Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kusura bakma ya da bak ya, ağır saçmalamışsın 10 yıllık TEKNOLOJİ deneyimimle konuşuyorum diyorsun, elinden kaç ürün geçti, hayatında bir tvnin bile içini açtın mı ki 30 yıldır bu işin içinde olan bir USTA ile ağız dalaşına giriyorsun, bir de köşeye sıkışmakla falan itham ediyorsun, komik gerçekten
Sıkıntı yok sevgili Özgür, Ara sıra çoluk çocuk gazı da alacağız yapacak bir şey yok fakat 3-5 mesajdan fazla vaktimiz de yok bunlara o nedenle konuya saçmalama yetkisini aldım vatandaşın, Mümkünse foruma da gelmesin bir daha :oku

Foruma larousse boyutunda teknik terminoloji girmişiz, zat okumak yerine gelip bilgisi olmadığı konuda fikir ..çmayı tercih etmiş, e buna da vakit ayırmayalım lütfen :kiskis

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Vay arkadaş karşıt fikir belirtiyoruz diye dışlanıyoruz, "günümüz Türkiye'sinin" güzel bir portresini her yerde görmek keşke bu kadar mümkün olmasa... Yukarıdaki arkadaş ta 30 yıllık usta yazmış, he yani öyle olunca ona karşıt fikrimiz olamıyor mu? tek adam her şeyi çok iyi mi biliyor? ? oysa yazdıklarıma hiç cevap gelmedi, kalitesiz değil denemedi, görüntüsü yapay saçma renkler denemedi, tv'nin bir parçacık ta olsa şu teknolojisini biz ürettik te denemedi? ama istihdam dendi, milliyetçilik naraları atıldı.
Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı tartışmayı bir ileriki boyuta taşımamak için istediğiniz cevapları vermiyor. Sürekli saldırmak yerine daha sakin ve nazik bir tavırla soru sorarsanız cevaplar alabilirsiniz. Ama yazmışken bir kaç tanesine ben cevap vermeyi deneyeyim. Evet zaten çoğu parça ithal olduğu için ve dolar kuru da belli olduğu için bir orta segment Koreli TV kadar iyi kalitede olmaz yerli ürünler zaten fiyatlarıda ona göre daha ucuz. Bazen giriş segment bir ithal TV'den daha kötü bile olabiliyor ancak alınabilir ürünleri var ki insanlar tavsiye alıp veriyor, evine bu ürünlerden alıyor. Vestel kendi anakartlarını tasarlayıp üretebilecek kapasitede bir şirket bu arada bu küçük bir yatırım değil. Yani içindeki devre kartları kendi üretimleri.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Vay arkadaş karşıt fikir belirtiyoruz diye dışlanıyoruz, "günümüz Türkiye'sinin" güzel bir portresini her yerde görmek keşke bu kadar mümkün olmasa... Yukarıdaki arkadaş ta 30 yıllık usta yazmış, he yani öyle olunca ona karşıt fikrimiz olamıyor mu? tek adam her şeyi çok iyi mi biliyor? ? oysa yazdıklarıma hiç cevap gelmedi, kalitesiz değil denemedi, görüntüsü yapay saçma renkler denemedi, tv'nin bir parçacık ta olsa şu teknolojisini biz ürettik te denemedi? ama istihdam dendi, milliyetçilik naraları atıldı.
Ağır saçmalıyorsun dön yazdıklarını bir oku, cevap vermeye değer olsa verilirdi elbette, bu ne yabancı hayranlığıymış be, adam yüzlerce hurda marka var depoda diyor sen hala cevap yetiştiriyorsun, senin ki görüş değil durduk yere marka kötülemek, ciddiye alınmadığının farkına ne zaman varırsın acaba, merak ediyorum dh forumda bırak admine bir bölüm yetkilisine şu yazdığının yarısını yazsan kaç dakika içinde ban yerdin buna rağmen tahammül yok öyle mi, ben de bu hoşgörüye tahammül edemiyorum Adem Helvacı Adem Helvacı haksız mıyım, bak bir dengesiz yüzünden albanez albanez abim kaç gündür yazmıyor ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam ben bu forumu keşfetmeden önce mevcut TV mi yıllarca "ışık sızması" ile izlemişim ve hiç farkında bile değildim. Şimdi böyle teknik şeyleri öğrendikten sonra eskiden normal gelen her şey göze batar oldu. Yani işin içine girdikçe bunalıyor insan. Hangi marka alırsak alalım bu işin şans işi olduğu bir gerçekmiş.

