MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Bir ürünü sevmemiş, beğenmemiş, teknik özelliklerini yetersiz bulmuş olabilir ve teknik dayanakları ile birlikte eleştirebilirsiniz en doğal hakkınız lakin mesnetsiz ithamlara forumumuzda hiç bir zaman yer vermedik, vermeyiz.

VESTEL, yerden yere vururuz ancak sizin anlattığınız kadar da değil, onbinlerce insana istihdam sağlanan, dolaylı yollardan milyona yakın insanın ekmek yemesini sağlayan bir yatırımın sonucu ortaya çıkan, emek verilen, göz nuru dökülen, arkasında öyle veya böyle bir mühendislik barındıran markadır bu.
AXEN SUNNY ağır eleştiririz ancak bu üretimleri de alan, kullanan beğenen bir kitle olduğunu unutmadan yorum yaparız.

Rica ediyorum popülist yaklaşan, tartışmalardan ve gerginlikten nemalanan forumlarla karıştırmayın burayı.

Sizin aksinize iddia ediyorum ki bir çok VESTEL üretimi var SAMSUNG un bazı modellerine pabucunu ters giydirecek olan.
Aynı şekilde cevap veririm ama gerek yok uzar gider, salt bir marka yazmadım ama siz ona takılmışsınız, bu markalar öyle yada böyle zamanı gelince "keşke almasaydım" dedirtir buna adım gibi eminim, kimisinde yazılım, kimisinde donanım sorunu olur ama büyük ihtimalle olur ve dersin ki "keşke üç beş fazla verseydim de bildiğimden şaşmasaydım" bunları da kafamdan sallamıyor, minimum 10 yıldır teknolojik ürünler başta olmak üzere çeşitli tv markalarını da deneyimlemiş birisi olarak yazıyorum, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi üç kuruşa beş köfte yok zaten ama bunlar çok adi, çin'den getirip sat sonra yerli milli hadi canım oradan, bunları ancak belli bir kitleye yedirirsiniz, bilinçli insanlara değil.

İstihdam vs. olayı dramatize etmeye başlarsak ohoo çıkamayız oradan, ne yapayım yani yalan mı söyleyeyim kalitesiz arkadaşım, saçma sapan yapay gerçek olmayan görüntülerine güzel mi diyeyim? gözüme mi sana mı inanayım? nerede abi mühendislik hani göstersene, patent aldığın ne var söylesene? her şey hazır şablonlu çin işlerini uygula, teknik lise mezunun yapacağı işler.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aynı şekilde cevap veririm ama gerek yok uzar gider, salt bir marka yazmadım ama siz ona takılmışsınız, bu markalar öyle yada böyle zamanı gelince "keşke almasaydım" dedirtir buna adım gibi eminim, kimisinde yazılım, kimisinde donanım sorunu olur ama büyük ihtimalle olur ve dersin ki "keşke üç beş fazla verseydim de bildiğimden şaşmasaydım" bunları da kafamdan sallamıyor, minimum 10 yıldır teknolojik ürünler başta olmak üzere çeşitli tv markalarını da deneyimlemiş birisi olarak yazıyorum, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi üç kuruşa beş köfte yok zaten ama bunlar çok adi, çin'den getirip sat sonra yerli milli hadi canım oradan, bunları ancak belli bir kitleye yedirirsiniz, bilinçli insanlara değil.
3-5 değil 10 fazla verilmişleri her gün önüme geliyor. Sony Samsung LG Phılıps hepsi dökülüyor, şirketin 150m2 lik depo alanı 2-3-4 yaşında hurdaya çıkmış bu televizyonlarla dolu, ilahlaştırmayın bu markaları kendi gözünüzde veya başkalarının gözüne böyle. Sony Sasung Lg Phılıps Vesteli Arçeliği Sunny si hepsi aynı lacivert bunların. Birisi geçmişten gelen ismi ile satıyor, birisi ülkesinin ekonomik gücünün verdiği destek ile iyi mühendislik sayesinde satıyor.

Siz Samsung'un mühendislerine verdiği parayı Türk mühendislerine ülke olarak verdiniz de onlar mı size aynı kalitede ve hatta daha iyisi şeklinde sonuç veremedi?

