T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30
2500-3000 TL bandında 49-50-55 inç aralığında televizyon önerileriniz nelerdir ? Bütçem maksimum bu kadar olacak smart da olabilir smart olmasa ve fiyatı uygunsa Mi Stick falan alabilirim. Önerilere açığım. Aklımda 2-3 model var özellikle sizin yorumlarınızdan sonra Regal ve Vestelden vazgeçtim Atmaca Elektronik Ürünleri
1. ONVO OV50350 3000TL
2. A101'de satılan Nordmende 50 inç 4k Ultra HD TV 2999TL
3. A101'de satılan ve 42 inç olmasına rağmen dikkatimi çeken Onvo OV42250
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji mightythor mightythor
Adem Helvacı Adem Helvacı abi daha iyi bilir ama A101de satılan ONVO da Google Play Store yok haberin olsun. Diğer Onvolarda varmış. Bence Onvo ve Nordmende ye bir şans ver.

B Çevrimdışı

bozant

Yeni Üye
21 Ocak 2021
5
54
Cevap belli aslında. Arabada hız ve güç mü istiyorsun yoksa konfor mu?

tepki süresi düşük olan ıps panelde hız ve güç bulamazsınız ancak izleme konforu sunar size.

Hız ve güç veren VA panelde ise bu aradıklarınızı bulur ancak konfor elde edemezsiniz.

İkisini birden yapabilecek olan OLED teknolojisi var ona da ömür yettiremezsiniz :kiskis
  • Merhaba, bir süredir 55 inch bir tv almayı planlıyorum. Samsung ağırlıklı araştırma yaptım. Samsung'un 55TU8500, 55TU8000 ve 58TU7000 mpdellerine baktım. Bir tanıdık vasıtasıyla mediamarkt tan sırasıyla 6000tl, 5700tl ve 5300 tl fiyat aldım. Ayrıca Samsung'un 350tl hediye kartıda var. Bunlardan başka birde Vestelin 55UA9800 modeli nasıldır yukarıdaki modellere göre. Televizyonu genellikle standart tv programları, hafta sonları maç ve netflix te dizi seyretmek için kullanıyoruz. Genellikle akşamları ve yaklaşık 2.5-3 metreden seyrediyoruz. 3 kişilik bir aileyiz ve televizyonu 60 ila 90 derece açıyla neredeyse karşıdan seyrediyoruz. Ancak gerektiğinde 40-45 dereceden de seyredilebilinmesi iyi olur. Yukarıdaki samsung tvlerde 8500 modeli ips diye biliyorum diğerleri va sanırsam. Sizce hangi tv yi almalıyım. Ya da yukarıda yazılı olan koşullara göre 5000-7000 bandında önerebileceğiniz bşka bir model var mıdır.? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı ustamızın fikrini merak ediyorum.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
  • Merhaba, bir süredir 55 inch bir tv almayı planlıyorum. Samsung ağırlıklı araştırma yaptım. Samsung'un 55TU8500, 55TU8000 ve 58TU7000 mpdellerine baktım. Bir tanıdık vasıtasıyla mediamarkt tan sırasıyla 6000tl, 5700tl ve 5300 tl fiyat aldım. Ayrıca Samsung'un 350tl hediye kartıda var. Bunlardan başka birde Vestelin 55UA9800 modeli nasıldır yukarıdaki modellere göre. Televizyonu genellikle standart tv programları, hafta sonları maç ve netflix te dizi seyretmek için kullanıyoruz. Genellikle akşamları ve yaklaşık 2.5-3 metreden seyrediyoruz. 3 kişilik bir aileyiz ve televizyonu 60 ila 90 derece açıyla neredeyse karşıdan seyrediyoruz. Ancak gerektiğinde 40-45 dereceden de seyredilebilinmesi iyi olur. Yukarıdaki samsung tvlerde 8500 modeli ips diye biliyorum diğerleri va sanırsam. Sizce hangi tv yi almalıyım. Ya da yukarıda yazılı olan koşullara göre 5000-7000 bandında önerebileceğiniz bşka bir model var mıdır.? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı ustamızın fikrini merak ediyorum.
Samsung'da IPS ekran yoktur.
IPS için LG,Philips'in 55 PUS7805'ine,Sony de bazı modellerin 55 inch lerine bakmalısınız.

