Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam 65 inch bir tv almak istiyorum bütçem 7 8 9 civarı en fazla 20 derecelik açı ile seyrediyorum ve genellikle youtube iptv ve apk kullanarak dizi ve film seyrediyorum Tv box (MECOOL KIII PRO) takıp kullanabileceğim bir tv için görüşleriniz nelerdir? şimdiden Teşekkür ederim
65'' gurubunda smart özelliği olmayan ürünler genelde Awox Axen tarzı ürünlerdir o nedenle zaten istesek de smart olmayan üst segment üretim bulamayız.

Her ne kadar harici box kullanacak olsanız da, mecburen zaten akıllı bir tv alacağız bu durumda.

Sorun şu ki 65 gurubunda satın alacağımız ürün bütçe doğrultusunda ya üst segment markaların alt segment modelleri olacak, ya da görece kaliteli olarak gördüğümüz Vestel den Android vs olacak.

Ben ise aslında aynı bütçeler ile bir quantumdot panel sahibi 58Q60 incelemenizi önereceğim size.

100hz panel alamıyrouz bari qd panel olsun mantığından hareketle bunu tercih ettim.

İlla 65 olsun terseniz veya kıyaslamak isterseniz 65 gurubundan TU8500 e bakmanızı önereceğim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
herkese merhaba,
sizce minimum 39 inch ve 1500 lira civarina alinabilecek en iyi tv hangisidir?

bu tv alinir mi?

tesekkurler simdiden.
Çok ilginçtir, 39 gurubunda TAŞ GİBİ denecek bir tv AWOX un smart olmayan televizyonudur. Sanırım modeli U3900 dü. Çok çok uzun süre testlerini yaptım o tv nin. Aynı zamanda yıllarca montajlarını da yaptım halen geri dönen yok.

Bozulmamak için yapılmış mübarek :kiskis

Yalnız işin içine smart girerse rengi değişir ona göre :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
arkadaşlar hepsiburada dan aldığım toshiba 43ll3a63dt model tvnin iade süreci tamamlandı. ben iadeyi reddedeceklerini düşünürken dün talebim onaylandı ve para hesabıma yattı. şimdi başka bir tv bakıyorum. tvde ulusal kanallar ,usbden film izlenecek. futbolla maçla işim olmaz. 4k şart değil full hd bir tv de işimi görür. bütçem max 3000 tl.aklımda olan tv lerden bazıları şunlar.

techwood 43u902 uhd lg panel mb130e ana kart 2900 tl

hi level 43hl660 fhd + mi box toplam 2900 tl i

vestel 43f9401 fhd 2800 tl

seg 43sbu700 uhd 2900 tl

vestelin garantisi 3 yıl diğerleri 2 yıl. illa bunlar olması gerekmiyor bunlara benzer hangi modeli tavsiye edersiniz. toshibayı web tarayıcıdayken donup kapandığı ve panelde lekeler olduğu için iade etmiştim.
43 olma sebebi bütçe mi yoksa yeri ona göre mi uygun?

Aynı paralara 49TF6520 IPS panel bir tv var FHD :alala

Şu an HB de 2929tl

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Herkese merhaba ;

Forumda yazılanları kah atlayarak kah dikkatli okuyarak son sayfaya kadar geldim. Herkesin emeğine sağlık. Burayı bulabilmemde ki sebep malumunuz Adem Helvacı Adem Helvacı ustattır. Kendisine foruma üye olmadan daha önce wp üzerinden ulaşıp bilgisine başvurmuştum. Sağolsun varolsun hiç üşenmeden uzun bir cevap yazmış hatta sesli mesaj atmıştı. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum ??

Yaklaşık 5 yıldır kullandığım 55pus7101 cihazımda led yanması ve polarize yanmasından sebep tamir gördü. Ne yazık ki polarize bulunamadığından ürünü tamir eden ustamız polarizeyi ters cevirerek montaj yaptı ve üst kısımda renk solukluğu meydana geldi. Ürünü sorununu bildirerek satışa koydum ve sattım. Alan kişi hayrını görür inşallah. Şimdi sıra geldi yeni bir cihaz almaya ?? 55 inc 6 7 bin bantında tavsiyelerinizi rica eder ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
Oooooo geçmiş olsun demek tam da mutabık kaldığımız şekilde hareket edip sorunu çözmüşsün tebrik ediyorum.

