E Çevrimdışı

emrullahkkr

Yeni Üye
19 Ocak 2021
9
25
Genel yaklaşım zaten herkes 4K diyor sıkıntı yok lakin yine bilgi verelim, Gerçek 4K 4096x2160 dır.

Piyasada satılan tv ler ise 3840x2160 yani UHD dir :ok

Sizde açı sorunu ıps ile çözülür fakat kontrast oranı ve tepki süresinden feragat edersiniz böyle olursa.

Yani burada seçim yapmanız gerekir. Ya, ''açılı oturum daha önemli'' diyeceksiniz IPS panel bakacağız, ya da ''performans daha önemli'' diyeceksiniz ve VA panel bakacağız :ok
Açılı oturum odanın küçük olmasından kaynaklı biraz ama ilerde Playstation alma konusu da VA panel almaya daha yatkın gibi sanki. Sizin bu konuda görüşünüz nedir? Playstation'da genelde aksiyon ve futbol oyunları oynanacak.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Açılı oturum odanın küçük olmasından kaynaklı biraz ama ilerde Playstation alma konusu da VA panel almaya daha yatkın gibi sanki. Sizin bu konuda görüşünüz nedir? Playstation'da genelde aksiyon ve futbol oyunları oynanacak.
Cevap belli aslında. Arabada hız ve güç mü istiyorsun yoksa konfor mu?

tepki süresi düşük olan ıps panelde hız ve güç bulamazsınız ancak izleme konforu sunar size.

Hız ve güç veren VA panelde ise bu aradıklarınızı bulur ancak konfor elde edemezsiniz.

İkisini birden yapabilecek olan OLED teknolojisi var ona da ömür yettiremezsiniz :kiskis

E Çevrimdışı

emrullahkkr

Yeni Üye
19 Ocak 2021
9
25
Cevap belli aslında. Arabada hız ve güç mü istiyorsun yoksa konfor mu?

tepki süresi düşük olan ıps panelde hız ve güç bulamazsınız ancak izleme konforu sunar size.

Hız ve güç veren VA panelde ise bu aradıklarınızı bulur ancak konfor elde edemezsiniz.

İkisini birden yapabilecek olan OLED teknolojisi var ona da ömür yettiremezsiniz :kiskis
Ben hep konfordan yana olmuşumdur aslında ama TV konusunda bu durum arabalardan farklı gibi geldi biraz :)
Peki hem IPS hem de VA panel için bir öneri istesem 5000-5500 arası bir bütçeye göre. 2.5-3 Metre arası bir izleme mesafemiz var sanırsam 49-50 inç yeterli olur gibi geliyor.
Zaten gündüzleri çocuklardan bize sıra gelmiyor akşamları da işte dizi film netflix, büyük çocuk da playstation isteyip duruyor ama çok da mühim bir konu değil :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben hep konfordan yana olmuşumdur aslında ama TV konusunda bu durum arabalardan farklı gibi geldi biraz :)
Peki hem IPS hem de VA panel için bir öneri istesem 5000-5500 arası bir bütçeye göre. 2.5-3 Metre arası bir izleme mesafemiz var sanırsam 49-50 inç yeterli olur gibi geliyor.
Zaten gündüzleri çocuklardan bize sıra gelmiyor akşamları da işte dizi film netflix, büyük çocuk da playstation isteyip duruyor ama çok da mühim bir konu değil :)
Bir vatandaş olarak şöyle ortalığı biraz kurcala, vatandaş gözü ile birkaç model seç beğen, buraya yaz ben sana o modeller üzerinden örnekler ile gideyim bak o şekilde doğru yolu daha iyi buluruz ;)

Önemli olan, bir çıkış, başlangıç yolumuz olması :ok

E Çevrimdışı

emrullahkkr

Yeni Üye
19 Ocak 2021
9
25
Bir vatandaş olarak şöyle ortalığı biraz kurcala, vatandaş gözü ile birkaç model seç beğen, buraya yaz ben sana o modeller üzerinden örnekler ile gideyim bak o şekilde doğru yolu daha iyi buluruz ;)

Önemli olan, bir çıkış, başlangıç yolumuz olması :ok
Tamamdır ben bir kaç model bulup geliyorum o zaman. Peki panel tipini nasıl öğrenirim çoğu televizyonun özellikler kısmında yazmıyor maalesef.

