albanez üstadım cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben bir yandan Oled konusunda DH’de ki yorumlarınıza da bir bakayım öyleyse..
basarım alırım diyen adamlar da forumlar da filan
dolanmazlar yaw,basar alırlar,dolayısıyla bunları sallayın geçin,adamın üç-kuruş parası var neyi alacak ki!
haliyle yerli diye gidip hesaplı bir paneli alıp izleyecek,adama ....senin para az alamazsınmı diyeceğiz...
Ortada zaten adam gibi panelmi kaldı yaw,kimileri 2.El Araba parasına ve aynı sorunlar onlar da mevcut!
Hani Pio olsa amenna git al kardeşim deriz!
Sevgili üstatlar, öncelikle herkese merhabalar. 49UD9400 başlığını okudum. Orada bahsedilen MB130E anakartın bahsedilen HDR-WCG-DV yeteneklerini göz önünde bulundurunca; VA Panel, 55inc boyutunda Vestel'in hangi modellerine bakmalıyım?.. ve bu modellerin seri numaraları ne olmalı?..
Kullanım amacımın %90'ını; Ps4 Pro + Film + maç, kalan %10'luk kısmını da tv programları oluşturacak. Hali hazırda Panasonic 47et5e (2012 Aralık ayında, albanez hocamın yorumlarından yola çıkarak almıştım) kullanıyorum ve çok memnunum ama acaba değiştirsem mi diyorum ve ne alınabilir diye sizlere sormak istedim. 5500-6000 TL. bandına çıkarsam Sony 55xe9005 almayı veya 7500 TL. bandında LG 55c7 almayı çok isterim ancak bana fazla yüksek fiyatlar gibi geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler..
Merhaba Arkadaşlar,
Annemlere bayram hediyesi olarak ağırlıklı olarak dizi ve survivor izlenecek bir TV almaya karar verdim. Bütçemin de 2500 TL yi aşmamasını öngörüyorum. 50 inch ideal bir boyut gibi geldi gözüme.
DH'ın 1500 sayfa civarındaki tavsiye bölümünü okuduktan sonra böbreklerimi satıp MU9999 almaya ve bununla yetinmeyip diğer TV'lerin toplatılması için Sanayi Bakanlığına dilekçe vermeye karar vermiştim ki bir şekilde bu foruma denk geldim.
İyi ki de denk gelmişim. 50UD8800 modeli bu durumda benim ihtiyaçlarımı karşılayacak bir model midir? Yoksa IPS panelli bir tercihte bulunmalıyım?
Bahsettiğim üzere ağırlıklı olarak annem izleyecek ve belki arada medya player dan film izlenir. İzleme mesafesi maksimum 3 m civarında olur. Bütçemi yukarı yönlü olarak değiştirmek istemiyorum.
Ado,
p.s. Ürün kodu olarak satıcı ''Ürün numarası: 1175835'' girmiş. Bu daha önce sizin yazdığınız 3 üretim koduna da uymuyor. Bunların panel ve ekran kartları da aynı mıdır? (biri sizin tavsiye ettiğiniz V10112060 )
secim onu veya secimin hemen ardindan enflasyon oranlari ve dolar fiyatlara yansitilacak
aklinizda olsun, alacak varsa cok dusunmesin, buralardan aldiginizin uzerine min. 10% binecek Ado ve @albenez
Merhaba;
DH' den nefret ederek buraya geldim. Fazla uzatmadan soruma geçecek olursam;
55'' televizyon bakıyorum. İzleme mesafesi 2-2,5 Metre. Televizyon Netflix, Digitürk TV+ ve PS4 (Pro değil.) olarak kullanmayı planlıyorum. Her teknoloji marketine girdiğimde farklı bir karar vermekten anladığım, ben karar veremiyorum.
Baktığım modeller ise şunlar;
Samsung 55MU9000
Sony 55XE9005
Philips 55PUS8602
LG 55EG9A7V
Bu modeller dışında da model önerilerine açığım. En yüksek bütçe olarak bunlara çıkabilirim altında tavsiyelerinizden minnettar olurum. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.
Arkadaşlar bu vesile ile ben de bir uyarıda bulunmakisterim zira canlı canlı yaşadım konuyu.
