Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Aslında ben tam ekran test ediyorum :alala

Köşeler de dahil, Telefondan telefona değişiyor mu acaba durum.. Umut Barış Umut Barış ne dersin?
Alttaki navigasyon butonları gizlenebiliyor ayarlardan.
Onun dışında uygulama tam ekran modunda çalışırsa o da gizlenmesini sağlayabilir.
Ekran yansıtma kullanmadığım için net bir şey diyemiyorum.

B Çevrimdışı

babayorgun

Yeni Üye
19 Haz 2016
6
Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam herkese tek tek cevap vermişsiniz beni atlamışsınız :)

Adem Bey merhaba,

Üstat, hali hazırda ve uzun süredir memnuniyetle kullandığım Sony KD-65XD9305 model televizyonum yatay çizgi probleminden dolayı değiştirmem gerekiyor. Sony Servisi tamiri mümkün olmadığını panelin değişmesi gerektiğini ve 9750 TL ücreti olduğunu söyledi.

Bende mecburen o kadar tamire vereceğime üzerine biraz koyar yeni teknoloji almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. (Tartışmaya açıktır.)
Kafamda oled tv var. Lg sanırım bu konuda baya iyiymiş okuduğum araştırdığım kadarı ile. Gönül tabi ki Sonyden yana fakat malum fiyatları benden çok daha iyi biliyorsunuz..

Araştırmalarım sonucu tek marka modelde yoğunlaştım. LG 55CX6LA Boyutu düşürüyorum çünkü izleme mesafem 3 metre olacak. (Yeni eve geçtim Salon küçük :)) )

Sormak istediğim ekran yanması olayına LG garanti süresinde paneli veya tv yi ücretsiz değiştiriyor mu?
Mutlaka her Oled tvde bu sorun oluyor mu?
Oled için sizce henüz erken mi?

Bu arada kullanım amacım; Genellikle Netflix dizi ve film izlerim, PS5 oyun konsolu bağlarım günde minumum 3 saat oynarım. :)
İşte iken Hanım çocuklar normal kanalları izlerler.

Bütçe 14 Bin TL

Değerli görüşleriniz benim için çok önemli.

Turgut,
Saygılarımla.

T Çevrimdışı

Taktun

Yeni Üye
2 Ara 2020
15
49
Oooooo geçmiş olsun demek tam da mutabık kaldığımız şekilde hareket edip sorunu çözmüşsün tebrik ediyorum.

Böylece ülkemizdeki servis hizmetlerinin acı tecrübesini sen de deneyimlemiş oldun :kiskis

Biraz izleyici profilin hakkında bilgi verirsen, bir de izleme açını yazarsan mutlu olurum ona göre ürün bakalım.

Ayrıca eski tv nin görüntü kalitesini de sana aratmayacak bir tercihte bulunmak zorunda olduğumuzu unutmayalım :ok
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam sağol varol. Kimsenın hakkına girmeden uygun bir fiyata verdim cihazımı. Hatta evine kadar bıraktım. Umarım uzun zaman kullanır. Bazı konularda detay istemişsiniz.

- Yaklaşık 3.5 4 m arasında bir mesafeden izliyoruz.
- Gün içerisinde digitürkün yayınları açık oluyor. Zaten izleyen kişiler için sadece görüntüden ibaret olduğu için çok önemi yok. Misal sattığım tvnin sorununu izleyen ahali anlamadı :)
- Ben eğer kullanıyorsam iptv youtube netflix amazon tv arasında eşimle dolaşıyoruz :) Uydu yayını 0 kullanım şeklinde
- Elbette ki çoğu türk erkeği gibi maç merakımız oldukça fazla :)
- Mibox kullanıyorum o sebeple illaki android bir tv zorunluluğum yok.
- An itibari ile evladımla yaşıt samsung 46c650 kurulu ve hala canavar gibi çalışıyor :) ( Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın )
- Youtube ki yayınızda yeni piyasaya giren ve servisi konusunda detay alamadığınız ve de bu sebeple inceleme yapmadığınız tcl panelleri hakkında biraz inceleme yaptım. Bilgileri ekte paylaşıyorum. En azından teknik olarak onay alır mı almaz mı sizden bunu merak ediyorum.

Saygılarımla

199e41382495929bd.jpg

2dd5441078459eb4e.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alttaki navigasyon butonları gizlenebiliyor ayarlardan.
Onun dışında uygulama tam ekran modunda çalışırsa o da gizlenmesini sağlayabilir.
Ekran yansıtma kullanmadığım için net bir şey diyemiyorum.
Umut Hocam Merhaba ;

Daha basit şekilde bu uygulama da yapılan testleri bir video formatına çevirip cihazın usb bağlayıp izlesek daha basit olmaz mı ? En azından misal x bir satıcıya gittim müşteri temsilcisi cihaza bağlanmamı istemeyebilir ya da ürünü netten sipariş ettim teknik servis ürünü kurduktan sonra flashbelleği cihaza bağlayıp video şeklinde kısaca servisin yanında test edebiliriz. Sadece bir fikir.

Saygılarımla

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam herkese tek tek cevap vermişsiniz beni atlamışsınız :)

Adem Bey merhaba,

Üstat, hali hazırda ve uzun süredir memnuniyetle kullandığım Sony KD-65XD9305 model televizyonum yatay çizgi probleminden dolayı değiştirmem gerekiyor. Sony Servisi tamiri mümkün olmadığını panelin değişmesi gerektiğini ve 9750 TL ücreti olduğunu söyledi.

