Tamamdır çok teşekkürler. Başka bir görüşü olan var mı acaba?30000 saat olsa kabaca led ömrü fena değil gibi rakam burada dediğim gibi önemli olan sizin içinize siniyor mu siniyorsa hiç sorun yok
Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkürler. Başka bir görüşü olan var mı acaba?30000 saat olsa kabaca led ömrü fena değil gibi rakam burada dediğim gibi önemli olan sizin içinize siniyor mu siniyorsa hiç sorun yok
Sony iyi gibi orada, çok takılmam ufak tefek şeylere derseniz, bence Philips de olurBuradan bir sonuca varırsanız bende takipteyim ve aşağı yukarı aynı cihazlara bakıyoruz. Siz daha detaylı bir araştırma yapmışsınız umarım aradığımız cihazı buluruz
Philips i beğendim ama bazı arkadaşlar kanal geçişi konusunda yavaş olduğunu belirtmiş arkadaşımda Sony 49xg8096 var kanal geçişini test etmesini istedim kanal geçişi 4 saniye oda hızlı değil yani ama onun dışında menüler ve internet deneyimini beğendim Philips için böyle bir imkanım olmadığı için test edemedim. Fiyat olarakta Philips daha uygun tabiSony iyi gibi orada, çok takılmam ufak tefek şeylere derseniz, bence Philips de olur
Toshibanın bu listeye girmesi bu koşullarda hata olmuş bence.S.a. değerli arkadaşlar
65-70 inç TV almak istiyorum ve iki konuda yardımınızı rica ediyorum;
1- Buradaki üstadlarımızı yormadan tvleri kendim kıyaslamak adına rtings ve displayspecifications dışında hangi siteleri kullanabilirim? Hangi marka/modelin hangi anakartı kullandığı, panel üreticisinin kim olduğu vb ince detay bilgileri bulamıyorum.
2- Görüntü kalitesi, renkler ve kontrast konusunda takıntım yok. Ancak alacağım panelde kenarlardan ışık sızması riski minimum seviyede olsun istiyorum. Bu durumda EDGE-Led tvlerden uzak durmalıyım galiba? Ama internette yorumlarda Direct-Led televizyonlarda da ışık sızması şikayetlerine rastladım. EDGE mi yoksa Direct mi almalıyım? IPS, VA veya MVA hangi panelde daha az ışık sızması/bulutlanma yaşarım?
Şuanda kafamdaki modeller aşağıdaki gibi olup, bütçem 8-10 bin TL civarındadır;
- SONY 65XG8096 – IPS – DIRECT LED
- PHILIPS 65PUS8505 – MVA – DIRECT LED
- LG 65UN81006LB – IPS – DIRECT LED
- TOSHIBA 65UL3063DT – panel bilgisi yok – DIRECT LED
- SAMSUNG 65TU8500 – VA – EDGE LED
Konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim değerli üstadlarım Adem Helvacı F fikoloji albanez
Yok.bana şöyle bir tv lazım
HD Olması yeterli
102 ekran olması Yeterli
10 YIL Hiç bozulmayacak (LED BAR BOZULMAYACAK vs)
Böyle bir tv varsa hemen alırım, markası önemli değil yeterki bozulmasın
Bana soruyorsanıız bu yedek parça ve servis politikaları karşısında elbette iade edilmelidir.Merhabalar. Philips 50PUS7505 4K tv sipariş verdim.direct led MVA Panel. Anakart bilgisine ulaşamarım.
fakat daha sonra philips şikayetlerinden haberder oldum.endişelendim acaba iade etmeli miyim ?
Bir ürünü sevmemiş, beğenmemiş, teknik özelliklerini yetersiz bulmuş olabilir ve teknik dayanakları ile birlikte eleştirebilirsiniz en doğal hakkınız lakin mesnetsiz ithamlara forumumuzda hiç bir zaman yer vermedik, vermeyiz.Öncelikle cevabın için çok teşekkürler! dediğim gibi olabilecek en ucuz fakat kaliteden de taviz vermeden o kaliteli keskin görüntüyü alabilmeliyim.
Yani buradan da arkadaşları uyarayım aklınızda en ufak Vestel, regal, axen, sunny ve türevleri geçiyorsa aman diyeyim paranızı geçtim zamanınıza yazık, yerli milli masallarını başkalarına anlatsınlar, oyuncak gibi şeyler rezalet!
Hocam Philips in teknik servisinden şikayet etmişler bide yedek parça tedariği sorunlu demişler ne kadar doğru bilmiyorum. Araştırdıkça kafamız karışıyor. Sizin bu konularda bilginiz ve tecrübeniz daha fazladır.Toshibanın bu listeye girmesi bu koşullarda hata olmuş bence.
Listenizde alınabilir ürünler
- SONY 65XG8096 – IPS – DIRECT LED
- PHILIPS 65PUS8505 – MVA – DIRECT LED
Normalde teşhir ürün önermeyen birisiyim önce bu bilgiyi paylaşayım.Üstadlarım selamlar, mediamartk'ta teşhir ürünü Samsung 55Q60R modeli etiket fiyatı 6499 TL ye düşmüş. Benim ayrıca kendi indirim çekimle beraber 6100 TL ye alma imkanım var. Yaklaşık bir yıl teşhir olarak kullanıldığını, hiç satılıp kurulum yapılmadığını söylediler, epey inceledim ve kullandım herhangi bir sıkıntısı yok gibiydi. Ayrıca kurulum esnasında servis menüsünden ürün geçmişine ve kullanım saatine bakmam mümkünmüş. 2 yıl garanti de var.
100 hz qled bir tv için bu fiyat çok cazip geldi ama sizlere sormadan almak istemedim. Yönlendirmeniz çok önemli benim için, eğer aklıma yatarsa yarın gidip alacağım. Şimdiden teşekkürler.
usta neden yok 10 yıl sorunsuz çalışan tv var 11. yıl pert oldu tabi
''Demişler'' Dediğiniz şeylerin bilgi kaynağı benim zaten. Ben dedim yani. Biz burada bilgileri paylaşırız, Güzel ülkemdeki tüm forumlara yayılır. Bakmayın siz diğerfrumların büyüklüğüne, şaka deeğil gerekten bir çoğunun bilgi kaynağı bu forumdur. F fikoloji dir TEKNOWEST dir , By_Trol hosbulduk teraspy gibi isimlerdir ama kimse tanımaz bu gizli kahramanlarıHocam Philips in teknik servisinden şikayet etmişler bide yedek parça tedariği sorunlu demişler ne kadar doğru bilmiyorum. Araştırdıkça kafamız karışıyor. Sizin bu konularda bilginiz ve tecrübeniz daha fazladır.
O zaman aynısından bulup alacaksınız demek kiusta neden yok 10 yıl sorunsuz çalışan tv var 11. yıl pert oldu tabi
neden sinirlendin usta, size hatta ölü tv kaç tl eder diye bir konu açmıştım LG işte 10 yıl sorunsuz gitti 11. yıl pert biraz espirili bir yorum yaptım hemen sinirlendiniz yoksa büğün işyerinde bir sorunmu oldu usta hemen bana kızdınO zaman aynısından bulup alacaksınız demek ki
Teşekkürler hocam sizden bizzat görmediğim için demişler diyerek genelleme yaptım. Teknik destek aşamasında böyle bir sıkıntı varsa iki kez düşünüyoruz ve sadece Sony kalıyor sanki. Şuan xg8196 ve xg8096 8.500 trendyolda buralardan almak güvenli midir acaba''Demişler'' Dediğiniz şeylerin bilgi kaynağı benim zaten. Ben dedim yani. Biz burada bilgileri paylaşırız, Güzel ülkemdeki tüm forumlara yayılır. Bakmayın siz diğerfrumların büyüklüğüne, şaka deeğil gerekten bir çoğunun bilgi kaynağı bu forumdur. F fikoloji dir TEKNOWEST dir , By_Trol hosbulduk teraspy gibi isimlerdir ama kimse tanımaz bu gizli kahramanları
Phılıps in yedek parça politikasını ilk olarak ben açıkladım ve açıklamalarımın halen arkasındayım.
Sadece açıklama yapmakla kalmadım, Gümrük ve ticaret bakanlığına resmi kanaldan (Tüketici derneği hesabından) yazı yazıp bu uygulamanın Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununa ve satıl sonrası hizmet yönetmeliğine uygun olup olmadığını sordum.
Oradan cevap geldiğinde soluğu yine Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde alacağım.
Yani diyeceğim o ki EVET, PHILIPS tam bir baş belasıdır ancak teknik jargona göre bakacaksak 8505 iş yapar ona lafım yok.