Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Şu an size, 3.70m mesafeden 49'' lg tv yi monitör olarak kullanıp yazıyorum.Hocam benim marka takıntım yok, sizden öğrendiğim kadarıyla bu iş bilgisayar gibi dışı marka içi toplama. Benim için amaca hizmet etmesi. Teknolojiye yetişmek mümkün olmadığı gibi şu ekonomik durumda fazla para da bağlamak istemiyorum. Ben markaya ekstra para da vermek istemiyorum. Şuan evimde 11 yıllık 82 ekran Vestel Full HD LCD televizyon var. Siz bu cihazların ciğerini bildiğiniz için önünde yazan markadan çok içindeki kullanılan malzeme kalitesine para vermek istiyorum. 55 ekran kullanım uygun mu acaba?
Her şeyi çok yönlü düşünmek lazım, Mesela gece modu kullanıyorum foprumda ancak bazı detaylar halen oturmadığı için mecburen gündüz moduna geri dönüyorum. Youtube da yine gece modunu kullanıyorum ancak ytb Studio da bu yok.
Bunlar demek oluyo rki günümün çok büyük kısmı oldukça parlak BEYAZ temalı ekranlara bakarak geçiyor, şu an size yazarken dahi 49'' koca beyaz bir ekranın gözümün içine içine projektör gibi patlamasının rahatsızlığını yaşıyorum yalan değil.
Yalnız bu benim kullanım şeklim, siz böyle kullanmayacağınıza göre, beni bu mesafeden 49 rahatsız ediyorken, sizi ortalama aynı mesafede 55 rahatsız eder mi etmez mi onu değerlendirmek lazım.
Yanlış anlaşılmasın, işin içine bir de Vestelin toplayacağı BLU girince ekran boyutunu ne kadar küçük tutsak, hata oranı da o denli az olur mantığından hareketle acaba 49-50'' dolaylarından baksak mı diye sormak isterim size.