dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
İnternetim arızalı. Mobil verim de pek kalmadı. İnceleme yapmak için, Telekom ekiplerinin arızayı gidermesini bekliyorum. Araştırmayı yaptığımda detayları yazarım tabii. Fakat hiç araştırma yapamazsam, sizin önerdiğiniz Vestel'i alırım muhtemelen.
49tf6520 yi diyorsanız vestel değil telefunken . Ama vestel fabrikasinda da üretiliyor olabilir.

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
arkadaşlar hepsiburada dan aldığım toshiba 43ll3a63dt model tvnin iade süreci tamamlandı. ben iadeyi reddedeceklerini düşünürken dün talebim onaylandı ve para hesabıma yattı. şimdi başka bir tv bakıyorum. tvde ulusal kanallar ,usbden film izlenecek. futbolla maçla işim olmaz. 4k şart değil full hd bir tv de işimi görür. bütçem max 3000 tl.aklımda olan tv lerden bazıları şunlar.

techwood 43u902 uhd lg panel mb130e ana kart 2900 tl

hi level 43hl660 fhd + mi box toplam 2900 tl i

vestel 43f9401 fhd 2800 tl

seg 43sbu700 uhd 2900 tl

vestelin garantisi 3 yıl diğerleri 2 yıl. illa bunlar olması gerekmiyor bunlara benzer hangi modeli tavsiye edersiniz. toshibayı web tarayıcıdayken donup kapandığı ve panelde lekeler olduğu için iade etmiştim.
merhabalar.
TV'yi neden iade etmiştiniz acaba?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sevgili adem hocam
Tavsiyeniz üzerine ev ahalisinin dırdırından kurtulmak için vestel tv aldık, youtube, dizi, çizgi film vb benlik olmayan işler için, lakin diğer odamda pioneer 428 xd çatır çatır ben buradayım diyor, kıyas yapmak doğru mu bilmem ama ciddi fark var, yani can beyin dediği gibi pio ve diğerleri hala benim için geçerlidir. Tek üzüntüm bir 5090 denk getirememiş olmam.
Not:ev ahalisi vestel den memnun, sıkıntısız gidiyor, bu yönde eleştirmem yoktur kaldı ki beyaz eşyalar vestel ve de memnunuz.
Ayrıca dipnot olarak can bey görünmüyor ortada, can beyin dili sivridir değişik tir çoğu kimseye hitap etmeyebilir, etmek zorunda değil ama yıllardır yazılarını ilgiyle takip ederim, çoğu forumda bulunduk, bu işin içinde olan yıllarca işin tekniğini çakallığını bilen ve bize anlatan bir kardeşimiz, küstürmemek lazım ne onu ne de başkasını, eleştirebilirsiniz ama teknik açıklama vb eleştirebiliriz insanları, kırmadan, aşağılamadan, hakaret etmeden. Çoğu yazılanı bazen bende anlamıyorum, çoğu kişinin dili vb bana zaten farklı geliyor bana ama bizi biz yapan da bu. Böyle kaliteli ve de (şahsen) üst kalite insanların (başka kelime bulamadım) yer aldığı bir forumumuz var, hala benzersisiz, öyle devam.
Saygılar
Aman abi niittin sen :kiskis

Mümkünse Pio nun takılı olduğu oda kapısı pek açık kalmasın, Garibim Vetsel görür komplekse girer nemelazım :kiskis

B gün Bırakın vestel markasını, Samsung'un öncelikli önerdiğim Qd serisini Pio ile yan yana koyun boy ölçüşemez kesinlikle.

Bu nedenle kıyas noktamızın o olmaması gerektiğini ve buna paralel teknolojilerinin de çok farklı olduğunu belirtmek isterim.

Can abi konusuna gelince.

Belli zamanlarda hepimizin sinirini hoplatan, bilerek yapan pazarlamacılar, bilmeden yapan normal vatandaş her ne olursa olsun bizi bizden alıp götüren, çileden çıkartan durumlar ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Geçenlerde olan bir mevzu nedeniyle Can abi tepkili hali ile.

Yıllardır az çok biliriz birbirimizi, Kendisini tanıdığım kadarı ile evine Bentley yollasak yine de gelmez siniri geçip de canı istemedikçe.

