mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Hocam karşılaştırma linkinden Q60R için edge panel diyor. Direct değil miydi? Bir de bu tv de dolby vision ve atmos yok. Bunu nasıl telafi edebiliriz?
Hayır doğrudan led değildir,kenar aydınlatmalı led dir.
Diğer sorunuza gelecek olursak Samsung'larda Dolby Vision desteği yoktur.Dolby Vision & Atmos desteği Sony,Philips,Lg ve Vestel üretimlerinde var.

N Çevrimdışı

NecatiB 

Aktif Üye
6 Ara 2020
67
36
Diğer sorunuza gelecek olursak Samsung'larda Dolby Vision desteği yoktur.Dolby Vision & Atmos desteği Sony,Philips,Lg ve Vestel üretimlerinde var.
Samsung da yok biliyorum. Sormak istediğim aldığımızda bu eksiklik büyük bir sorun olur mu?

T Çevrimdışı

taner23

Aktif Üye
12 Kas 2020
106
40
Arkadaşlar bu LG nanocell modelleri ips panel. sadece 50nanocell 796 modeli va panelmiş bu ips olanlar gece ışık sızması sorunu var diye iddalar var ne düşünüyorsunuz ayrıca mat ekran mış ips ler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bu LG nanocell modelleri ips panel. sadece 50nanocell 796 modeli va panelmiş bu ips olanlar gece ışık sızması sorunu var diye iddalar var ne düşünüyorsunuz ayrıca mat ekran mış ips ler
796 da Dolby vision yok sorun teşkil edermi

N Çevrimdışı

NecatiB 

Aktif Üye
6 Ara 2020
67
36
Diğer sorunuza gelecek olursak Samsung'larda Dolby Vision desteği yoktur.Dolby Vision & Atmos desteği Sony,Philips,Lg ve Vestel üretimlerinde va

Hocam karşılaştırma linkinden Q60R için edge panel diyor. Direct değil miydi? Bir de bu tv de dolby vision ve atmos yok. Bunu nasıl telafi edebiliriz?
Q60R modeli direkt led, T modelleri edge led diye biliyordum

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Samsung da yok biliyorum. Sormak istediğim aldığımızda bu eksiklik büyük bir sorun olur mu?
Şimdi şöyle anlatayım Dolby Vision & Atmos destekli filmlerde içerik HDR'yi de destekliyor ise o zaman Samsung tv'nizde HDR olarak seyredersiniz.(Bunu test etme imkanım olmadığı için mantık yürütüyorum çünkü HDR bir standartdır)
Dolby Vision ile HDR arasında çok az farklılıklar vardır bu da büyük bir kayıp değildir.

Dolby Atmos ise Dolby Digital Plus üzerinden iletilebiliyor,Philips'de böyle.Samsung'daki durumu tam net bilemiyorum.

Ama Dolby Vision & Atmos'u kayıpsız olarak almak istiyorsan HDMI eARC destekli Sony veya Lg tv lerde bu desteği bulabilirsin,o zaman da bütce yükselir.

Mesela Vestel & Toshiba ürünlerinde bunlar var ama bunlardaki Dolby Vision'lu görüntü senin alacağın Q60R'ın HDR li görüntüsünden daha iyi olmayacaktır.

Sebep :Parlaklık,kontrast,wide color gamut (SAMSUNG Q60R)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Q60R modeli direkt led, T modelleri edge led diye biliyordum
Biz Q60R'ı özellikle 100 hz için ön plana çıkardık.Çünkü donanımsal 100 hz tv daha iyidir.

