Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem bey merhaba, sizi Youtube'da buldum oradan buraya geçtim. Benim maksimum 7000 TL bütçem var. Genel olarak karanlık oda da karşıdan bakacağım TV'ye. O yüzden VA daha iyi olur gibi. Netflix ve oyun konsolu için alacağım. Aklımda Samsung 55Q60R ve LG 49Nano866 var. Sizce bu ikiliden hangisi? Yada farklı bir öneriniz var mı? 100hz olması tercihim. Eski kullandığım TV 1080p 100hz Panasonic, çok alıştım 100 olmasına.
Oyun konsolu söz konusu olunca ne olursa olsun imkanlar elveriyor ise VA panelden şaşmamak lazım o nedenle Q60R kesinlikle doğru bir seçim olur.

Zaten bir TOP10 listesi yapsak gerçekten şu Q60 birçok konuda kurtarıcı oldu bu sezon bizim için.

Bir de ülkemizdeki rezil fiyat politikaları olmasaydı :((

E Çevrimdışı

ergunkara

Yeni Üye
25 Ara 2019
14
46
2007 yılında aldığım 37 inc Toshiba Regza televizyonum ekran boyutu olarak artık küçük geliyor. Seçici bir izleyici değilim genelde televizyon kanalları ve netflix izliyoruz. Arada maçlara bakarım. Ayrıca evde mi box da var. İzleme mesafemiz 3-4 metre açımızda dik sayılır.. Kaç ekran ve hangi marka model tavsiye edersiniz? Fiyat olarak 4000-4500 civarında. Birde Grundigler nasıl? 55 inç en uygun fiyatlı 55GEU7830. Fiyatı 3750. Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji[/USER]

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Adem Helvacı Adem Helvacı abi şöyle bir durum farkettim tüvibuda çok kötü yayınlar furbol maçında mesel top baya uzaya uzaya gidiyor tivibuda bu durum var mıdır acaba bilgisi olan var mıdır
Bu konuyu şöyle değerlendirelim;

Tivibu Dsmart Digiturk olarak değil de Mantık ve bilim gözü ile bakarsak konu daha iyi anlaşılır.

Bu nedenle izninizle basit bir örnekle açıklayayım konuyu.

Aşağıya 3 görsel paylaşıyorum.

Görsellerin tamamı aynı. Orijinalini internetten aldım 1,76mb boyutunda ve 3840x2160 çözünürlükte bir foto.

3840x2160.jpg

Bu fotoda çözünürlük 3840x2160. BOYUT ise 1,76mb

Aşağıda ise yine aynı foto, yine aynı çözünürlük yani 3840x2160 ancak aradaki fark şu, bunun boyutu 658kb

en-dusuk.jpg

İki foto arasında ÇERÇEVE olarak konuya bakarsak eğer, aralarında zerre kadar fark yok. Peki BOYUT olarak bakarsak?

Şimdi sizden ricam şu; Yapabiliyorsanız foruma tv den girin. Bu iki fotoy tv de tam ekran olarak açın veya fotoları usb ye indirip o şekilde uygulayın fark etmez.

Sonra da KALİTE olgusuna bakın, detayların nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Bunu daha önce de farklı fotolar ile forumda yayınlamıştım.

İşin daha ilginç kısmına gelelim şimdi. Bu işin bir de format kısmı var, codec kısmı var.

Aynı fotoyu Jpeg değil de Png formatında kaydettiğimde aslında KALİTE anlamında 658kb olana eşdeğer olmasına rağmen, BOYUT olarak 4,49mb görünen foto var.

Şöyle izah edeyim onu da;

f177e8a6bddf56a7dd.jpg

f262a18a56ad36f1b5.jpg

f3.jpg

İlk foto orijinal hali
İkinci foto düşük boyutlu ancak Png olan
Üçüncü foto ise düşük boyutlu ancak Jpeg olan

İzah etmeye çalıştığım husus şu.

Bu tv size 3840x2160 çerçeve imkanı tanıyor.

Bu Çerçevenin içerisini hangi kalitede boyut ile dolduracağınızı ise size bırakıyor, Siz isterseniz 1kb fotoyu 3840x2160 izleyin, isterseniz 100mb fotoyu 3840x2160 izleyin burada ürünün size sunabileceği tek şey SONUÇ olur :ok

Türksat üzerinden gelen yayınların Mbit değeri ile Eutelsat uydusundan gelenin dahi Mbit değerleri farklı.

Mesela Türksattan gelen yayın 4Mbit iken, Eutelsattan gelen 8Mbit olabiliyor ve hatta bazı futbol müsabakaları esnasında bu değer 20Mbit değerlerine kadar yükselebiliyor. Canlı yayın bitince eski 6-8Mbit değerlerine geri dönüyor vs.

İşin özeti, Her yayın ile TV yi değerlendirmeniz mümkün olmaz.