Böylece ülkemizdeki servis hizmetlerinin acı tecrübesini sen de deneyimlemiş oldun :kiskis

Biraz izleyici profilin hakkında bilgi verirsen, bir de izleme açını yazarsan mutlu olurum ona göre ürün bakalım.

Ayrıca eski tv nin görüntü kalitesini de sana aratmayacak bir tercihte bulunmak zorunda olduğumuzu unutmayalım :ok

S Çevrimdışı

sgartel

Yeni Üye
29 Kas 2020
13
39
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 haftalık TV arama serüvenimi tamamlamış bulunmaktayım.

Eski TV um Panasonic Plazma 2011 P46GW30 du, oğlumuz plastik bir parça atınca kırıldı, kızımızın da büyüyüp yaramazlık yapacağını düşünerek MAX 3000 TL ile arayışım başladı.

İlk önce BIM / A101 markalarına yöneldim, Dijitsu, Hi-level, Axen gibi markaların SUNNY grubu olmasından dolayı (servis ve panel kalitesi endişesiyle) ve buradaki yorumlarla eledim. HI-LEVEL Vestel üretimi olanlar da vardı, bulamadım.

Mecburen yöneldiğim baz 3000-4000 bandına çıkmış oldu. Bu bazda karşımıza 3 marka çıkıyor, VESTEL üretimi bu fiyat bandını domine etmiş durumda.
VESTEL, TOSHIBA ve SEG

vestel bu markaları konumlandırırken VESTEL=TOSHIBA>SEG gibi bir konumlandırma dikkat çekiyor ve TV lerin panelleri genellikle aynı, SEG marka TV lerde bir kaç özellik eksiltilmiş halde sunuluyor.

Bu forumdan özellikle panel bilgisi konusunda çok yardım aldım, buradan yardım eden üstadlara çok teşekkür ederim.

İlk yöneldiğim model ve muadilleri aşağıdadır (benzer modeller)
SEG 55SBU710 Samsung/lg/hkc/boe/Aauo panel, mb230 ana kart => Fiyat carrefour: 3450 TL
SEG 55SBU725 samsung panel mb130s anakart => Kadıköy ve Kozyatağı Carrefourda bulamadım, stok sormak gerekti (üstteki model ile değişmiş)
(Bu modeli sırf samsung panel diye ekledim)
Vestel 55u9500 lg/auo/boe/samsung/hkc panel MB230 anakart => Fiyat hepsiburada: 4050 TL

Carrefourda gezerken dikkatimi SEG 58 inch android modeli çekti, Vestel ve Toshiba muadilleri forumda çok konuşuluyordu.

SEG 58SUA900 Panda Panel MB170 Anakart => Carrefour: 4050 TL
(özellikle bu model çok kafamı karıştırdı fiyatı çok uygun ve Android TV, Vestel den farkı kumanda da sesli arama yok, bu da olsa iyiydi)
Vestel 58UA9600 Chot panel Mb170 ana kart => Vestel sitesi: 6000 TL / Trendyol: 5200 TL
Toshiba 58UA3A63 Panda panel Mb170 android ana kart => Carrefour: fiyatını hatırlayamadım üzgünüm Vestelden daha ucuz 4500TL sanırım

Özellikle 58inch Android modellerin Panda ve Chot panel olması, forumda bir kaç yorumda hareketli görüntülerde sıkıntı olması dolayısıyla eledim.
Ancak halen fiyat performans olarak SEG modelini herkese öneririm.

SEG 55SBU710 modelinin birçok seri numarasını foruma göndererek bilgi aldım, hepsi BOE panel çıkmıştı.
Teknik bilgim yok arkadaşlar tamamen SEG olursa eğer, bari samsung/LG panel olsun mantığında ilerledim, yoksa BOE iyidir veya kötüdür diyemem.
Ayrıca bu modeli incelediğimde ayak sehpası kısmını beğenmedim, 2 HDMI olması canımı sıktı. Yine de samsung panel çıksa alır geçerdim sanırım.

Kadıköy Carrefour'da Toshiba 55ul3b63dt modeli dikkatimi çekti, samsung panel olması, 3yıl garanti + marka => SEG ile 800 TL fark eder mi?
Toshiba 55ul3b63dt SAMSUNG/lg/boe PANEL MB230 ANAKART => Fiyat Carrefour: 4250 TL

Axess 150TL chip para kampanyası ile Toshiba 55ul3b63dt => 4100 TL ye satın aldım. (carrefour)
SEG 58 Android ve SEG 55 ile çok arasında kaldım, dediğim gibi teknik bilgim yok buradan edindiğim izlenim ile Panda panel olmasın Samsung panel de iyidir mantığı ile bu TV de karar kıldım.