O nedenle durumu biliyor olsam da herhangi bir girişimde bulunmuyorum zira daha önce buna benzer bir konu olduğunda sevgili Ahmet aradığında vs telefonları dahi açmıyordu.

Can abi şahsına münhasır birisidir, ne yapmak istediğine kendisi dışında kimse karar veremez.

O da biliyor ki bizim kapımız hep açık, uygun gördüğünde, eğer isterse gelecektir :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem hocam bu dediğini bende bizzat yaşadım. etrafımda bütçesi düşük olan akrabalara awox tv aldım. 2 tane 32" ve 2 tane 43" tv yaklaşık olarak 4 yıl oldu neredeyse. ne bir şikayet ne bir sıkıntı duymadım sürekli de sorarım durumlarını. tek bir şikayet duydum oda kanal listesi. servis ve smart özelliğine güvenecek olsam inan ki direk awox tv alasım geliyor :) ne dersin bu işe :hoba1
Ahahahaha kanal listesi sapıtma sorunu kronik ve epidemik maalesef.

Aslında bu konunun çözümü olsa da, son kullanıcının yapabileceği bir şey değil.

Mutfağımda 43 olanı var Awox'un. Benim kanal sıralamam bellidir, 4 kanal izlerim
1- Fox (Haber saati sadece)
2- Ntv (Günlük döviz kurları ve Son Dakika takipleri için)
3- Dmax (Siyasi gündemden uzak durmak için)
4- TLC (Siyasi gündemden uzak durmak için)

Sadece bu 4 kanalı alıyorum öne, gerisi umurumda değil.

Yine de 2-3 günde bir sapıtıyor. En sonunda ''Lanet olsun'' dedim, Kanalların yerini ezberledim öyle bıraktım :kop

Bunun dışında donanım arızası vs cidden çok nadir denk geldim.

M Çevrimdışı

m.ufukaykul

Yeni Üye
24 Kas 2020
11
31
adem usta iyi günler. yaklaşık 2 hafta önce samsung 55q60r modelini satın aldım. ürünün teşhir ürünü çıkması sonucunda ürünü iade ettim.
bir kaç mağazada kapalı kutu olduğunu öğrendim. 7000tl fiyatı vardı aldığım ürünün. ürün iadesi gelmişken sizlere sormak istedim tekrar
55q60r almamı önerirmisiniz? yoksa o paralara başka marka model mi tercih edeyim?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam vatandaş daha önceki UD serileriyle kıyaslama yapmış, led leri patlıyor kronik sorunluydular falan demiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar nihai karar aşamasındayım ? Philips 55pus7805 mi Vestel 55ua9800 mü hangisini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Adem Helvacı Adem Helvacı hocam
8505 desen Phılps derdim ancak burada alternatif bazı durumların da etkisi ile UA9800 diyorum :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
adem usta iyi günler. yaklaşık 2 hafta önce samsung 55q60r modelini satın aldım. ürünün teşhir ürünü çıkması sonucunda ürünü iade ettim.
bir kaç mağazada kapalı kutu olduğunu öğrendim. 7000tl fiyatı vardı aldığım ürünün. ürün iadesi gelmişken sizlere sormak istedim tekrar
55q60r almamı önerirmisiniz? yoksa o paralara başka marka model mi tercih edeyim?
Bir çok durum için kurtarıcı konusunda olmuş bir modeldir Q60R
Yeniden almanızı ben kişisel olarak tavsiye ederim lakin size kısa süreli de olsa bir izlenim bırakmıştır. Görüntüsünü gördüğünüz kadarı ile sizce nasıldı?

