I Çevrimdışı

ilkerbagdir

Yeni Üye
3 Ara 2020
15
40
Merhaba,

A101 58 inç tv aldım.Ekranda hata olması sebebiyle değişim yapılacağı bildirildi.Çağrı merkezinden aradılar.Toshibar 58ual3a63 dt stoklarında olmadığı için 58u9500 vestel cihaz ile değişim önerildi.Toshiba bir cihaz istediğimi söyledim.58ul2063 modeli olduğunu Yöneticisi ile görüşüp dönüş yapıcağını söyledi.Bu cihazla ilgili hiç bir bilgi bulamadım.Anakart ve panel ve diğer parçalar eşdeğer mi ? Ne diyim kabul edeyim mi para iadesi mi talep edeyim.
Desteklerinizi rica ederim.
Adem Helvacı Adem Helvacı mightythor mightythor Aragorn Aragorn

Şimdiden Teşekkürler,

A Çevrimdışı

Alperen Demiral

Yeni Üye
4 Şub 2021
6
21

Merhabalar eski TV mizin paneli kırıldığı için yeni TV alma durumundayız. Ekteki iki model arasında kaldım gönlüm 816 dan yana ama ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Öncelikle belirtmek isterim 816 almak istememin temel sebebi 796 nın kalas çerçeveleri ve kalın ayağı. Maliyetten kısmak için TV yi 10 yıl öncesine çevirmişler. 10 yıl belki az bile gelebilir çünkü eski TV miz 7 yaşında gerek incecik çerçeveleri olsun gerek metal ayakları olsun gerek alüminyum alt çerçeve olsun şu andaki hiçbir TV onun kalitesine ulaşamaz. Modeli LG 42LB670V merak edenler için :)

Gelelim bu iki TV arasında neden kaldım

49NANO816 modeli:
+İnce çerçeve ince ayak şık görünüm
-EDGE LED
+IPS panel

50NANO796 modeli:
-Kalas çerçeve çirkin tasarım
+DIRECT LED
-VA panel

Tasarım konusuna biraz takığım bu yönde 816 önce çıkıyor ayrıca VA panelin oyuncu monitörlerinde olması gerektiğini düşünüyorum TV de ips tercihimdir. Her şey harika ancak konuyu açma sebebim de 816 modelinde EDGE LED olması. Eski TV miz de DIRECT LED olduğu için açıkçası endişeliyim. Sizce hangisini seçmeliyim VA panel ama DIRECT LED mi yoksa IPS ama EDGE LED mi?
Tasarım konusunda 816 zaten puanı aldı.

İki TV nin karşılaştırması:

Screenshot_2021-02-04-18-49-44-0995eae3760ed38c15.jpg

Screenshot_2021-02-04-18-49-51-84.jpg

Not: LG destekten aldığım bilgi 50" ve 75" modellerde VA panel kullanılıyor diğerleri ips

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Merhaba,

A101 58 inç tv aldım.Ekranda hata olması sebebiyle değişim yapılacağı bildirildi.Çağrı merkezinden aradılar.Toshibar 58ual3a63 dt stoklarında olmadığı için 58u9500 vestel cihaz ile değişim önerildi.Toshiba bir cihaz istediğimi söyledim.58ul2063 modeli olduğunu Yöneticisi ile görüşüp dönüş yapıcağını söyledi.Bu cihazla ilgili hiç bir bilgi bulamadım.Anakart ve panel ve diğer parçalar eşdeğer mi ? Ne diyim kabul edeyim mi para iadesi mi talep edeyim.

Şimdiden Teşekkürler,
Toshiba her türlü u9500 den iyidir.

C Çevrimdışı

Civileng

Yeni Üye
9 Kas 2020
16
37
Merhabalar,
Arçelik A55l 9880 5s, Beko b55l 9880 5s ya da Grundig 55gcu9805 model televizyonları kullanan var mı? İnternette yorum bulamadım. Tavsiye eder misiniz?

