Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Yarın arayıp bilgi alacağım. Lakin kutunun açılıp açılmadığını nasıl anlayacağım? Ne gibi testler yapmam gerekir?
Sorun kutunun açılmış olması değil. 100-200 saat çalışmış olsun o da sorun değil şu koşullarda.

Önemli olan ürünü teslim almadan evvel yapacağınız panel testi. Google da LCD Panel test diye aratın, bir uygulama yazdırmıştım onu görürsünüz, TV yi teslim alırken test uygulayın, panelde sorun yok ise buna piyango der yıllarca kullanırsınız nasipse.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Şu çılgın alışveriş haftasında artık bir TV alayım yoksa 37 tupluye devam edecek?
Philips 43pus7805 3850tl
43Pus7505 3470tl
43un71006 3825tl
43ub74006 4050tl
REGAL 55R7560UA 3700tlSamsung panel MB130e anakart fiyatlar düşmeden önce alacak olduğum Regal idi.
3-4 metre den karşıdan izleme . Yan az bir açı. Film ve dizi izlerim. Smart YouTube Netflix olabilir.
Yardımlarınız i bekliyor um.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

E Efsane10, albanez albanez
Phılıps yedek parça sorununu ve servis anlayışını çözmedikçe ürün alınmaz.

LG den de çok şikayetçiyiz ancak en azından yedek parça sorunu yok.

43U7100 panel performansı kötü

Regalden zaten yönetim değişmedikçe ve bu fiyat politikalarında ısrar etikleri sürece hiç bir şey alınmaz.

43UN7400 listenizdeki en makul ürün.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocalarim cevaplarınızı bekliyorum

Ok işaretli yerde oturan olursa izlediğinden hiç bir şey anlamaz.

Tam karşıdakiler için sorun yok

Sağ tekli koltuğa zaten yorum yazmama gerek yok

Bu model için ısrar ediyorsanız, upscale konusundaki başarı düşüklüğünü de görmezden gelmelisiniz standart yayınlarda :ok

20201127_160239ffb56444cf0f836a.jpg

B Çevrimdışı

Brksyln

Yeni Üye
27 Kas 2020
4
40
Adem Helvacı Adem Helvacı üstadım sizin fikirlerinizi de alabilir miyim rica etsem

LG 70un71006L
Philips 70PUS7805
Samsung 65TU7000 veya 65TU8000
LG 65UN71006LB
Philips 65PUS7805

Lg70un neredeyse 75 inche yakın görünümüyle kafamı biraz çeldi doğrusu. Ama 65 inch olanı ile arasında 1000 lira fark var değer mi sizce. İçlerinden hangisini önerirsiniz ya da başka tavsiyelerinize de açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum saygılarımla

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı üstadım sizin fikirlerinizi de alabilir miyim rica etsem

LG 70un71006L
Philips 70PUS7805
Samsung 65TU7000 veya 65TU8000
LG 65UN71006LB
Philips 65PUS7805

Lg70un neredeyse 75 inche yakın görünümüyle kafamı biraz çeldi doğrusu. Ama 65 inch olanı ile arasında 1000 lira fark var değer mi sizce. İçlerinden hangisini önerirsiniz ya da başka tavsiyelerinize de açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum saygılarımla
TU7 ve UN7 serilerine ben para vermem bu markalarda.
PHILIPS e zaten 1 kuruşum bile gitsin istemem, Kaldı ki 8 serisi değilse zaten teknik olarak da değerlendirmeye gerek yok.

Listenizdeki en tutarlı model 65TU8000

(Kişisel fikrimdir)

B Çevrimdışı

Brksyln

Yeni Üye
27 Kas 2020
4
40
TU7 ve UN7 serilerine ben para vermem bu markalarda.
PHILIPS e zaten 1 kuruşum bile gitsin istemem, Kaldı ki 8 serisi değilse zaten teknik olarak da değerlendirmeye gerek yok.