Benim son kararım LG 65UN81006LB ‘dan yana oldu. Aşağıda bunu seçme gerekçelerimi ve göze aldığım eksilerini yazıyorum;

+ Salonum aşırı güneş aldığından gündüz TV izlerken IPS ekranın parlaklığı ve canlılığını istediğim için
+ Gece karanlıkta izlerken daha az ışık sızması istiyorum, dolayısıyla Direct-LED olduğu için
+ 30 derece açıda duran yemek masamdan da TV izleyebilmek için (IPS panel)
+ Kumandanın kullanım kolaylığı açık ara önde. TVBox vs kullanmayacağım için bu çok önemli
+ İşletim sisteminin webde gezinmeye daha uygun oluşu sebebiyle
+ En önemlisi de: Youtube'da yabancı kanallardaki diğer modellerle olan compare videolarını izledim ve en performanslı modelin bu olduğuna karar verdiğim için

- Genel servis memnuniyetsizliği

Diğer TV leri eleme sebeplerim ve beğendiğim özellikleri de şu şekilde;

PHILIPS 65PUS8505
- Servisleri hakkında genel memnuniyetsizlikler
- Kanal geçiş hızının yavaş oluşu (TVBox vs kullanmayacağım için bu önemli)
- Çerçevesi gri ve 2000 li yıllardan kalma gibi duruyor
- Android işletim sisteminin benim kullanım şeklime uygun olmaması. Android sistemin daha fazla donma ve takılma yapması.

+ Ambilight özelliğini çok beğeniyordum. Salonumda taş desenli duvarda ışık yansımaları çok güzel bir görüntü oluştururdu aslında..

SAMSUNG 65TU8500
- Şikayetvar’da bu model hakkında son 1 ayda pek çok ışık sızması şikayeti yazılmış. Youtube’daki inceleme videolarına bakarsanız sol ve sağ üstte ışık sızmalarının bariz görünebiliyor zaten
- VA panel olması sebebiyle açılı izlemeye pek uygun olmayışı
- Parlaklığını LG modellerine göre daha düşük gözlemledim. Yani bol ışıklı ortamlarda biraz sönük kalıyor ekran

+ İşletim sisteminin kullanımını beğenmiştim
+ Servisi diğer markalara göre daha iyi

SONY 65XG8096
- Kanal geçişleri inanılmaz yavaş 4sn civarı (kendim denedim, TVBox falan kullanmak lazım yoksa kanser eder adamı.)
- Android işletim sisteminin benim kullanım şeklime uygun olmaması. Android sistemin daha fazla donma ve takılma yapması.
- Kumandasının diğerlerine göre pek kullanışlı olmayışı

+ Aralarında görüntü kalitesi olarak en beğendiğim buydu

NOT:
Bilindik yabancı markaların birkaç modeli arasında kararsız kaldıysanız Youtube'a her iki modelin adını yazıp aratın. Bir sürü yabancı karşılaştırma/compare videosu çıkıyor. Ben listemdeki tüm modellerin birbiriyle karşılaştırma videolarını tek tek izledim. Ve sonuç olarak böyle bir seçimde bulundum. Umarım şansım yaver gider de sorunlu bir ürüne denk gelmem. Sorunlu bir ürüne denk gelmezseniz hepsi güzel TV aslında.

Hepinize saygılar..
Saygı bizden değerli kardeşim.

Bu forumda benim en çok önem verdiğim konu GERÇEK kullanıcı görüşüdür.