Ayrıca nasıl yazıyorsanız öyle cevap alıyorsunuz, nasıl isterseniz öyle cevap verin, aynı şekilde karşılık alırsınız.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok teşekkür ederim.Hareketli aparatı ilk defa duydum?Normal aparatlar yeterliyse sorun yok o zaman.Yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar Adem Bey.
Köşeli montajlar ve hareketli kullanım noktalarında kullanılıyor, oldukça işlevseldir :)

Sabit aparat ise gönül rahatlığı ile 40-50tl likler dahi işinizi görecektir ''Aaabi bunlar karbon titanyum alaşımlı helyum çeliğinden yapılmış olup yanında iki jilet bedava promosyonuyla kasımdan kalan indirim sayesinde Aralığın hatırına 500 değil sizin için 250tl'' diye size mal satmaya çalışanlara gülün geçin, 200tl niz de cebinizde kalsın :kiskis

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
3-5 değil 10 fazla verilmişleri her gün önüme geliyor. Sony Samsung LG Phılıps hepsi dökülüyor, şirketin 150m2 lik depo alanı 2-3-4 yaşında hurdaya çıkmış bu televizyonlarla dolu, ilahlaştırmayın bu markaları kendi gözünüzde veya başkalarının gözüne böyle. Sony Sasung Lg Phılıps Vesteli Arçeliği Sunny si hepsi aynı lacivert bunların. Birisi geçmişten gelen ismi ile satıyor, birisi ülkesinin ekonomik gücünün verdiği destek ile iyi mühendislik sayesinde satıyor.

Siz Samsung'un mühendislerine verdiği parayı Türk mühendislerine ülke olarak verdiniz de onlar mı size aynı kalitede ve hatta daha iyisi şeklinde sonuç veremedi?

Ayrıca nasıl yazıyorsanız öyle cevap alıyorsunuz, nasıl isterseniz öyle cevap verin, aynı şekilde karşılık alırsınız.
Ben tamamen yaşadığım deneyimlere göre yazıyorum, şuan kullandığım LG modeli 6-7 yaşına girmiş olmasına rağmen 2020 model "yerli, milli ve artık hiç te ucuz olmayan" markalardan daha kaliteli gösteriyorsa, bir kere sorun yaşatmadıysa, hala mağazasından işimi görebiliyorsam(ileriye dönük oluşu vurgulanıyor, o zamanın yerli millilerini şuan hurdacılar almaz) kusura bakma ben bu adamı överim, ötekinin dandikliğini de yererim, yıl 2021 oluyor hala elle tutulur bir tane adam gibi malın yok ya yok.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Teşekkürler hocam sizden bizzat görmediğim için demişler diyerek genelleme yaptım. Teknik destek aşamasında böyle bir sıkıntı varsa iki kez düşünüyoruz ve sadece Sony kalıyor sanki. Şuan xg8196 ve xg8096 8.500 trendyolda buralardan almak güvenli midir acaba
Size garip gelebilir lakin bana intenet alışveşleri ve heleki trendyol çok daha güvenli geliyor, Ülkemin mağaza alışveriş kültürü artık malı satana kadar mantığıyla olduğu için, mesafeli satış sözleşmesi kasamında 14 gün koşulsuz iade hakkı avantajı sayesinde çok daha güvenilir alışveriş noktaları oldu buralar.

izin de üstünüze düşenler var elbette, mesela hasarlı kutuları teslim almamak, servis gelmeden ürün açmamak, servis ürün açtığında üründe sorun var ise, size ne derlerse desinler sorununuz çözülmeden herhangi bir form imzalamamak gibi :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben tamamen yaşadığım deneyimlere göre yazıyorum, şuan kullandığım LG modeli 6-7 yaşına girmiş olmasına rağmen 2020 model "yerli, milli ve artık hiç te ucuz olmayan" markalardan daha kaliteli gösteriyorsa, bir kere sorun yaşatmadıysa, hala mağazasından işimi görebiliyorsam(ileriye dönük oluşu vurgulanıyor, o zamanın yerli millilerini şuan hurdacılar almaz) kusura bakma ben bu adamı överim, ötekinin dandikliğini de yererim, yıl 2021 oluyor hala elle tutulur bir tane adam gibi malın yok ya yok.
Siz ülke gerçeklerinden kaçıp, kafanızı kuma gömmeye devam edin o halde.

Bu ülkenin mühendisleri size bir şey ispat etmek zorunda değil, onların değerini bilen biliyor

kendilerini yereriz eleştiririz ama yedirmeyiz de yabancı hayranlarına.

Gerçekleri yazmak ve teknoloji konuşmak ayrı şey, Ülke değerlerine dil uzatmak ayrı şey.

