B Çevrimdışı

Blackcodetech

Yeni Üye
29 Kas 2020
10
36
Adem Helvacı Adem Helvacı merhaba hocam daha önce fikir aldım tavsiye de bulundunuz ancak fark ettim ki parasal sınırların çok üstüne çıkmışız ? 8000₺ ye kadar 65” kullanımda bizi tatmin edecek bir tv önerin var mıdır acaba?

C Çevrimdışı

colakhalil

Yeni Üye
29 Kas 2020
21
39
Çok yerinde bir karar.

Mesela daha 1-2 hafta önce kısmen emsali olan 55UL3B63 4200tl idi. Şimdi stok yok, olan el altı satış yerleri 5500 dolayında fiyat veriyor.

Hayatımda böyle rezil indirim maskaralığı görmedim ben
Adem Helvacı Adem Helvacı abim beklemede kalıyorum bu üründe muadil dediginiz icin bu urundede ayni sekilde beklemedeyim

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Çok yerinde bir karar.

Mesela daha 1-2 hafta önce kısmen emsali olan 55UL3B63 4200tl idi. Şimdi stok yok, olan el altı satış yerleri 5500 dolayında fiyat veriyor.

Hayatımda böyle rezil indirim maskaralığı görmedim ben.
Bunun tefecilikten , hırsızlıktan hiç bir farkı yok benim gözümde..Ne olduda ürünlere zam yapıldı kurmu arttı hayır aksine geri geldi , ek vergimi geldi hayır , az stok çok kar mantığıyla yapılan haksız kazanç bunlar..

B Çevrimdışı

babayorgun

Yeni Üye
19 Haz 2016
6
Adem Bey merhaba,

Üstat, hali hazırda ve uzun süredir memnuniyetle kullandığım Sony KD-65XD9305 model televizyonum yatay çizgi probleminden dolayı değiştirmem gerekiyor. Sony Servisi tamiri mümkün olmadığını panelin değişmesi gerektiğini ve 9750 TL ücreti olduğunu söyledi.

Bende mecburen o kadar tamire vereceğime üzerine biraz koyar yeni teknoloji almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. (Tartışmaya açıktır.)
Kafamda oled tv var. Lg sanırım bu konuda baya iyiymiş okuduğum araştırdığım kadarı ile. Gönül tabi ki Sonyden yana fakat malum fiyatları benden çok daha iyi biliyorsunuz..

Araştırmalarım sonucu tek marka modelde yoğunlaştım. LG 55CX6LA Boyutu düşürüyorum çünkü izleme mesafem 3 metre olacak. (Yeni eve geçtim Salon küçük :)) )

Sormak istediğim ekran yanması olayına LG garanti süresinde paneli veya tv yi ücretsiz değiştiriyor mu?
Mutlaka her Oled tvde bu sorun oluyor mu?
Oled için sizce henüz erken mi?

Bu arada kullanım amacım; Genellikle Netflix dizi ve film izlerim, PS5 oyun konsolu bağlarım günde minumum 3 saat oynarım. :)
İşte iken Hanım çocuklar normal kanalları izlerler.

Bütçe 14 Bin TL

Değerli görüşleriniz benim için çok önemli.

Turgut,
Saygılarımla.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Qled kısmen beklentilerinizi karşılar doğru, Yine de size aslında lazım olan bir LG C9 :kiskis
öncelikle plazma tamiri denemesi. LG servisten dolayı almayı düşünmüyorum. Plazma 2-5 yaşında iki çocuğun üstünde araba sürmesi baba bunu aç diye ekrana vurmalarını kaldırabiliyordu yeni TV bu dayanıklılık yok gibi duruyor. o yüzden tamirde sonuç alamazsam bol yedek parça f/p ürün vestel üretimi mantıklı geliyor.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Herkese saygılar ve emeklerine teşekkürler. Son kararım sizden de bir öneri listesi gelesiye kadar, herhangi bir alım yapmayı düşünmeyeceğim. İki haftadır kullandığım tek sosyal mecra oldunuz. Belki indirim nedeniyle Belki bir RU7300 samsung a meylederim. Şuan Kardeşim evinde Lg nin bir modelini kullanıyor ve karanlık görüntülerden şikayetçi, ürünün iyi kalitesine rağmen sony'nin yeni modelleri ile kıyaslıyorlar. Toshiba da bu karanlık görüntü problemi var mı anlayamadım. Ancak zaten onda da stok yok. Kısacası bu meslektaşlarımın işine yarayan indirim döneminin geçmesini ve gerçek bir öneri listesini bekleyeceğim.