Gerçek kullanıcı görüşünün beyan edilmesi için de bu işin içinde olma zorunluluğu yoktur zaten bize bu dış bakış açısı lazım. Kendi oluşturduğumuz test ortamlarında istediğimiz kadar EV ortamı veya Kullanıcı Mekanı oluşturmaya çalışalım, ne olursa olsun mutlaka fire veriyoruz. Fabrikalarda da durum aynı, İstedikleri kadar kullanıcı mekanı oluştursunlar mutlaka fire verirler ve mutlaka sorun kendisini illa ki SAHADA gösterecektir.

Bu nedenle sizlerin görüşleri önemli. Belli bir amaca hizmet etmeyen, memleket düşmanı olmayan, yerli sermayeyi kötülesin diye buraları kendisine fırsat görenler değil, tek derdi televizyon almak için kendi çapında araştırma yapmış ve fikrini beyan eden değerli kardeşim, kardeşlerim. Başımızın gözümüzün üstünde yeriniz var her daim.

7 serisi almamanıza çok sevindim öncelikle onu belirteyim.

7 serisinde eleştirdiğim bir çok konu 8 serisinde büyük ölçüde giderilmiş durumda.

Aynı zamanda bir LG tv kullanıcısı olarak (ki şu an monitör olarak bu yazıyı size LG 49'' den yazıyorum) bu adamların IPS teknolojilerini eleştirsem de seviyorum (Gerçi IPS aslında Hitachinin teknolojisi de neyse) Bu anlamda inanıyorum ki kendi profilinizi çıkartmış olup sonra tv araştırmanızın faydalarını göreceksiniz satın aldığınız bu modelde.

Geriye bize ne kalıyor?

Bu ülkede LG yetkili servisinin eline düşmemeniz için forumca dua etmek :)

ürününüzü güzel günlerde kullanmanızı diliyorum :ok

(Lütfen panel testini uygulamayı ihmal etmeyin)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sıkıntı yok sevgili Özgür, Ara sıra çoluk çocuk gazı da alacağız yapacak bir şey yok fakat 3-5 mesajdan fazla vaktimiz de yok bunlara o nedenle konuya saçmalama yetkisini aldım vatandaşın, Mümkünse foruma da gelmesin bir daha :oku

Foruma larousse boyutunda teknik terminoloji girmişiz, zat okumak yerine gelip bilgisi olmadığı konuda fikir ..çmayı tercih etmiş, e buna da vakit ayırmayalım lütfen :kiskis
Ben bize misafirliğe gelen yeğenin ufaklığına kumandayı veriyorum adem,ilk zaman hanım kızmıştı ,hanıma "ya bu zaten oyuncak tv ,birşey olmaz,vestel oyuncağı" dedim,gerçekten bir şey olmadı ,bu yıl 7.ci yılı olacak :)
Tabii kumanda haşat oldu ,tam da seni arayacaktım "bana kumanda ısmarla" diye,ama aramayayım artık :haha1

A Çevrimdışı

Arda Esen

Yeni Üye
27 Kas 2020
36
36
Köşeli montajlar ve hareketli kullanım noktalarında kullanılıyor, oldukça işlevseldir :)

Sabit aparat ise gönül rahatlığı ile 40-50tl likler dahi işinizi görecektir ''Aaabi bunlar karbon titanyum alaşımlı helyum çeliğinden yapılmış olup yanında iki jilet bedava promosyonuyla kasımdan kalan indirim sayesinde Aralığın hatırına 500 değil sizin
Köşeli montajlar ve hareketli kullanım noktalarında kullanılıyor, oldukça işlevseldir :)

Sabit aparat ise gönül rahatlığı ile 40-50tl likler dahi işinizi görecektir ''Aaabi bunlar karbon titanyum alaşımlı helyum çeliğinden yapılmış olup yanında iki jilet bedava promosyonuyla kasımdan kalan indirim sayesinde Aralığın hatırına 500 değil sizin için 250tl'' diye size mal satmaya çalışanlara gülün geçin, 200tl niz de cebinizde kalsın :kiskis