B Çevrimdışı

bllbyrktr

Yeni Üye
20 Ocak 2021
11
33

Bende foruma bütçeme uygun televizyon tavsiyesinde bulundum cevap alamayınca mağazaya gittim gözüme kestirdiğim 3 markanın 3 farklı ürününü not aldım ertesi gün müşteri şikayetlerini incelledim,teknik özelliklerini kıyasladım, 58pus8505 biraz bütçemi aşıyor olsada aklımdaki tercih LG isede kumar oynayarak 2 yıl ek garantide yaptırarak Philips 58pus8505 aldım. Ürününü kullandıkça avantaj ve dezavantajlarını göreceğiz. Öncelikle görüntü kalitesi gayet iyi ama ses sistemi bekletimin üzerinde çıktı. Ambilight teknolojisi bence her televizyonda olmalı çok farklı bir izleme deneyimi sunuyor ki mağazada gezerken aman alt tarafı bir led ışık diye düşünmeme rağmen bu fikrim televizyonu kullandıktan sonra tamamen değişti.Sanırım VA panel oturma açına göre televizyonu çevirebilmek avantaj sağlıyor ama beğenmediğim bir durum var acaba ben mi beceremedim diye düşünüp destek hattını arayarak da teyit ettim google chrome ve diğer bilindik tarayıcılarını desteklemediğini kendisine ait tarayıcı olduğunu onu kullanabileceğimi ilettiler keşke böyle olmasaydı . Kendi uydu alıcısını kullanıyorum ondan mı bilmiyorum ama kanal geçişleri bana yavaş geldi,ama uygulamalardaki geçişleri hızlı ayrıca logitech akıllı klavyenin türkçe desteğini bir türlü bulamadım ingilizce karakter kullanmak zorunda kalıyorum ve bu gerçekten berbat bir durum umarım çözümü vardır. Hiç aklımda olmayan bir markayı almış bulundum ve ürünü kullandıkça artılarını ve eksiklerini görüp paylaşacağım.

Bende foruma bütçeme uygun televizyon tavsiyesinde bulundum cevap alamayınca mağazaya gittim gözüme kestirdiğim 3 markanın 3 farklı ürününü not aldım ertesi gün müşteri şikayetlerini incelledim,teknik özelliklerini kıyasladım, 58pus8505 biraz bütçemi aşıyor olsada aklımdaki tercih LG isede kumar oynayarak 2 yıl ek garantide yaptırarak Philips 58pus8505 aldım. Ürününü kullandıkça avantaj ve dezavantajlarını göreceğiz. Öncelikle görüntü kalitesi gayet iyi ama ses sistemi bekletimin üzerinde çıktı. Ambilight teknolojisi bence her televizyonda olmalı çok farklı bir izleme deneyimi sunuyor ki mağazada gezerken aman alt tarafı bir led ışık diye düşünmeme rağmen bu fikrim televizyonu kullandıktan sonra tamamen değişti.Sanırım VA panel oturma açına göre televizyonu çevirebilmek avantaj sağlıyor ama beğenmediğim bir durum var acaba ben mi beceremedim diye düşünüp destek hattını arayarak da teyit ettim google chrome ve diğer bilindik tarayıcılarını desteklemediğini kendisine ait tarayıcı olduğunu onu kullanabileceğimi ilettiler keşke böyle olmasaydı . Kendi uydu alıcısını kullanıyorum ondan mı bilmiyorum ama kanal geçişleri bana yavaş geldi,ama uygulamalardaki geçişleri hızlı ayrıca logitech akıllı klavyenin türkçe desteğini bir türlü bulamadım ingilizce karakter kullanmak zorunda kalıyorum ve bu gerçekten berbat bir durum umarım çözümü vardır. Hiç aklımda olmayan bir markayı almış bulundum ve ürünü kullandıkça artılarını ve eksiklerini görüp paylaşacağım.
Hocam merhaba ben de 58pus8505 aldım. Netflixten izlerken ya da youtubedan 4k video izlerken gayet iyi fakat yine youtubedan 720p ya da biraz eski yayın 1080p videolarda görüntü kötü oluyor siz öyle bir şey farkettiniz mi? Yani illa ki 4k kalitesi beklemiyorum ama normal 720 ya da 1080p ye göre kötü, pixel pixel bi görüntü oluyor.