Sadece anladığım kadarıyla bu forumu sıkı takip eden stokcu türevi kişiler mutlaka olacaktır, Bu nedenle daha güvenli bir iletişim ağıda mükemmel olurdu. İş olarak dijital pazarlama ve CRM müşteri deneyimi üzerine emek harcamaya çalışıyorum. Okuduğum yorumlar mesleki açıdan da çok besleyici oluyor. Aklı varsa tüm ana firmalar bu forumda yazılanları her gün takip etmeli. Belirttiğim üzere çalıştığım alanlarda forum üyelerine yardımcı olabilirim. Adem Helvacı Adem Helvacı Özellikle sizi ayrı bir tebrik edeceğim, şuan çok ciddi teklifler aldığınızı , veya yakın süreçte ciddi teklifler alacağınıza eminim. Bu açıklık ve dürüstlükle bilgi paylaşmak çok değerli. Kişisel markalaşmada da en kilit anahtar kelime güven. Eğer herhangi bir projeniz olursa içinde olmaktan çok keyif alırım. Saygılarımla herkese iyi günler.

A Çevrimdışı

AmehmetAltay

Yeni Üye
23 Eki 2020
26
47
Önceki sayfada ülke insanımızın tüketim alışkanlıklarının doğru yolu gösterdiğine yönelik bir tez var. Kesinlikle katılmıyorum. Hatta tam tersi görüşteyim. Teknik anlamda forumun yönetici ve bilgi sahibi üyeleri arkadaşa görüş beyan etmiş. Ülkemizde doğru tüketici refleksi olmadığı gibi ne istediğini bilmeme de var. Dolayısıyla tüketici davranışlarını yönlendirmeye yönelik manevra ve yöntemler sonuç alır. Ortalama bir tüketici olsam 2014 yılında tv alırken çekilmeyi tamamlamak üzere olan Panasonic TV idi. Hala kararından memnunum. Bu forumda ihtiyaçlarımıza göre bütçemizi en doğru şekilde kullanmak için değerli fikirler sunuyor. Ez cümle ortalama bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı gibi hareket edersen markalar/satıcılar adamı güder
Anlaşılmasını en çok istediğim konuların başında şu var;
Biz ne yerli millici, ne de Avrupa/Asya hayranı şapşikler tarafında olmadık. (Hem yerli, hem de Avrupa/Asya üretimi ürünler kullanıyorum konu yanlış anlaşılmasın)
Bu forumda istiyoruz ki olaylara objektif açıdan ve sadece TEKNİK, BİLİMSEL, aynı zamanda dayanakları olan sağlam veriler üzerinden yaklaşabilelim.
Yani Vestel kullandık diye bize Aptal muamelesi yapan, ''fakir bunlar yazık'' diyenler de, LG kullanıyoruz diye ''yabancı hayranı bunlar'' diyenler de uzak dursunlar ve hatta mümkünse hiç uğramasınlar bile istiyoruz.
Bu nedenle ürün önerirken pazarlamacıların taktiklerinde olduğu gibi MARKA odaklı yaklaşmak yerine önce BİREY odaklı yaklaşıyor ve KİŞİYE UYGUN ürünü bulmak konusunda gayret gösteriyoruz.
Ben bu gün bir fırsat bulsam, VESTEL 9 segment ürün parasına Panasonic 5 kasa ürün bulsam Vesteli evime sokarmıyım? Asla.
Peki sırf önünde SONY yazıyor diye gidip içine İnnolux panel, Toshiba nand, Hynx ram, Hanya rom, trd işlemci bulunan tv ye araba parası ödermiyim? Ona da asla.
Demek ki neymiş? Önce mantığımızı, aklımızı kullanmamız, sonra kendi izleyici profilimizi çıkarmamız ve en sonunda da kendimize ve bütçemize uygun olan en doğru modeli bulup almamız gerekiyormuş.
Ben klima alırken param ona yetti, bana göre ihtiyaçlarımı optimum düzeyde karşılayacak bir Hotpoint klima aldım. Sanırım 3 sene civarı oldu kullanıyorum memnunum, Basıyorum ooh hamam, basıyorum ooooh buzzz. Enerji tüketimi yaptığı işe göre ideal, ama dış ünitesi sorunlu çıktı üretimin.
Ne oldu şimdi?
Aynı durum tv için de geçerli. İstediğin kadar araştır, en iyisi SONY de git al, 3 sene sonra hurdaya çıksın.
Ne oldu şimdi?
Doğru kişiye doğru ürünler, işin özü bu.
TV tavsiyesi isteyenler içerisinde eski PLAZMA kullanıcısı olan var ise çok zaman ''Ben sana tavsiye vermem'' diyorum. neden?
Abi o teknolojinin performansını ben sana hangi lcd ile verdirebilirim ki?
Haddimi bilmem lazım değil mi? :kiskis
Şimdi siz bu Panasonic tv yi yıllarca kullanıp gelip bana ''Adem Helvacı şu Vestel U9500 nasıldır alayım mı?'' desen kahkaha ile gülerim.
Elbette sizin bilincinizde birisi bunu söylemez de, velev ki oldu diyelim, Kıyaslama uygun değil bir kere :kiskis
Aynen üstadım. Bu iş otomobil işine benziyor. Gençken bazı arabalara ağzımın suyu akar, bazılarına teneke muamelesi yapardım. Meğer iyi, kötü otomobil yokmuş, ihtiyaca göre otomobil varmış :sirit