Herkes bilir ben sizden daha çok eleştiriyorum bu adamları, sorun şu ki sizinki eleştirmek değil.

Sırf sizin LG çalışıyor diye ülkedeki milyonlarca vatandaşa satılan, 2-3-4 yaşında hurdaya çıkan LG ve samsungları görmezden mi gelelim. M mavcilin daha 2,5 yaşında hurdaya çıkan SONY 50W805 ini görmezden mi gelelim? 2,5 senede hurdaya çıkacak bir SONY yapmayı başardıkları için SONY mühendislerini mi övelim burada?

Siz rahatsanız sorun yok mu yani?

Siz 1 LG den bahsediyorsunuz, ben size depoda yatan yüzlerce, her sene elimden geçen binlerce hurda ithal tv den bahsediyorum. bunu mu övelim şimdi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamun aleyküm Değerli Hocalarım Samsung 55Q60R aldım inşallah hayırlı olur gelen servisi panel kullanım testi istiyeceğim şayet yapmasa adem hocam program deniyeceğim ama kafama takılan panel kullanım süresini göstermezse şayet kumandasından benim bakmak şansım olur mu biraz araştırdım eski tip kumandada tuşlama var ama bu akıllı kumanda da nasıl tuşlar acaba bu konuda Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez yardımlarınız rica ediyorum
Kombinasyon aynı, değişmedi

İnfo menu Mute Stby sıralaması ile tv yi açın, zaten servis menüsü gelir karşınıza.

İşleyişi bildiğinizi, forum üyesi olduğunuzu söyleyin sizi uğraştırmasın efendi efendi açsın göstersin arkadaşlar size :)

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Siz ülke gerçeklerinden kaçıp, kafanızı kuma gömmeye devam edin o halde.

Bu ülkenin mühendisleri size bir şey ispat etmek zorunda değil, onların değerini bilen biliyor

kendilerini yereriz eleştiririz ama yedirmeyiz de yabancı hayranlarına.

Gerçekleri yazmak ve teknoloji konuşmak ayrı şey, Ülke değerlerine dil uzatmak ayrı şey.

Herkes bilir ben sizden daha çok eleştiriyorum bu adamları, sorun şu ki sizinki eleştirmek değil.

Sırf sizin LG çalışıyor diye ülkedeki milyonlarca vatandaşa satılan, 2-3-4 yaşında hurdaya çıkan LG ve samsungları görmezden mi gelelim. M mavcilin daha 2,5 yaşında hurdaya çıkan SONY 50W805 ini görmezden mi gelelim? 2,5 senede hurdaya çıkacak bir SONY yapmayı başardıkları için SONY mühendislerini mi övelim burada?

Siz rahatsanız sorun yok mu yani?

Siz 1 LG den bahsediyorsunuz, ben size depoda yatan yüzlerce, her sene elimden geçen binlerce hurda ithal tv den bahsediyorum. bunu mu övelim şimdi?
Ne yani ben ülke düşmanı mıyım? yapsınlar kaliteli malı, bu ülkenin malı olduğu içinde uygun fiyat yapsın, (güney kore'de LG, Samsung kaç para bak bakayım) en çok ben överim ama bunu yapmam için güven vermesi lazım sen şimdi diyorsun o kadar sorunlu mal var, buna rağmen hala insanlar çok daha fazla olarak gidip o markaları alıyor mu? alıyor. neden acaba ya hiç düşündün mü? bu insanlar salak değil ki? hele türk insanının parası çok değerlidir, kırk kere düşünür. Binlerce ithal varsa onbinlerce yerli vardır, kısır tartışmayı uzatmayalım, iyi geceler ve ufak bir not sürekli köşeye sıkışınca dramatik yerlere çekmeyelim konuyu, tribünlere oynamak gibi oluyor bu, burada sadece kalite ve teknik özellik konuşuyoruz, gerisi benim sorunum da ilgi alanım da değil.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı, abim benim soyledigim regal 55r7520 ye bakma şansınız oldu mu ?
Abim bakayım seve seve sorun değil lakin ne yapacaksın REGAL markasını Allah Aşkına?

Regal dediğin marka, Bundan 5 yıl önce Büyükosmanoğulları adlı distribütörden alınıp, Vestel de birkaç işi bilmez müdürün eline verildiğinden beri artık o eski halk dostu vasfını yitirdi.

Şımardı, rengi değişti ve bizi en ilgilendirenkısmı ise fiyat politikası değişti.

