T Çevrimdışı

Trigresive

Yeni Üye
8 Ara 2020
7
46
100 hz bir tv varken asla 50hz almam, bu sadece oyunu değil tüm izleme deneyimini değiştirecek bir fark ama sız bilirsiniz tabi

İzleme deneyiminden kastınız nedir, hareketli sahnelerde 100 hz daha performanslı olabilir mi acaba? TV de hiç oyun oynamayacak, film,dizi, uydu kanalları izleme amacı ile bir TV alacak kişi olarak, aradaki farkı (50hz-100hz) çok hissedebilir miyim sizce?

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
11. 11.2020 de N11 den aldığım, Grundig 55 Geu 7830 B, hem üretimin sarkması, hem de bizim evdeki karantina durumu sebebiyle ancak dün yani 08.12.2020 evimize servis tarafından getirilip kuruldu.

Öncelikle ürünün internetten satın alınmasına karşın direk servis tarafından getirilmesi ve duvara askı aparatı için ücret alınmaması çok güzel. Ürünün 3 sene garantili olması ve servis hizmeti beğendiğim yanlarından birkaçı.

Kurulum yapıldıktan sonra özellikle youtube üzerinde pixel test videolarını açtım, hiçbir ölü piksel olmaması sevindirici. Ayrıca 4 çekirdekli işlemci olduğundan youtube ve diğer yüklü smart uygulamalar hızlı. Servis görüntü ayarlarını dinamik görüntü ve dinamik kontrast şeklinde ayarlamıştı. Ben görüntü ayarlarını standart a çekip, birkaç ince ayar yapınca, özellikle günlük kullanım için gayet güzel bir görüntüye ulaştım.

Panel sanırım IPS olduğundan yan açılardan hiçbir problemle karşılaşmadım. Youtube üzerindeki 4k videolarda ve özellikle Görüntüyü ayarlarıı film yada kişileştirme ayarına getirince , hem 4k içeriklerde, hemde filmlerde güzel bir görüntü elde ettim. En sevdiğim husus , renkleri olduğu gibi doğal vermesi.

Buraya kadar olumlu yanlarından bahsettim, olumsuz yanlarına da değineyim. Öncelikle panelin 4 bir köşesinde bundan önce burda paylaşılan fotolarda olduğu gibi hafif karanlık var. Ayrıca panelin alt ortasında , açma kapama tuşuna yakın kısımda bir ışık sızması var, ayrıca, IPS panellerde gözlemlenen Clouding durumu da mevcut. Yine de paneli özellikle ölü piksel olmaması ve görüntü kalitesi açısından beğendim. Ses de gayet yeterli, Dolby digital de surround şeklinde bir ses ayarı olması çok güzel ve müzik ve film için ön kayıtlı güzel ses ayarları mevcut.

Kısacası ben paneli beğendim, N11 de kampanyalı 3475 e almıştım, 235 tl de puan yüklenince, 3240 a mal oldu. Ben daha çok günlük kullanım için Tv yi aldığımdan benim için gayet yeterli, 4k video yada filmlerde görüntünün akıcılığı güzel, bulanıklaşma gibi olumsuz bir durum yok. Bu fiyatlara tekrar bulunabilirse fiyat/performans ürünü olarak tavsiye ederim.
Faydalı yorumunuz için teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hayır diyememekle evet arasında anladığım kadarıyla büyük fark bulunmakta. ? Sayın hocam, bütçemi 1000 tl genişletebilme imkanım var (maksimum 6500₺). Bu yüzden de model konusunda birçok seçenek bulunuyor önümde. Almamı önerdiğiniz değil de bakmamı önereceğiniz birkaç model duyabilirsem çok sevinirim. ?
Birkaç değil de, 6999tl ye insanlar 55Q60R satın alıyorlar samsung shop fiyatı ile.

Cidden kıymetli bir model, o fiyatlara da bulunmuyor. Düşünmenizi tavsiye ederim.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
İzleme deneyiminden kastınız nedir, hareketli sahnelerde 100 hz daha performanslı olabilir mi acaba? TV de hiç oyun oynamayacak, film,dizi, uydu kanalları izleme amacı ile bir TV alacak kişi olarak, aradaki farkı (50hz-100hz) çok hissedebilir miyim sizce?
Film seyretmeyi seviyorsanız evet 100 hz çok farkeder.Hareketli sahnelerde blur etkisini hissetmezsiniz,görüntü daha akıcı olur,gözleri daha az yorar.Ama günlük kullanım da bizim yerli kanallar ve dizileri seyredecekseniz onlar için değmez.Ama ben olsam her halukarda 100 hz olanını seçerim.
Karar sizin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bu aslında sizin hassasiyetnize, yayın kaynağına izlediğiniz kanalların bitrate oranlarına varana kadar değişken durum.

