mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhabalar arkadaşlar, burdan sormamda sakınca var mı bilemedim, o yüzden öncelikle lütfen kusuruma bakmayın.
Bir kaç gün önce Samsung 43TU8500 tv aldık. Servis geldi kurulumu yaptı gitti. Fakat tv.yi her açtığımızda ekranın sağ üst köşesinde bir bildirim çıkıyor; "Please go into service mode and setup below options. - Type, Local Set, Front Color Option" diye. Altında "Tamam" yazıyor, basınca gidiyor ama dediğim gibi tv.yi her açtığımızda çıkıyor bu bildirim. Ne yapmam gerek bilemedim. Çözümü basitse ve eğer benim yapabileceğim bir şey ise servisi durduk yere rahatsız etmeyim diye düşündüm. Bilen, anlayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Samsung menüsünü bilmiyorum ama galiba servis menüsünde seçeneklerin altında bir ayar açık kalmış ya da tanımlanmamış.
Servisin kurcalaması gereken bir menü olabilir.
Servisi arayın basit bir şeydir büyük ihtimalle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok eşekkürler tavsiyeler için.
65Q70T ve Q80T ye alternatif olarak onerebileceginiz baska bir marka model var mi peki buna da bakin diyeceginiz?
İkisi de çok iyi,tabiki üst modeller her zaman daha iyi.
O ikisine alternatifler Sony 90x/95x serileridir.
Ve tabiki Oled'lerdir.(Oled alacak birisinin normal tv kanalı seyretmesini tavsiye etmem çünkü Oled teknolojisinin tek dezavantajı burn in dir yani kalıcı logo izi oluşabilir.Artık Oled'ler buna karşı yeni yazılımsal düzenlemeler geliştirse de risk hala var,ama en iyi görüntü de Oled'lerde.

Son düzenleme:
MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Merhabalar arkadaşlar, burdan sormamda sakınca var mı bilemedim, o yüzden öncelikle lütfen kusuruma bakmayın.
Bir kaç gün önce Samsung 43TU8500 tv aldık. Servis geldi kurulumu yaptı gitti. Fakat tv.yi her açtığımızda ekranın sağ üst köşesinde bir bildirim çıkıyor; "Please go into service mode and setup below options. - Type, Local Set, Front Color Option" diye. Altında "Tamam" yazıyor, basınca gidiyor ama dediğim gibi tv.yi her açtığımızda çıkıyor bu bildirim. Ne yapmam gerek bilemedim. Çözümü basitse ve eğer benim yapabileceğim bir şey ise servisi durduk yere rahatsız etmeyim diye düşündüm. Bilen, anlayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Servis oradayken çıkmadı mı bu bildirim?

TV'yi internete bağlayıp sistem güncellemesi yapın.

Merhaba, Philips 65pus8505 dün elime ulaştı ve kurulumu yapıldı. Gündüz piksel testlerinde bir sıkıntı çıkmadı fakat hava kararınca malesef kenarlardan ışık süsmeleri ortaya çıktı. Teknosayı aradığımda değişim için philips yetkili servisinin gelip kusurlu olduğuna dair rapor tutması gerektiğini söyledi. Philips servisini aradığımda; "ışık süsmesinin gece görünüyor olması garanti kapsamına girmiyor, sadece sabah belli oluyorsa değişim yapılabilir, merkez böyle diyor" dendi. Şaşırdım açıkçası, ışık süzmesi nasıl gündüz görünür ki... Yetkili servise bu fotoğrafları ve faturayı yolladım, merkeze ileteceklerini fakat değişim olacağını düşünmediğini belirttiler.

Bu konuda ne yapmalıyım? Böyle bir deneyiminiz olduysa yazarsanız sevinirim

WhatsApp-Image-2021-01-05-at-14.52.11-1.jpg
WhatsApp-Image-2021-01-05-at-14.52.11.jpg
WhatsApp-Image-2021-01-05-at-14.52.12.jpg
Hahaha, daha neler duyacağız ya zorla hakaret ettirecekler, belki ben yatak odasına koydum sürekli karanlık ortam sanane arkadaşım? parasını vermişim resmen ayıplı mal gibi istenmeyen bir durum var.

Maalesef onlar işi yokuşa sürer, direkt Tüketici Hakem Heyetine gideceğim de, baktın takmıyorlar bu resimleri, faturayı falan topla THH'ye başvur, bak ne olacak görecekler.

Bu arada 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkın var (internetten aldıysan) sırf bu şekilde bile geri gönderebilirsin almak zorunda, kanunda sen haklısın tamamen ama tabi süreç uzadıkça sinirlerin bozulabilir, 3.dünya ülkelerinde olaylar böyle oluyor, medeniyet gelemiyor maalesef.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

seb89

Yeni Üye
29 Eki 2020
3
35
Servis oradayken çıkmadı mı bu bildirim?

