C Çevrimdışı

colakhalil

Yeni Üye
29 Kas 2020
21
39
Abim bakayım seve seve sorun değil lakin ne yapacaksın REGAL markasını Allah Aşkına?

Regal dediğin marka, Bundan 5 yıl önce Büyükosmanoğulları adlı distribütörden alınıp, Vestel de birkaç işi bilmez müdürün eline verildiğinden beri artık o eski halk dostu vasfını yitirdi.

Şımardı, rengi değişti ve bizi en ilgilendirenkısmı ise fiyat politikası değişti.

Mağazalar açtılar, o mağazaların caf caflarının parasını da ürünlerin fiyatlarının üzerine eklediler.

Eskiden Vestel ana marka 3 iken Regal aynı kalite ve özelliklerde 2 olurdu, Şimdi kalite ve özellik anlamında kendisini zerre kadar ileri taşıyamayan bu marka, sırf müdürlerin maaşları çıksın diye Vestel ana markası 3 iken, Regal 2,5 oldu.

Toshiba Jvc ve hatta duruma göre Hı Level markalarından biz, Regalden aldığımızdan çok daha yüksek ekonomi ve performans verimi alabiliyoruz buna inanın.

Haaa yine aynı müdürler işletsin beni ilgilendirmez ancak eskiden olduğu gibi aynı kaliteyi daha halk dostu fiyat politikası ile satsınlar.

Yine de Toshiba varken Regalin yüzüne bile bakılmaz.

Tüm bunlara rağmen ''Abi ben gönül verdim bu tv yi istiyorum'' diyorsan başım gözüm üstüne

Adem Helvacı Adem Helvacı, abim sen ne dersen o ben buraya senin önerdiğin ürünü almak icin geldim beklemedeyim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Önceki sayfada ülke insanımızın tüketim alışkanlıklarının doğru yolu gösterdiğine yönelik bir tez var. Kesinlikle katılmıyorum. Hatta tam tersi görüşteyim. Teknik anlamda forumun yönetici ve bilgi sahibi üyeleri arkadaşa görüş beyan etmiş. Ülkemizde doğru tüketici refleksi olmadığı gibi ne istediğini bilmeme de var. Dolayısıyla maalesef tüketici davranışlarını yönlendirmeye yönelik manevra ve yöntemler sonuç alıyor. İste bu insani yanıltabilir. Kendimdem bir örnek vereyim, ortalama bir tüketici olsam 2014 yılında tv alırken piyasa yaygınlığı ve reklamı ile önüme dayatılan ürünlerden birini alırdım. Halbuki araştırmamı yapıp ihtiyaçlarımı karşılaşacak f/p ürünü bir tv tercih ettim. Aldığım tv o yıl başında ülkemizden çekilmeyi tamamlamak üzere olan Panasonic TV idi. Hala kararından memnunum. Bu forumda ihtiyaçlarımıza göre bütçemizi en doğru şekilde kullanmak için değerli fikirler sunuluyor. Ez cümle ortalama bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı gibi hareket edersen markalar/satıcılar adamı güder ;)

Anlaşılmasını en çok istediğim konuların başında şu var;

Biz ne yerli millici, ne de Avrupa/Asya hayranı şapşikler tarafında olmadık. (Hem yerli, hem de Avrupa/Asya üretimi ürünler kullanıyorum konu yanlış anlaşılmasın)

Bu forumda istiyoruz ki olaylara objektif açıdan ve sadece TEKNİK, BİLİMSEL, aynı zamanda dayanakları olan sağlam veriler üzerinden yaklaşabilelim.

Yani Vestel kullandık diye bize Aptal muamelesi yapan, ''fakir bunlar yazık'' diyenler de, LG kullanıyoruz diye ''yabancı hayranı bunlar'' diyenler de uzak dursunlar ve hatta mümkünse hiç uğramasınlar bile istiyoruz.

Bu nedenle ürün önerirken pazarlamacıların taktiklerinde olduğu gibi MARKA odaklı yaklaşmak yerine önce BİREY odaklı yaklaşıyor ve KİŞİYE UYGUN ürünü bulmak konusunda gayret gösteriyoruz.