Yani içine tam sinmiyorsa T modeline yönel o zaman.Bu tv ye asla kötü falan diyemeyiz zaten Qled sonuçta.Sadece sen 100 hz tv sahibi olasın diye yazdık. :bye

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yusuffidan

Yeni Üye
8 Ara 2020
12
36
Fiyatı olarak ne kadar bilmiyorum ama sizin seçtiğiniz 2018 model yerine daha güncel bir modele yönelmeniz daha sağlıklı olur bence.
Toshiba 50UL3A63DT 4000 TL gibi bir fiyatı var.
Aslında ben 50pus8505 almaya niyetim vardı ama Philips tavsiye etmediler fiyat araligim 4 ile 5 bin arasında günlerdir sizin forumu okuyorum çok bilgilendim sayenizde çok teşekkür ederim herkesden Allah razı olsun ama kafam okadar karıştı işin için den çıkmadım artık Samsung 55q60r mi almayalım diye düşünüyorum ama bütçe elvermedi

A Çevrimdışı

AmehmetAltay

Yeni Üye
23 Eki 2020
26
47
smart kutu alıyoruz, Panasonic kalitesine kaldığımız yerden devam ediyoruz
Hocam bizim Panasonic için internet ve youtube için önerebileceğim smart kutu var mı? Ya da dikkat edilmesi gerekenler. Mesela tv 4k olmadigi icin alacağım kutu full hd olmasi yeter mi? Benim gram anlamadığım bir konu. Bu forum sayesinde bilgim artıyor. En başta bilsem panasonic tx-l42etw60 tvimi annemlere gönderip yeni tv almazdım ?

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Merhaba. Bende günlerce tv araştırdım. bütçem doğrultusunda aklıma yatan çok tv oldu fakat genel anlamda stok problemi vardı.
Black friday gecesinde seçeneklerimden biri olan Philips 50PUS7505 modelini anlık bir indirimle 3850 TL ye aldım. ( 50PUS8505 ise 4900 tl ye düşmüştü fakat çıkmak istemedim nedense. )
Black friday indirimlerinden sonra ise tv stokları iyice azaldı ve fiyatları bu bağlamda çok yükseldi bence.Fiyatlar tekrar o indirim seviyesine inermi bilmem ama bir iki ay öncesine göre fiyatlar inanılmaz yükselmiş.

Philips 50PUS7505 modeline gelirsek ürünüm geldi gerekli kontrolleri yaptım ve sorunsuz çıktı. Kurulumu için servis geldi gayet kibar bi şekilde ilgilendi ve kurulumu tamamladı.
Tv den genel olarak memnun kaldım fakat bir iki özellik eksikliği için pişmanlık yaşadım. İçinde spotify, Tivibu go olmaması, bazı gerekli programları yükleyemiyor olmam ve evimde tablet, telefonlar ve bilgisayarı olan apple cihazları tvyle eşleştiremiyor olmamdan dolayı.İade etmeyle uğraşmak istemedim çünkü aynı fiyatta yerine koyabileceğim bi tv şu an yok piyasada. En kötü ihtimal bi Mi box s alır çözerim sorunu.
Tv nin ses ve görüntü kalitesinden memnun kaldım.Netflix ve Youtube seri çalışıyor.

Fakat forumdaşlardan iki konuda yardım bekliyorum lütfen.
TV yi teknoloji marketinde oynatılan demo görüntü üzerinden incelerken istediğim renk,keskinlik vs tam istediğim biçimdeydi.Evde tv ye ne kadar görüntü ayarı yapsamda demo videoyu oynattığımda aynı performansı alamadım.Teknoloji marketlerinde kullanılan ekran ayarlarına nereden ulaşabilirim acaba ?
Son olarak APPLE cihazları program aracılığıyla tv me bağlamamın bir yolu var mıdır ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam 3850 TL'ye düştüğü zaman alacaktım bende ama babam bekleyelim yakında daha büyük indirimler olur dedi ve sonuç ortada, indirim beklerken bindirim geldi. Sorularınız cevaplanmış zaten. İyi günlerde kullanın TV'nizi.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Aslında ben 50pus8505 almaya niyetim vardı ama Philips tavsiye etmediler fiyat araligim 4 ile 5 bin arasında günlerdir sizin forumu okuyorum çok bilgilendim sayenizde çok teşekkür ederim herkesden Allah razı olsun ama kafam okadar karıştı işin için den çıkmadım artık Samsung 55q60r mi almayalım diye düşünüyorum ama bütçe elvermedi
Bütce ne kadar?Biz 50 PUS8505'i beğeniyoruz bu arada sadece servis ve yedek parça anlayışında Samsung'un gerisinde.Bu konuda sayın Adem Helvacı Adem Helvacı nın youtube da bilgilendirici videoları mevcut.

