Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
X Xaelon ana konuya yazın, yardımcı olacaklardır tavsiye konusunda.
Tozlanma için servisten destek isteyebilirsiniz;

bektafig Çevrimdışı

bektafig

Aktif Üye
25 May 2018
78
35
Arkadaşlar merhabalar. yeni konu açmayım dedim.

Vestel 55UD9500 için Güncel Kanal listesi paylaşabilecek varmı. birde kanal yerlerini düzenlemem için program onerisi

E Çevrimdışı

Emirenes5461

Yeni Üye
12 Kas 2020
13
30
Vestel ua 9600 aldım karasal yayında cızırtı yapıyor fakat nerflix amazon YouTube gibi platformlarda sorun yok

E Çevrimdışı

Emirenes5461

Yeni Üye
12 Kas 2020
13
30
Bazen hiç sıkıntı yok bazen hiç olmuyor ama dediğim gibi dijital platformlarda sıkıntı yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim paylaşımları okudun mu bende hem bu hemde ua9800 var ikiside patladı TV yayınına uyumlu değil özellikle harici uydu alıcıyla
Bazen sıkıntı yok bazen hep cızırtılı ama dijital platformlarda hiç sıkıntı yok

F Çevrimdışı

Fatihakpınar

Yeni Üye
19 Nis 2020
4
28
Geldiğinde panel test uygulamasını unutmayın lütfen.
Üstadım herkese hayırlı akşamlar diliyorum yaklaşık 8-10 yıllık kulladığım beko tv yeni yeni herhalde bozulmaya başladı :) izledikten 3 saat sonra kendiliğinden kapanıyor gakay kapanmadan önce beyaz ekran geliyor ve öyle kapanıyor kapalı kalıyor tekrar açıyorum gene aynı bende elektronik ile hobi olarak ilgileniyorum ne iş yapıyorsun derseniz beyaz eşya teknisyeniyim fakat tv ye fransızım anakart danmıdır beslemedenmidir veya nereyi kontrol etmeliyim söylerseniz kontrol edeyim şimdiden teşekkür ederim tekrardan hayırlı akşamlar

Standar bir kullanıcıyım.Normal tv kanalları ve netfilix YouTube belki ilerde tv box alıp oyun uygulamalarından faydalanabileceğim 55 inç ve 65 inç uygun maliyetli bir TV almak istiyor. Bimde 55 inç ds7700 2999 TL sunny garantili bir cihaz gördüm. Forumda ve İnternette de bu modele ait pek Bilgi bulamadım.
Fiyatı bütçeme uygun hdr desteği bulunmuyor olsaydı daha iyi olurdu ama yok işte ?
sizlere fikrini almadan karar vermek istemedim. .

benş bu konuda yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler ?? ?

0D621C88-49BC-4C74-B2CB-47F62E5207FE.jpg
B5DE99D5-6C1C-4DC6-B51E-A996FCE4857A.jpg
B82C13AB-5BB1-41C3-9875-49229DE289B1.jpg
845F2646-84A7-41A2-BE11-598B86FC2EC0.jpg

Abi 7100 ile 7400 arasında kalsan RU serisinde aralarında çok fark var mı hangisini tercih edersin
Peki hocam ekran boyutundan taviz verip 55 inch tv ye karar versem öneriniz ne olur? mesela bu ürün nasıl?
Ru serisi al

RU serisi ve 7100

Türünün son örneği zira TU serisiyle birlikte Samsung işi batırdı maalesef.

70'' bir tv için hem de R serisine bu fiyat gerçekten iyiymiş. Kapalı kutu varmıdır acaba?
Samsung tu alınmaz çok donuyor kasıyor panel desen çamur gibi görüntü samsung alacak arkadaşlar ru7440 veya ru serisinin herhangi bi modeli fark etmez hiç bişey yapamıyorsanız a101 e 55ru7300 geliyor normalde 5 bin indirimlerle 4700 e kdr düşmüştü kasım indiirimmlerimde

Abi 7100 ile 7400 arasında kalsan RU serisinde aralarında çok fark var mı hangisini tercih edersin ?
Ru7440 tabikide

Son düzenleme:
Halacson Çevrimdışı

Halacson

Yeni Üye
4 Ara 2020
3
34
Selamlar. Forumun son 30 sayfasını okudum ve gördüğüm kadarıyla alt marka ucuz TV'ler önerilmiyor. Ürüne destek veren ve garantisi süresi 3 yıl olan markalar öneriliyor. Bir de şu anda indirim dönemi ve stok sıkıntısı olduğu için fiyatlar yüksek, birkaç hafta beklemek gerekiyor. Dövizde ciddi bir dalgalanma olmazsa yılbaşına doğru uygun fiyat bulunabilir. Ancak yine de panel kalitesi ve üretim süreci gibi teknik detaylara hakim olmadığım için Adem Helvacı Adem Helvacı hocam ve diğer bilgili arkadaşlardan tavsiye almak istedim.

Validenin yaklaşık 20 m2'lik odasına bir televizyon alacağız ve 2-3 metre gibi bir mesafeden izlenecek. Akıllı olması önemli değil, hatta olmasa daha iyi çünkü Mi TV Stick siparişi verdim. Kendisi zaten normal TV kanalı izler. Ben de belgesel, maç izlerim veya kırk yılda bir emülatör üzerinden oyun oynarım belki. Veya YouTube ve Amazon Prime üzerinden birkaç şey izleriz.