''50 hz yeterli'' diyebiliriz. Kaldı ki evimdeki hiç bir televizyonum 100hz değil. İzlerken beni rahatsız eden şeyler oluyor mu? E yani mesela GOT izlediğim zamanlarda hareketli yatay sahne geçişlerinde ekranda yatay şeritler görüyordum, ancak biliyordum ki bu sorun benim televizyonum ile ilgili değil, Vestel laptopumun ekran kartı yetersizdi. Mesela bu bir kaynak sorunu olmasına rağmen ben sonucunu ekranda görüyordum. Burada değil 100, 1000hz donanımsal yenileme hızı olan tv olsa yine bir şey değişmezdi.

Yine forumda daha yeni olan bir konu.

Satın aldığı tv lerden memnun olmayıp iade eden kardeşimize nanocel aldırdık 100hz.

Geldi yine sorunlarının devam ettiğini yazdı. Konuyu irdeleyince yayın kaynağı olan tivibu kutusundan aldığı yayınlarda bu sorunu yaşadığı, harici kaynaklar veya tv nin dahil sistemlerinde olmadığını gördük.

100hz tv almak lazım, ancak her zaman yazdığım üzere eğer standart tv kullanıcısıysak gerek yok.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Kozmetik kontrol nedir? Kusura bakmayın ilk defa duyuyorum da.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstadım telefonum android değil. Flash aracılığıyla test yapamaz mıyım? Bir de servis yetkililerine sormam gereken başka hususlar var mı? Ne gibi durumlarda ürünü teslim almamam gerekiyor? Hakkınızı helal edin araştırma yapıyorum lakin farklı fikirler görünce kafam karışıyor.?

Samsung online siteden aldım. Daha önceden müşteri hizmetleri ile görüşmüştüm. Ürün sıfır kutu halinde depodan gönderiliyor demişti. Yarın belli olacak o sebeple üstadlardan yardım bekliyorum ben de?
Youtube dan test videoları var onları da açabilirsiniz ancak onlarda tam ekran olmasına dikkat ediniz.

TV de siz vaat edilen bağlantıları, WİFİ WİDİ BT vs bunların kontrolü, seste Distortion olup olmadığı (Konuşma seslerinde titreme, müzikte bas vurduğunda vibrasyon) Renk kodlarının doğru olup olmadığı. Mesela test uygulamasında renklerin adını yazma sebebimiz, ''Sarı acaba sarı mı yoksa yeşil mi?'' algı yanılgısını kırmaktı.

İşin aslı, panel sağlam olsun, gerisinde zaten pek sorun çıkmaz tv lerde.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba. Bende günlerce tv araştırdım. bütçem doğrultusunda aklıma yatan çok tv oldu fakat genel anlamda stok problemi vardı.
Black friday gecesinde seçeneklerimden biri olan Philips 50PUS7505 modelini anlık bir indirimle 3850 TL ye aldım. ( 50PUS8505 ise 4900 tl ye düşmüştü fakat çıkmak istemedim nedense. )
Black friday indirimlerinden sonra ise tv stokları iyice azaldı ve fiyatları bu bağlamda çok yükseldi bence.Fiyatlar tekrar o indirim seviyesine inermi bilmem ama bir iki ay öncesine göre fiyatlar inanılmaz yükselmiş.

Philips 50PUS7505 modeline gelirsek ürünüm geldi gerekli kontrolleri yaptım ve sorunsuz çıktı. Kurulumu için servis geldi gayet kibar bi şekilde ilgilendi ve kurulumu tamamladı.
Tv den genel olarak memnun kaldım fakat bir iki özellik eksikliği için pişmanlık yaşadım. İçinde spotify, Tivibu go olmaması, bazı gerekli programları yükleyemiyor olmam ve evimde tablet, telefonlar ve bilgisayarı olan apple cihazları tvyle eşleştiremiyor olmamdan dolayı.İade etmeyle uğraşmak istemedim çünkü aynı fiyatta yerine koyabileceğim bi tv şu an yok piyasada. En kötü ihtimal bi Mi box s alır çözerim sorunu.
Tv nin ses ve görüntü kalitesinden memnun kaldım.Netflix ve Youtube seri çalışıyor.

Fakat forumdaşlardan iki konuda yardım bekliyorum lütfen.
TV yi teknoloji marketinde oynatılan demo görüntü üzerinden incelerken istediğim renk,keskinlik vs tam istediğim biçimdeydi.Evde tv ye ne kadar görüntü ayarı yapsamda demo videoyu oynattığımda aynı performansı alamadım.Teknoloji marketlerinde kullanılan ekran ayarlarına nereden ulaşabilirim acaba ?
Son olarak APPLE cihazları program aracılığıyla tv me bağlamamın bir yolu var mıdır ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Mağaza'daki görüntü ayarlarına ulaşmak için şunları deneyin.(Kullanma kılavuzundaki bilgilerdir)
Not:Ben de kendi philips tvimde mağaza modunda film seyretmişliğim vardır. ?