Listenizdeki en tutarlı model 65TU8000

(Kişisel fikrimdir)
Çok teşekkürler üstadım. Son olarak şöyle bir şey sorsam tekrar dolaşırken şöyle 2 model daha buldum. Sizin önerdiğinizden birlikte 3 model oldu. Samsung 58 inch ama Qled olması kafa karıştırdı. Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka marka model var mıdır?daha doğrusu şöyle sorayım ben olsaydım o paralara şu cihazı alırdım dediğiniz bir model var mı? değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkür ediyorum.
LG 65nano796NE
Samsung QE-58Q60T
samsung 65TU8000

B Brksyln, Adem Helvacı Adem Helvacı

C Çevrimdışı

cbufatih

Yeni Üye
6 Eki 2020
29
36
Arkadaş dediğin adam en az senin abin yaşındadır. Teknik bilgi derken , adam bahsettiği markaların çoğunda yurtdışında senelerce çalışmış. Bu işi meslek olarak yapmış biri. Yani senin benim gibi orda burda okuyarak , teknik bilgi sahibi olmamış.Biraz karmaşık yazabilir ama düzgün okursan , ne alman gerektiğini sana ,satır aralarında söylediğini anlarsın. Ama sen uğraşamam direkt tavsiye almak istiyorum diyorsan sana forum ve kişi önerebilirim. Ebat ve bütçe belirtmenle , tavsiye verilmesi arasında 30 saniye bile geçmez.Birde İşi bilmeyen bir adamsan , markaya aşık olur öyle satın alırsın televizyonu.

Şunuda belirteyim kimse eleştiri yapılamaz değildir Can abide eleştirilir fakat sen adama marka fanlarından farkın yok dersen, adamın hakkını yemiş olursun. Türkiyede televizyon forumlarında içerik üretibilecek , bilgi edineceğin en iyi kişilerden bir kaçı bu forumda yazıyor değerini bilin.
farkındaysan, pek çok kere bilgisine saygı duyduğumu belirttim. Teknik bilgisine lafım olmadığını da söyledim. Ancak genel olarak mesajlarını alt alta koyarsan, marka fanları ne kadar işin uç boyutundaysa, o arkadaş da o boyutlarda. Elbette tavsiyelerde bulunuyor, fakat bizim gibi pek çok normal kullanıcının kafasını karıştırmakta. (Türkçede arkadaş kelimesinin anlamları için TDK veya Kubbealtı sözlüğe bakarsan sevinirim). Dediğim açıdan bakınca son kullanıcı olarak pek çok açıdan kafa karıştırıcı oluyor.

Bende bu foruma pek çok kişi gibi biraz bilgi almak için girdim. Direk tavsiye almak gibi bir amacım yok, gerçek kullanıcı deneyimlerini daha çok önemsiyorum.
Ha ayrıca seviyesini düşürmeye de gerek yok. cartlı curtlu konuşmalar falan da hoş değil.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok teşekkürler üstadım. Son olarak şöyle bir şey sorsam tekrar dolaşırken şöyle 2 model daha buldum. Sizin önerdiğinizden birlikte 3 model oldu. Samsung 58 inch ama Qled olması kafa karıştırdı. Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka marka model var mıdır?daha doğrusu şöyle sorayım ben olsaydım o paralara şu cihazı alırdım dediğiniz bir model var mı? değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkür ediyorum.
LG 65nano796NE
Samsung QE-58Q60T
samsung 65TU8000

B Brksyln, Adem Helvacı Adem Helvacı
58Q60T :kas

A Çevrimdışı

Arda Esen

Yeni Üye
27 Kas 2020
36
36
Sorun kutunun açılmış olması değil. 100-200 saat çalışmış olsun o da sorun değil şu koşullarda.

Önemli olan ürünü teslim almadan evvel yapacağınız panel testi. Google da LCD Panel test diye aratın, bir uygulama yazdırmıştım onu görürsünüz, TV yi teslim alırken test uygulayın, panelde sorun yok ise buna piyango der yıllarca kullanırsınız nasipse.
Adem Helvacı Adem Helvacı, Teşekkür ederim üstadım. Forumu geç keşfettim o sebeple inanın üzgünüm. Neredeyse 6 aydır TV bakıyordum.Bilgilendirmeleriniz, yardımlarınız için teşekkür ederim.Saygılar.

Geri
Üst Alt