T Çevrimdışı

TiqReGo

Yeni Üye
28 Eyl 2019
4
26
arkadaşlar merhaba samsung 50tu7000 şuan 4650 tl şuan almak istiyorum 5 sene vestel tv kulladım smartı tv özelliği çok kötü idi o yüzden samsung istiyorum sizce iyimidir veya bu fiyatlara ne alanır ?

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Herkese merhaba, tv özelliklerini yeni öğrenmeye başladım. Öncelikle aradığım televizyon özelliklerini belirteyim sizden tavsiye almak istiyorum;

Boyut: 65" ile 75" arası
Marka: Philips, Samsung, LG, Sony
Fiyat: 6500tl ile 8500tl arası
Kullanım Planı: Yaklaşık 3 buçuk metre mesafede, karşıdan, tv ünitesiyle kullanmayı planlıyorum. Yerel kanallar yerine daha çok film izlemek için kullanacağım. Beklentim: Görüntünün tabiki 4k olması ve mümkünse şu özelliklede olması: IPS panel, airplay özelliği, ambilight özelliği.
Çekincelerim: Görüntü yenileme hızı 60hz civarındaki tv ler de görüntü çok mu kötü olur? Kronik sorunu olan tv almak. Satış sonrası hizmet kalitesi. Normal tv kanalı izlerken görüntü bozulmaları. Geçtiğimiz günlerde baktığım tv fiyatları düşmeye başladı. Bu düşüş neden ve sizce ne kadar daha düşer?

Özellikle ambilight özellikli tv aradığım için şu üç tv de kaldım. Fakat uygun olursa diğer markaların daha kaliteli tvlerine de sonradan ambilight özelliği ekleyebilirim.

Sorum: Philips'in aynı boyutlu 2 televizyonunda bu fiyat farkı neden var ve sizce değer mi? Eğer özellik olarak çok fark yoksa 70" olan modeli almak daha mantıklı geliyor. Sizin düşünceleriniz neler, ve bahsettiğim özelliklerde başka TV öneriniz olursa çok memnun olurum.

1. 65" güncel fiyatı: 6800tl
  2. 65" güncel fiyatı: 8400tl
  3. 70" güncel fiyatı: 8100tl
Selamlar.Philips 7805'i kesinlikle eleyin.Sony XH8096'ya bakın IPS Direct Led.Tepe parlaklığı 530 Nit Wide color gamut mevcut.5 milisaniye tepkime süresi ayrıca tvler için çok iyi bir input lag değeri 13 milisaniye.Unutmamak lazım HDMI 2.1 bu tvde de yok,yani playstation 5'in 120 hz gibi özelliklerini zaten bu fşyat bandındaki tvlerde bulamazsınız.

Kapkaranlık odada film seyretmek için uygun değildir.Hiç bir ips tv tam karanlıkta film seyretmek için uygun değildir zaten.Bunun için va panel tercih edilmelidir dar görüş açısına rağmen va paneller ışıkları söndürüp film seyretmek için idealdir.

Ama normal aydınlıkta film seyredicem derseniz bu tv sizi mutlu edecektir.

Va panel için ne tavsiye edeceksin diye sorarsan daha eski olmasına rağmen Samsung RU7400 gayet iyi olur.(Kullananlar çok memnun)

Va olarak en son Philips 8505 serisini düşünebilirsiniz ama albanez albanez üstad bunun 50 olanını yada en çok 58 olanını tavsiye ediyor,sebep ise ekran büyüdüğünde falsoların artmasını gösteriyor.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
arkadaşlar merhaba samsung 50tu7000 şuan 4650 tl şuan almak istiyorum 5 sene vestel tv kulladım smartı tv özelliği çok kötü idi o yüzden samsung istiyorum sizce iyimidir veya bu fiyatlara ne alanır ?

Tek problem smartsa android kutu alıp masraftan kaçının derim.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
mightythor mightythor Hocam peki 55q60t mi 55xh8096 mı sizce
İki farklı senaryo için iki farklı tv.Bu gün q60t va panel karanlıkta sinema seyretmek için daha ideal karanlıkta daha iyi siyahlara sahip olduğu aşikar ama sadece tam karşısından en iyi şekilde seyredebilirsiniz.
Qled alınacaksa artık q70 serisinden başlanmalı(parasından bağımsız söylüyorum)

Ben ips tvleri son zamanlarda daha çok beğeniyorum çünkü azıcık yandan baksanız bile renklerin tonları değişmiyor.Ben buna önem veriyorum.O yüzden ben bu iki tv özelinde Sony diyorum.Ama bu bana göre olan bir durum,ben size şunu öneriyorum.İçinde karanlık sahnelerinde olduğu film veya oyun fragmanları indirip bu tv lerde bunları test edin,hatta tvlerin bulunduğu ışıklı ortamı da dikkate alın ve evinizdeki ışık ortamı ile kıyaslayın.

Bana göre bugünün gerçek anlamda tvsi OLED'dir ne açı sorunu ne kontrast sorunu ne de hz sorunu vardır ama malesef hala fiyatları çok yüksek.

Zaten bu va mı ips mi tatışması aslında çok saçma bir olay çünkü televizyon televizyondur ve odadaki her koltuktan seyredilebilmelidir.