L Çevrimdışı

Liberty

Yeni Üye
26 Haz 2020
8
Arkadaşlar Grundig 50 inç Tv kullananlardan yok mu cevap verecek biri??
Adem Helvacı Adem Helvacı
Arkadaşlar Aralık ayının başında Grundig 50 inç 4K Tv aldık. Servis geldi duvar askı aparatı ile duvara monte etti, TV'nin kurulumunu yaptı Tv'den memnunuz fakat bizde 2 tane çanak anten var Televizyon'da Türksat Kanalları var diğer uydu olan Hotbird Kanalları yok! Kendim TV'nin ayarlarından baktım Otomatik ayarlamadan Hotbird uydusunu tarattırdım Kanalları buldu kaydetti fakat bu sefer Türksat Kanalları silindi bu sefer de Türksat uydusunu tarattırdım Türksat Kanallarını buldu kaydetti ama Hotbird kanalları silindi yok mu bunun 2 Uydu kanallarını aynı anda bakacak ayarları?? Acaba Servis TV'nin kurulumunu yaparken yanlış mı kurdu!! bize hiç sormadı kaç tane çanak anten var diye?? Yardımcı olursanız memnun olurum.Saygılar...
Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam Bizde 2 tane çanak anten var Aralık ayının başında Grundig 4k 50 " tv aldık servis geldi kurulumunu yaptı. Servis gittikten sonra farkettim ki Tv'de Türksat Kanalları var Hotbird Kanalları yok Otomatik olarak tarattırdım Hotbird kanallarını buldu fakat bu sefer Türksat Kanalları silindi Hem Türksat Hem de Hotbird Kanallarını aynı anda niye kayıt yapmıyor Dahili Uydu Alıcısı?? İki uyduyu aynı anda izleyemiyorum yardımcı olur musunuz?

Y Çevrimdışı

yetterbee

Yeni Üye
21 Ocak 2021
2
29
Merhabalar uzun süren araştırmalar sonucu teknik detaylar arasında kayboldum... Adem Helvacı Adem Helvacı abimizin birkaç videosunu da izledim en son buraya yazmaya karar verdim. Vestel 50U9500 almayı düşünüyordum ancak biraz soğudum açıkçası. Daha iyi bir öneri gelirse ona yönelmeyi düşünüyorum. Kullanıcı profilimi detaylandırmaya çalışayım:

Öncelikle dikdörtgen salonda uzun kenarda duvara asmayı düşünüyorum televizyonu. Yani yandan izleme olacak çoğunlukla, tabii ileride bir armut koltuk tarzı bir şey alıp tam karşısına da geçebilirim. Büyüklük olarak 50 inç düşünüyorum. Çoğunlukla futbol maçı, dizi ve film izlemek için kullanacağım. Oyun oynamıyorum televizyonda. Bütçem 5000 lira civarı... Çok hoşuma gidip içime sinen bir model olursa biraz daha yukarısını zorlarım.

Önerilerinizi bekliyorum gerçekten kaybolmuş durumdayım. :) Adem Helvacı Adem Helvacı
Dün geceden beri bakınmaya devam ediyorum ve SAMSUNG 50RU7400 ile PHILIPS 50PUS8505 arasında kaldım bu sefer. Samsung'un tüketicisinin arkasında daha çok durduğunu okudum hep Philips'te ise beni çeken tabii ki ambilight oluyor. Bir yardımcı olun işin içinden çıkamıyorum. :)

