E Çevrimdışı

emregok

Yeni Üye
1 Şub 2021
1
30
Sayın ağbilerim ve kardeşlerim herkese merhaba, bir süredir forumu ve tv inceleme videolarını takip ediyorum. Ancak bu işin bir sonu olmadığı için net bir şey bulmak mümkün değil, belli bir bütçe ile kendimize göre en iyisini bulmaya çalışıyoruz hepimiz. Benim bütçemi 7000 liraya kadar zorlama şansım var, tabi ne kadar uygun o kadar iyi. 3,5 - 4 metrelik bir mesafeden karşıdan izliyorum televizyonu. Bu yüzden 55" veya 58" istiyorum.
Forumu incelemem sonucunda LG um, un 7 serisinden ve Samsung tu 7 serisinden uzak durmam gerektiğini anladım. Fiyat olarak kendime uygun gördüğüm tv'leri sizlerin yorumuna sunmak istiyorum. Daha iyi önerileriniz varsa onları da duymak isterim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Philips 58PUS8505
Samsung Q60T 58" veya 55"
LG 55NANO816NA
Sony KD-55XH8096
LG 55UN81006LB
Samsung 55TU8500

O Çevrimdışı

outlawwanted

Yeni Üye
27 Ocak 2021
4
42
Açıkçası ben sizin göz sağlığınız için bahsettiğiniz kullanıma yönelik olarak pc monitörü kullanmanızı tavsiye ederim. Bu bütçeyle iki monitör alarak ve kullanarak amacınıza göre hem etkin bir kullanım sağlar hem de göz sağlığınızı daha az etkinlersiniz.

Eğer mutlaka tv bağlantısı istiyorsanız, güvenilir markaların bütçenize en uygun olan herhangi bir 43 inch 4K tv si sizin işinizi görecektir. Ayrıca 3 yıl garantili servis yaygınlığı olan markaları secmek olası teknik sorunlarda hızlıca çözüm üretilmesine yardımcı olacaktır. ( pc yi vga üzerinden bağlayacaksanız, alacağınız tv de vga portunun olup olmadığına dikkat ediniz, ancak 4k tv aradığınıza göre pc nin ekran kartında hdmi çıkışı ve 4k görüntü özelliği olduğunu var sayıyorum)
programın çalışması için 3 tane monitör işimi görüyor ayrıca 3 çıkışlı ekran kartı minimum 5 bin lira parayla toplanıyor hocam 3 lü monitör hem çok geniş oluyor izleme açısı kayboluyor sürekli kafa bir sağ bir sola gidiyor göz yorulmasada işimi görmüyor pc çıkışının dahili ekran kart yani anakartta hdmi çıkışı var bende o yüzden 43 inç 3 metre mesafeden tek ekrana bakmayı daha mantıklı buldum çünkü 4k bütün grafiklerimi tek ekranda veriyor mesela model indirimde olduğundan paneli anakartı nasıl işimi görürmü?

Regal 43R754UA9 4K Ultra HD 43​

teşekkürler...

L Çevrimdışı

Leo35

Yeni Üye
10 Ocak 2021
6
34
Merhabalar,

Uzun zamandır gerek okuyarak gerekse videolardan paylaşımları takip ediyorum. Maalesef ki iyi diye düşündüklerimizi de alt üst eder şeyler öğreniyoruz :)
Bir televizyon araştırmasındayım genel olarak;

Karşı cepheden belki birazda onun yanındaki dikey koltuktan ( Dikdörtgen şeklindeki bir oda düşününce hayal etmişsinizdir) izlenecek.
Ağırlıklı olarak Netflix-Dizi-Film olmak üzere tv kulanıyorum.
Haftada 1 takımımın maçlarını izliyorum.

Hakkını verecek bir ürünse 6.000 civarına kadar bütçeyi çıkarabilirim ama ciddi farklar yaratmayacaksa markasına para ödemektense teknik özelliklerine hakim olduğunuzu düşündüğüm için verdiğiniz önerilere göre hareket edebilirim.

Tavsiyelerinizi paylaşmanızı rica ederim

Tavsiyeleriniz olacak mıdır acaba:(

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Aşağıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
programın çalışması için 3 tane monitör işimi görüyor ayrıca 3 çıkışlı ekran kartı minimum 5 bin lira parayla toplanıyor hocam 3 lü monitör hem çok geniş oluyor izleme açısı kayboluyor sürekli kafa bir sağ bir sola gidiyor göz yorulmasada işimi görmüyor pc çıkışının dahili ekran kart yani anakartta hdmi çıkışı var bende o yüzden 43 inç 3 metre mesafeden tek ekrana bakmayı daha mantıklı buldum çünkü 4k bütün grafiklerimi tek ekranda veriyor mesela model indirimde olduğundan paneli anakartı nasıl işimi görürmü?

Regal 43R754UA9 4K Ultra HD 43​

teşekkürler...
Açıkca ben 3 metre mesafede 50 inch 4k tv üzerinde office programları kullanırken dahi zorlanıyorum görüş sağlığı ve isabetim de ortalamanın üzerindedir :)

Benim 2009 model pc min bile 1 hdmi 1 dvi ve 1 wga olmak üzere 3 çıkışı mevcut. Hiç 3 ekran denemedim ama 2 monitör ile calismisligim olmuştu. Yan yana iki monitör ve duvarda bir 32 inch hd tv de çözüm olabilir bence ama tabii o ayrı konu.