C Çevrimdışı

cagri2506

Aktif Üye
18 Ocak 2021
70
30
2500-3000 TL bandında 49-50-55 inç aralığında televizyon önerileriniz nelerdir ? Bütçem maksimum bu kadar olacak smart da olabilir smart olmasa ve fiyatı uygunsa Mi Stick falan alabilirim. Önerilere açığım. Aklımda 2-3 model var özellikle sizin yorumlarınızdan sonra Regal ve Vestelden vazgeçtim Atmaca Elektronik Ürünleri
1. ONVO OV50350 3000TL
2. A101'de satılan Nordmende 50 inç 4k Ultra HD TV 2999TL
3. A101'de satılan ve 42 inç olmasına rağmen dikkatimi çeken Onvo OV42250
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji mightythor mightythor

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

yetterbee

Yeni Üye
21 Ocak 2021
2
29
Merhabalar uzun süren araştırmalar sonucu teknik detaylar arasında kayboldum... Adem Helvacı Adem Helvacı abimizin birkaç videosunu da izledim en son buraya yazmaya karar verdim. Vestel 50U9500 almayı düşünüyordum ancak biraz soğudum açıkçası. Daha iyi bir öneri gelirse ona yönelmeyi düşünüyorum. Kullanıcı profilimi detaylandırmaya çalışayım:

Öncelikle dikdörtgen salonda uzun kenarda duvara asmayı düşünüyorum televizyonu. Yani yandan izleme olacak çoğunlukla, tabii ileride bir armut koltuk tarzı bir şey alıp tam karşısına da geçebilirim. Büyüklük olarak 50 inç düşünüyorum. Çoğunlukla futbol maçı, dizi ve film izlemek için kullanacağım. Oyun oynamıyorum televizyonda. Bütçem 5000 lira civarı... Çok hoşuma gidip içime sinen bir model olursa biraz daha yukarısını zorlarım.

Önerilerinizi bekliyorum gerçekten kaybolmuş durumdayım. :) Adem Helvacı Adem Helvacı

B Çevrimdışı

bozant

Yeni Üye
21 Ocak 2021
5
54
Merhaba, bir süredir 55 inch bir tv almayı planlıyorum. Samsung ağırlıklı araştırma yaptım. Samsung'un 55TU8500, 55TU8000 ve 58TU7000 mpdellerine baktım. Bir tanıdık vasıtasıyla mediamarkt tan sırasıyla 6000tl, 5700tl ve 5300 tl fiyat aldım. Ayrıca Samsung'un 350tl hediye kartıda var. Bunlardan başka birde Vestelin 55UA9800 modeli nasıldır yukarıdaki modellere göre. Televizyonu genellikle standart tv programları, hafta sonları maç ve netflix te dizi seyretmek için kullanıyoruz. Genellikle akşamları ve yaklaşık 2.5-3 metreden seyrediyoruz. 3 kişilik bir aileyiz ve televizyonu 60 ila 90 derece açıyla neredeyse karşıdan seyrediyoruz. Ancak gerektiğinde 40-45 dereceden de seyredilebilinmesi iyi olur. Yukarıdaki samsung tvlerde 8500 modeli ips diye biliyorum diğerleri va sanırsam. Sizce hangi tv yi almalıyım. Ya da yukarıda yazılı olan koşullara göre 5000-7000 bandında önerebileceğiniz bşka bir model var mıdır.? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı ustamızın fikrini merak ediyorum.

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

Hubbifillah

Yeni Üye
15 Ocak 2021
7
27
Yanlis hatırlamıyorsam bir arkadaş bahsetmişti bu durumdan. Hdmi kablosunu değişince düzelmiş. Siz gerilere bakın daha net bilgi alırsınız hafta marka bile vermişti.
Hdmi kablosunu değiştirdim görüntü biraz düzeldi gibi ama sorun devam ediyor hocam. Bizdeki harici alıcı Türksatin kablo TV. Binada merkezi sistemin uydusu var servis ona geçin daha iyi görüntü gelir sorun da büyük ihtimal düzelir dedi. Ama nasıl becerecegim bilmiyorum sanırım kablo TVyi iptal etmem falan gerekiyor

O Çevrimdışı

-oflu-

Yeni Üye
3 Ocak 2021
22
37
Selamu Aleyküm

PVR destekli tv arıyorum.
Satışı olsa eski model bile alırdım ya yok maalesef. Yeni tv lerde de pvr neredeyse yok. Olanlarda bana hitap etmiyor nedense.