Mağazalar açtılar, o mağazaların caf caflarının parasını da ürünlerin fiyatlarının üzerine eklediler.

Eskiden Vestel ana marka 3 iken Regal aynı kalite ve özelliklerde 2 olurdu, Şimdi kalite ve özellik anlamında kendisini zerre kadar ileri taşıyamayan bu marka, sırf müdürlerin maaşları çıksın diye Vestel ana markası 3 iken, Regal 2,5 oldu.

Toshiba Jvc ve hatta duruma göre Hı Level markalarından biz, Regalden aldığımızdan çok daha yüksek ekonomi ve performans verimi alabiliyoruz buna inanın.

Haaa yine aynı müdürler işletsin beni ilgilendirmez ancak eskiden olduğu gibi aynı kaliteyi daha halk dostu fiyat politikası ile satsınlar.

Yine de Toshiba varken Regalin yüzüne bile bakılmaz.

Tüm bunlara rağmen ''Abi ben gönül verdim bu tv yi istiyorum'' diyorsan başım gözüm üstüne ?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Ne yani ben ülke düşmanı mıyım? yapsınlar kaliteli malı, bu ülkenin malı olduğu içinde uygun fiyat yapsın, (güney kore'de LG, Samsung kaç para bak bakayım) en çok ben överim ama bunu yapmam için güven vermesi lazım sen şimdi diyorsun o kadar sorunlu mal var, buna rağmen hala insanlar çok daha fazla olarak gidip o markaları alıyor mu? alıyor. neden acaba ya hiç düşündün mü? bu insanlar salak değil ki? hele türk insanının parası çok değerlidir, kırk kere düşünür. Binlerce ithal varsa onbinlerce yerli vardır, kısır tartışmayı uzatmayalım, iyi geceler ve ufak bir not sürekli köşeye sıkışınca dramatik yerlere çekmeyelim konuyu, tribünlere oynamak gibi oluyor bu, burada sadece kalite ve teknik özellik konuşuyoruz, gerisi benim sorunum da ilgi alanım da değil.
Kusura bakma ya da bak ya, ağır saçmalamışsın 10 yıllık TEKNOLOJİ deneyimimle konuşuyorum diyorsun, elinden kaç ürün geçti, hayatında bir tvnin bile içini açtın mı ki 30 yıldır bu işin içinde olan bir USTA ile ağız dalaşına giriyorsun, bir de köşeye sıkışmakla falan itham ediyorsun, komik gerçekten

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ya bırak bu ayakları şimdi kimin tribünlere oynadığı belli oluyor.

''Güney Korede tv kaç para bak bakayım'' diye jargon yapacağına Güney Korenin kişi başı gelirinin 50bin usd, Türkiyede ise bunun 9bin usd olduğunu yaz sen.

1 usd 1.1 won
1 usd 8 Türk lirası lirası

Halen gelmiş burada TV üzerinden Türk düşmanlığı yapıyorsun.

Belli ki senin amacın bilgi almak veya paylaşmak değil. Bizim belli bir seviyenin altındaki yazışmalara ayıracak zamanımız olmaz burada.

Bence sen kendin efendi efendi ayrıl, gereksiz yere ismin çizilmesin.

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Vay arkadaş karşıt fikir belirtiyoruz diye dışlanıyoruz, "günümüz Türkiye'sinin" güzel bir portresini her yerde görmek keşke bu kadar mümkün olmasa... Yukarıdaki arkadaş ta 30 yıllık usta yazmış, he yani öyle olunca ona karşıt fikrimiz olamıyor mu? tek adam her şeyi çok iyi mi biliyor? ? oysa yazdıklarıma hiç cevap gelmedi, kalitesiz değil denemedi, görüntüsü yapay saçma renkler denemedi, tv'nin bir parçacık ta olsa şu teknolojisini biz ürettik te denemedi? ama istihdam dendi, milliyetçilik naraları atıldı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vay arkadaş karşıt fikir belirtiyoruz diye dışlanıyoruz, "günümüz Türkiye'sinin" güzel bir portresini her yerde görmek keşke bu kadar mümkün olmasa... Yukarıdaki arkadaş ta 30 yıllık usta yazmış, he yani öyle olunca ona karşıt fikrimiz olamıyor mu? tek adam her şeyi çok iyi mi biliyor? ? oysa yazdıklarıma hiç cevap gelmedi, kalitesiz değil denemedi, görüntüsü yapay saçma renkler denemedi, tv'nin bir parçacık ta olsa şu teknolojisini biz ürettik te denemedi? ama istihdam dendi, milliyetçilik naraları atıldı.
İkile bro bak senin dilinle yazıyorum ;)

