Anlaşılmasını en çok istediğim konuların başında şu var;
Biz ne yerli millici, ne de Avrupa/Asya hayranı şapşikler tarafında olmadık. (Hem yerli, hem de Avrupa/Asya üretimi ürünler kullanıyorum konu yanlış anlaşılmasın)
Bu forumda istiyoruz ki olaylara objektif açıdan ve sadece TEKNİK, BİLİMSEL, aynı zamanda dayanakları olan sağlam veriler üzerinden yaklaşabilelim.
Yani Vestel kullandık diye bize Aptal muamelesi yapan, ''fakir bunlar yazık'' diyenler de, LG kullanıyoruz diye ''yabancı hayranı bunlar'' diyenler de uzak dursunlar ve hatta mümkünse hiç uğramasınlar bile istiyoruz.
Bu nedenle ürün önerirken pazarlamacıların taktiklerinde olduğu gibi MARKA odaklı yaklaşmak yerine önce BİREY odaklı yaklaşıyor ve KİŞİYE UYGUN ürünü bulmak konusunda gayret gösteriyoruz.
Ben bu gün bir fırsat bulsam, VESTEL 9 segment ürün parasına Panasonic 5 kasa ürün bulsam Vesteli evime sokarmıyım? Asla.
Peki sırf önünde SONY yazıyor diye gidip içine İnnolux panel, Toshiba nand, Hynx ram, Hanya rom, trd işlemci bulunan tv ye araba parası ödermiyim? Ona da asla.
Demek ki neymiş? Önce mantığımızı, aklımızı kullanmamız, sonra kendi izleyici profilimizi çıkarmamız ve en sonunda da kendimize ve bütçemize uygun olan en doğru modeli bulup almamız gerekiyormuş.
Ben klima alırken param ona yetti, bana göre ihtiyaçlarımı optimum düzeyde karşılayacak bir Hotpoint klima aldım. Sanırım 3 sene civarı oldu kullanıyorum memnunum, Basıyorum ooh hamam, basıyorum ooooh buzzz. Enerji tüketimi yaptığı işe göre ideal, ama dış ünitesi sorunlu çıktı üretimin.
Ne oldu şimdi?
Aynı durum tv için de geçerli. İstediğin kadar araştır, en iyisi SONY de git al, 3 sene sonra hurdaya çıksın.
Ne oldu şimdi?
Doğru kişiye doğru ürünler, işin özü bu.
TV tavsiyesi isteyenler içerisinde eski PLAZMA kullanıcısı olan var ise çok zaman ''Ben sana tavsiye vermem'' diyorum. neden?
Abi o teknolojinin performansını ben sana hangi lcd ile verdirebilirim ki?
Haddimi bilmem lazım değil mi?
Şimdi siz bu Panasonic tv yi yıllarca kullanıp gelip bana ''Adem Helvacı şu Vestel U9500 nasıldır alayım mı?'' desen kahkaha ile gülerim.
Elbette sizin bilincinizde birisi bunu söylemez de, velev ki oldu diyelim, Kıyaslama uygun değil bir kere