Servise whatsappdan ve web uygulamasından hızlıca randevu oluşturabildim. Yarına randevu verdiler (Bu bağlamda beklentimi aştılar, ben daha çok bekleriz diye düşünmüştüm)

Forumda yardım eden üstatlara, yazılarını okuduklarıma çok teşekkür ederim.
By_Trol By_Trol, F fikoloji, Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez

1 haftalık süreçte;
Bu arada fiyat bandımı yukarı çıkardığımda en uygun alınası model Android TV olarak Philips 58 PUS8505 (Amazon - 6350 TL) dikkatimi çekmişti. Servisle ilgili bir bilgim yok burada ondan çok dem vurulmuş. Ancak hatırlatmalıyım servis kalitesi çok görece bir konu.
OLED bandında Arçelik 65 10.000 TL ye satıldı, çocuklar büyümüş olsa bunu alar geçerdim, güzel kampanya idi.

Edit TV inceleme:
İlk gün izlenimlerim;

Önceki TV Panasonic Plazma P46GW30
Bu yorum aldığım TV için değil tüm plazma dan LED e geçişlerde geçerli sanırım;
- Siyahlar gerçek siyah mı olayını yaşadım belki de algıda seçicilik oldu, Plazma TV daha doğaldı, siyahlar gerçek siyahtı, tabi eski tv 1080p ydi sanırım.

Toshiba 55ul3b63dt

Tasarım: Ben TV tasarımını beğendim, sehpası kaliteli duruyor, ancak televizyona dokununca öne arkaya sallanma yapıyor anlayamadım sabit kalmasını beklerdim, önceden ayak sehpaları döner olurdu, artık hepsinde sabit sanırım.

Smart TV=> 2020 TV sinden beklediğim gibi menü geçişleri hızlı, Youtube, Netflix, Prime kumandadan hızlı ve sorunsuz biçimde açılıyor.
IOS kullanıcısı olarak ekran yansıtma vs isterdim, ya da arada kaldığım Android TV lerdeki gibi bir kumandadan sesli arama isterdim.
Youtube da video ararken sanal klavyeden harf seçimi yapmak çok amelelik geldi, bu dediklerim bir Apple TV ve Android box ile çözülebilir sanırım ama bir teknolojik üründe bütünlük ve sadelik arıyor insan, tabi ne kadar para o kadar köfte ama yıl olmuş 2020, ben 2011 de bu özellikleri arardım.

Ses => eski TV den geçiş olsa gerek TV nin sesi çok güzel geldi, Onkyo bunda etkili mi bilemem ama sesi beni tatmin etti, subwoofer yokmuş.

Görüntü; Gelelim en kritik konuya
Servis görüntüyü Dinamik mod a aldı, kontrast 100.
Baktık baktık görüntüler çok yapay geldi, sonra doğal a ve "True HDR" açınca görüntü kendine geldi,
Gece karanlık ışıkta hala çok parlak geliyor,
VA Panel: Yandan vs. izlemelerimizde kullanıcı gözüyle pek bir fark alamadım, renk düşüşü gözlemlemedim, ama açım çok dar değil, uzaktan izliyorum.
Pixel testinde hata çıkmadı.

Clouding ve Backlight ile ilgili sorularım var;
Aşağıdaki görüntüler normal mi? Ben ara ekran geçişlerinde vs bu görüntüyü görüyorum normal izlerken rahatsız etmedi.
Bu sebeplerle TV iade mi etmeliyim, yoksa genel olarak yeni sıfır alınan üründe belirli oranda oluyor mu?
Sağ alt köşede küçük bir ışık sızması var. Clouding de işaretlediğim gibi. Tabi resimlerden anlatması zor ama internetten örnek resimler kadar da kötü değil.

InkedIMG_7910-1_LI.jpg
InkedIMG_7912_LI.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
7-8 senelik Panasonic tv var evde. Bir kere bile servise gitmedi hala çalışıyor, 2bin TL civarı bir fiyatı vardı 1080p ve 100hz. Şuan ise 5bin TL bandında bir şey almaya çalışınca oldukça kötü seçenekler var önümüzde.
TV aramak zor iş

Sizler için tv aramak ise işkencedir.