E Çevrimdışı

elvirbolic

Yeni Üye
1 Ara 2020
2
38
Teşekkürler hocam sizden bizzat görmediğim için demişler diyerek genelleme yaptım. Teknik destek aşamasında böyle bir sıkıntı varsa iki kez düşünüyoruz ve sadece Sony kalıyor sanki. Şuan xg8196 ve xg8096 8.500 trendyolda buralardan almak güvenli midir acaba
Hocam ben bu forumu keşfetmeden önce mevcut TV mi yıllarca "ışık sızması" ile izlemişim ve hiç farkında bile değildim. Şimdi böyle teknik şeyleri öğrendikten sonra eskiden normal gelen her şey göze batar oldu. Yani işin içine girdikçe bunalıyor insan. Hangi marka alırsak alalım bu işin şans işi olduğu bir gerçekmiş.

Benim son kararım LG 65UN81006LB ‘dan yana oldu. Aşağıda bunu seçme gerekçelerimi ve göze aldığım eksilerini yazıyorum;

+ Salonum aşırı güneş aldığından gündüz TV izlerken IPS ekranın parlaklığı ve canlılığını istediğim için
+ Gece karanlıkta izlerken daha az ışık sızması istiyorum, dolayısıyla Direct-LED olduğu için
+ 30 derece açıda duran yemek masamdan da TV izleyebilmek için (IPS panel)
+ Kumandanın kullanım kolaylığı açık ara önde. TVBox vs kullanmayacağım için bu çok önemli
+ İşletim sisteminin webde gezinmeye daha uygun oluşu sebebiyle
+ En önemlisi de: Youtube'da yabancı kanallardaki diğer modellerle olan compare videolarını izledim ve en performanslı modelin bu olduğuna karar verdiğim için

- Genel servis memnuniyetsizliği

Diğer TV leri eleme sebeplerim ve beğendiğim özellikleri de şu şekilde;

PHILIPS 65PUS8505
- Servisleri hakkında genel memnuniyetsizlikler
- Kanal geçiş hızının yavaş oluşu (TVBox vs kullanmayacağım için bu önemli)
- Çerçevesi gri ve 2000 li yıllardan kalma gibi duruyor
- Android işletim sisteminin benim kullanım şeklime uygun olmaması. Android sistemin daha fazla donma ve takılma yapması.

+ Ambilight özelliğini çok beğeniyordum. Salonumda taş desenli duvarda ışık yansımaları çok güzel bir görüntü oluştururdu aslında..

SAMSUNG 65TU8500
- Şikayetvar’da bu model hakkında son 1 ayda pek çok ışık sızması şikayeti yazılmış. Youtube’daki inceleme videolarına bakarsanız sol ve sağ üstte ışık sızmalarının bariz görünebiliyor zaten
- VA panel olması sebebiyle açılı izlemeye pek uygun olmayışı
- Parlaklığını LG modellerine göre daha düşük gözlemledim. Yani bol ışıklı ortamlarda biraz sönük kalıyor ekran

+ İşletim sisteminin kullanımını beğenmiştim
+ Servisi diğer markalara göre daha iyi

SONY 65XG8096
- Kanal geçişleri inanılmaz yavaş 4sn civarı (kendim denedim, TVBox falan kullanmak lazım yoksa kanser eder adamı.)
- Android işletim sisteminin benim kullanım şeklime uygun olmaması. Android sistemin daha fazla donma ve takılma yapması.
- Kumandasının diğerlerine göre pek kullanışlı olmayışı

+ Aralarında görüntü kalitesi olarak en beğendiğim buydu

NOT:
Bilindik yabancı markaların birkaç modeli arasında kararsız kaldıysanız Youtube'a her iki modelin adını yazıp aratın. Bir sürü yabancı karşılaştırma/compare videosu çıkıyor. Ben listemdeki tüm modellerin birbiriyle karşılaştırma videolarını tek tek izledim. Ve sonuç olarak böyle bir seçimde bulundum. Umarım şansım yaver gider de sorunlu bir ürüne denk gelmem. Sorunlu bir ürüne denk gelmezseniz hepsi güzel TV aslında.

Hepinize saygılar..

Geri
Üst Alt