11. 11.2020 de N11 den aldığım, Grundig 55 Geu 7830 B, hem üretimin sarkması, hem de bizim evdeki karantina durumu sebebiyle ancak dün yani 08.12.2020 evimize servis tarafından getirilip kuruldu.
Öncelikle ürünün internetten satın alınmasına karşın direk servis tarafından getirilmesi ve duvara askı aparatı için ücret alınmaması çok güzel. Ürünün 3 sene garantili olması ve servis hizmeti beğendiğim yanlarından birkaçı.
Kurulum yapıldıktan sonra özellikle youtube üzerinde pixel test videolarını açtım, hiçbir ölü piksel olmaması sevindirici. Ayrıca 4 çekirdekli işlemci olduğundan youtube ve diğer yüklü smart uygulamalar hızlı. Servis görüntü ayarlarını dinamik görüntü ve dinamik kontrast şeklinde ayarlamıştı. Ben görüntü ayarlarını standart a çekip, birkaç ince ayar yapınca, özellikle günlük kullanım için gayet güzel bir görüntüye ulaştım.
Panel sanırım IPS olduğundan yan açılardan hiçbir problemle karşılaşmadım. Youtube üzerindeki 4k videolarda ve özellikle Görüntüyü ayarlarıı film yada kişileştirme ayarına getirince , hem 4k içeriklerde, hemde filmlerde güzel bir görüntü elde ettim. En sevdiğim husus , renkleri olduğu gibi doğal vermesi.
Buraya kadar olumlu yanlarından bahsettim, olumsuz yanlarına da değineyim. Öncelikle panelin 4 bir köşesinde bundan önce burda paylaşılan fotolarda olduğu gibi hafif karanlık var. Ayrıca panelin alt ortasında , açma kapama tuşuna yakın kısımda bir ışık sızması var, ayrıca, IPS panellerde gözlemlenen Clouding durumu da mevcut. Yine de paneli özellikle ölü piksel olmaması ve görüntü kalitesi açısından beğendim. Ses de gayet yeterli, Dolby digital de surround şeklinde bir ses ayarı olması çok güzel ve müzik ve film için ön kayıtlı güzel ses ayarları mevcut.
Kısacası ben paneli beğendim, N11 de kampanyalı 3475 e almıştım, 235 tl de puan yüklenince, 3240 a mal oldu. Ben daha çok günlük kullanım için Tv yi aldığımdan benim için gayet yeterli, 4k video yada filmlerde görüntünün akıcılığı güzel, bulanıklaşma gibi olumsuz bir durum yok. Bu fiyatlara tekrar bulunabilirse fiyat/performans ürünü olarak tavsiye ederim.