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Değerli hocalarım selamlar. Uzun zamandır araştırıyorum Philips 50PUS7505 çok yakın geldi bana. Ama bugün gezinirken bir şey farkettim, 50" 4K olan bu Philips'in fiyatı 43" 4K Samsung ve LG ile aynı fiyatlarda. Acaba dedim Samsung veya LG almak daha mı iyi olur? ? Ne dersiniz?
NOT: Daha büyük ekran tercihimdir. PS4, YouTube ve Netflix kullanacağım.
Adem Helvacı Adem Helvacı , mightythor mightythor , Aragorn Aragorn

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Değerli hocalarım selamlar. Uzun zamandır araştırıyorum Philips 50PUS7505 çok yakın geldi bana. Ama bugün gezinirken bir şey farkettim, 50" 4K olan bu Philips'in fiyatı 43" 4K Samsung ve LG ile aynı fiyatlarda. Acaba dedim Samsung veya LG almak daha mı iyi olur? ? Ne dersiniz?
NOT: Daha büyük ekran tercihimdir. PS4, YouTube ve Netflix kullanacağım.
Adem Helvacı Adem Helvacı , mightythor mightythor , Aragorn Aragorn
Boyutta Philips fp ürün.
Mediammarkt'ta bu iki ürün var,bir usb ye bir iki film dosyası at hatta altyazı (srt) dosya uzantılı film varsa bulup yükle,bu iki tv de bir dene bakalım.Karanlık sahneler ve hareketli sahnelerde test et ikisini kıyasla.Altyazı da sıkıntı oluyormu,ses kalitesi ve seviyesinde hangisi daha iyi bir dene bakalım.

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Boyutta Philips fp ürün.
Mediammarkt'ta bu iki ürün var,bir usb ye bir iki film dosyası at hatta altyazı (srt) dosya uzantılı film varsa bulup yükle,bu iki tv de bir dene bakalım.Karanlık sahneler ve hareketli sahnelerde test et ikisini kıyasla.Altyazı da sıkıntı oluyormu,ses kalitesi ve seviyesinde hangisi daha iyi bir dene bakalım.
Hocam yaşadığım şehirde sadece Teknosa ve Evkur var. Vatan, Mediamarkt gibi büyük mağazalar yok. Yani Samsung ve LG tabiki de Philips'ten daha iyidir ama arada aşırı büyük bir fark olur mu acaba? Philips'te sağlam marka sonuçta 4K HDR özellikli TV.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Hocam yaşadığım şehirde sadece Teknosa ve Evkur var. Vatan, Mediamarkt gibi büyük mağazalar yok. Yani Samsung ve LG tabiki de Philips'ten daha iyidir ama arada aşırı büyük bir fark olur mu acaba? Philips'te sağlam marka sonuçta 4K HDR özellikli TV.
Samsung TU7000'de görüntü Philips 7505'e denktir ama daha iyi bir işletim sistemine sahiptir yani uygulamalarda daha iyidir hatta apple tv uygulaması,airplay 2 gibi şeyler de mevcuttur.

Philips'de Dolby Vision & Atmos var Samsung'da Vision & Atmos yok.
Philips'de bluetooth yok Samsung'da var.

7505 aldığın zaman daha büyük panel alma şansına sahip oluyorsun.

Böyle kafa karıştırıcı şeyler işte. :gul

Geri
Üst Alt