Sabit aparat ise gönül rahatlığı ile 40-50tl likler dahi işinizi görecektir ''Aaabi bunlar karbon titanyum alaşımlı helyum çeliğinden yapılmış olup yanında iki jilet bedava promosyonuyla kasımdan kalan indirim sayesinde Aralığın hatırına 500 değil sizin için 250tl'' diye size mal satmaya çalışanlara gülün geçin, 200tl niz de cebinizde kalsın :kiskis
Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kalın sağlıcakla ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem hocam, bana tavsiye ettiğiniz 55Q60R tv stoklarda kalmamış. bütçemi zorlayarak yeni nesil 55Q60T ve 58Q60T modeline baktım. Tavsiye ediyor musunuz bu modeli. 58inç amazonda indirimde 7.491 tl. 55 inçide genel olarak 7.500 civarı. Eğer kullanım ve görüntü kalitesi olarak arada bir fark yoksa 58inçi düşünüyorum. Lg nanolar pahalı geldi. Bu arada ipv kullanacağım lg de duplex ip tv var ama samsungda ip tv var mı onu öğrenemedim...

Duplex ıptv konusunda zerre kadar bilgim yok maalesef.

teraspy teraspy emmi konu ile ilgili destek rica ederim. :ok
Eğer tv yazılımı içinde varsa tabii iptv kullanabilirsin,genelde oluyor iptv yazılımı ,ama eğer yoksa yüklenir mi bilmiyorum bu modellere :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ağır saçmalıyorsun dön yazdıklarını bir oku, cevap vermeye değer olsa verilirdi elbette, bu ne yabancı hayranlığıymış be, adam yüzlerce hurda marka var depoda diyor sen hala cevap yetiştiriyorsun, senin ki görüş değil durduk yere marka kötülemek, ciddiye alınmadığının farkına ne zaman varırsın acaba, merak ediyorum dh forumda bırak admine bir bölüm yetkilisine şu yazdığının yarısını yazsan kaç dakika içinde ban yerdin buna rağmen tahammül yok öyle mi, ben de bu hoşgörüye tahammül edemiyorum Adem Helvacı Adem Helvacı haksız mıyım, bak bir dengesiz yüzünden albanez albanez abim kaç gündür yazmıyor ?
Sevgili Özgür;

Bizleri buralarda tutan tek faktör sizlerin varlığı. Sizler olmasanız bizler (ki Can abinin yaptığı gibi) ne haliniz varsa görün'' der zaten var olan işimize gücümüze bakarız. Bak saat gecenin 1 ine geliyor, ben daha eşime ''nasılsın hatun'' demedim, bir bardak çay oturup içmedik. Can abi de yıllarca bunlardan bıktı, DH de bıktı, TF de bıktı, Diğer forumlarda bıktı.

Bizler anlatırız abi ancak anlattıklarımızın anlaşıldığı ortamda, anlayan kimselere anlatmak isteriz ve çok şükü rki bu forumda bunu yapabiliyoruz. Sabah sanırım bu konu başlığında birisine yazmıştım bu tarz bir konuydu yine. belki de bu zat dır bilemiyorum ancak bunlara vakit ayırmak dahi zul geliyor artık.

1 yazıyorsun, 2 yazıyorsun, 3 yazıyorsun sonra bakıyorsun ki yazmanın anlamı yok zira karşı tarafın derdi üzüm değil, Belli yani seninle veya sisteminle bir derdi olduğu.

Can abinin durum da yine aynı oldu en sonunda adam çok afedersiniz Canınız Cehenneme dedi çekti gitti.

Bu sadece forumlarda değil ki gerçek hayatta nice değerli ustalarımı zbu saygısız tiplerin bu tavırları, konuşmaları, yzıları için meslek hayatlarını bırakıp köşelerine çekildi, piyasa da çantacı çakallara kaldı.

Ülkede kendi değerlerine saygı duyan kimse kalmaz ise, ona da saygı duyan kimse kalmayacağını anladıklarında çok geç olmuş olacak.