L Çevrimdışı

legolas40

Yeni Üye
20 Ocak 2021
5
29
Yoğun araştırmam sonucu Vestel almaya karar verdim ve 3 televizyon arasında kaldım. Fiyat olarak 3000-4000 arasındayım. 50' ekran vazgeçerek, 43' almaya karar verdim. Daha önce belirttiğim kullanıcı profillinden bahsetmek istiyorum. Bu bütçe ve profile uygun farklı marka önerilerine de açığım.
Kullanıcı Profili: Ailem(Film izlemeyi severler fakat aşırı düzeyde değil. Genelde normal TV kanallarını seyredirler. Herhangi bir maç, oyun vs. amacı ile kullanılmayacaktır.)
Ürünün Kullanım Ortamı: Küçük oturma odamızın duvarına sabitlemeyi düşünüyorum. Odamız 3.4x2.7 ölçülerinde çok ufak bir oda. Bu yüzden 43'' ideal olabileceğini düşünüyorum.
Oturma Düzeni: TV ile koltuk arası yaklaşık 3mlik bir mesafe olacak. Odada bulunan 2 adet 3lü koltuk da TV'nin tam karşısında olmayacak ama açısal olarak da yüksek bir açıda olmayacak. Tahminimce maximum %5-10 derecelik açılar olabilir. Bir koltuk için bu değer %5'in altında.

3 televizyon arasında kalmış durumdayım. (3400TL Vestel sitesi), (3700TL Vestel sitesi) ve (3700TL Vestel sitesi). Rica etsem bu 3 üründen tavsiyenizi alabilir miyim? Herkese iyi forumlar dilerim. Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji

B Çevrimdışı

bozant

Yeni Üye
21 Ocak 2021
5
54
Samsung'da IPS ekran yoktur.
IPS için LG,Philips'in 55 PUS7805'ine,Sony de bazı modellerin 55 inch lerine bakmalısınız.
Merhaba. Ips diye bir düşüncem yok. Yukarıda yazdığım modellerden sizce hangisini almak mantıklı. Mediamarkt tan aldığım fiyatlar piyasanın bayağı altında.

C Çevrimdışı

cagri2506

Aktif Üye
18 Ocak 2021
70
30
Adem Helvacı Adem Helvacı abi daha iyi bilir ama A101de satılan ONVO da Google Play Store yok haberin olsun. Diğer Onvolarda varmış. Bence Onvo ve Nordmende ye bir şans ver.
Peki Onvo OV50350, Nordmende NM50350. Bu ikisi arasında kaldım. Bu iki üründen hangisi daha yeni olanı bana telefonda Nordmende daha yeni dediler ama içerik bilgisi paylaşmadılar bilginiz var mı ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Yoğun araştırmam sonucu Vestel almaya karar verdim ve 3 televizyon arasında kaldım. Fiyat olarak 3000-4000 arasındayım. 50' ekran vazgeçerek, 43' almaya karar verdim. Daha önce belirttiğim kullanıcı profillinden bahsetmek istiyorum. Bu bütçe ve profile uygun farklı marka önerilerine de açığım.
Kullanıcı Profili: Ailem(Film izlemeyi severler fakat aşırı düzeyde değil. Genelde normal TV kanallarını seyredirler. Herhangi bir maç, oyun vs. amacı ile kullanılmayacaktır.)
Ürünün Kullanım Ortamı: Küçük oturma odamızın duvarına sabitlemeyi düşünüyorum. Odamız 3.4x2.7 ölçülerinde çok ufak bir oda. Bu yüzden 43'' ideal olabileceğini düşünüyorum.
Oturma Düzeni: TV ile koltuk arası yaklaşık 3mlik bir mesafe olacak. Odada bulunan 2 adet 3lü koltuk da TV'nin tam karşısında olmayacak ama açısal olarak da yüksek bir açıda olmayacak. Tahminimce maximum %5-10 derecelik açılar olabilir. Bir koltuk için bu değer %5'in altında.