B Çevrimdışı

Bilgehan

Yeni Üye
20 Ara 2020
19
32
Merhabalar F fikoloji benim vestel U9500 de ölü piksel hatası çıktı değişim için regal 65r754u, Toshiba 65UL2063DT ve toshiba 65UL3063DT önerdiler bende 65UL2063DT kalmadığı için 65UL3063DT toshibayı seçtim daha iyi olduğunu söylediler regal ve vestele göre sizce memnun kalır mıyım cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar F fikoloji benim vestel U9500 de ölü piksel hatası çıktı değişim için regal 65r754u, Toshiba 65UL2063DT ve toshiba 65UL3063DT önerdiler bende 65UL2063DT kalmadığı için 65UL3063DT toshibayı seçtim daha iyi olduğunu söylediler regal ve vestele göre sizce memnun kalır mıyım cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Gerekli konuda yanıt verdim

T Çevrimdışı

tteach

Yeni Üye
21 Ara 2020
32
29
İki farklı senaryo için iki farklı tv.Bu gün q60t va panel karanlıkta sinema seyretmek için daha ideal karanlıkta daha iyi siyahlara sahip olduğu aşikar ama sadece tam karşısından en iyi şekilde seyredebilirsiniz.
Qled alınacaksa artık q70 serisinden başlanmalı(parasından bağımsız söylüyorum)

Ben ips tvleri son zamanlarda daha çok beğeniyorum çünkü azıcık yandan baksanız bile renklerin tonları değişmiyor.Ben buna önem veriyorum.O yüzden ben bu iki tv özelinde Sony diyorum.Ama bu bana göre olan bir durum,ben size şunu öneriyorum.İçinde karanlık sahnelerinde olduğu film veya oyun fragmanları indirip bu tv lerde bunları test edin,hatta tvlerin bulunduğu ışıklı ortamı da dikkate alın ve evinizdeki ışık ortamı ile kıyaslayın.

Bana göre bugünün gerçek anlamda tvsi OLED'dir ne açı sorunu ne kontrast sorunu ne de hz sorunu vardır ama malesef hala fiyatları çok yüksek.

Zaten bu va mı ips mi tatışması aslında çok saçma bir olay çünkü televizyon televizyondur ve odadaki her koltuktan seyredilebilmelidir.
Çok teşekkür ederim ilgi ve bilgileriniz için

B Çevrimdışı

Bahadırr

Yeni Üye
17 Ara 2020
4
31
Arkadaşlar selam

Çok kafam karışık, sizlerden yardım istemeye geldim.

2 televizyon arasında kaldım diyebilirim aslında. Ama önerilerinize de açığım :)

-Sony 49X7055
-Samsung 50TU8000

Ekstradan, nasıl bir TV aradığıma dair bilgi olsun.

-3bin ila 5.500 arası
-En az 5 sene sorunsuz çalışacak
-Herhangi işletimsel sorun ile beni üzmeyecek
-Ses konusunda beni tatmin edecek
-Geçişlerde kasma, donma VS yapmayacak

Genellikle netflix, YouTube vb platformları izleyeceğim bir adet televizyon aramaktayım. Önerilerinize her zamankinden daha çok açığım.

Şimdiden çok teşekkürler...

albanez albanez MMTECH MMTECH

mightythor mightythor

B Çevrimdışı

boraAE

Yeni Üye
22 Ara 2020
7
28
Selamlar.Philips 7805'i kesinlikle eleyin.Sony XH8096'ya bakın IPS Direct Led.Tepe parlaklığı 530 Nit Wide color gamut mevcut.5 milisaniye tepkime süresi ayrıca tvler için çok iyi bir input lag değeri 13 milisaniye.Unutmamak lazım HDMI 2.1 bu tvde de yok,yani playstation 5'in 120 hz gibi özelliklerini zaten bu fşyat bandındaki tvlerde bulamazsınız.

Kapkaranlık odada film seyretmek için uygun değildir.Hiç bir ips tv tam karanlıkta film seyretmek için uygun değildir zaten.Bunun için va panel tercih edilmelidir dar görüş açısına rağmen va paneller ışıkları söndürüp film seyretmek için idealdir.

Ama normal aydınlıkta film seyredicem derseniz bu tv sizi mutlu edecektir.

Va panel için ne tavsiye edeceksin diye sorarsan daha eski olmasına rağmen Samsung RU7400 gayet iyi olur.(Kullananlar çok memnun)

Va olarak en son Philips 8505 serisini düşünebilirsiniz ama albanez albanez üstad bunun 50 olanını yada en çok 58 olanını tavsiye ediyor,sebep ise ekran büyüdüğünde falsoların artmasını gösteriyor.
Merhaba, tavsiye ettiğiniz modelleri oldukça beğendim. İndirimleri takip edeceğim. Şuan Ambilight özelliği olduğu için philips 8505 e daha yakınım. Yine de neden "Philips 7805'i kesinlikle eleyin" dediğinizi öğrenmek isterim. İşletim sistemi nedeniyle mi?

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba, tavsiye ettiğiniz modelleri oldukça beğendim. İndirimleri takip edeceğim. Şuan Ambilight özelliği olduğu için philips 8505 e daha yakınım. Yine de neden "Philips 7805'i kesinlikle eleyin" dediğinizi öğrenmek isterim. İşletim sistemi nedeniyle mi?
8505 daha iyi resim kalitesine,daha geniş renk paletine sahip işletim sistemi de cabası.O kadar para verilmez.

OKANTÜRK Çevrimdışı

OKANTÜRK

Aktif Üye
21 Mar 2020
156
48
Selamlar, arkadaşım için 2000 TL 'lik bir tv arıyoruz. Amazonda şöyle bir ürün var :

Odası küçük, izleme için bu tür tv uygun herhalde.. Klasik izleyici kendisi... Yani genel olarak uydu yayınları izleyecek...Görüşlerinizi alabilir miyim...

Geri
Üst Alt