Adem Helvacı abi şöyle bir durum farkettim tüvibuda çok kötü yayınlar furbol maçında mesel top baya uzaya uzaya gidiyor tivibuda bu durum var mıdır acaba bilgisi olan var mıdır
Oyun konsolu söz konusu olunca ne olursa olsun imkanlar elveriyor ise VA panelden şaşmamak lazım o nedenle Q60R kesinlikle doğru bir seçim olur.Adem Helvacı Adem bey merhaba, sizi Youtube'da buldum oradan buraya geçtim. Benim maksimum 7000 TL bütçem var. Genel olarak karanlık oda da karşıdan bakacağım TV'ye. O yüzden VA daha iyi olur gibi. Netflix ve oyun konsolu için alacağım. Aklımda Samsung 55Q60R ve LG 49Nano866 var. Sizce bu ikiliden hangisi? Yada farklı bir öneriniz var mı? 100hz olması tercihim. Eski kullandığım TV 1080p 100hz Panasonic, çok alıştım 100 olmasına.
Bu konuyu şöyle değerlendirelim;
Adem Helvacı abi şöyle bir durum farkettim tüvibuda çok kötü yayınlar furbol maçında mesel top baya uzaya uzaya gidiyor tivibuda bu durum var mıdır acaba bilgisi olan var mıdır
Yasakları yoğunlaştırdıklarında onu da yaparız mecburenTüm foruma merhaba. Herkese hayırlı işler olsun. Guruptaki hocalarıma sesleniyorum şöyle her boydan her markadan alınabilecek tv tavsiye listesi olsa sürekli güncel. Çok makbule geçerdi çok dua ederdik Adem Helvacı F fikoloji albanez
Çok doğru ve güzel bir açıklama olmuş.Teşekkürler.Bu konuyu şöyle değerlendirelim;
Tivibu Dsmart Digiturk olarak değil de Mantık ve bilim gözü ile bakarsak konu daha iyi anlaşılır.
Bu nedenle izninizle basit bir örnekle açıklayayım konuyu.
Aşağıya 3 görsel paylaşıyorum.
Görsellerin tamamı aynı. Orijinalini internetten aldım 1,76mb boyutunda ve 3840x2160 çözünürlükte bir foto.
Bu fotoda çözünürlük 3840x2160. BOYUT ise 1,76mb
Aşağıda ise yine aynı foto, yine aynı çözünürlük yani 3840x2160 ancak aradaki fark şu, bunun boyutu 658kb
İki foto arasında ÇERÇEVE olarak konuya bakarsak eğer, aralarında zerre kadar fark yok. Peki BOYUT olarak bakarsak?
Şimdi sizden ricam şu; Yapabiliyorsanız foruma tv den girin. Bu iki fotoy tv de tam ekran olarak açın veya fotoları usb ye indirip o şekilde uygulayın fark etmez.
Sonra da KALİTE olgusuna bakın, detayların nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Bunu daha önce de farklı fotolar ile forumda yayınlamıştım.
İşin daha ilginç kısmına gelelim şimdi. Bu işin bir de format kısmı var, codec kısmı var.
Aynı fotoyu Jpeg değil de Png formatında kaydettiğimde aslında KALİTE anlamında 658kb olana eşdeğer olmasına rağmen, BOYUT olarak 4,49mb görünen foto var.
Şöyle izah edeyim onu da;
İlk foto orijinal hali
İkinci foto düşük boyutlu ancak Png olan
Üçüncü foto ise düşük boyutlu ancak Jpeg olan
İzah etmeye çalıştığım husus şu.
Bu tv size 3840x2160 çerçeve imkanı tanıyor.
Bu Çerçevenin içerisini hangi kalitede boyut ile dolduracağınızı ise size bırakıyor, Siz isterseniz 1kb fotoyu 3840x2160 izleyin, isterseniz 100mb fotoyu 3840x2160 izleyin burada ürünün size sunabileceği tek şey SONUÇ olur
Türksat üzerinden gelen yayınların Mbit değeri ile Eutelsat uydusundan gelenin dahi Mbit değerleri farklı.
Mesela Türksattan gelen yayın 4Mbit iken, Eutelsattan gelen 8Mbit olabiliyor ve hatta bazı futbol müsabakaları esnasında bu değer 20Mbit değerlerine kadar yükselebiliyor. Canlı yayın bitince eski 6-8Mbit değerlerine geri dönüyor vs.
İşin özeti, Her yayın ile TV yi değerlendirmeniz mümkün olmaz.