Cuma günü bir bayi ziyaretindeydim ve SAMSUNG bölge satış temsilcisi de bayi ziyaretine gelmişti, sohbet muhabbet derken atış temsilcisine telefon geldi. Arkadaşlar bu değişik markaların temsilcileri genel anlamda hep aynı mekanlara aynı otellere aynı bölgelere baktıkları için birbirlerini tanırlar, SAMSUNG temsilcisine telefon geldikten sonra aramızda geçen sohbet sonrası 1-2 telefon görüşmesi yaptı ve telefonda kendisine gelen bilginin aynısının diğer markaların temsilcilerine de gittiğini öğrendim.
Arkadaşlar Cumartesi günü toplantıda olmak üzere tüm bölge temsilcileri geri çağırıldılar ve talep (Satış yapıyorlar ya bayilere) toplamamaları söylendi. İlk %9 luk zam geldi, ikincisi için bu hafta karar çıkacak bilginiz olsun.
Muhtemelen bu kararların etiketlere yansıması bir hafta 10 günü bulur diye düşünüyorum.
Ortalığı alevlendiriyor gibi olmak istemem lakin fiyatlar biraz can yakacak gibi görünüyor.
11 yıl önce @albenez üstadın bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak 40 inchlik ZF serisi Toshiba LCD mi satıp 42 inchlik Panasonic Plazma almıştım. Bugüne değin mutlu mesut kullandık. Hala da kullanıyoruz ama ekran yanıkları oluştuğundan yeni bir tv almak vakti geldiğini düşünüyordum. Adem Bey in forumdaki önerisiyle Bim deki F/P ürünü JVC yi alıp evde denedim. 4K görüntü kalitesini direkt karşıdan seyrettiğimizde beğendik. Diğer smart özellikleri de güzeldi. Sürüm yükseltip çeşitli ayarlar ile görüntü kalitesini özellikle FHD için iyileştirmemize rağmen, izleme açısı arttıkça seyretme kalitesinin düşmesinden dolayı ailecek memnun kalmadık ne yazık ki. (TV nin bulunduğu oda dikdörtgen şeklinde ve tv uzun kenarındaki duvara monteli biz de karşısında veya sağ kısa olan tarafındaki oturma gruplarından seyrediyoruz tv yi.) Plazmanın vermiş olduğu bu geniş açıdan izleme, daha derin siyah renkler vs gibi özelliklerin rahatlığını kaybetmek istemediğimiz için ürünü iade etmek zorunda kaldık. Bu tecrübeden bizim ailecek açı duyarlı olduğumuz ortaya çıktı. Aslında bulabilsem Panasonic TV nin sadece panelini yenisiyle değiştirirdim o kadar memnunum plazmadan. Ama artık plazma üretilmiyor. O nedenle IPS in geniş açıdan izleme imkanını ve VA nın daha derin siyah verebilme özelliklerini bir arada bulunduran bir ürün var mıdır? Fiyatları uygun olsa Oled tercih ederdim ama çok yüksek fiyata sahipler. TV Film, Maç, Belgesel izlemek için kullanılıyor. Tivibu ve Dsmart modul var. UHD olarak yeni bir TV den beklentimiz de yine Film, Belgesel ve Maç izlemek extradan da Yotube, Netflix ve IPTV den 4K içerikleri izlemek olacak. Karanlıkta da film izlediğimiz oluyor. Boyut 49 veya 50 inch düşünüyoruz, 55 inch büyük oluyor. Panelin 10 bit ve 100 Hz olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Bütçe olarak da en çok 3500 belki zorlayarak 4000 e çıkabilirim. Bu özelliklere uygun bir TV bulabilir miyim?
Kıymetli Ado ve @albenez üstadlar, kıymetli önerilerinizi bekliyorum.
Selamlar ve saygılar.
Halbuki ben de heveslenmiştim. İçimde zaman zaman peydah olan şeyin mutsuzluk değil "MU"suzluk olduğundan emindim.
O sadece sıradan bir televizyon olmayacak can yoldaşım olacaktı. Akşam eve geldiğim bazen bana bir kap çorba ısıtacak, bazen ise yorgun bir günümde bulaşığımı yıkayacaktı. Sabahları beni klasik müzik resitali eşliğinde uyandırıp, gömleklerimi ütüleyecekti. 10 bin TL civarında para verince insan daha başka beklentilere de giriyor.
Ama benim hala 2500 TL bütçem ve yeni TV bekleyen bir ailem var.
Üstatlar ana öncelik dizi ve survivor olmak üzere, salonda 3m'den izlenecek bir TV önerisine ihtiyacım var. 49UD8800, 50ud8800 veya 50FD7300. Ne tavsiye edersiniz? UD8800 serisinin upscale i çok mu kötü olur?