Beyler IPS panel hk. yine çok fazla yalnış ve bilinçsiz durumlar okuyorum veya duyuyorum v.s
Bu IPS panel den aslın da TV olmaz ama oluyor işte!
Çin de en dandik monitör panellerin de TN den bile TV yapıyorlar almayanı da dövüyorlar yaw o kadar ucuz!
IPS de siyahı geçtim,daha doğrusu onu bir başka yolla hallediyorlar abi siyahlar süper diyor sonra adam!
IPS de en babası max.Contrast 1.400;1 olur bu static bir değer dir ve panel resim üretmeye başladığı zaman
kalitesine/seviyesine v.s göre 650/750-800/850:1 gibi çok boktan bir CR üretimi olur!
Olması gereken aslın da min.2400/2500;1 den "başlaması" gerekiyor!!!! bunu da native değer olarak HiEnd bazı paneller de
görebilirsiniz!
Max. IPS de 1.000;1 ve altını görürsünüz!
ANCAK baclit fazlaysa/yeterliyse,yani Türkçesiyle "sahne aydınlıksa" o zaman doğru renk üretimi/tepkime/lag v.s olarak
IPS daha iyi veya çok daha iyidir! bundan dolayı zamanın da en baba veya Pro.Monitörler IPS ler den yapılıyordu ki bugün de
durum aynen böyle dir!
IPS in Black&Contrast kötü durumu ancak arka ışıkla yani sahne aydınlıksa o zaman işe yarar,bundan dolayı IPS ler
TV için hiç uıygun değildir! ama üretim koaylığı+çok ucuz olması v.s derken panel kendisini TV olarak sahne de gördü!
Bugün Sinema/PJ/PDP nin 5bin/10bin veya 25bin gibi Contrast değerlerini görürken veya konuşurken IPS in CR sini konuşmak
komedi olur sadece ama mecburiyet den bir şekilde oluyor işte,ortada ne PDP kaldı ne de PJ ların fiyatının yanına yaklaşılıyor!
IPS işi mecburiyet işidir!
Tekrar yazıyorum bundan anca monitör olur başka bir bok olmaz yaw,olanları da bir şekilde mecburiyet den oluyor!
İçeriğin sahne aydınlığı hep yüksekse sorun olmaz! sahne karardıkça IPS de düşmeye başlar yaw zaten 700 veya 900;1
Cr ile karanlık sahnemi olur!
Herif mağaza da picture mode;DYNAMIC yapıyor yani gazı köklemiş buyur abi panel bu diyor
yaw taksana şuna bir tane DVD veya BD FILM!!! getir movie mode ayarına bak bakalım panel neymiş o zaman!
VA da aman aman değildir(Sharp hariç o da bazı çok üst seviye panelleri tabi ki!) 2500;1 CR düşüktür yine ama kötünün
iyisi diyoruz 3000/4000 çok iyidir ama o da yok(Sharp hariç) adam gibi Black+Contrast için VA olacak CR değeri de min native
değeri de 5bin olmalıdır!
AUO/Taiwan da böyle panel var ama bunu satın alıp da takacak adam yok ortalık da yaw
AUO da Static 10.000;1 de var ama kimse takamıyor yemediği için! bir defa Tosh taktı ama o da
satamadı maliyeti manyak rakamlara çıktı! Sharp sadece China/USA için 15.000;1 NATIVE CR yaptı
Pio yu bile geçti ama 2 sene sattı mal bitti!
yaw gerçek adam gibi VA lar işte bunlar dır
++
Sakın IPS panele manyak rakamlar filan vermeyin!!! VA belki olabilir ama IPS olmaz!
Piyasa da gördüğünüz tüm paneller "vasat" dır veya çoğu da vasat altı dır! adamlar MARKA satıyor sadece!
iyi mal olsa amenna ama değiller!
Vestel Grubu bu anlam da F/P olarak iyidir;daha iyisi şunu alırım diyen varsa gitsin alsın!
Artık LCD işinde beklentileriniz azalsın zira böyle paneller artık üretilmiyor! ucuza al bir kaç sene kullan sonra
yenisini al,5/10 senelik vade bu paneller için olmaz!