Bazen o kadar saçma gelebilecek bakış açılarım oluyor ki, bu anlamda eleştiri de alıyorum ister istemez lakin benim kıyas mantığım biraz değişik işliyor.
Şöyle bir örnek verelim; Mesela verdiğiniz teknik detaylarda A55 Cortek 1100Mhz 4 Çekirdek işlemci kullanılmış, ''TCL gibi dünya devi bir markaya yakışır'' demek istiyor insan, Öte yandan bir bakıyorsun daha dünkü çocuk gözüyle bakabileceğimiz, kurulalı bir yıl olmuş/olmamış bir şirketin ürettiği, hem de alt segment üretim yapan bir şirketin ürettiği NORDMENDE marka televizyonda adamlar CORTEX A53 1500mhz 4 Çekirdek işlemci kullanmış. Öte yandan TCL nin 2gb kullandığını bu adamlar 1,5gb kullanmış vs.
Detaylar farklı, bir tarafta yine TCL/İnnolux panel varken diğer taraf HKC kullanmış, Mesela henüz sizin bilmediğiniz (Çünkü daha satışa sunulmadı) şu an benim incelediğim ONVO marka televizyonda adamlar SAKAİ marka panel kullanmış. Kimdir bu SAKAİ? SHARP panel üretim tesislerini satın alan ancak Türkiye'de bilinen ÇİNLİ mantığı ile değil, SHARP markasının üretim ilkelerinden sapmadan aynı fabrikada üretim yapan bir panel üreticisi.
Yahu daha dünkü çocuk dediğimiz MEHMET ATMACA ELEKTRONİK üretimindeki alt segment dediğimiz televizyonlarda dahi bu donanım kullanılıyor ise, sizce benim TCL markasından daha büyük beklentilerim olması anormal bir durum mu?
Ben TCL için ''Kötü'' demiyorum. Sadece görmek istediğim farkı göremediğim için üzüntümü dile getiriyorum.
Alt segment üretim yapan adamın ürettiği tv ile kıyaslıyorsak eğer, bu bizim değil TCL nin ayıbıdır.
O zaman bunların hangisi Alt segment, biz neye göre karar verelim?
Bu nedenle TCL yerine ısrarla LG diyorum, SAMSUNG diyorum hatta SONY diyorum, pahalı mahalı ama en azından bilinen bir politikaları var adam gibi.
TCL nin satış sonrası hizmet anlayışındaki rezaletin yansımaları bana ufak ufak gelmeye başladı. Daha çok örneklerini de zamanla göreceğiz.
Dolayısı ile madem bize HİZMET anlamında bir fark yaratamadı, DONANIM anlamında da alt segment dediğimiz üretimlerden (En azından belirtilen model bazında) aman aman bir fark göremiyorsak, TCL nin bizim için nasıl bir ayrıcalığı olabilir ki?
Bence aramalara devam