Köye alınacak bir tv, köyden kasıt, anne baba izleyecek, ama ileriye dönük 4k ön planda tutuyorum.

Boyut olarak 43-50 inçlik modellere bakıyorum.

Kaliteli birşey aradığım için marka olması tercihimdir. Samsung, ve Vestel aklımdaki markalar.

7 yıl önce aldığım 40ES6340 model samsung var bende ve halen daha kullanıyorum. PVR özelliği çok güzel ve vazgeçilmezim.

Önerileriniz nedir? Belki bir çözüm yolu bulunur. Şimdiden teşekkürler.

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Herkese merhaba,

Bir süredir 65" TV alma düşüncemiz var. Ancak forumları okuduğumda büyük panellerde sorun çıkma ihtimalinin daha yüksek olduğunu anlıyorum. İyi bir şey alalım dediğimizde de fiyatlar yükseliyor. Samsung 65Q80T kampanya ile 13-13.500 aralığına geliyor. İzleme mesafemiz koltukların konumuna göre 2 m. ile 3m. arasında. Acaba 55" uygun olur mu 65" yerine? O zaman Samsung Q95T mi tercih etsek? 55Q95T de 11.5-12 arasında bulunabiliyor. 60T veya 70T için çok değişik yorumlar var, ışık sızması vs. sorunlar varmış sanırım. Aslında ağırlıklı olarak normal TV kanalları, özellikle de çocuk ve belgesel kanalları ile youtube izleniyor evde. Arasıra dizi ve sinema izleniyor. Buradan hareketle o yüksek paraları vermek yerine 65TU8500 alsak işimizi görmez mi? TU8500 nasıldır, kronik sıkıntılar var mı? Samsung dışında başka marka veya model tavsiyeniz olur mu? Fikir veren olursa çok sevinirim. Bu arada bütçeyi 8-12.000 TL olarak düşünebiliriz. Ne kadar uyguna halledebilirsek o kadar iyi tabi :) Adem hocam sizin fikrinizi özellikle merak ediyorum Adem Helvacı Adem Helvacı

İyi günler,
55 Q95T fiyatlarına Oled satılıyor.Oled varken LCD panellere bu bedelleri vermenin artık çok mantığı kalmadı..

Tesla Çevrimdışı

Tesla

Aktif Üye
2 Ara 2020
88
Hdmi kablosunu değiştirdim görüntü biraz düzeldi gibi ama sorun devam ediyor hocam. Bizdeki harici alıcı Türksatin kablo TV. Binada merkezi sistemin uydusu var servis ona geçin daha iyi görüntü gelir sorun da büyük ihtimal düzelir dedi. Ama nasıl becerecegim bilmiyorum sanırım kablo TVyi iptal etmem falan gerekiyor
Bilen biri mutlaka çıkar. Benim bilgim yok hocam. Uzman arkadaşlar var onları dinlemek lazım

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
2500-3000 TL bandında 49-50-55 inç aralığında televizyon önerileriniz nelerdir ? Bütçem maksimum bu kadar olacak smart da olabilir smart olmasa ve fiyatı uygunsa Mi Stick falan alabilirim. Önerilere açığım. Aklımda 2-3 model var özellikle sizin yorumlarınızdan sonra Regal ve Vestelden vazgeçtim Atmaca Elektronik Ürünleri
1. ONVO OV50350 3000TL
2. A101'de satılan Nordmende 50 inç 4k Ultra HD TV 2999TL
3. A101'de satılan ve 42 inç olmasına rağmen dikkatimi çeken Onvo OV42250
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji mightythor mightythor
Cihaz hakkında bilgi sahibi değilim ama Adem Helvacı Adem Helvacı 'nın bu yeni marka hakkındaki bilgilendirmelerine dayanarak ve aşağıdaki videoya bakarak 1.sıradaki OV50350'nin iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.

Geri
Üst Alt