Geçenlerde bir röportajda sokakta adamın birisi sunucuya ''Ben size üzülüyorum delikanlı'' dedi. Adam da biliyor abi o artık yaşamış geçmiş gitmiş ama onun yaşadıklarının hiç birisini karşısındaki o çocuk yaşayamayacak, adam o hali ile o gence üzülüyor düşün artık.

Burada ise ülkesindeki gerçekleri görmeyen zat, Güney Korede ayda 25bin alıp cebine koyan mühendis ile burada 5 bin alan bizim gariban kardeşlerimizi kıyaslıyor sonra da işi ajite eden biz oluyoruz.

Ulan senin yerli tv üreticinin panelini bile o adam üretiyor, O adam kendi ürettiği paneli kendi televizyonuna kullanırken, sen de onun ürettiği paneli kendi televizyonunda kullanıyorsun. Adam 1 birime mal edip kendisine kullanıyor, 1 birime mal edip 2 birime sana satıyor paneli.

1 birime mal ettiği paneli kendi tv sinde kullanıp 3 birime satıyor ithal marka
2 birime panel satın aldığı tv yi yerliciler 3 birime satıyor rekabet edebilsin diye

Bu zat da gelip ''yerliler yaramaz'' diyor. ne güzel dünya :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili Özgür;

Bizleri buralarda tutan tek faktör sizlerin varlığı. Sizler olmasanız bizler (ki Can abinin yaptığı gibi) ne haliniz varsa görün'' der zaten var olan işimize gücümüze bakarız. Bak saat gecenin 1 ine geliyor, ben daha eşime ''nasılsın hatun'' demedim, bir bardak çay oturup içmedik. Can abi de yıllarca bunlardan bıktı, DH de bıktı, TF de bıktı, Diğer forumlarda bıktı.

Bizler anlatırız abi ancak anlattıklarımızın anlaşıldığı ortamda, anlayan kimselere anlatmak isteriz ve çok şükü rki bu forumda bunu yapabiliyoruz. Sabah sanırım bu konu başlığında birisine yazmıştım bu tarz bir konuydu yine. belki de bu zat dır bilemiyorum ancak bunlara vakit ayırmak dahi zul geliyor artık.

1 yazıyorsun, 2 yazıyorsun, 3 yazıyorsun sonra bakıyorsun ki yazmanın anlamı yok zira karşı tarafın derdi üzüm değil, Belli yani seninle veya sisteminle bir derdi olduğu.

Can abinin durum da yine aynı oldu en sonunda adam çok afedersiniz Canınız Cehenneme dedi çekti gitti.

Bu sadece forumlarda değil ki gerçek hayatta nice değerli ustalarımı zbu saygısız tiplerin bu tavırları, konuşmaları, yzıları için meslek hayatlarını bırakıp köşelerine çekildi, piyasa da çantacı çakallara kaldı.

Ülkede kendi değerlerine saygı duyan kimse kalmaz ise, ona da saygı duyan kimse kalmayacağını anladıklarında çok geç olmuş olacak.

Geçenlerde bir röportajda sokakta adamın birisi sunucuya ''Ben size üzülüyorum delikanlı'' dedi. Adam da biliyor abi o artık yaşamış geçmiş gitmiş ama onun yaşadıklarının hiç birisini karşısındaki o çocuk yaşayamayacak, adam o hali ile o gence üzülüyor düşün artık.

Burada ise ülkesindeki gerçekleri görmeyen zat, Güney Korede ayda 25bin alıp cebine koyan mühendis ile burada 5 bin alan bizim gariban kardeşlerimizi kıyaslıyor sonra da işi ajite eden biz oluyoruz.

Ulan senin yerli tv üreticinin panelini bile o adam üretiyor, O adam kendi ürettiği paneli kendi televizyonuna kullanırken, sen de onun ürettiği paneli kendi televizyonunda kullanıyorsun. Adam 1 birime mal edip kendisine kullanıyor, 1 birime mal edip 2 birime sana satıyor paneli.