TV'yi internete bağlayıp sistem güncellemesi yapın.
Bilmiyorum babam yanındaydı, o da anlamaz.

En son sürüm yani güncel diyor.

mightythor mightythor kurulum için gelen arkadaşla görüşebildim, o da sistem güncellemesi gelmiş, dedi. Baktım, güncel. Ekran resmini de çekip gönderdim. Şirkete sorayım dedi ama dönüş yapan olmadı..

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Bilmiyorum babam yanındaydı, o da anlamaz.

En son sürüm yani güncel diyor.

mightythor mightythor kurulum için gelen arkadaşla görüşebildim, o da sistem güncellemesi gelmiş, dedi. Baktım, güncel. Ekran resmini de çekip gönderdim. Şirkete sorayım dedi ama dönüş yapan olmadı..
Alıntıdır.

"Arkadaşlar çözüldü sorun. Samsung servis geldi bugün 1-2 sk içinde hallettiler. Akıllı kumanda kullanılan tvlerde tek başınıza halledemiyorsunuz malesef. Adamlar zaten eski tip kumandayla gelip service mode a girdiler. Front color options none olarak gözüküyordu ona tıklayıp çıkan seçeneklerden tv nizin arkasında yazan version no yu seçiyorsunuz. Bu kadar. Normalde fabrikada üretimde anakarta bu kod girliyormuş bazen gözden kaçabiliyor dediler."

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Arkadaşlar hayırlı günler sorum başta albanez usta olmak üzere herkese.

Albanez usta Panasonic 42gt50 TV var. 7 8 sene olmuştur tam hatirlamiyorum.plazma iyi durumda fakat bozulma ihtimaline karşı TV arayışına girdim dolarda fazla firlamadan oled TV veya projeksiyon almak istiyorum.sadece 1080p ve 4k ham Blu-ray izlenecek.yanliz bazı sorulara cevap verirsen çok mutlu olurum.

1 - çok az kullanılmış sağlam veya sıfır plazma bulma şansım varmi.varsa nereden bulurum

2 - projektörlerin display response time gibi bir değeri varmı.varsa kaçtır ve plazmadan veya oled TV den hizlimidir.sanirim plazmanın 0.001 idi ms'si.

3 - plazmada film izlerken intelligent frame creation özelliğini ( orta derecede ) açarak izliyorum 23.976 film 50fps veya 60fps gibi gosteriyo.boyle bir özellik projeksiyon da varmıdır.varsa bana hangi projeksiyonu önerirsin marka ve model olarak.

4 - eğer oled TV almam gerekirse LG ve Sony den hangi modeli önerirsin.

5 - aradığım başlıca 2 özellik var hem projeksiyon hemde TV anlamında bunlardan 1.HIZ 2.SİYAH GOSTERME BASARİSİ

6 - ekran yanığı umrumda değil fakat LG ve Sony arasında bu konu hangisinde daha başarılıdır.

7 - bütçem 15.000 - 20.000 TL dir.

Teşekkür ederim şimdiden herkese iyi forumlar.
Selam.
Albanez üstad bir süredir foruma girmiyor.
Plazma ve projektör hakkında yardımcı olamayacağım.
Oled tv lerde Eğer olsaydı Panasonic HZ2000 derdim ama onu Türkiye'de bulamıyoruz.Rting sitesindeki verilere göre LGCX ve Sony A8H çok iyi sonuçlar veriyor.

Sony A8H'de 10 bit renk derinliğinde gradyan gösterme başarımı Lg'den daha iyi görünüyor.

Lg'nin Sony'ye göre üstünlüğü ise 120 hz de desteklediği çözünürlükler.

Aşağıdaki linke göz atın.

S Çevrimdışı

seb89

Yeni Üye
29 Eki 2020
3
35
Alıntıdır.

"Arkadaşlar çözüldü sorun. Samsung servis geldi bugün 1-2 sk içinde hallettiler. Akıllı kumanda kullanılan tvlerde tek başınıza halledemiyorsunuz malesef. Adamlar zaten eski tip kumandayla gelip service mode a girdiler. Front color options none olarak gözüküyordu ona tıklayıp çıkan seçeneklerden tv nizin arkasında yazan version no yu seçiyorsunuz. Bu kadar. Normalde fabrikada üretimde anakarta bu kod girliyormuş bazen gözden kaçabiliyor dediler."
Tam o mesajı görüp okuyordum, teşekkür ederim. Ama o "eski" kumandayı sanırım bulamayacağım ve bu bir kaç saniyelik iş için adamları ayağımıza kadar çağıracağız.. keşke güncelleme ile veya benzeri başka bir yolla halledebilseymiş şu işi.. saçma geldi bana yani.. neyse çok teşekkür ederim ilginiz, desteğiniz için.. ayrıca vaktinizi de ayırdınız, teşekkürler..

E Çevrimdışı

e.akdogan

Yeni Üye
1 Ocak 2021
9
28
Samsung menüsünü bilmiyorum ama galiba servis menüsünde seçeneklerin altında bir ayar açık kalmış ya da tanımlanmamış.
Servisin kurcalaması gereken bir menü olabilir.
Servisi arayın basit bir şeydir büyük ihtimalle.

İkisi de çok iyi,tabiki üst modeller her zaman daha iyi.
O ikisine alternatifler Sony 90x/95x serileridir.
Ve tabiki Oled'lerdir.(Oled alacak birisinin normal tv kanalı seyretmesini tavsiye etmem çünkü Oled teknolojisinin tek dezavantajı burn in dir yani kalıcı logo izi oluşabilir.Artık Oled'ler buna karşı yeni yazılımsal düzenlemeler geliştirse de risk hala var,ama en iyi görüntü de Oled'lerde.
Çok teşekkürler
Teknik özelliklere bakarken hdmi da 60 hz yaziyor cogu tv de, bilgisayar baglayip oyun oynarken bu kadar olacak demek mi bu?

B Çevrimdışı

Bilgehan

Yeni Üye
20 Ara 2020
19
32
Sizce Toshiba 65ul3063dt mi yoksa Vestel U9500 mü? bilen varsa yardımcı olursa sevinirim(sadece bu ikisi arasında bi fikir lazım çünkü değişimden gelecek)

H Çevrimdışı

Hasan baran

Yeni Üye
7 Ocak 2021
3
42
Selam.
Albanez üstad bir süredir foruma girmiyor.
Plazma ve projektör hakkında yardımcı olamayacağım.
Oled tv lerde Eğer olsaydı Panasonic HZ2000 derdim ama onu Türkiye'de bulamıyoruz.Rting sitesindeki verilere göre LGCX ve Sony A8H çok iyi sonuçlar veriyor.

Sony A8H'de 10 bit renk derinliğinde gradyan gösterme başarımı Lg'den daha iyi görünüyor.

Lg'nin Sony'ye göre üstünlüğü ise 120 hz de desteklediği çözünürlükler.

Aşağıdaki linke göz atın.

Çok teşekkür ederim LG hızda daha iyi görünüyor testlerde.tercihim LG olacak gibi.su aralar nette projeksiyon için araştırma halindeyim.tabi tam emin olabilmek için Mm gibi yerlerde bide canlı izlemek lazım.iyi forumlar.

E Çevrimdışı

emin054

Yeni Üye
8 Şub 2019
3
42
Televizyon tavsiye konusu altında 1 tane tavsiye model bulamadım 814 sayfa. Faydasız olmuş.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Sizce Toshiba 65ul3063dt mi yoksa Vestel U9500 mü? bilen varsa yardımcı olursa sevinirim(sadece bu ikisi arasında bi fikir lazım çünkü değişimden gelecek)
Smr degirinin düşük olmasından ve model olarak u9500 görüntü şikayeti çok olmasından kaynaklı olarak Toshiba daha iyi, aslında aynı kart kullanılmış ama ses ve görüntü bı tık daha iyi. Ben düşünmeden toshiba derim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Televizyon tavsiye konusu altında 1 tane tavsiye model bulamadım 814 sayfa. Faydasız olmuş.
Bence sizin bu 814 sayfayı okumadan yorum yapmanız faydasız olmuş. İsteklere , bütçeye ,. Alışkanlıklara göre binlerce tavsiye mevcut yeterki sondan öne doğru okuyunuz elbet size göre de tavsiye mevcuttur.
İlgili tavsiye veren arkadaşlar bu konuda başarılı ve müsait oldukça yazıyorlar.

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Tam o mesajı görüp okuyordum, teşekkür ederim. Ama o "eski" kumandayı sanırım bulamayacağım ve bu bir kaç saniyelik iş için adamları ayağımıza kadar çağıracağız.. keşke güncelleme ile veya benzeri başka bir yolla halledebilseymiş şu işi.. saçma geldi bana yani.. neyse çok teşekkür ederim ilginiz, desteğiniz için.. ayrıca vaktinizi de ayırdınız, teşekkürler..

n11.com'dan SAMSUNG TÜM MODELLERE UYUMLU smart hub TUŞ kısa KUMANDASI seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Ben bunu aldım kullanıyorum Samsung için .hem de küçük avuca sığıyor kumanda.

Geri
Üst Alt