Ben bu gün bir fırsat bulsam, VESTEL 9 segment ürün parasına Panasonic 5 kasa ürün bulsam Vesteli evime sokarmıyım? Asla.

Peki sırf önünde SONY yazıyor diye gidip içine İnnolux panel, Toshiba nand, Hynx ram, Hanya rom, trd işlemci bulunan tv ye araba parası ödermiyim? Ona da asla.

Demek ki neymiş? Önce mantığımızı, aklımızı kullanmamız, sonra kendi izleyici profilimizi çıkarmamız ve en sonunda da kendimize ve bütçemize uygun olan en doğru modeli bulup almamız gerekiyormuş.

Ben klima alırken param ona yetti, bana göre ihtiyaçlarımı optimum düzeyde karşılayacak bir Hotpoint klima aldım. Sanırım 3 sene civarı oldu kullanıyorum memnunum, Basıyorum ooh hamam, basıyorum ooooh buzzz. Enerji tüketimi yaptığı işe göre ideal, ama dış ünitesi sorunlu çıktı üretimin.

Ne oldu şimdi?

Aynı durum tv için de geçerli. İstediğin kadar araştır, en iyisi SONY de git al, 3 sene sonra hurdaya çıksın.

Ne oldu şimdi?

Doğru kişiye doğru ürünler, işin özü bu.

TV tavsiyesi isteyenler içerisinde eski PLAZMA kullanıcısı olan var ise çok zaman ''Ben sana tavsiye vermem'' diyorum. neden?

Abi o teknolojinin performansını ben sana hangi lcd ile verdirebilirim ki?

Haddimi bilmem lazım değil mi? :kiskis

Şimdi siz bu Panasonic tv yi yıllarca kullanıp gelip bana ''Adem Helvacı şu Vestel U9500 nasıldır alayım mı?'' desen kahkaha ile gülerim.

Elbette sizin bilincinizde birisi bunu söylemez de, velev ki oldu diyelim, Kıyaslama uygun değil bir kere :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı, abim sen ne dersen o ben buraya senin önerdiğin ürünü almak icin geldim beklemedeyim
Gel seninle acık sohbet edelim o zaman.

De bakam, kimlerdensin? En çok hangi programı seversin? İzlediğin diziler neler? UHD film arşivin var mı? Oyun konsolu kullanırmısın? Evde oturma düzenin nasıl? Bana çıkabileceğin eeeennnnn yüksek bütçeyi yazabilirmisin?

Ama bunu soru cevap olarak görme, Sohbet anlamında soruyorum, biraz ufkumuzu genişletelim :ok

Tesla Çevrimdışı

Tesla

Aktif Üye
2 Ara 2020
88
Herkese merhabalar. Adem abi youtube a cevap yazmayınca onu burada buldum ve üye oldum. :clap 55 inç tv almayı düşünüyorum. Bütçe 7 bin tl. Evde 30 dereceye kadar yandan izliyoruz. Birçok tv de sorun olunca gözüm korktu açıkçası. Acaba 4 bin tl lik tv alıp geçsem mi diyorum. Öneriniz var mı ? N11 samsung resmi online mağazasında NU8000 var . Sorduğumda ürün sıfır ve bandrollü dedi. Acaba güvenilir midir?

C Çevrimdışı

colakhalil

Yeni Üye
29 Kas 2020
21
39
Gel seninle acık sohbet edelim o zaman.

De bakam, kimlerdensin? En çok hangi programı seversin? İzlediğin diziler neler? UHD film arşivin var mı? Oyun konsolu kullanırmısın? Evde oturma düzenin nasıl? Bana çıkabileceğin eeeennnnn yüksek bütçeyi yazabilirmisin?

