Herkese Selamlar;
Merhabalar bir süredir yeni evimize 65'' tv almak için araştırma yapıyorum ama son kararda biraz arada kaldım. Televizyonu genellikle netflix youtube gibi film, video platformlarını izlemek, beinsportsdan futbol ve basketbol maçlarını izlemek ve ilerde ps5 için kullanmak istiyorum. Normal karasal yayınların performansı çok çok iyi olmasada olabilir. Televizyonu izleme açım neredeyse tamamen karşıdan yada 45 derecenin altında olacak salonda (65'' inch için izleme uzaklığı yeterli durumda) 8bin tl civarı bir bütçe ayırdım samsung ve sony tvler üzerinde duruyorum genellikle. sorularım şu şekilde olucak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Araştırdığım okuduğum izlediğim bilgilere OLED-QLED tvler genellikle kısa sürede erken arıza çıkardığı için pek düşünmüyorum.
1) samsung TU8500 ve TU8000 ihtiyaçlarım için kendi aralarında çok fark gösterirmi? bir önceki nesillerle aralarında çok farkları varmıdır?
2) sony tvler'in android işletim sistemli modellerinde 2020 modelleri çok uçuk fiyatlar ancak 2019 modellerinde (
gibi) bütçeme yaklaşan fiyatlar var 2020 üretimli samsung yerine 2019 üretimli sony almak dahamı mantıklı olur?
3) Ya da üsttekiler yerine LG bir alternatif dahamı mantıklı olacaktır? Sizin extra olarak önerileriniz var mıdır?
4) Satın almak için temmuza kadar vaktim var ve 2021 modeller çıktığında mevcut tv fiyatlarında düşüş beklenirmi yada yeni nesilleri almayı bekleyecek kadar büyük değişimler yaşanırmı?(uzun süredir tv piyasasına uzak olduğum için bilmiyorum saçma bir soru olduysa kusuruma bakmayın lütfen)
F
fikoloji
By_Trol
hosbulduk
TEKNOwest
Adem Helvacı
mightythor
Aragorn
Size ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.