3 televizyon arasında kalmış durumdayım. (3400TL Vestel sitesi), (3700TL Vestel sitesi) ve (3700TL Vestel sitesi). Rica etsem bu 3 üründen tavsiyenizi alabilir miyim? Herkese iyi forumlar dilerim. Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji
Hepsi güzel modeller. U9000 ado hocamın da sevdiği modeldi. Ve bende beğenmiştim bu ürünü.yanlis hatırlamıyorsam bunun serisi üretilmedi 50u9000 gibi yada henüz piyasaya sürülmedi. IPS panel mevcuttu. Tek eksiği benim nezdimde mb230 ana kart olması bunu da nerede ise en yüksek modelinde olan 3000 smr ekran yenileme , pixelence pro ile aşmış olması.
Yani benim bu modele icim sindi.
Digerler ide mb130s ve mb130e
Yani diyecek lafım yok hangisi hoşuna gitmiş ise al sen nokta atışları yapmışsın.

L Çevrimdışı

legolas40

Yeni Üye
20 Ocak 2021
5
29
Hepsi güzel modeller. U9000 ado hocamın da sevdiği modeldi. Ve bende beğenmiştim bu ürünü.yanlis hatırlamıyorsam bunun serisi üretilmedi 50u9000 gibi yada henüz piyasaya sürülmedi. IPS panel mevcuttu. Tek eksiği benim nezdimde mb230 ana kart olması bunu da nerede ise en yüksek modelinde olan 3000 smr ekran yenileme , pixelence pro ile aşmış olması.
Yani benim bu modele icim sindi.
Digerler ide mb130s ve mb130e
Yani diyecek lafım yok hangisi hoşuna gitmiş ise al sen nokta atışları yapmışsın.
Evet tüm videolara baktım bu konuyla ilgili. Panel ve anakartları da inceledim. Sayın hocamızın MB130E anakartı ayrı sevdiğinin de farkındayım :) Benim de içime U9402 sindi gibi. İnşallah önümüzdeki hafta mağazadan bakıp satın alacağım. Çok teşekkür ederim ilginiz için. Aldıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım.

Hocam size de ayrıca emekleriniz için teşekkürü borç bilirim. Adem Helvacı Adem Helvacı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet tüm videolara baktım bu konuyla ilgili. Panel ve anakartları da inceledim. Sayın hocamızın MB130E anakartı ayrı sevdiğinin de farkındayım :) Benim de içime U9402 sindi gibi. İnşallah önümüzdeki hafta mağazadan bakıp satın alacağım. Çok teşekkür ederim ilginiz için. Aldıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım.

Hocam size de ayrıca emekleriniz için teşekkürü borç bilirim. Adem Helvacı Adem Helvacı
Her zaman erken cevap yazamıyor olsak da, geçmiş cevaplarımızdan ve genel tavrımızdan detayları yakalayıp kendi yolunu bulan insanları ayrı bir seviyorum ?

B Çevrimdışı

bllbyrktr

Yeni Üye
20 Ocak 2021
11
33
Merhaba. Philips 55PUS7805 modelini almayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak film izlemek için kullanacağım. Tavsiye eder misiniz?Panel özellikleri nelerdir? Yaklaşık 3 m mesafeden ve karşıdan izliyorum tvyi. Vestel 58u9400 ile kıyaslandığında hangisini tavsiye edersiniz? İki tv arasında 1000 tl kadar fark var bu farka değer mi sizce?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hmmm IPS bilgisinde hata var, TU8500 VA paneldir.

TU7000 kesinlikle tv dahi değildir, o bir göstergeçtir, muhtemelen 1965 lerden nostalji yapası gelmiş mühendis abimizin ve ortaya TU7000 çıkmış :)

Bahsettiğiniz açı için VA SVA PVA vs sonuçta dikey hizalama dizilimine sahip panel tipleri sizi üzer o konuda baştan uyarmak isterim. Bu falsosu dışında diğer tüm taleplerinizi karşılar 8500 :ok

Geri
Üst Alt