Aragorn
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,892
- 47
Eskidendi o dediğiniz, bende 9 yaşında Panny plazma var hala çalışıyor ama artık pek mümkün değil gibi bu durumusta neden yok 10 yıl sorunsuz çalışan tv var 11. yıl pert oldu tabi
Eskidendi o dediğiniz, bende 9 yaşında Panny plazma var hala çalışıyor ama artık pek mümkün değil gibi bu durumusta neden yok 10 yıl sorunsuz çalışan tv var 11. yıl pert oldu tabi
5. yılda bozulan tv led bar değişince kaç yıl gider peki başka sorun çıkmazsa ?Eskidendi o dediğiniz, bende 9 yaşında Panny plazma var hala çalışıyor ama artık pek mümkün değil gibi bu durum
Bu cevabın neresinden sinirlendiğini anladınız Adem ustanın hani şahsen tanımasam belki diyeceğim de yok yani öyle biri değildir.neden sinirlendin usta, size hatta ölü tv kaç tl eder diye bir konu açmıştım LG işte 10 yıl sorunsuz gitti 11. yıl pert biraz espirili bir yorum yaptım hemen sinirlendiniz yoksa büğün işyerinde bir sorunmu oldu usta hemen bana kızdın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
artık insanlar hoşgörülü olamıyor nedense ,ülkemizin içinde bulunduğu şartlarından dolayı olsa gerek
belki bana öyle gelmiştir adem beyin sorulara samimi cevap verdiğini biliyorum bu sefer biraz farklı gibi geldiBu cevabın neresinden sinirlendiğini anladınız Adem ustanın hani şahsen tanımasam belki diyeceğim de yok yani öyle biri değildir.
İşte bütün mesele bu "başka sorun çıkmazsa" varsayımında5. yılda bozulan tv led bar değişince kaç yıl gider peki başka sorun çıkmazsa ?
tamam kaç yıl 4/ 3/ 2/ 1 yıl hangisiİşte bütün mesele bu "başka sorun çıkmazsa" varsayımında
Türkiye trendyol benim mailime 10 gündür vermedigim siparisler ile bilgiler geciyor, büyük ihtimalle birisi benim mailimi kullanarak üye olmus -ki mailime hesap onayi ile ilgili bilgi gelmedi - ve ben almanya da yasiyorum.Türkiye sitesinden emaille ulasarak sorun iletmek mümkün olmadi, sadece üyelik sayfasindan sanirim iletisim kurulabiliniyor.trendyolda
Normalde teşhir ürün önermeyen birisiyim önce bu bilgiyi paylaşayım.
Teşhirde kullanılan ürünün her günü, normal kullanıcıya göre 2 güne eşdeğerdir bunu da yazayım sonra yorumuma geçeyim.
Ben genel olarak bir panele takribi 4-5 sene ömür biçiyorum. Elbette istisnalar olacak 5-6-7 sene çalışacaktır lakin genele bakarsak kabul gören ve geçmiş yıllardan sentezlediğimiz verilerle ortaya çıkan sonuç 4-5 yıl tezimi doğruluyor.
Buradan hareketle Teşhirin 1 günü, normalin 2 günün eşdeğer olduğuna göre teknik olarak sizin o teşhir tv yi de 2 yıl alışmış kabul edebiliriz.
Bu durum aslında kötü elbette lakin şöyle bir senaryo ile riske girmek isteyebilirsiniz.
Siz bu tv yi aldınız, (Bu örneği daha önce de vermiştim forumda) zaten panel ömründen 2 yıl gitmiş, kabaca 2 yılkalmış desek, tv garantisi de 2 yıl olduğuna göre önünüzde iki senaryo var
1- Size göre 2 sene geçmesine rağmen ürünün kullanım ömrüne göre 4 sene geçmiş olacağından hareketle garantisi bittikten 3-5 ay sonra panel arıza yapacak, 6000tl ye aldığınız tv nin panelini değiştirmek için o dönemin parası ile 7000tl isteyecekler sizden, siz de tv yi çöpe aacaksınız.
2- Yukarıdaki senaryonun aynısı geçerli olacak fakat siz o kadar şanslı bir insansınız ki garantinin bitmesine 1 ay veya 1 hafta kala tv paneli bozulacak ve firma ürüne panel bulamayacağı için sizin teşhir Q60, o dönemin (Artık o zamanlara Q60 da kalmaz) Q60a eşdeğer olacak olan Q600R Plus modeli ile değişim olacak ve 2 senede televizyonunuz cillop gibi yenilenmiş olacak.
Şimdi?
Hayat sizce bir kumar mı?
Eğer öyle ise oynamaya değer mi?
Yazdıklarımın hiç bir teknik dayanağı yoktur, Tamamen senaryo uydurdum bazı olgulara dikkatinizi çekebilmek için.
Üstadım emeğinize sağlık uzun uzun yazmışsınız yol gösterici olmuş. Mesajınız alınmıştır, teşhir ürün konusuna bu açıdan bakmak daha mantıklı gibi duruyor.Normalde teşhir ürün önermeyen birisiyim önce bu bilgiyi paylaşayım.
Teşhirde kullanılan ürünün her günü, normal kullanıcıya göre 2 güne eşdeğerdir bunu da yazayım sonra yorumuma geçeyim.
Ben genel olarak bir panele takribi 4-5 sene ömür biçiyorum. Elbette istisnalar olacak 5-6-7 sene çalışacaktır lakin genele bakarsak kabul gören ve geçmiş yıllardan sentezlediğimiz verilerle ortaya çıkan sonuç 4-5 yıl tezimi doğruluyor.
Buradan hareketle Teşhirin 1 günü, normalin 2 günün eşdeğer olduğuna göre teknik olarak sizin o teşhir tv yi de 2 yıl alışmış kabul edebiliriz.
Bu durum aslında kötü elbette lakin şöyle bir senaryo ile riske girmek isteyebilirsiniz.
Siz bu tv yi aldınız, (Bu örneği daha önce de vermiştim forumda) zaten panel ömründen 2 yıl gitmiş, kabaca 2 yılkalmış desek, tv garantisi de 2 yıl olduğuna göre önünüzde iki senaryo var
1- Size göre 2 sene geçmesine rağmen ürünün kullanım ömrüne göre 4 sene geçmiş olacağından hareketle garantisi bittikten 3-5 ay sonra panel arıza yapacak, 6000tl ye aldığınız tv nin panelini değiştirmek için o dönemin parası ile 7000tl isteyecekler sizden, siz de tv yi çöpe aacaksınız.
2- Yukarıdaki senaryonun aynısı geçerli olacak fakat siz o kadar şanslı bir insansınız ki garantinin bitmesine 1 ay veya 1 hafta kala tv paneli bozulacak ve firma ürüne panel bulamayacağı için sizin teşhir Q60, o dönemin (Artık o zamanlara Q60 da kalmaz) Q60a eşdeğer olacak olan Q600R Plus modeli ile değişim olacak ve 2 senede televizyonunuz cillop gibi yenilenmiş olacak.
Şimdi?
Hayat sizce bir kumar mı?
Eğer öyle ise oynamaya değer mi?
Yazdıklarımın hiç bir teknik dayanağı yoktur, Tamamen senaryo uydurdum bazı olgulara dikkatinizi çekebilmek için.
Çok ilginç bir durum oluşmuş sizin mail ile neden üye olur ki birisi ? geçmiş olsun hocam umarım çözerler sorununuzuTürkiye trendyol benim mailime 10 gündür vermedigim siparisler ile bilgiler geciyor, büyük ihtimalle birisi benim mailimi kullanarak üye olmus -ki mailime hesap onayi ile ilgili bilgi gelmedi - ve ben almanya da yasiyorum.Türkiye sitesinden emaille ulasarak sorun iletmek mümkün olmadi, sadece üyelik sayfasindan sanirim iletisim kurulabiliniyor.
Avrupa sitesindeki mail adreslerinden ulasip uyardim ve sorunu düzeltmeleri icin süre verdim , üyeligi askiya aldiklarini bildirmelerinden sonra 3. kez uyarmama hala bildirim gelmeye devam ediyor..
Uyarima aninda reaksiyon göstermeleri güzel, fakat sorunu hala cözememis olmalari ilginc..Satis alaninda ki bir sorunda nasil reaksiyon gösterirler bilemem..
Nereden bileyim kaç yıl içinde miyim ben bu tvnin ? Şans bu 5 yılda dayanır 10 yılda. Mesele şu sizin bahsettiğiniz zaman üretilen tvler gerçekten uzun ömürlü olsun diye üretilirdi, şimdi çabuk bozulsun yenisini satalım diye üretiliyor.tamam kaç yıl 4/ 3/ 2/ 1 yıl hangisi
Çok teşekkür ederim.Hareketli aparatı ilk defa duydum?Normal aparatlar yeterliyse sorun yok o zaman.Yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar Adem Bey.Tv hayırlısı olsun şimdiden.
Yanlış anlamayın lakin duvar aparatı eğer mafsallı değil ise 40 50tl lik standart aparatlar rahatlıkla işinizi görür boşuna sizi korkutup yüksek paralar ödetmelerine izin vermeyin lütfen.
Ben vogels dahi kullanıyorum, o nasıl yıllardır sapasağlam ise, zamanında 20tl ye (3 yıl önce) aldığım aparat da aynı şekilde zımba gibi duruyor yerinde . Birisine 20, diğerine 500 vermek mantıklı değil yani.
Mafsallı kullanacaksanız durum değişir elbette.
Mafsal=hareketli aparat.