1 birime mal ettiği paneli kendi tv sinde kullanıp 3 birime satıyor ithal marka
2 birime panel satın aldığı tv yi yerliciler 3 birime satıyor rekabet edebilsin diye

Bu zat da gelip ''yerliler yaramaz'' diyor. ne güzel dünya :)
Oyuncak gibi de diyor :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Oyuncak gibi de diyor :)
Boşver Alo Abim, Bunlara ayırdığımız vakitlerde, bizlerden cevap bekliyor olan insanların beklemesine üzülürüm başka şeye değil.

Neyse ki forumumuzda öyle bir sistem oturttuk ve öyle elit bir kesime sahibiz ki, yani artık biz istesek forum üyeleri kabul etmez bu tarz üslubu.

Muhalafet edersin abi elbette bu işin özü budur. Ancak bu başka bir şey, anlıyorsun yani :kas

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Boşver Alo Abim, Bunlara ayırdığımız vakitlerde, bizlerden cevap bekliyor olan insanların beklemesine üzülürüm başka şeye değil.

Neyse ki forumumuzda öyle bir sistem oturttuk ve öyle elit bir kesime sahibiz ki, yani artık biz istesek forum üyeleri kabul etmez bu tarz üslubu.

Muhalafet edersin abi elbette bu işin özü budur. Ancak bu başka bir şey, anlıyorsun yani :kas
Valla açık söyleyeyim o yetki bende olsa ben ikinci yazdığı mesajda yapıştırmışım 1 hafta uzaklaştırmayı, tekrarında sorgusuz, süresiz ip kısıtlamalı ban, sorarım ben şuraya yazan herkese Türk forum tarihinde adminlerine bu kadar rahat sallanabilen ikinci bir yer var mı ve bu kadar faydalı yazılım, teknik bilgi veren başka bir site var mı, ulan nasıl bir ülke oldu burası gecenin körü sinirim bozuldu resmen

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Birde yapay görüntü diye ekliyor sanki herkesin bildiği özellikle Samsung ve LG nin iyi ayarlanmazsa belirgin şekilde kayık olan renkleri yokmuş gibi.
Sıkıntı yok, Teknolojiyi bilenler ile konuşmaya ve istişare etmeye devam :ok

Asıl sorun ne biliyormusunuz kafama taktığım son 2-3 gündür?

Bu çakalların aklında ne var acaba?

Farkındamısınız stoklar yok çekiliyor sürekli.

Bana göre bir stokçuluk durumu söz konusu, İndirim yalanlarının tutmadığı çok büyük bir kesim var, bu sene sanırım beklenen satışlar da olmadı, enteresan olan şu ki, satış olmadı diyoruz ancak ortada ürün yok? :alala

Ben şunu gözlemledim, yöneldiğimiz ve beğendiğimiz modeller ve bu doğrultuda ürün önerdiğimiz üyeler hep ''Abi stok yok' diye geri döndüler.

Stok olmayınca ne oluyor?

Mal kıymete biniyor, Kıymete binince ne oluyor? Fiyat artıyor.

Malum Arz talep denge meselesi.

Sizce, her 2,65 saniyede bantlarından 1 adet tv çıkartan Vestel fabrikalarından 50UL3B63DT modeli gibi (Örnektir) br tv nin, hele ki böyle bir indirim sezonunda çıkmamış veya çıkmıyor olması anormal değil mi?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla açık söyleyeyim o yetki bende olsa ben ikinci yazdığı mesajda yapıştırmışım 1 hafta uzaklaştırmayı, tekrarında sorgusuz, süresiz ip kısıtlamalı ban, sorarım ben şuraya yazan herkese Türk forum tarihinde adminlerine bu kadar rahat sallanabilen ikinci bir yer var mı ve bu kadar faydalı yazılım, teknik bilgi veren başka bir site var mı, ulan nasıl bir ülke oldu burası gecenin körü sinirim bozuldu resmen
Karaladım ve sildim ,sevgili özgür ,gerek yok diye düşündüm ,güzel konu farklı yerlere uzanmasın :))

Geri
Üst Alt