Plazma kullanıcıları
Pio kullanıcıları
Panasonic kullanıcıları
SONY vs kullanıp da X nedenle güncel tv almak zorunda kalanların çektiği eziyeti ancak bizim ülkemiz insanı bilir :ok

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
43 olma sebebi bütçe mi yoksa yeri ona göre mi uygun?

Aynı paralara 49TF6520 IPS panel bir tv var FHD :alala

Şu an HB de 2929tl
Yok yer var aslinda ama mb211 beni korkutuyor. mb130 lu bir model bulamaz miyiz. 49tf6520 nin smart performansından şüpheleniyorum. İade ettiğim ürün de mb211li idi kendiliğinden kapanıp açılınca soğudum mb 211den . Veya hiç takilma bu anakart meselesine al bi tv box kullan derseniz 2500 tl ye kadar smart olmayan tavsiyeniz var midir. Malum bir mi box 400 küsür lira. Eşim 43pus7505 beğendi ama yedek parca ve servis meselesinden dolayı çok yanaşmak istemiyorum philipse, zaten bütçemi de zorluyor.uzun yazdım hocam kusura bakmayın.

K Çevrimdışı

Karacakal

Yeni Üye
29 Eki 2018
18
41
O zaman aynısından bulup alacaksınız demek ki
selam Adem bey 12 sene evvel teshir sony bravia Kdl diye kodla baslayan tv almistim hala calisiyor bozulmadi yenisini alalim dedik suan ekranda yanmalar mevcut cocukda elini vura vura cizgiler olusturdu:)yeni nesiller dediginize katiliyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı şekilde cevap veririm ama gerek yok uzar gider, salt bir marka yazmadım ama siz ona takılmışsınız, bu markalar öyle yada böyle zamanı gelince "keşke almasaydım" dedirtir buna adım gibi eminim, kimisinde yazılım, kimisinde donanım sorunu olur ama büyük ihtimalle olur ve dersin ki "keşke üç beş fazla verseydim de bildiğimden şaşmasaydım" bunları da kafamdan sallamıyor, minimum 10 yıldır teknolojik ürünler başta olmak üzere çeşitli tv markalarını da deneyimlemiş birisi olarak yazıyorum, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi üç kuruşa beş köfte yok zaten ama bunlar çok adi, çin'den getirip sat sonra yerli milli hadi canım oradan, bunları ancak belli bir kitleye yedirirsiniz, bilinçli insanlara değil.

İstihdam vs. olayı dramatize etmeye başlarsak ohoo çıkamayız oradan, ne yapayım yani yalan mı söyleyeyim kalitesiz arkadaşım, saçma sapan yapay gerçek olmayan görüntülerine güzel mi diyeyim? gözüme mi sana mı inanayım? nerede abi mühendislik hani göstersene, patent aldığın ne var söylesene? her şey hazır şablonlu çin işlerini uygula, teknik lise mezunun yapacağı işler.
iyi sacmalamissin at gozlugu ile bakmayip atin kendi kafasi ile bakiyorsun ,Gidip bilginin ve kamalatin olmadigi belagatin erdem sayildigi zanlar sozlugu eksi de vestel altina yaz bunlari

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fatih7934

Yeni Üye
1 May 2020
23
44
Kim söylemişse sallamış zira daha 9281 modelinde led arızası görecek kadar zaman dahi geçmedi üretiminden bu yana.

Şu pazarlamacı tayfası kendi mallarını satsın diye başka marka ve modellere çamur atarlar bu hep bilinen durumdur lakin bari mesnetsiz sallamayın be adamlar :kiskis

Sorsanıza kendilerine, 9281 modeli sahaya gireli ne kadar olmuş ve ellerinde bu modelin led arızasına dair SOMUT hangi veriler varmış ve mevcut hangi modellere kıyasla oransal hesaplama yapmışlar :kas

Yani ben ortaya bu iddiayı atmadan evvel, kafası çalışan birisi olarak önce araştırırım, bu kayıtların tutulduğu ana sisteme erişirim, totalde bu modelde servisler tarafından sisteme girilmiş ülke genelinde kaç led arızası var ona bakarım, bölgesel olarak analiz ederim, Kendime eşdeğer bir model bulur ve onn da verilerini çekip kıyaslama yapar ve en son bulgularımı sonuç olarak insanlarla paylaşır, bu bilgiyi de somut bir veriye dayandırır kaynağımı belirtirim.

Bunları yazanların veya söyleyenlerin elinde ne var onu sorgulayın lütfen.