Bende mecburen o kadar tamire vereceğime üzerine biraz koyar yeni teknoloji almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. (Tartışmaya açıktır.)
Kafamda oled tv var. Lg sanırım bu konuda baya iyiymiş okuduğum araştırdığım kadarı ile. Gönül tabi ki Sonyden yana fakat malum fiyatları benden çok daha iyi biliyorsunuz..

Araştırmalarım sonucu tek marka modelde yoğunlaştım. LG 55CX6LA Boyutu düşürüyorum çünkü izleme mesafem 3 metre olacak. (Yeni eve geçtim Salon küçük :)) )

Sormak istediğim ekran yanması olayına LG garanti süresinde paneli veya tv yi ücretsiz değiştiriyor mu?

Bu arada kullanım amacım; Genellikle Netflix dizi ve film izlerim, PS5 oyun konsolu bağlarım günde minumum 3 saat oynarım. :)

Bütçe 14 Bin TL

Turgut,
Saygılarımla.
Yazı uzun, okuyup cevap yazayım :ok

H Çevrimdışı

hain.kostok

Yeni Üye
3 Ara 2020
23
29
adem usta iyi günler. yaklaşık 2 hafta önce samsung 55q60r modelini satın aldım. ürünün teşhir ürünü çıkması sonucunda ürünü iade ettim.
bir kaç mağazada kapalı kutu olduğunu öğrendim. 7000tl fiyatı vardı aldığım ürünün. ürün iadesi gelmişken sizlere sormak istedim tekrar
55q60r almamı önerirmisiniz? yoksa o paralara başka marka model mi tercih edeyim?
Hocam 55q60r yi nereden aldınız? Bende q60r almayı düşünüyorum site üzerinden. Eğer site üzerindense bende mağazalarda arim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Adem Bey merhaba,

Bütçe 14 Bin TL

Turgut,
Saygılarımla.
Şimdi;

Ben aslında bunu okumuştum dün, okumaya başlayınca hatırladım. Neden atlamışım anlamadım kusura bakmayın lütfen.

OLED teknolojisinin burn sorunu hep vardı, hep de var olacak. Mühendisler bunun için belli varyasyonlar geliştirdi elbette. Mesela ürünün fişte kalması durumunda sistemde sürekli çalışan bir BURN İN MODE durumu var. Bunun da ne derece sağlıklı olduğu tartışılır elbette.

Yakın gelecekse, Belki 3-4 yıl içerisinde inanın biz artık bunu kabullenmeye başlıyor olacağız.

Yani benim uzun zamandır insanlara anlatmaya çalıştığım ''Ne alırsanız alın ömrü ortalama 5 yıl'' mantığından hareketle bilinçaltımız şunu söyleyecek bize;

''Yahu zaten Qled alsam o da yaklaşık 5 sene, hatta bu süre içerisinde arıza yapmayacağının garantisi de yok, baksana 2-3 yaşlarında SONY LG PHILIPS tüm markaların bir çok modelleri arıza yapıyor, şikayet siteleri bu şikayetlerle dolu. Fiyat politikasına da bakınca artık OLED ler neredeyse QLED ler ile aynı, LCD lerden biraz pahalı, acaba ömrü 1-2 yıl kısa olsa da, çalıştığı süre zarfında bna verdiği o yüksek performans buna değer mi?''

55 OLED LG C9 11.000 tl
55 Qled Samsung Q80T 10300 tl

Rakamsal olarak da konuya bakınca Aynı fiyata daha kısa ömür ama daha yüksek performans gözü ile bakabiliriz konuya.

Peki ömrü kısa olunca ne yapabiliriz? Ne Olabilir?

Şöyle düşünelim, Burada işin içine kanun da giriyor. Ya da bir dakika, en iyisi ben bunu size video ile anlatayım :kiskis

Takriben 1 saat önce bu yazıyı bırakıp kamera karşısına geçtim ve sizin için video çektim ama boyutu 2gb olunca yüklemesi uzun sürecek biraz. Sabaha izlersiniz artık ne yapalım :kiskis

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
FHD olsa olur dediğiniz için yazmıştım. Biliyorsunuz MB130 anakart sadece UHD tv lerde kullanılıyor.

Smart olmayan MB130 lu UD6300 vardı sanırım ama halen üretiliyor mu inan bilmiyorum :alala
O kadar liste hazirladim sadece uhd lerde kullanıldığını farketmemişim:sirit.

50ud6300 buldum ama 3800 lira. Bütçemi aşıyor. 43u9500 (3000tl)mü alsam veya 150 tl daha verip 43u9401 mi alsam veya regal 43r654f alıp yanına mibox mı alsam. çok kararsızım.

Tesla Çevrimdışı

Tesla

Aktif Üye
2 Ara 2020
88
teşekkür ederim. sanırım tekrar 55q60r bulabilirsem bir ihtimal 70r alacağım :). fikirleriniz için çok teşekkürler tekrardan.
Hocam ne kadar doğrudur bilemem. Forumda biri yazmıştı. Mayıstan sonra üretilen 55Q60R nin montajını Sunny ile aynı yerde yapıyorlar. Samsung anlaşma yapmış. Bu ekip montajlamada sıkıntılı olduğu için panel açıklığı oluyormuş. Çok şikayet oluyormuş son zamanlarda.Q70 R ve üstünü öneriyorlar. Ben ondan vazgeçtim. Tabii üstadlar daha iyi bilir ?

Geri
Üst Alt