Başta Axen, Awox, Onvo, Morio, Hi-Level vs. alt markalara baktım. Fiyat avantajı gerçekten çok bariz. Şu anda 2850 TL fiyatla 55 inç 4K çözünürlüklü Android sistemli akıllı TV satılıyor Hepsiburada sitesinde. Ve bu TVlerin de çoğunda Samsung marka panel kullanılıyormuş. Ancak forumu okudukça soğudum gibi oldu. Samsung marka her panel iyi midir, ömrü ne kadardır bilmiyorum. Ayrıca bu cihazlarda Android TV değil düz Android kullanılıyor. Yani pek de optimize olduğu söylenemez ve streaming servisleri lisanslı olmuyor. Bir de genelinde TV kanallarının silinmesi gibi garip hatalar varmış ki bir TV için asıl amacını eksik yapmak pek kabul edilemez geliyor.

Bugün A101'de 3000 liraya satılacak Toshiba 49LL2A63DT modelini gördüm ve araştırdım ancak Adem hocamın videosunu izleyince ondan da vazgeçtim.

Velhasıl, aradığım TVnin özellikleri şöyle:
* Maksimum 3000 TL olsun ama 2000 civarına olursa daha iyi
* 40-50 inç arası olabilir
* Full HD yeterli ama 4K neden olmasın
* IPS panel olursa tadından yenmez
* Akıllı olmasına gerek yok, FHD olursa Mi TV Stick var, 4K olursa da Mi TV Box alırım ama akıllı ile normal arasında da fiyat farkı yok gibi
* İnsan tabi 10 sene dayansın istiyor ama uzun ömür beklememem gerektiğini biliyorum Adem hocam, bu yüzden kullandığımız süre içinde üzmesin yeter :kiskis

Şimdiden teşekkürler.

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Selamlar. Forumun son 30 sayfasını okudum ve gördüğüm kadarıyla alt marka ucuz TV'ler önerilmiyor. Ürüne destek veren ve garantisi süresi 3 yıl olan markalar öneriliyor. Bir de şu anda indirim dönemi ve stok sıkıntısı olduğu için fiyatlar yüksek, birkaç hafta beklemek gerekiyor. Dövizde ciddi bir dalgalanma olmazsa yılbaşına doğru uygun fiyat bulunabilir. Ancak yine de panel kalitesi ve üretim süreci gibi teknik detaylara hakim olmadığım için Adem Helvacı Adem Helvacı hocam ve diğer bilgili arkadaşlardan tavsiye almak istedim.

Validenin yaklaşık 20 m2'lik odasına bir televizyon alacağız ve 2-3 metre gibi bir mesafeden izlenecek. Akıllı olması önemli değil, hatta olmasa daha iyi çünkü Mi TV Stick siparişi verdim. Kendisi zaten normal TV kanalı izler. Ben de belgesel, maç izlerim veya kırk yılda bir emülatör üzerinden oyun oynarım belki. Veya YouTube ve Amazon Prime üzerinden birkaç şey izleriz.

Başta Axen, Awox, Onvo, Morio, Hi-Level vs. alt markalara baktım. Fiyat avantajı gerçekten çok bariz. Şu anda 2850 TL fiyatla 55 inç 4K çözünürlüklü Android sistemli akıllı TV satılıyor Hepsiburada sitesinde. Ve bu TVlerin de çoğunda Samsung marka panel kullanılıyormuş. Ancak forumu okudukça soğudum gibi oldu. Samsung marka her panel iyi midir, ömrü ne kadardır bilmiyorum. Ayrıca bu cihazlarda Android TV değil düz Android kullanılıyor. Yani pek de optimize olduğu söylenemez ve streaming servisleri lisanslı olmuyor. Bir de genelinde TV kanallarının silinmesi gibi garip hatalar varmış ki bir TV için asıl amacını eksik yapmak pek kabul edilemez geliyor.

Bugün A101'de 3000 liraya satılacak Toshiba 49LL2A63DT modelini gördüm ve araştırdım ancak Adem hocamın videosunu izleyince ondan da vazgeçtim.

Velhasıl, aradığım TVnin özellikleri şöyle:
* Maksimum 3000 TL olsun ama 2000 civarına olursa daha iyi
* 40-50 inç arası olabilir
* Full HD yeterli ama 4K neden olmasın
* IPS panel olursa tadından yenmez
* Akıllı olmasına gerek yok, FHD olursa Mi TV Stick var, 4K olursa da Mi TV Box alırım ama akıllı ile normal arasında da fiyat farkı yok gibi
* İnsan tabi 10 sene dayansın istiyor ama uzun ömür beklememem gerektiğini biliyorum Adem hocam, bu yüzden kullandığımız süre içinde üzmesin yeter :kiskis

Şimdiden teşekkürler.
Ben de bu bütçeyle başladım aramaya.(43u9500) (43u9401) ve (43r654f+mibox) arasinda kaldim eşim 43pus7505 i gorüp beğenince istemesem de sipariş verdim.

Geri
Üst Alt