Merhaba arkadaşlar, abiler... Sizlerden ikinci eve eski televizyonumu götüreceğimden dolayı yeni tv için
tavsiye rica edeceğim. Şu anda kullandığım televizyonum LG 42LV3550 42" led. Alalı 10 yıl olmuştur. Halen sıkıntısız olarak kullandığım için onu diğer eve koymayı ve şu anda bulunduğum eve de yeni bir model tv almak istiyorum. Tv konulacak yaşam ünitesi samsung un 65q80t modelini sıfıra sıfır olacak şekilde alıyor. dikdörtgen bir oturma yapısına sahip odamız var. tv nin kuşbakışı orta üst te olduğunu farz eder isek hemen sağında 3lü karşısında 3 lü sol tarafında ise 2 tekli oturma düzenine sahip tam karşısındaki 3 lü ile mesafesi takribi 2,5 m civarında. ortam ışığı olarak genelde öğle gibi soldaki iki tekli arkasından gün ışığı alır.
Esasında film izlerken 42" çok rahatsız etmiyor belki de alışkanlık ama ps4 oynar iken tekli koltuklardan birini tv nin önüne 1,5 metre mesafesine koyunca daha rahat ediyorum. Bu sebeple daha büyük bir ekran alayım desem de 55"-65" arasında kararsızlık yaşıyorum. Samsung Qled düşünmüş idim lakin bazı forumlarda silince mavi izlerin kalması dikey izlerin çıkması ölü pixeller den dolayı iade edilmesi ve yurtdışı ile yurtiçi ürün kalite farklılıklarından dolayı biraz soğudum. TV de PS4 kullanılacak, TV plus ve netflix te var. Bol bol film ve dizi izlemeyi severim. genelde çocuklar da gün içerisinde youtube üzerinden çizgifilm izlerler yada oyun oynarlar.
Tüm bu bilgiler ışında üst limit 13-14 bin bandında oalcak şekilde 100 hz destekli direct led (sanıyorum daha iyi oluyor üstadlarım daha iyi bilir yanlış biliyor da olabilirim.) Parlama az yapan canlı olan üzmeyecek şu andaki tv gibi uzun yıllar kullanabileceğim önereceğiniz bir marka model var mı?
Ayrıca bir de ikinci bir ricam olurda farklı ihtiyaçlar çıkarsa bu rakamlara çıkamaz isem 6-7 bin civarına bu özelliklere yakın tv önerisi yapabilir misiniz?
Biraz uzun oldu sürçü lisan ettiysem kusura bakmayın affınıza sığınarak sizlerden
tavsiye rica edebilir miyim.
Teşekkür ederim.