Ayarlar > Tüm ayarlar > Genel ayarlar > Konum • TV'nizin yerini seçme

• Mağaza'yı seçin, görüntü tarzı Canlı'ya geri döner ve mağaza ayarları ayarlanabilir. • Mağaza modu, mağaza kullanımına yöneliktir.

Mağaza Yapılandırması (Ana Menü) > Ayarlar > Tüm ayarlar > Genel ayarlar > Mağaza yapılandırması TV, Mağaza seçeneğine ayarlıysa özellik logolarını görüntüleyebilir veya mağaza kullanımı için özel demo ayarlayabilirsiniz.

Görüntü ve ses ayarlama (Ana Menü) > Ayarlar > Tüm ayarlar > Genel ayarlar > Mağaza yapılandırması > Görüntü ve ses Görüntü ve ses ayarları için Mağaza için optimize edilmiş veya Özel ayarlar ögelerini seçin.

Diğer sorduğunuz soru hakkında bir bilgim yok,tahminen olmaz ama uygulama mağazasından ''connect apple computer ya da apple tv'' diye bir aratın isterseniz.

E Çevrimdışı

ergunkara

Yeni Üye
25 Ara 2019
14
46
İyi günler. Telefunken 65u400 modelini bir bayide uygun fiyata buldum. Ama hakkında hiçbir bilgi bulamadım. Yurt dışı ürün galiba çünkü amazon.de de satışı var. Telefunken 65 TU 7040 a göre nasıldır? Arada fiyat farkı yok gibi.Hangisini tercih etmek gerekir? Film Netflix ve kanal izlemek için. Teşekkürle
Adem Helvacı Adem Helvacı ve bilgisi olan diğer arkadaşlar

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Yıllar önce 40" modelini hatırlamadığım bir LG televizyon almıştım. Televizyon kurulumdan 2 gün sonra kapanmış bir dah açılmamıştı. İade etmek istedim firma değişim yaparız diyince çok sinirlendim (tanıdığım bir avukat arakdaşım firmaya ihtar çekti,değişime gönderdikleri tv'yi almayıp para iadesi aldım) ve evimizin her köşesinde sorunsuz kullandığımız Samsung markasına yönelip ue40h6470 modeli televizyonunu aldım. Halen severek kullanıyorum lakin evlendim barklandım, artık salonuma 65" TV almam gerekiyor. Bu tv bekar odamda kullanırken ihtiyaç karşılıyordu.Bu yazdığım Samsung gibi beni yıllarca üzmeyecek (sanırım bu birazda şans işi) bu netlikte kalitede görüntü verecek TV modellerini bilmiyorum.

Bana fiyat olarak Toshiba 65UA3A63DT (hepsiburada kendi satıyor 6500TL) yada 65UL3063DT (6000TL) uygun gibi geldi. Başka tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle okumak isterim. (Bu 2 modelin farkı sanırım 2 ve 4 çekirdek oluşları birde işletim sistemi, işletim sistemi önemli değil MiBox kullanıyorum. Çekirdek olayı önemli 500 TL farka değer derseniz yorumlarınızı merak ederim)

NOT:
*Smart özelliği çok önemli değil, Xiaomi Mi Box kullanıyorum (Netflix ve Youtube kullanıyorum).
*Ses önemli değil 2+1 sistemim var onu takabilirim.
*Kanal geçiş hızı önemli değil kablo tv HD kutu kullanıyorum.
*3,5-4 metre mesafeden tam karşıdan TVye bakıyorum.
*PS4 oynuyorum.
*Tek derdim net,kaliteli bir görüntü, başıma 3-4 yılda bozulup dert açmayacak bir cihaz.

Tesla Çevrimdışı

Tesla

Aktif Üye
2 Ara 2020
88
Bana sormamışsınız ama ben yine de cevap yazayım.Q60R 100hz dir.Diğerleri 50hz.Ayrıca Qled teknolojisi sınfı olarak da diğerlerinden üstün.Bence kaçırmadan Q60R ı kapın.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