O Tv ye HAK ETTİĞİ yayını verin, o da size HAK ETTİĞİNİZ görüntüyü mutlaka verecektir :ok

Sürekli olarak üstünde durduğumuz Bitrate ve Bandwith değerlerini bu kadar ön plana çıkartma nedenimiz bu :ok

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50

Tivibu Dsmart Digiturk olarak değil de Mantık ve bilim gözü ile bakarsak konu daha iyi anlaşılır.

Görsellerin tamamı aynı. Orijinalini internetten aldım 1,76mb boyutunda ve 3840x2160 çözünürlükte bir foto.

3840x2160.jpg

Aşağıda ise yine aynı foto, yine aynı çözünürlük yani 3840x2160 ancak aradaki fark şu, bunun boyutu 658kb

en-dusuk.jpg

İki foto arasında ÇERÇEVE olarak konuya bakarsak eğer, aralarında zerre kadar fark yok. Peki BOYUT olarak bakarsak?

Şimdi sizden ricam şu; Yapabiliyorsanız foruma tv den girin. Bu iki fotoy tv de tam ekran olarak açın veya fotoları usb ye indirip o şekilde uygulayın fark etmez.

Sonra da KALİTE olgusuna bakın, detayların nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Bunu daha önce de farklı fotolar ile forumda yayınlamıştım.

İşin daha ilginç kısmına gelelim şimdi. Bu işin bir de format kısmı var, codec kısmı var.

Aynı fotoyu Jpeg değil de Png formatında kaydettiğimde aslında KALİTE anlamında 658kb olana eşdeğer olmasına rağmen, BOYUT olarak 4,49mb görünen foto var.

f177e8a6bddf56a7dd.jpg

f262a18a56ad36f1b5.jpg

f3.jpg

İlk foto orijinal hali

Bu Çerçevenin içerisini hangi kalitede boyut ile dolduracağınızı ise size bırakıyor, Siz isterseniz 1kb fotoyu 3840x2160 izleyin, isterseniz 100mb fotoyu 3840x2160 izleyin burada ürünün size sunabileceği tek şey SONUÇ olur :ok

Türksat üzerinden gelen yayınların Mbit değeri ile Eutelsat uydusundan gelenin dahi Mbit değerleri farklı.

Mesela Türksattan gelen yayın 4Mbit iken, Eutelsattan gelen 8Mbit olabiliyor ve hatta bazı futbol müsabakaları esnasında bu değer 20Mbit değerlerine kadar yükselebiliyor. Canlı yayın bitince eski 6-8Mbit değerlerine geri dönüyor vs.

O Tv ye HAK ETTİĞİ yayını verin, o da size HAK ETTİĞİNİZ görüntüyü mutlaka verecektir :ok

Sürekli olarak üstünde durduğumuz Bitrate ve Bandwith değerlerini bu kadar ön plana çıkartma nedenimiz bu :ok
Çok doğru ve güzel bir açıklama olmuş.Teşekkürler.

F Çevrimdışı

ferhats85 

Aktif Üye
18 Eki 2020
136
39

3840x2160.jpg

en-dusuk.jpg

f177e8a6bddf56a7dd.jpg

f262a18a56ad36f1b5.jpg

f3.jpg

İlk foto orijinal hali

emeğin için çok teşekkür ederim hocam konuyu şimdi çok iyi anladım ?????

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Son düzenleme:
gkhn0112 Çevrimdışı

gkhn0112

Yeni Üye
1 Ara 2020
2
35
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem hocam, bana tavsiye ettiğiniz 55Q60R tv stoklarda kalmamış. bütçemi zorlayarak yeni nesil 55Q60T ve 58Q60T modeline baktım. Tavsiye ediyor musunuz bu modeli. 58inç amazonda indirimde 7.491 tl. 55 inçide genel olarak 7.500 civarı. Eğer kullanım ve görüntü kalitesi olarak arada bir fark yoksa 58inçi düşünüyorum. Lg nanolar pahalı geldi. Bu arada ipv kullanacağım lg de duplex ip tv var ama samsungda ip tv var mı onu öğrenemedim...

I Çevrimdışı

ibrahim erbay

Yeni Üye
13 Kas 2020
2
41
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem hocam, bana tavsiye ettiğiniz 55Q60R tv stoklarda kalmamış. bütçemi zorlayarak yeni nesil 55Q60T ve 58Q60T modeline baktım. Tavsiye ediyor musunuz bu modeli. 58inç amazonda indirimde 7.491 tl. 55 inçide genel olarak 7.500 civarı. Eğer kullanım ve görüntü kalitesi olarak arada bir fark yoksa 58inçi düşünüyorum. Lg nanolar pahalı geldi. Bu arada ipv kullanacağım lg de duplex ip tv var ama samsungda ip tv var mı onu öğreneme
1 saat önce aldım bir dene istersen

S Çevrimdışı

sgartel

Yeni Üye
29 Kas 2020
13
39
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 haftalık TV arama serüvenimi tamamlamış bulunmaktayım.