Ama bunu soru cevap olarak görme, Sohbet anlamında soruyorum, biraz ufkumuzu genişletelim :ok
Adem Helvacı Adem Helvacı abim mersinde kamuda calisiyorum ve buraliyim acikcasi tv yi cocuklarim için aliyorum ben pek de tv izlemeye vaktim olmuyor. Oyun konsolu konusunda da pc den bagliyor ve oynuyoruz. Çıkacak en yuksek butce 5 bin oda zorlayarak. Benim istediğim guzel bir görüntü versin kanal geçişi iyi olsun cok fazla aparat takmiyacagim kullanilacak oda amerikan mutfak yaklasik 35 metre kare.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
merhaba 60 ekran plazmadaki sorundan dolayı f/p tv bakmaya başladım

Toshiba 65U2963DG
6000TL altı en iyi seçenek bunlarmıdır
Plazma sonrası için uygun tercih olmaz bunlar.

F/P aradığınızı belirtmenizden dolayı konu hakkında bilinçlisiniz diye düşünüyorum, Bilginiz dahilinde bir alışveriş ise sorun yok.

2063 ile 3063 modelleri birbirinden ayıran bir durum yok
İkisi de MB230
İkisi de 50hz panel
İkisi de karma panel (LG BOE SMSNG)
İkisi de rate 2000hz
İkisi de Direct led
İkisinde de Onkyo Partner desteği yok vs

DG olan ise zaten biliyorsunuz ihraç üretim. Ancak Yurt içi piyasa ile aralarında hiç bir fark yok kalite anlamında. İhraç üretimlere yine de 3 yıl garanti verip vermediklerini hatırlamıyorum onu sevgili TEKNOwest TEKNOWEST ve F fikoloji By_Trol By_Trol ustalara soralım.

Sonuç olarak elinizdeki ile kıyaslamayacağınızı biliyor olarak ''F/P ürünleri bulmuşsunuz zaten'' diyebilirim.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,803

F/P aradığınızı belirtmenizden dolayı konu hakkında bilinçlisiniz diye düşünüyorum, Bilginiz dahilinde bir alışveriş ise sorun yok.

İkisi de MB230
İkisi de 50hz panel
İkisi de rate 2000hz
İkisi de Direct led

DG olan ise zaten biliyorsunuz ihraç üretim. Ancak Yurt içi piyasa ile aralarında hiç bir fark yok kalite anlamında. İhraç üretimlere yine de 3 yıl garanti verip vermediklerini hatırlamıyorum onu sevgili TEKNOwest TEKNOWEST ve F fikoloji By_Trol By_Trol ustalara soralım.

Sonuç olarak elinizdeki ile kıyaslamayacağınızı biliyor olarak ''F/P ürünleri bulmuşsunuz zaten'' diyebilirim.
Yazacak bir şey bırakmamışsınız. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı abim mersinde kamuda calisiyorum ve buraliyim acikcasi tv yi cocuklarim için aliyorum ben pek de tv izlemeye vaktim olmuyor. Oyun konsolu konusunda da pc den bagliyor ve oynuyoruz. Çıkacak en yuksek butce 5 bin oda zorlayarak. Benim istediğim guzel bir görüntü versin kanal geçişi iyi olsun cok fazla aparat takmiyacagim kullanilacak oda amerikan mutfak yaklasik 35 metre kare.
Önümüzde iki seçenek var.

Bu seçeneklerden birisinde (Bütçen gayet uygun bana göre) Ekranı küçük tutup, kısa garanti süreli ancak mühendislik kaliteci görece daha kaliteli olan bir Samsung 49RU7100 değerlendirebiliriz, Ancak yine de bütçeyi 200tl aşarız.

Veya daha büyük ekran ve uzun garanti süreli, bütçeyi de aşmaya gerek kalmayacak olan bir ürün bakarız. O da Toshiba 55V6863 olur.