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
Adem Bey merhaba,

Üstat, hali hazırda ve uzun süredir memnuniyetle kullandığım Sony KD-65XD9305 model televizyonum yatay çizgi probleminden dolayı değiştirmem gerekiyor. Sony Servisi tamiri mümkün olmadığını panelin değişmesi gerektiğini ve 9750 TL ücreti olduğunu söyledi.

Bende mecburen o kadar tamire vereceğime üzerine biraz koyar yeni teknoloji almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. (Tartışmaya açıktır.)
Kafamda oled tv var. Lg sanırım bu konuda baya iyiymiş okuduğum araştırdığım kadarı ile. Gönül tabi ki Sonyden yana fakat malum fiyatları benden çok daha iyi biliyorsunuz..

Araştırmalarım sonucu tek marka modelde yoğunlaştım. LG 55CX6LA Boyutu düşürüyorum çünkü izleme mesafem 3 metre olacak. (Yeni eve geçtim Salon küçük :)) )

Sormak istediğim ekran yanması olayına LG garanti süresinde paneli veya tv yi ücretsiz değiştiriyor mu?
Mutlaka her Oled tvde bu sorun oluyor mu?
Oled için sizce henüz erken mi?

Bu arada kullanım amacım; Genellikle Netflix dizi ve film izlerim, PS5 oyun konsolu bağlarım günde minumum 3 saat oynarım. :)
İşte iken Hanım çocuklar normal kanalları izlerler.

Bütçe 14 Bin TL

Değerli görüşleriniz benim için çok önemli.

Turgut,
Saygılarımla.
Adem Bey'e sormuşsunuz ama 3 yıllık bir oled tv, öncesinde de 6 ay sony 55xd9305 kullanıcısı olarak 1-2 kelime etmek isterim.
Ekran yanmasında, ölü pikselde, LG, garanti içindeyse panel değişimi yapıyor. Ben ölü piksel nedeniyle 5 kez panel değiştirdim. Ama ekran yanması ile karşılaşmadım. Normal tv yayını hemen hemen hiç izlemem. Belki onun etkisi vardır. Normal kanal izlemek sıkıntı yaratabilir. Panelin her tarafı, yazı ve logo dolu oluyor...%100 olur diyemem ama büyük ihtimalle olur normal yayın da izleniyorsa....

izleme mesafenize göre bence 55 küçük....benim de yaklaşık 3 mt. 65" kullanıyorum. Bazen bu bile küçük geliyor...Ama oledle xd9305 arasında çok fark var (önceki TVim, 55xd9305 idi, 6 ay zor tahammül ettim:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı Bey, şöyle bir forumu okudum, websitelerinden panel özelliklerine baktım da. 55" ve üstünde
VA panel,
direct led, mümkünse FALD,
100hz,
ve markası Philips olmayan bir tv yok heralde...yoksa benim mi gözümden kaçıyor?