M Çevrimdışı

m.ufukaykul

Yeni Üye
24 Kas 2020
11
31
Bir çok durum için kurtarıcı konusunda olmuş bir modeldir Q60R
Yeniden almanızı ben kişisel olarak tavsiye ederim lakin size kısa süreli de olsa bir izlenim bırakmıştır. Görüntüsünü gördüğünüz kadarı ile sizce nasıldı?
Görüntü kalitesi oldukça tatmin edici. Stok olsa 70r daha iyi dediler ona yönelmek istemiştim ama bulamamıştım. Philips 55PUS8804 gibi modelleri de gidip magazada görmüştüm. hepsinden daha iyi geldi. aslında sizden almak istediğim bilgi qlede 7000tl vereceğine arcelik 65 inc oled al gibi bir şey dermisiniz oldu. Oled daha önce kullanmadım. kullanan tanıdığımda bulunmuyor o yüzden o hiçbir fikrim yok oled ile ilgili

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
selam Adem bey 12 sene evvel teshir sony bravia Kdl diye kodla baslayan tv almistim hala calisiyor bozulmadi yenisini alalim dedik suan ekranda yanmalar mevcut cocukda elini vura vura cizgiler olusturdu:)yeni nesiller dediginize katiliyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

iyi sacmalamissin at gozlugu ile bakmayip atin kendi kafasi ile bakiyorsun ,Gidip bilginin ve kamalatin olmadigi belagatin erdem sayildigi zanlar sozlugu eksi de vestel altina yaz bunlari
Ah be hocam. Bu cümleyi yazdıkça ne kadar yaşlandığım ortaya çıkıyor lakin yine de ''Nere de o eski SONY ler'' diyorum vallahi ister istemez :kiskis

Daha da eskisi, 80 lerde Ahşap kasalı Gold serisi olan, sadece Arabistana yollanan SONY tv leri hatırladım birden, sonra birden bire KV2202 model, üstten ayar kapaklı model geldi gözümün önüne.

O teknolojide tek bozulan şey, üstteki o ayar butonlarıydı, hey gidi heeey.

Düşünün ki hocam o tv lerin sadece ses kartı, Bizim tv lerin Komple kartı kadardı :(

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Görüntü kalitesi oldukça tatmin edici. Stok olsa 70r daha iyi dediler ona yönelmek istemiştim ama bulamamıştım. Philips 55PUS8804 gibi modelleri de gidip magazada görmüştüm. hepsinden daha iyi geldi. aslında sizden almak istediğim bilgi qlede 7000tl vereceğine arcelik 65 inc oled al gibi bir şey dermisiniz oldu. Oled daha önce kullanmadım. kullanan tanıdığımda bulunmuyor o yüzden o hiçbir fikrim yok oled ile ilgili
Oled teknolojisine asla itirazım olmaz lakin iki cümle kurarım bununla ilgili;

1- Oled alacaksanız LG den C9 olmalıdır, Arçelikten oled de olsa tv alınmaz.
2- Oled teknolojisinin ömrü kısadır bunu unutmamak gerekir.

M Çevrimdışı

m.ufukaykul

Yeni Üye
24 Kas 2020
11
31
Oled teknolojisine asla itirazım olmaz lakin iki cümle kurarım bununla ilgili;

1- Oled alacaksanız LG den C9 olmalıdır, Arçelikten oled de olsa tv alınmaz.
2- Oled teknolojisinin ömrü kısadır bunu unutmamak gerekir.
teşekkür ederim. sanırım tekrar 55q60r bulabilirsem bir ihtimal 70r alacağım :). fikirleriniz için çok teşekkürler tekrardan.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yok yer var aslinda ama mb211 beni korkutuyor. mb130 lu bir model bulamaz miyiz. 49tf6520 nin smart performansından şüpheleniyorum. İade ettiğim ürün de mb211li idi kendiliğinden kapanıp açılınca soğudum mb 211den . Veya hiç takilma bu anakart meselesine al bi tv box kullan derseniz 2500 tl ye kadar smart olmayan tavsiyeniz var midir. Malum bir mi box 400 küsür lira. Eşim 43pus7505 beğendi ama yedek parca ve servis meselesinden dolayı çok yanaşmak istemiyorum philipse, zaten bütçemi de zorluyor.uzun yazdım hocam kusura bakmayın.
FHD olsa olur dediğiniz için yazmıştım. Biliyorsunuz MB130 anakart sadece UHD tv lerde kullanılıyor.

Smart olmayan MB130 lu UD6300 vardı sanırım ama halen üretiliyor mu inan bilmiyorum :alala

Geri
Üst Alt