O Tv ye HAK ETTİĞİ yayını verin, o da size HAK ETTİĞİNİZ görüntüyü mutlaka verecektir
Sürekli olarak üstünde durduğumuz Bitrate ve Bandwith değerlerini bu kadar ön plana çıkartma nedenimiz bu
Rica ederim, işin özünü herkes bildiğinde bazı konular hepimiz için çok daha anlaşılır olacakÇok doğru ve güzel bir açıklama olmuş.Teşekkürler.
emeğin için çok teşekkür ederim hocam konuyu şimdi çok iyi anladım ?????Bu konuyu şöyle değerlendirelim;
Tivibu Dsmart Digiturk olarak değil de Mantık ve bilim gözü ile bakarsak konu daha iyi anlaşılır.
Bu nedenle izninizle basit bir örnekle açıklayayım konuyu.
Aşağıya 3 görsel paylaşıyorum.
Görsellerin tamamı aynı. Orijinalini internetten aldım 1,76mb boyutunda ve 3840x2160 çözünürlükte bir foto.
Bu fotoda çözünürlük 3840x2160. BOYUT ise 1,76mb
Aşağıda ise yine aynı foto, yine aynı çözünürlük yani 3840x2160 ancak aradaki fark şu, bunun boyutu 658kb
İki foto arasında ÇERÇEVE olarak konuya bakarsak eğer, aralarında zerre kadar fark yok. Peki BOYUT olarak bakarsak?
Şimdi sizden ricam şu; Yapabiliyorsanız foruma tv den girin. Bu iki fotoy tv de tam ekran olarak açın veya fotoları usb ye indirip o şekilde uygulayın fark etmez.
Sonra da KALİTE olgusuna bakın, detayların nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Bunu daha önce de farklı fotolar ile forumda yayınlamıştım.
İşin daha ilginç kısmına gelelim şimdi. Bu işin bir de format kısmı var, codec kısmı var.
Aynı fotoyu Jpeg değil de Png formatında kaydettiğimde aslında KALİTE anlamında 658kb olana eşdeğer olmasına rağmen, BOYUT olarak 4,49mb görünen foto var.
Şöyle izah edeyim onu da;
İlk foto orijinal hali
İkinci foto düşük boyutlu ancak Png olan
Üçüncü foto ise düşük boyutlu ancak Jpeg olan
İzah etmeye çalıştığım husus şu.
Bu tv size 3840x2160 çerçeve imkanı tanıyor.
Bu Çerçevenin içerisini hangi kalitede boyut ile dolduracağınızı ise size bırakıyor, Siz isterseniz 1kb fotoyu 3840x2160 izleyin, isterseniz 100mb fotoyu 3840x2160 izleyin burada ürünün size sunabileceği tek şey SONUÇ olur
Türksat üzerinden gelen yayınların Mbit değeri ile Eutelsat uydusundan gelenin dahi Mbit değerleri farklı.
Mesela Türksattan gelen yayın 4Mbit iken, Eutelsattan gelen 8Mbit olabiliyor ve hatta bazı futbol müsabakaları esnasında bu değer 20Mbit değerlerine kadar yükselebiliyor. Canlı yayın bitince eski 6-8Mbit değerlerine geri dönüyor vs.
İşin özeti, Her yayın ile TV yi değerlendirmeniz mümkün olmaz.
O Tv ye HAK ETTİĞİ yayını verin, o da size HAK ETTİĞİNİZ görüntüyü mutlaka verecektir
Sürekli olarak üstünde durduğumuz Bitrate ve Bandwith değerlerini bu kadar ön plana çıkartma nedenimiz bu
Faydamız oldu ise ne mutlu ekip arkadaşlarım ve benim adıma.emeğin için çok teşekkür ederim hocam konuyu şimdi çok iyi anladım ?????
Adem Helvacı Adem hocam, bana tavsiye ettiğiniz 55Q60R tv stoklarda kalmamış. bütçemi zorlayarak yeni nesil 55Q60T ve 58Q60T modeline baktım. Tavsiye ediyor musunuz bu modeli. 58inç amazonda indirimde 7.491 tl. 55 inçide genel olarak 7.500 civarı. Eğer kullanım ve görüntü kalitesi olarak arada bir fark yoksa 58inçi düşünüyorum. Lg nanolar pahalı geldi. Bu arada ipv kullanacağım lg de duplex ip tv var ama samsungda ip tv var mı onu öğreneme
İbrahim bey aldığınız tv de duplex iptv uygulaması mevcut mu peki? İlginiz içinde sağolunZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.1 saat önce aldım bir dene istersen