Eski TV um Panasonic Plazma 2011 P46GW30 du, oğlumuz plastik bir parça atınca kırıldı, kızımızın da büyüyüp yaramazlık yapacağını düşünerek MAX 3000 TL ile arayışım başladı.

İlk önce BIM / A101 markalarına yöneldim, Dijitsu, Hi-level, Axen gibi markaların SUNNY grubu olmasından dolayı (servis ve panel kalitesi endişesiyle) ve buradaki yorumlarla eledim. HI-LEVEL Vestel üretimi olanlar da vardı, bulamadım.

Mecburen yöneldiğim baz 3000-4000 bandına çıkmış oldu. Bu bazda karşımıza 3 marka çıkıyor, VESTEL üretimi bu fiyat bandını domine etmiş durumda.
VESTEL, TOSHIBA ve SEG

vestel bu markaları konumlandırırken VESTEL=TOSHIBA>SEG gibi bir konumlandırma dikkat çekiyor ve TV lerin panelleri genellikle aynı, SEG marka TV lerde bir kaç özellik eksiltilmiş halde sunuluyor.

Bu forumdan özellikle panel bilgisi konusunda çok yardım aldım, buradan yardım eden üstadlara çok teşekkür ederim.

İlk yöneldiğim model ve muadilleri aşağıdadır (benzer modeller)
SEG 55SBU710 Samsung/lg/hkc/boe/Aauo panel, mb230 ana kart => Fiyat carrefour: 3450 TL
SEG 55SBU725 samsung panel mb130s anakart => Kadıköy ve Kozyatağı Carrefourda bulamadım, stok sormak gerekti (üstteki model ile değişmiş)
(Bu modeli sırf samsung panel diye ekledim)
Vestel 55u9500 lg/auo/boe/samsung/hkc panel MB230 anakart => Fiyat hepsiburada: 4050 TL

Carrefourda gezerken dikkatimi SEG 58 inch android modeli çekti, Vestel ve Toshiba muadilleri forumda çok konuşuluyordu.

SEG 58SUA900 Panda Panel MB170 Anakart => Carrefour: 4050 TL
(özellikle bu model çok kafamı karıştırdı fiyatı çok uygun ve Android TV, Vestel den farkı kumanda da sesli arama yok, bu da olsa iyiydi)
Vestel 58UA9600 Chot panel Mb170 ana kart => Vestel sitesi: 6000 TL / Trendyol: 5200 TL
Toshiba 58UA3A63 Panda panel Mb170 android ana kart => Carrefour: fiyatını hatırlayamadım üzgünüm Vestelden daha ucuz 4500TL sanırım

Özellikle 58inch Android modellerin Panda ve Chot panel olması, forumda bir kaç yorumda hareketli görüntülerde sıkıntı olması dolayısıyla eledim.
Ancak halen fiyat performans olarak SEG modelini herkese öneririm.

SEG 55SBU710 modelinin birçok seri numarasını foruma göndererek bilgi aldım, hepsi BOE panel çıkmıştı.
Teknik bilgim yok arkadaşlar tamamen SEG olursa eğer, bari samsung/LG panel olsun mantığında ilerledim, yoksa BOE iyidir veya kötüdür diyemem.
Ayrıca bu modeli incelediğimde ayak sehpası kısmını beğenmedim, 2 HDMI olması canımı sıktı. Yine de samsung panel çıksa alır geçerdim sanırım.

Kadıköy Carrefour'da Toshiba 55ul3b63dt modeli dikkatimi çekti, samsung panel olması, 3yıl garanti + marka => SEG ile 800 TL fark eder mi?
Toshiba 55ul3b63dt SAMSUNG/lg/boe PANEL MB230 ANAKART => Fiyat Carrefour: 4250 TL

Axess 150TL chip para kampanyası ile Toshiba 55ul3b63dt => 4100 TL ye satın aldım. (carrefour)
SEG 58 Android ve SEG 55 ile çok arasında kaldım, dediğim gibi teknik bilgim yok buradan edindiğim izlenim ile Panda panel olmasın Samsung panel de iyidir mantığı ile bu TV de karar kıldım.

Servise whatsappdan ve web uygulamasından hızlıca randevu oluşturabildim. Yarına randevu verdiler (Bu bağlamda beklentimi aştılar, ben daha çok bekleriz diye düşünmüştüm)

Forumda yardım eden üstatlara, yazılarını okuduklarıma çok teşekkür ederim.
By_Trol By_Trol, F fikoloji, Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez

1 haftalık süreçte;
Bu arada fiyat bandımı yukarı çıkardığımda en uygun alınası model Android TV olarak Philips 58 PUS8505 (Amazon - 6350 TL) dikkatimi çekmişti. Servisle ilgili bir bilgim yok burada ondan çok dem vurulmuş. Ancak hatırlatmalıyım servis kalitesi çok görece bir konu.
OLED bandında Arçelik 65 10.000 TL ye satıldı, çocuklar büyümüş olsa bunu alar geçerdim, güzel kampanya idi.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt