;
Philips 65PUS8505,
Philips 65PUS9435,
Samsung 65Q60T,
Samsung 65Q70T.
Karar vermekte o kadar zorlanıyorum ki.
Philips modellerinde ambligt ve özellikle 9435teki dahili soundbar beni çok cezbediyor.
Samsunga gelince Q70T'deki 100HZ desteği beni cezbediyor.
Artısıyla/Eksisiyle modeller hakkında ve hangisini almam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı Üstadlar yardımlarınızı bekliyorum.
Yazdış olduğum modelleri kullananların yorumlarınada açığım.
Veya başka Marka/Model önerilerine.
Enes bey hangisini aldınız yada başka bir markada mı karar kıldınız? bilgi verirseniz sevinirim. Bende sizin modellerle beraber sony 65XH8077 ve 65XH9096 da extra bakıyorum.

T Çevrimdışı

Tarcinbey 

Yeni Üye
26 Şub 2018
14
Merhaba, Toplantı salonumuzda duvarda sunum ve tv amacı ile 138" ( 3,5 x 2,00 m) boyutunda tv, projeksiyon dijital wall bakmaktayım, salon bol ışık alıyor, bu konuda önerebileceğiniz çözüm var mı?
Gelecek öneriler için Şimdiden teşekkür ederim.

Greylights Çevrimdışı

Greylights

Aktif Üye
13 Haz 2019
56
26
Vatanda 58u9500 3990₺ aldım. Ucuza büyük ekran gerekiyordu. 4200₺ e tosh 55v5b63 gibi bir model vardı düşünüyordum ips panel bilmiyorum iyi mi yaptım. Mi box da alırım diye düşündüm fazla parayla ama bakalım. 58u9500 Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, Toplantı salonumuzda duvarda sunum ve tv amacı ile 138" ( 3,5 x 2,00 m) boyutunda tv, projeksiyon dijital wall bakmaktayım, salon bol ışık alıyor, bu konuda önerebileceğiniz çözüm var mı?
Gelecek öneriler için Şimdiden teşekkür ederim.
MA elektroniğin sitesinde wall sistemi vardı bir fiyat alın derim. Tv döşesen daha pahalı gelir diye düşünüyorum ve ayrıca aparat gerekir görüntüyü bölmek için. Projeksiyon 138" için nasıl çözümler var bilmiyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt