mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
S.a. değerli arkadaşlar

65-70 inç TV almak istiyorum ve iki konuda yardımınızı rica ediyorum;

1- Buradaki üstadlarımızı yormadan tvleri kendim kıyaslamak adına rtings ve displayspecifications dışında hangi siteleri kullanabilirim? Hangi marka/modelin hangi anakartı kullandığı, panel üreticisinin kim olduğu vb ince detay bilgileri bulamıyorum.

2- Görüntü kalitesi, renkler ve kontrast konusunda takıntım yok. Ancak alacağım panelde kenarlardan ışık sızması riski minimum seviyede olsun istiyorum. Bu durumda EDGE-Led tvlerden uzak durmalıyım galiba? Ama internette yorumlarda Direct-Led televizyonlarda da ışık sızması şikayetlerine rastladım. EDGE mi yoksa Direct mi almalıyım? IPS, VA veya MVA hangi panelde daha az ışık sızması/bulutlanma yaşarım?

Şuanda kafamdaki modeller aşağıdaki gibi olup, bütçem 8-10 bin TL civarındadır;

- SONY 65XG8096 – IPS – DIRECT LED
- PHILIPS 65PUS8505 – MVA – DIRECT LED
- LG 65UN81006LB – IPS – DIRECT LED
- TOSHIBA 65UL3063DT – panel bilgisi yok – DIRECT LED
- SAMSUNG 65TU8500 – VA – EDGE LED

Konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim değerli üstadlarım Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji albanez albanez
Bunların içinde benip görüp beğendiğim tek tv Sony.

K Çevrimdışı

kabus22

Kayıtsız / Doğrulanmamış
bana şöyle bir tv lazım
HD Olması yeterli
102 ekran olması Yeterli
10 YIL Hiç bozulmayacak (LED BAR BOZULMAYACAK vs)
Böyle bir tv varsa hemen alırım, markası önemli değil yeterki bozulmasın :saskin :saskin :saskin :sirit

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
bana şöyle bir tv lazım
HD Olması yererli
102 ekran olması Yeterli
10 YIL Hiç bozulmayacak (LED BAR BOZULMAYACAK vs)
Böyle bir tv varsa hemen alırım, markası önemli değil yeterki bozulmasın :saskin :saskin :saskin :sirit
ben de 43 inch bu özelliklerde bir ürün bakıyorum ama forumdan anladığım kadarıyla 10 yıl bozulmayacak bir ürün bulmak çok zor(hatta imkansız) tv lerde 5-6 sene öncesinin kalitesi bulunmuyor.

M Çevrimdışı

muratdurak91

Yeni Üye
25 Kas 2020
5
33
Merhabalar. Philips 50PUS7505 4K tv sipariş verdim.direct led MVA Panel. Anakart bilgisine ulaşamarım.
fakat daha sonra philips şikayetlerinden haberder oldum.endişelendim acaba iade etmeli miyim ?

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Daha iyi görüntü daha çok para demek.:bye

1. 32 & 40 inch için Full Hd Samsung T5300?

2 .43 inch Full Hd için Philips 43 PFS6805

3 .43 inch 4k için LG 43 UN7400

4. 43 inch 4K için Philips 43 PUS7505
Öncelikle cevabın için çok teşekkürler! dediğim gibi olabilecek en ucuz fakat kaliteden de taviz vermeden o kaliteli keskin görüntüyü alabilmeliyim.

Yani buradan da arkadaşları uyarayım aklınızda en ufak Vestel, regal, axen, sunny ve türevleri geçiyorsa aman diyeyim paranızı geçtim zamanınıza yazık, yerli milli masallarını başkalarına anlatsınlar, oyuncak gibi şeyler rezalet!

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Öncelikle cevabın için çok teşekkürler! dediğim gibi olabilecek en ucuz fakat kaliteden de taviz vermeden o kaliteli keskin görüntüyü alabilmeliyim.

Yani buradan da arkadaşları uyarayım aklınızda en ufak Vestel, regal, axen, sunny ve türevleri geçiyorsa aman diyeyim paranızı geçtim zamanınıza yazık, yerli milli masallarını başkalarına anlatsınlar, oyuncak gibi şeyler rezalet!
Hocam haklısınız ama bu kadar acımasız olmamak lazim bence. Sonuçta vestel alıp memnun olan senelerdir kullanan insanlar da var. Beklenti çok yüksek değilse alınabilir markalar bence (vestel ve regal )

Awox axen dijitsu sunny ben de hic güvenmiyorum

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
TCL C715 şans verilmeye değer mi acaba, bir ara albanez albanez iyi yorumlamıyordu sanırım.

Keşke bir an önce 32, 43 modelleri de TR'ye gelse de en azından benim gibi uygun fiyata kalite arayanların yüzü gülse.

A Çevrimdışı

aykurth

Yeni Üye
29 Kas 2020
13
29
Üstadlarım selamlar, mediamartk'ta teşhir ürünü Samsung 55Q60R modeli etiket fiyatı 6499 TL ye düşmüş. Benim ayrıca kendi indirim çekimle beraber 6100 TL ye alma imkanım var. Yaklaşık bir yıl teşhir olarak kullanıldığını, hiç satılıp kurulum yapılmadığını söylediler, epey inceledim ve kullandım herhangi bir sıkıntısı yok gibiydi. Ayrıca kurulum esnasında servis menüsünden ürün geçmişine ve kullanım saatine bakmam mümkünmüş. 2 yıl garanti de var.

100 hz qled bir tv için bu fiyat çok cazip geldi ama sizlere sormadan almak istemedim. Yönlendirmeniz çok önemli benim için, eğer aklıma yatarsa yarın gidip alacağım. Şimdiden teşekkürler.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Yok öyle üç kuruşa beş köfte, hem ucuz hem keskin tv yok TR piyasasında ki Samsung Tu serisinin Vestelden ahım şahım bir farkı da yok, şahsen 4 senedir 65 inç bir vestel kullanıcısı olarak ödediğim paraya göre memnunum, TCL nin de uçan kaçan bir yanı olmadığını özellikle belirtmek isterim daha bir servis ağı bile oluşturabilmiş değiller adam akıllı.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Üstadlarım selamlar, mediamartk'ta teşhir ürünü Samsung 55Q60R modeli etiket fiyatı 6499 TL ye düşmüş. Benim ayrıca kendi indirim çekimle beraber 6100 TL ye alma imkanım var. Yaklaşık bir yıl teşhir olarak kullanıldığını, hiç satılıp kurulum yapılmadığını söylediler, epey inceledim ve kullandım herhangi bir sıkıntısı yok gibiydi. Ayrıca kurulum esnasında servis menüsünden ürün geçmişine ve kullanım saatine bakmam mümkünmüş. 2 yıl garanti de var.

100 hz qled bir tv için bu fiyat çok cazip geldi ama sizlere sormadan almak istemedim. Yönlendirmeniz çok önemli benim için, eğer aklıma yatarsa yarın gidip alacağım. Şimdiden teşekkürler.
İçinize sindiyse fiyat iyi ancak gene de almadan çalışma saatine bakabiliyorsanız iyi olur

B Çevrimdışı

Blackcodetech

Yeni Üye
29 Kas 2020
10
36
S.a. değerli arkadaşlar

65-70 inç TV almak istiyorum ve iki konuda yardımınızı rica ediyorum;

1- Buradaki üstadlarımızı yormadan tvleri kendim kıyaslamak adına rtings ve displayspecifications dışında hangi siteleri kullanabilirim? Hangi marka/modelin hangi anakartı kullandığı, panel üreticisinin kim olduğu vb ince detay bilgileri bulamıyorum.

2- Görüntü kalitesi, renkler ve kontrast konusunda takıntım yok. Ancak alacağım panelde kenarlardan ışık sızması riski minimum seviyede olsun istiyorum. Bu durumda EDGE-Led tvlerden uzak durmalıyım galiba? Ama internette yorumlarda Direct-Led televizyonlarda da ışık sızması şikayetlerine rastladım. EDGE mi yoksa Direct mi almalıyım? IPS, VA veya MVA hangi panelde daha az ışık sızması/bulutlanma yaşarım?

Şuanda kafamdaki modeller aşağıdaki gibi olup, bütçem 8-10 bin TL civarındadır;

- SONY 65XG8096 – IPS – DIRECT LED
- PHILIPS 65PUS8505 – MVA – DIRECT LED
- LG 65UN81006LB – IPS – DIRECT LED
- TOSHIBA 65UL3063DT – panel bilgisi yok – DIRECT LED
- SAMSUNG 65TU8500 – VA – EDGE LED

Konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim değerli üstadlarım Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji albanez albanez
Buradan bir sonuca varırsanız bende takipteyim ve aşağı yukarı aynı cihazlara bakıyoruz. Siz daha detaylı bir araştırma yapmışsınız umarım aradığımız cihazı buluruz

Geri
Üst Alt