Önereceğim ürünün üretiminde MB130S anakart kullanılmıştı rki vestel tarihinde bildiğim en stabil anakarttır kendisi.
Panel üreticisi karmadır yani Samsung ve LG ile çalışılmış
Üründe donanımsal panel hızı 60hz, Yazılımsal ise FRR 1700hz dir.
Panel destek unsuru olarak HDR ve DV mevcuttur. Direct led olan bu televizyonda aynı zamanda ONKYO partner desteği de bulunuyor ki Vestel üretimlerine ses konusunda getirilen eleştiri, bu sayede neredeyse ortadan kalkmış durumdadır, Kaldı ki evimde salonda 55U7763 bir Toshiba kullanıcısıyım aynı zamanda.
Dahili wifi, Kablosuz telefonunuzu bağlayabilmek için widi, ses sistemi kablosuz bağlayabilmek için BT destekleri mevcut. Bu üretimler Smart konusunda neredeyse sorunsuz.

Bendeki tv MB120 anakartı ve Samsung panelli olan model. En sevdiğim yanı ise, alt tarafında soundbar gibi duran ve en önemlisi BANA BAKAN iki adet hoparlörü olması :k)

Şu an N11 de 4999tl ye satışı mevcut :ok

Bu modellerde 'Ama ben şunu istiyordum o yok'' diyeceğin bir durum var ise yaz lütfen, başka da bakarız istersen.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46

İkisi de MB230
İkisi de 50hz panel
İkisi de rate 2000hz
İkisi de Direct led

Sonuç olarak elinizdeki ile kıyaslamayacağınızı biliyor olarak ''F/P ürünleri bulmuşsunuz zaten'' diyebili
ikinci el plazma bile düşünüyorum. 60 küçük olmayan qled beni tatmin edecek 10000 rakamlarda bütçemi zorlar. ucuzun iyini almaya çalışıyorum

C Çevrimdışı

colakhalil

Yeni Üye
29 Kas 2020
21
39
Önümüzde iki seçenek var.

Bu seçeneklerden birisinde (Bütçen gayet uygun bana göre) Ekranı küçük tutup, kısa garanti süreli ancak mühendislik kaliteci görece daha kaliteli olan bir Samsung 49RU7100 değerlendirebiliriz, Ancak yine de bütçeyi 200tl aşarız.

Veya daha büyük ekran ve uzun garanti süreli, bütçeyi de aşmaya gerek kalmayacak olan bir ürün bakarız. O da Toshiba 55V6863 olur.

Önereceğim ürünün üretiminde MB130S anakart kullanılmıştı rki vestel tarihinde bildiğim en stabil anakarttır kendisi.
Panel üreticisi karmadır yani Samsung ve LG ile çalışılmış
Üründe donanımsal panel hızı 60hz, Yazılımsal ise FRR 1700hz dir.
Panel destek unsuru olarak HDR ve DV mevcuttur. Direct led olan bu televizyonda aynı zamanda ONKYO partner desteği de bulunuyor ki Vestel üretimlerine ses konusunda getirilen eleştiri, bu sayede neredeyse ortadan kalkmış durumdadır, Kaldı ki evimde salonda 55U7763 bir Toshiba kullanıcısıyım aynı zamanda.
Dahili wifi, Kablosuz telefonunuzu bağlayabilmek için widi, ses sistemi kablosuz bağlayabilmek için BT destekleri mevcut. Bu üretimler Smart konusunda neredeyse sorunsuz.

Bendeki tv MB120 anakartı ve Samsung panelli olan model. En sevdiğim yanı ise, alt tarafında soundbar gibi duran ve en önemlisi BANA BAKAN iki adet hoparlörü olması :k)

Şu an N11 de 4999tl ye satışı mevcut :ok

Bu modellerde 'Ama ben şunu istiyordum o yok'' diyeceğin bir durum var ise yaz lütfen, başka da bakarız istersen.
O zaman bu üründe karar kilarak biraz fiyat dusmesini beklicem nitekim 1 ay önce 3700 -4000 fiyat araligindaymis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
O zaman bu üründe karar kilarak biraz fiyat dusmesini beklicem nitekim 1 ay önce 3700 -4000 fiyat araligindaymis
Çok yerinde bir karar.

Mesela daha 1-2 hafta önce kısmen emsali olan 55UL3B63 4200tl idi. Şimdi stok yok, olan el altı satış yerleri 5500 dolayında fiyat veriyor.

Hayatımda böyle rezil indirim maskaralığı görmedim ben.

Geri
Üst Alt