Edit TV inceleme:
İlk gün izlenimlerim;
Önceki TV Panasonic Plazma P46GW30
Bu yorum aldığım TV için değil tüm plazma dan LED e geçişlerde geçerli sanırım;
- Siyahlar gerçek siyah mı olayını yaşadım belki de algıda seçicilik oldu, Plazma TV daha doğaldı, siyahlar gerçek siyahtı, tabi eski tv 1080p ydi sanırım.
Toshiba 55ul3b63dt
Tasarım: Ben TV tasarımını beğendim, sehpası kaliteli duruyor, ancak televizyona dokununca öne arkaya sallanma yapıyor anlayamadım sabit kalmasını beklerdim, önceden ayak sehpaları döner olurdu, artık hepsinde sabit sanırım.
Smart TV=> 2020 TV sinden beklediğim gibi menü geçişleri hızlı, Youtube, Netflix, Prime kumandadan hızlı ve sorunsuz biçimde açılıyor.
IOS kullanıcısı olarak ekran yansıtma vs isterdim, ya da arada kaldığım Android TV lerdeki gibi bir kumandadan sesli arama isterdim.
Youtube da video ararken sanal klavyeden harf seçimi yapmak çok amelelik geldi, bu dediklerim bir Apple TV ve Android box ile çözülebilir sanırım ama bir teknolojik üründe bütünlük ve sadelik arıyor insan, tabi ne kadar para o kadar köfte ama yıl olmuş 2020, ben 2011 de bu özellikleri arardım.
Ses => eski TV den geçiş olsa gerek TV nin sesi çok güzel geldi, Onkyo bunda etkili mi bilemem ama sesi beni tatmin etti, subwoofer yokmuş.
Görüntü; Gelelim en kritik konuya
Servis görüntüyü Dinamik mod a aldı, kontrast 100.
Baktık baktık görüntüler çok yapay geldi, sonra doğal a ve "True HDR" açınca görüntü kendine geldi,
Gece karanlık ışıkta hala çok parlak geliyor,
VA Panel: Yandan vs. izlemelerimizde kullanıcı gözüyle pek bir fark alamadım, renk düşüşü gözlemlemedim, ama açım çok dar değil, uzaktan izliyorum.
Pixel testinde hata çıkmadı.
Clouding ve Backlight ile ilgili sorularım var;
Aşağıdaki görüntüler normal mi? Ben ara ekran geçişlerinde vs bu görüntüyü görüyorum normal izlerken rahatsız etmedi.
Bu sebeplerle TV iade mi etmeliyim, yoksa genel olarak yeni sıfır alınan üründe belirli oranda oluyor mu?
Sağ alt köşede küçük bir ışık sızması var. Clouding de işaretlediğim gibi. Tabi resimlerden anlatması zor ama internetten örnek resimler kadar da kötü değil.