MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Panel led testini yapacağımı mesajda belirttim hocam, harici başka ne yapmam gerekir diye sormuştum ben birkaç farklı test yapıldığını duydum ama bilgim olmadığı için sormuştum
Ölü piksel, ışık sızması, panel açıklığı vb. aklıma bunlar geliyor.

Bu arada samimi ortam diye söylüyorum, gerekenleri yapın fakat sürekli bir şey olacakmış havasından çıkın, sakınan göze çöp batar, dünya malıyla kendinize eziyet etmeyin bu kadar dikkat edin çoğu zaman aşırı mükemmeliyetçi insanların başına gelir bazı şeyler, sizden daha değerli hiçbir şey yok bu hayatta.:ok

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

tteach

Yeni Üye
21 Ara 2020
32
29
Ölü piksel, ışık sızması, panel açıklığı vb. aklıma bunlar geliyor.

Bu arada samimi ortam diye söylüyorum, gerekenleri yapın fakat sürekli bir şey olacakmış havasından çıkın, sakınan göze çöp batar, dünya malıyla kendinize eziyet etmeyin bu kadar dikkat edin çoğu zaman aşırı mükemmeliyetçi insanların başına gelir bazı şeyler, sizden daha değerli hiçbir şey yok bu hayatta.:ok
Orası öyle tabi ki teşekkür ederim bilgilendirme için

S Çevrimdışı

_*_ShadoW_*_

Yeni Üye
21 Ara 2020
10
41
Merhaba arkadaşlar, abiler... Sizlerden ikinci eve eski televizyonumu götüreceğimden dolayı yeni tv için tavsiye rica edeceğim. Şu anda kullandığım televizyonum LG 42LV3550 42" led. Alalı 10 yıl olmuştur. Halen sıkıntısız olarak kullandığım için onu diğer eve koymayı ve şu anda bulunduğum eve de yeni bir model tv almak istiyorum. Tv konulacak yaşam ünitesi samsung un 65q80t modelini sıfıra sıfır olacak şekilde alıyor. dikdörtgen bir oturma yapısına sahip odamız var. tv nin kuşbakışı orta üst te olduğunu farz eder isek hemen sağında 3lü karşısında 3 lü sol tarafında ise 2 tekli oturma düzenine sahip tam karşısındaki 3 lü ile mesafesi takribi 2,5 m civarında. ortam ışığı olarak genelde öğle gibi soldaki iki tekli arkasından gün ışığı alır.
Esasında film izlerken 42" çok rahatsız etmiyor belki de alışkanlık ama ps4 oynar iken tekli koltuklardan birini tv nin önüne 1,5 metre mesafesine koyunca daha rahat ediyorum. Bu sebeple daha büyük bir ekran alayım desem de 55"-65" arasında kararsızlık yaşıyorum. Samsung Qled düşünmüş idim lakin bazı forumlarda silince mavi izlerin kalması dikey izlerin çıkması ölü pixeller den dolayı iade edilmesi ve yurtdışı ile yurtiçi ürün kalite farklılıklarından dolayı biraz soğudum. TV de PS4 kullanılacak, TV plus ve netflix te var. Bol bol film ve dizi izlemeyi severim. genelde çocuklar da gün içerisinde youtube üzerinden çizgifilm izlerler yada oyun oynarlar.
Tüm bu bilgiler ışında üst limit 13-14 bin bandında oalcak şekilde 100 hz destekli direct led (sanıyorum daha iyi oluyor üstadlarım daha iyi bilir yanlış biliyor da olabilirim.) Parlama az yapan canlı olan üzmeyecek şu andaki tv gibi uzun yıllar kullanabileceğim önereceğiniz bir marka model var mı?
Ayrıca bir de ikinci bir ricam olurda farklı ihtiyaçlar çıkarsa bu rakamlara çıkamaz isem 6-7 bin civarına bu özelliklere yakın tv önerisi yapabilir misiniz?
Biraz uzun oldu sürçü lisan ettiysem kusura bakmayın affınıza sığınarak sizlerden tavsiye rica edebilir miyim.
Teşekkür ederim.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhabalar
Yeni bir TV alacağım 5 bin TL bütçem var TV fazla bilgim yok ps5 oyun ve film izlemek için LG 50nano976 önerdiler bana lütfen yardımcı olur musunuz
Kenar aydınlatmalı led tvyi forumlarda kolay kolay kimse önermez çünkü ışıkları kapatıp film izlediğin zaman karanlık sahnelerde ışık sızması sorunu yaşaman kuvvetle muhtemel.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba arkadaşlar, abiler... Sizlerden ikinci eve eski televizyonumu götüreceğimden dolayı yeni tv için tavsiye rica edeceğim. Şu anda kullandığım televizyonum LG 42LV3550 42" led. Alalı 10 yıl olmuştur. Halen sıkıntısız olarak kullandığım için onu diğer eve koymayı ve şu anda bulunduğum eve de yeni bir model tv almak istiyorum. Tv konulacak yaşam ünitesi samsung un 65q80t modelini sıfıra sıfır olacak şekilde alıyor. dikdörtgen bir oturma yapısına sahip odamız var. tv nin kuşbakışı orta üst te olduğunu farz eder isek hemen sağında 3lü karşısında 3 lü sol tarafında ise 2 tekli oturma düzenine sahip tam karşısındaki 3 lü ile mesafesi takribi 2,5 m civarında. ortam ışığı olarak genelde öğle gibi soldaki iki tekli arkasından gün ışığı alır.
Esasında film izlerken 42" çok rahatsız etmiyor belki de alışkanlık ama ps4 oynar iken tekli koltuklardan birini tv nin önüne 1,5 metre mesafesine koyunca daha rahat ediyorum. Bu sebeple daha büyük bir ekran alayım desem de 55"-65" arasında kararsızlık yaşıyorum. Samsung Qled düşünmüş idim lakin bazı forumlarda silince mavi izlerin kalması dikey izlerin çıkması ölü pixeller den dolayı iade edilmesi ve yurtdışı ile yurtiçi ürün kalite farklılıklarından dolayı biraz soğudum. TV de PS4 kullanılacak, TV plus ve netflix te var. Bol bol film ve dizi izlemeyi severim. genelde çocuklar da gün içerisinde youtube üzerinden çizgifilm izlerler yada oyun oynarlar.
Tüm bu bilgiler ışında üst limit 13-14 bin bandında oalcak şekilde 100 hz destekli direct led (sanıyorum daha iyi oluyor üstadlarım daha iyi bilir yanlış biliyor da olabilirim.) Parlama az yapan canlı olan üzmeyecek şu andaki tv gibi uzun yıllar kullanabileceğim önereceğiniz bir marka model var mı?
Ayrıca bir de ikinci bir ricam olurda farklı ihtiyaçlar çıkarsa bu rakamlara çıkamaz isem 6-7 bin civarına bu özelliklere yakın tv önerisi yapabilir misiniz?
Biraz uzun oldu sürçü lisan ettiysem kusura bakmayın affınıza sığınarak sizlerden tavsiye rica edebilir miyim.
Teşekkür ederim.
Samsung Q80T çok iyi tabii fiyatı da öyle.Ama tam bir film/futbol/oyun tvsi.
7300:1 kontrast,maksimum parlaklık oranı 800 nit,960 Hz arka ışık frekansı,fald panel,13 milisaniye input lag,4 milisaniye tepki süresi,2.1 hdmi ve 120 Hz panel.
14 bin liralık tv için al bunu diyemem ama cihaz iyi gerçekten.

