Merhaba,
Sadece (genelde akşamları işten geldiğimde ve tatil günlerimde) 4K BluRay film ve dizi izlemek için 49/50 inç bir TV almak istiyorum.
Smart'ında WebOS, Saphi, Tizen, Roku, Android TV vs. gibi işletim sistemi takıntım yok. Örneğin WebOS ise Android TVBox bağlayıp çözebilirim.
Kanal geçiş hızı takıntım yok, uydu tv kanallarını pek seyretmem.
Yan açı takıntım yok, güneşin yoğun olmadığı vakitlerde ya da akşamları televizyon izliyorum.
Televizyonda PlayStation, XBox, Bilgisayar vs. bağlayıp oyun oynayan biri değilim. Gaming bir tv olması gibi bir takıntım yok.
Bu sebeple Samsung 50Q80T ya da Sony KD-49XH8*** gibi televizyonlara, ihtiyacım olmayan özellikleri için 9.000 TL lerde paralar vermek istemiyorum.
Buna karşın;
Local Dimming (Bölgesel Karartma) takıntım sebebiyle IPS panel aşırı derecede rahatsız ediyor, IPS kesinlikle istemiyorum. Siyah performansı kısmen iyi olmalı.
OLED istemiyorum. Permanent burn-in (kalıcı Logo Yanığı) korkum var. O kadar para verip ghost screen ya da burn-in yaşamak üzücü olur.
Harddisk üzerinden izleyeceğim 60-80 GB arası boyutlarda HEVC / HDR / DTS - X 7.1 / DDP 5.1 Atmos / AC3 / x265 / x264 yapılarında kodlanmış BluRay 4K UltraHD filmleri oynatırken kasma, donma vb. sıkıntılar yaşamamak istiyorum.
Lütfen 49/50 inç bir TV almam için bir öneride bulunabilir misiniz?