Bahsettiğiniz modele gelince , 4k android işletim sistemli bir tv. Ödeyeceğiniz tutarın belirli bir kısmını android işletim sistemine ödeyeceksiniz. Aynı üreticinin daha düşük teknik özellikli bir tvsi de işinizi görecektir çünkü ihtiyacınız olan hdmi girsi o kadar. Bekli bu bütçenizi daha buyuk bir ekran için de kullanabilirsiniz bu bakış acısıyla

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Sayı üçe düştü. Bu 3 tv arasında en iyisi hangisi?

Aradığım özellikler;

1) Görüntüsü ve sesi fena olmasın
2) Smart tv özelliği ve internet bağlantısı fena olmasın mümkünse android işletim sistemi
3) Kanal değiştirme, kendi kendine kapanma vb sorunlar çıkarmasın
4) İnternet bağlantısı kablosuz

başka birşey istemiyorum

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Sayın ağbilerim ve kardeşlerim herkese merhaba, bir süredir forumu ve tv inceleme videolarını takip ediyorum. Ancak bu işin bir sonu olmadığı için net bir şey bulmak mümkün değil, belli bir bütçe ile kendimize göre en iyisini bulmaya çalışıyoruz hepimiz. Benim bütçemi 7000 liraya kadar zorlama şansım var, tabi ne kadar uygun o kadar iyi. 3,5 - 4 metrelik bir mesafeden karşıdan izliyorum televizyonu. Bu yüzden 55" veya 58" istiyorum.
Forumu incelemem sonucunda LG um, un 7 serisinden ve Samsung tu 7 serisinden uzak durmam gerektiğini anladım. Fiyat olarak kendime uygun gördüğüm tv'leri sizlerin yorumuna sunmak istiyorum. Daha iyi önerileriniz varsa onları da duymak isterim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Philips 58PUS8505
Samsung Q60T 58" veya 55"
LG 55NANO816NA
Sony KD-55XH8096
LG 55UN81006LB
Samsung 55TU8500
8096

L Leo35
aynı öneri 6,5 civarına düşüyor.

Y Çevrimdışı

Yusuf24 

Yeni Üye
25 Kas 2020
45
36
Sayı üçe düştü. Bu 3 tv arasında en iyisi hangisi?

Aradığım özellikler;

1) Görüntüsü ve sesi fena olmasın
2) Smart tv özelliği ve internet bağlantısı fena olmasın mümkünse android işletim sistemi
3) Kanal değiştirme, kendi kendine kapanma vb sorunlar çıkarmasın
4) İnternet bağlantısı kablosuz

başka birşey istemiyorum

Tabiki açık ara onvo

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
yokmu yardım edecek kimse ya 3500 tlye kadar 4k 43 inç tv tavsiyesi verirseniz çok makbule geçer pc monitörü olacak...değerli üstadlardan tavsiye bekliyorum...
Ufak bir bütce yükseltmesi mümkün ise Philips PUS7805 uygun olur.
Tv'de HDMI girişleri mevcut eğer ekran kartında HDMI çıkış mevcutsa zaten sorun olmaması gerekir.
Eğer yoksa aşağıdaki linkteki çeviriciler ile kullanabilmen lazım.

meziatto Çevrimdışı

meziatto

Yeni Üye
2 Ocak 2021
6
44
Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı son mesajımdan sonra videolarınızı tekrar izledim. Emekleriniz için yine teşekkürler.

* Özetle amacım: 2. TV olarak, karanlıkta 4 metre mesafeden TV Box kullanarak ya da TV'nin içindeki yazılımla sadece Netflix, Amazon Prime, S Sport Plus ile online maç ve film izlemek.

Videolarınızı izledikten sonra kriterlerimi biraz revize ettim. Kendime uygun çıkardığım özellikler.

* Bütçe: 4.500 TL
* 55" (4 metre mesafeden altyazılarda daha küçükte zorlanıyorum.)
* VA Panel (Açı ayarlı askı aparatı ile açı sorunumu çözeceğim)
* D-Led
* Bluetooth

Bu bütçe ile bu özelliklerde bir model alınabilir mi? Öneriniz hangi model olur?

Çok teşekkür ederim.

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı son mesajımdan sonra videolarınızı tekrar izledim. Emekleriniz için yine teşekkürler.

* Özetle amacım: 2. TV olarak, karanlıkta 4 metre mesafeden TV Box kullanarak ya da TV'nin içindeki yazılımla sadece Netflix, Amazon Prime, S Sport Plus ile online maç ve film izlemek.

Videolarınızı izledikten sonra kriterlerimi biraz revize ettim. Kendime uygun çıkardığım özellikler.

* Bütçe: 4.500 TL
* 55" (4 metre mesafeden altyazılarda daha küçükte zorlanıyorum.)
* VA Panel (Açı ayarlı askı aparatı ile açı sorunumu çözeceğim)
* D-Led
* Bluetooth

Bu bütçe ile bu özelliklerde bir model alınabilir mi? Öneriniz hangi model olur?

Çok teşekkür ederim.
Alınamaz.

A Çevrimdışı

Arda Esen

Yeni Üye
27 Kas 2020
36
36
İyi günler arkadaşlar. Samsung R serisi ne zaman stoklara girecek. Bilgisi, duyumu olan var mı? Adem Helvacı Adem Helvacı mightythor mightythor Aragorn Aragorn
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ankara’daki Samsung bayilerini aradım. R serisinin bitmediğini, bir daha da gelmeyeceğini söylediler. Bilginiz var mıdır? Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Geri
Üst Alt