Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
43mu700 geldi bugün biraz inceledim.
Öncelikle yan açıda izlerken görüntü kötüleşiyor onu söyleyeyim. Bizim oda dikdörtgen ve tv kısa kenarda olduğu için bozulma yaşamıyoruz çok şükür. 4K ile ilk defa tanıştık ve çok beğendik, daha fazla 4k kanal gelmesi dileği ile.
Ses konusuna gelirsek 1200₺ lik lg ile kıyaslayınca geride kalıyor. Lg de dizide birinin telefon titrediğinde benim telefon titriyor sanıyordum, o derece iyiydi. Bunda ise ses biraz sönük gibi geliyor anlatması zor. Ekolayzer ile oynadık biraz düzeldi gibi o da.
Kumandaya gelirsek gayet basit ve kullanışlı bir kumanda karşılıyor bizi. Küçücük kumandada 3-5 tuşla bir sürü şey yapılabiliyor, ysrım saatlik alışma sürecinden sonra kumandaya bakmadan istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Bluetooth olması da ayrı bi güzel, evin diğer ucundan bile çekiyor.
İnternet özelliğini çok kullanmıyoruz ama yine de inceledim biraz. Youtube'da gezindim ve gayet kullanışlı geldi bana. Youtube'da 4k videolar ile görüntünün keyfini çıkarabilirsiniz.
Görüntü ayarlarında standart'tan dinamik'e geçince çağ atlıyor bence, solukluk falan direk gidiyor ve canlı bir görüntü geliyor. Parlaklık, renk sıcaklığı gibi pek çok özellik de mevcut. Eğer ayarlardan 'led lamba aracılığı ile görüntüyü düzenle' benzeri ayarı açarsanız odaklandığınız yer çok akıcı oluyor ama odaklandığınız 2-3 cm çaplı daire dışında aşırı fazla banding denen olsy yaşanıyor. Çok fazla titreme oluyor o yüzden o özelliği tavsşye etmiyorum.
Hz olarak yeterli geldi, zaten aksiyon vs. hızlı hareket eden şeyler izlenmediği için bu konuda bilgi veremeyeceğim.
Servis gayet ilgili pek çok özelliğini gösterdiler. Usb ile bir zip dosyasından kanalları yüklediler, gğzel de ayarlamışlar çok değişiklik yapmaya gerek kalmadı. 1'de trt4k var tabii ki Yerel kanalları da önlere almayı ihmal etmemişler.
Şimdilik bu kadar, sorusu olanlar 'sizce almalı mıyım?' tarzı sorular dışında net şeyler sorabilirler. Birilerine önayak olmak büyük bir sorumluluk olduğu için alın almayın diyemeyeceğim ama ilk gün için memnun kaldık.
Güncelleme denetledim ama cihazınız güncel dedi. Eğer hiç açılmadıysa güncellemeyi almamış olmaması gerekmiyor muydu? Yoksa güncellemeden sonra mı üretilmiş?
Böyle saf ve çıkarsız kullanıcı görüşleri, forum ortamları için gerçek anlamda bulunmaz nimet.
Elinize gözünüze sağlık