Abi hayırlısı ile siparişi verdik. Yurt ici kargo ile geliyormuş. Inşallah sıkıntı çıkmaz. Stresli bir iş. Son 50 sayfa + youtube videolarından cikarttiklarim:
1.Kutu hasarlı ise kargoyu almayacaz.
2. Kutu sıkıntısız görünüyorsa servisi bekleyecez.Servis açarken bekleyecez hemen imza atmayacaz.
3.Servis kurduktan sonra panel testi yapın diyoruz yapmazlarsa telefona kurduğumuz uygulamadan panel testi yapıyoruz hem widi i kontrol etmiş oluyoruz.
4. Aski aparatında 40-50 tl lik aparat yeterli olduğu için bizler siparis veriyoruz.Servisten 250 tl kazık yemiyoruz.
5. Akim korumalı priz alıyoruz.
6. Tüm işlemler sorunsuz olursa formu imzalıyoruz. Bir sıkıntı olursa forma işlemesini ve 1 nüshasını servisten rica ediyoruz.
Başka birşey var mı abi ? :tara:tara
Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Trigresive

Yeni Üye
8 Ara 2020
7
46
Film seyretmeyi seviyorsanız evet 100 hz çok farkeder.Hareketli sahnelerde blur etkisini hissetmezsiniz,görüntü daha akıcı olur,gözleri daha az yorar.Ama günlük kullanım da bizim yerli kanallar ve dizileri seyredecekseniz onlar için değmez.Ama ben olsam her halukarda 100 hz olanını seçerim.
Karar sizin.
Her ne kadar günlük kullanım ağırlıklı kullanılacak olsa da, film ve dizi (yabancı) seyretmeyi (kaynak olarak torrent ve netflix) de seven birisiyim. O halde 100 hz almak daha mantıklı olacak benim için. 2 hafta kadar sonra TV alımını yapacağım. O zamana kadar Q60R stokları bitmezse bir tane de ben alırım artık :)

Bu aslında sizin hassasiyetnize, yayın kaynağına izlediğiniz kanalların bitrate oranlarına varana kadar değişken durum.

''50 hz yeterli'' diyebiliriz. Kaldı ki evimdeki hiç bir televizyonum 100hz değil. İzlerken beni rahatsız eden şeyler oluyor mu? E yani mesela GOT izlediğim zamanlarda hareketli yatay sahne geçişlerinde ekranda yatay şeritler görüyordum, ancak biliyordum ki bu sorun benim televizyonum ile ilgili değil, Vestel laptopumun ekran kartı yetersizdi. Mesela bu bir kaynak sorunu olmasına rağmen ben sonucunu ekranda görüyordum. Burada değil 100, 1000hz donanımsal yenileme hızı olan tv olsa yine bir şey değişmezdi.

Yine forumda daha yeni olan bir konu.

Satın aldığı tv lerden memnun olmayıp iade eden kardeşimize nanocel aldırdık 100hz.

Geldi yine sorunlarının devam ettiğini yazdı. Konuyu irdeleyince yayın kaynağı olan tivibu kutusundan aldığı yayınlarda bu sorunu yaşadığı, harici kaynaklar veya tv nin dahil sistemlerinde olmadığını gördük.

100hz tv almak lazım, ancak her zaman yazdığım üzere eğer standart tv kullanıcısıysak gerek yok.

Adem Abi, aslında çoğu zaman normal TV kanalları izlenecek. Ama arada sırada torrent den yüksek çözünürlüklü film ve yabancı dizi izlemeyi de severim. Ayrıca Netflix üyeliğim de mevcut. Bazen çocuklar youtube üzerinden birşeyler izleyebilir. Kaynaklarım genellikle bu şekilde. Dediğiniz gibi, eğer stoklar tükenmezse 2 hafta sonra bir tane Q60R modelinden ben de almak isterim.

Dip not olarak belirteyim; Q60R modelinde tek çekincem siyahların Q60T deki kadar iyi olmaması. Gece karanlıkta film veya dizi izlerken çok gözüme takılmaz umarım.

H Çevrimdışı

hakandevrim

Yeni Üye
9 Ara 2020
1
50
Adem Helvacı Adem Helvacı, ve Sayın üstatlar. Okuduğum kadarı ile 55ru7400 samsung sipariş verme aşamasına geldim. Samsung sitesinde 5.999tl. Bunun yerine şunu al dediğiniz bir model varmıdır. 1000tl daha fazla verip 55q60r mi almalıyım. Anladığım kadarı ile ru7400 daha sağlam.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Adem Helvacı Adem Helvacı, ve Sayın üstatlar. Okuduğum kadarı ile 55ru7400 samsung sipariş verme aşamasına geldim. Samsung sitesinde 5.999tl. Bunun yerine şunu al dediğiniz bir model varmıdır. 1000tl daha fazla verip 55q60r mi almalıyım. Anladığım kadarı ile ru7400 daha sağlam.
7400 de güzel tv ama Q60Ralabilme şansınız varsa alın.Olmuyorsa 7400 ok dir.
Aşağıdaki linkte ikisinin karşılaştırması var.

Geri
Üst Alt