Haaa ne vardır ben size söyleyeyim. ''Bizim hala kızının kocasının büyük oğlunun küçük damadı Vestel de EN GENEL MÜDÜR, o söyledi olm ondan daha iyi mi bileceksiniz :kas'' :kop

Bu arada 9281 de matah bir tv değildir o ayrı konu. Sadece yalan yanlış safsatalara kızıyorum ben.
Hocam vatandaş daha önceki UD serileriyle kıyaslama yapmış, led leri patlıyor kronik sorunluydular falan demiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar nihai karar aşamasındayım ? Philips 55pus7805 mi Vestel 55ua9800 mü hangisini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Adem Helvacı Adem Helvacı hocam

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Buskerhaund 

Aktif Üye
7 Haz 2019
64
TV aramak zor iş

Sizler için tv aramak ise işkencedir.

Plazma kullanıcıları
Pio kullanıcıları
Panasonic kullanıcıları
SONY vs kullanıp da X nedenle güncel tv almak zorunda kalanların çektiği eziyeti ancak bizim ülkemiz insanı bilir :ok
Sevgili adem hocam
Tavsiyeniz üzerine ev ahalisinin dırdırından kurtulmak için vestel tv aldık, youtube, dizi, çizgi film vb benlik olmayan işler için, lakin diğer odamda pioneer 428 xd çatır çatır ben buradayım diyor, kıyas yapmak doğru mu bilmem ama ciddi fark var, yani can beyin dediği gibi pio ve diğerleri hala benim için geçerlidir. Tek üzüntüm bir 5090 denk getirememiş olmam.
Not:ev ahalisi vestel den memnun, sıkıntısız gidiyor, bu yönde eleştirmem yoktur kaldı ki beyaz eşyalar vestel ve de memnunuz.
Ayrıca dipnot olarak can bey görünmüyor ortada, can beyin dili sivridir değişik tir çoğu kimseye hitap etmeyebilir, etmek zorunda değil ama yıllardır yazılarını ilgiyle takip ederim, çoğu forumda bulunduk, bu işin içinde olan yıllarca işin tekniğini çakallığını bilen ve bize anlatan bir kardeşimiz, küstürmemek lazım ne onu ne de başkasını, eleştirebilirsiniz ama teknik açıklama vb eleştirebiliriz insanları, kırmadan, aşağılamadan, hakaret etmeden. Çoğu yazılanı bazen bende anlamıyorum, çoğu kişinin dili vb bana zaten farklı geliyor bana ama bizi biz yapan da bu. Böyle kaliteli ve de (şahsen) üst kalite insanların (başka kelime bulamadım) yer aldığı bir forumumuz var, hala benzersisiz, öyle devam.
Saygılar

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yusuf24 

Yeni Üye
25 Kas 2020
45
36
Çok ilginçtir, 39 gurubunda TAŞ GİBİ denecek bir tv AWOX un smart olmayan televizyonudur. Sanırım modeli U3900 dü. Çok çok uzun süre testlerini yaptım o tv nin. Aynı zamanda yıllarca montajlarını da yaptım halen geri dönen yok.

Bozulmamak için yapılmış mübarek :kiskis

Yalnız işin içine smart girerse rengi değişir ona göre :ok
Adem hocam bu dediğini bende bizzat yaşadım. etrafımda bütçesi düşük olan akrabalara awox tv aldım. 2 tane 32" ve 2 tane 43" tv yaklaşık olarak 4 yıl oldu neredeyse. ne bir şikayet ne bir sıkıntı duymadım sürekli de sorarım durumlarını. tek bir şikayet duydum oda kanal listesi. servis ve smart özelliğine güvenecek olsam inan ki direk awox tv alasım geliyor :) ne dersin bu işe :hoba1

Fevkelade1i Çevrimdışı

Fevkelade1i

Yeni Üye
14 Kas 2020
13
28
Beğenmediğiniz, eksik veya fazla bulduğunuz, ''Şu modeli de beğendim hem de UHD, 300 daha fazla verebilirim bu nasıldır?'' diyeceğiniz durumlar olursa yazın lütfen :ok
İnternetim arızalı. Mobil verim de pek kalmadı. İnceleme yapmak için, Telekom ekiplerinin arızayı gidermesini bekliyorum. Araştırmayı yaptığımda detayları yazarım tabii. Fakat hiç araştırma yapamazsam, sizin önerdiğiniz Vestel'i alırım muhtemelen.

Geri
Üst Alt