B Çevrimdışı

babayorgun

Yeni Üye
19 Haz 2016
6
Adem Bey'e sormuşsunuz ama 3 yıllık bir oled tv, öncesinde de 6 ay sony 55xd9305 kullanıcısı olarak 1-2 kelime etmek isterim.
Ekran yanmasında, ölü pikselde, LG, garanti içindeyse panel değişimi yapıyor. Ben ölü piksel nedeniyle 5 kez panel değiştirdim. Ama ekran yanması ile karşılaşmadım. Normal tv yayını hemen hemen hiç izlemem. Belki onun etkisi vardır. Normal kanal izlemek sıkıntı yaratabilir. Panelin her tarafı, yazı ve logo dolu oluyor...%100 olur diyemem ama büyük ihtimalle olur normal yayın da izleniyorsa....

izleme mesafenize göre bence 55 küçük....benim de yaklaşık 3 mt. 65" kullanıyorum. Bazen bu bile küçük geliyor...Ama oledle xd9305 arasında çok fark var (önceki TVim, 55xd9305 idi, 6 ay zor tahammül ettim:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı Bey, şöyle bir forumu okudum, websitelerinden panel özelliklerine baktım da. 55" ve üstünde
VA panel,
direct led, mümkünse FALD,
100hz,
ve markası Philips olmayan bir tv yok heralde...yoksa benim mi gözümden kaçıyorf
Cevabınıza teşekkür ederim. 65 düşünebilirim ama bütçeyi zorlar baya. Siz ne kullanıyorsunuz?

M Çevrimdışı

muratbilici2

Yeni Üye
1 Ara 2020
2
37
Önceki sayfada ülke insanımızın tüketim alışkanlıklarının doğru yolu gösterdiğine yönelik bir tez var. Kesinlikle katılmıyorum. Hatta tam tersi görüşteyim. Teknik anlamda forumun yönetici ve bilgi sahibi üyeleri arkadaşa görüş beyan etmiş. Ülkemizde doğru tüketici refleksi olmadığı gibi ne istediğini bilmeme de var. Dolayısıyla maalesef tüketici davranışlarını yönlendirmeye yönelik manevra ve yöntemler sonuç alıyor. İste bu insani yanıltabilir. Kendimdem bir örnek vereyim, ortalama bir tüketici olsam 2014 yılında tv alırken piyasa yaygınlığı ve reklamı ile önüme dayatılan ürünlerden birini alırdım. Halbuki araştırmamı yapıp ihtiyaçlarımı karşılaşacak f/p ürünü bir tv tercih ettim. Aldığım tv o yıl başında ülkemizden çekilmeyi tamamlamak üzere olan Panasonic TV idi. Hala kararından memnunum. Bu forumda ihtiyaçlarımıza göre bütçemizi en doğru şekilde kullanmak için değerli fikirler sunuluyor. Ez cümle ortalama bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı gibi hareket edersen markalar/satıcılar adamı güder ;)
7-8 senelik Panasonic tv var evde. Bir kere bile servise gitmedi hala çalışıyor, 2bin TL civarı bir fiyatı vardı 1080p ve 100hz. Şuan ise 5bin TL bandında bir şey almaya çalışınca oldukça kötü seçenekler var önümüzde.

T Çevrimdışı

Taktun

Yeni Üye
2 Ara 2020
15
49
Herkese merhaba ;

Forumda yazılanları kah atlayarak kah dikkatli okuyarak son sayfaya kadar geldim. Herkesin emeğine sağlık. Burayı bulabilmemde ki sebep malumunuz Adem Helvacı Adem Helvacı ustattır. Kendisine foruma üye olmadan daha önce wp üzerinden ulaşıp bilgisine başvurmuştum. Sağolsun varolsun hiç üşenmeden uzun bir cevap yazmış hatta sesli mesaj atmıştı. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum ??

Yaklaşık 5 yıldır kullandığım 55pus7101 cihazımda led yanması ve polarize yanmasından sebep tamir gördü. Ne yazık ki polarize bulunamadığından ürünü tamir eden ustamız polarizeyi ters cevirerek montaj yaptı ve üst kısımda renk solukluğu meydana geldi. Ürünü sorununu bildirerek satışa koydum ve sattım. Alan kişi hayrını görür inşallah. Şimdi sıra geldi yeni bir cihaz almaya ?? 55 inc 6 7 bin bantında tavsiyelerinizi rica eder ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Geri
Üst Alt