M Çevrimdışı

MAB55

Yeni Üye
27 Tem 2019
11
31
Hiç kimse 43u9500 ü tavsiye etmiyor ama buna rağmen aldım ve henüz elime ulaşmadı. Fiyatı uygun olduğu için bunu tercih ettiim. Bu tv deki problem tam olarak nedir? Anakart mb230 bir çok modelde de kullanılıyo zaten ama özellikle bu model sıkıntılı deniyo. Paneller zaten lg boe auo vs. Aydınlatırsanız sevinirim.
Bu arada 40-43 inç bandında bu fiyatlara öneriye açığım hâlâ.. Hali hazırda vestel 43fd7500 lg ips panelli full hd bi tv yi kullanıyorum. bu modeli aratmayacak özellik ve görüntü kalitesi olması benim için kafi. 4k da fln gözüm yok. Teşekkürler

F fikoloji
Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Merhabalar,
Arçelik A55l 9880 5s, Beko b55l 9880 5s ya da Grundig 55gcu9805 model televizyonları kullanan var mı? İnternette yorum bulamadım. Tavsiye eder misiniz?
Dün akşam bir günlüğüne sadece Beko b55l 9880 5s indirimlerle birlikte 5400 tl geliyordu, yanında mi box kutu hediye vardı. Yani mi box 550-600 tl civarı TV yaklaşık 4.800 TL ye geliyor.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Hiç kimse 43u9500 ü tavsiye etmiyor ama buna rağmen aldım ve henüz elime ulaşmadı. Fiyatı uygun olduğu için bunu tercih ettiim. Bu tv deki problem tam olarak nedir? Anakart mb230 bir çok modelde de kullanılıyo zaten ama özellikle bu model sıkıntılı deniyo. Paneller zaten lg boe auo vs. Aydınlatırsanız sevinirim.
Bu arada 40-43 inç bandında bu fiyatlara öneriye açığım hâlâ.. Hali hazırda vestel 43fd7500 lg ips panelli full hd bi tv yi kullanıyorum. bu modeli aratmayacak özellik ve görüntü kalitesi olması benim için kafi. 4k da fln gözüm yok. Teşekkürler
VA panel Samsung 40 T5300 (FHD),Philips 43 PUS7800 (4K)
IPS panel Lg 43UN7400 (4K),Philips 43 PFS6805 (FHD),Philips 43 PUS7505 (4K)

I Çevrimdışı

ilkerbagdir

Yeni Üye
3 Ara 2020
15
40
Merhaba,

Şimdiden Teşekkürler,

Evet videolarınızı izledim ve 58ul3a63dt a101den aldım.Görüntü gerçekten çok güzel, kurulumda panel testi esnasında led bar ile panel arasına konulan malzemede delikler olması sebebiyle birebir değişim talep ettim. Aynı cihaz stoklarda olmadığı için 58ul2063dt veya u9500 gönderebileceklerini ilettiler, u9500 istemedim. 58ul2063dt ile ilgili toshiba sitesinde veri bulamadım.Fiyat bilgisi alamadım. Bu cihaz neyin nesi, neden hiç bir yerde bu cihaza ilişkin bilgi yok anlayamadım.Yeni üretim mi acaba,
58ul2063dt panda ve chot panel, mb230 ana kart vestellerde çok kötü görüntü veriyor diye yorumlar okudum.Sizin görüşleriniz benim için önemli, toshibada bu görüntü kalitesi nasıldır 58ul3a63dt smart tv ile aynı seviyede mi yoksa daha mı iyi ?
Sizin öneriniz nedir para iadesi talep edip yine a101den 58ual3a63 dt modelini sipariş mi edeyim. yoksa bu cihaz ile değişimi kabul mü edeyim. Konu çok acil birazdan ararlar ne yapmalıyım.

58ul3a63dt mb170 anakartlı panda paneldi sanırım.
58ul2063dt panda ve chot panel mb230 ana kart

Teşekkürler, F fikoloji

Geri
Üst Alt