Karşısından seyretmek için ideal.

Dezavantajları: Dar görüş açısı,yansıma yapan ekran.

Daha önce de LG kullandığın için IPS panel yani geniş görüş açılı NANO 866 yı dikkate almanı tavsiye ederim.

M Çevrimdışı

Mertcan93

Yeni Üye
24 Ara 2020
11
30
Kenar aydınlatmalı led tvyi forumlarda kolay kolay kimse önermez çünkü ışıkları kapatıp film izlediğin zaman karanlık sahnelerde ışık sızması sorunu yaşaman kuvvetle muhtemel.
Dedim model
Bu model kener aydınlatmalı mi peki efendim ?

C Çevrimdışı

ceritli

Yeni Üye
10 Haz 2018
77
50
üstad bende SONY 65XE9305 var. dediğin sorunların hiç biri yok. çok iyi bir model. FALD değil ama bir çok Fald modelden üstün.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Merhabalar. Evimde 47lb670v bir televizyon var yerine 65 inç bir tv almak istiyoruz. Uzun zamandır kendi çapımda araştırmalar yapıyorum. Gel gelelim gerek fiyatlar gerekse kararsız yapım sebebiyle hala alabilmiş degilim. Bu hafta almak istiyorum hazır samsung 1.5 kat parakart yapıyorken.

Va panelin daha ön planda tavsiye edilmesi sonucunda kararımı o yönde yapmayı düşünüyorum. Marka olarak samsung planlıyorum. Uydu yayını,netflix gibi platformlar ve maç izlemek için kullanılacak. En doğru fiyata alabileceğim en doğru ürünü arıyorum aslında. 65tu8000 65q70t 65q80t üçünü değerlendiriyorum. Çünkü temel unsur verdiğim fiyata karşı bana sundukları.
Biri 8000 biri 11000 biri 14000. Biri 50 hz biri edge biri fald.

Seçim konusunda beni biraz bilgilendirir hatta yönlendirirseniz minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim.
mediamarkta 10 gün önce kapalı kutu Samsung 65RU7400 6500tl aldım. Samsung 70RU7100 7997tl vardı istersen bir bak

S Çevrimdışı

_*_ShadoW_*_

Yeni Üye
21 Ara 2020
10
41
Samsung Q80T çok iyi tabii fiyatı da öyle.Ama tam bir film/futbol/oyun tvsi.
7300:1 kontrast,maksimum parlaklık oranı 800 nit,960 Hz arka ışık frekansı,fald panel,13 milisaniye input lag,4 milisaniye tepki süresi,2.1 hdmi ve 120 Hz panel.
14 bin liralık tv için al bunu diyemem ama cihaz iyi gerçekten.

Karşısından seyretmek için ideal.

Dezavantajları: Dar görüş açısı,yansıma yapan ekran.

Daha önce de LG kullandığın için IPS panel yani geniş görüş açılı NANO 866 yı dikkate almanı tavsiye ederim.
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim peki bunun yerine 55" olarak q95 i önerir misiniz malum panel boyutu düşünce fiyat ta düşüyor. belirttiğim izleme uzaklığında 55" mantıklı bir seçim olur mu son olarak daha düşük bir bütçe için 5-6 bin seviyesinde ne önerirdiniz? Şimdiden çok sağolun

D Çevrimdışı
29 Kas 2020
22
53
televizyon almayı düşünüyorum buişi ehline sorup öyle yola çıkıyyım dedim ama vehline sordum tavsiye alamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

televizyon almayı düşünüyorum buişi ehline sorup öyle yola çıkıyyım dedim ama vehline sordum tavsiye alamadım
degerli kıymetli buişi bilen birileri olan sizler futbol seyrederim müzik dinlerim belgesel izlerim youtube olsun pc baglanayım 3 /4 m mesafeden karşıdan ve yanlardan izlenecek 3000 4500 bütçe ile bir televizyon almayı düşünü yorum bana yardımcı olıursanız sevinirim saygılar

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt