Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.
Vestel 48" UA 9350 modelini kullanıyorum. Bu siteden çok şey öğrendim onu söylemek isterim, kaç senelik televizyona netflix vs. yükleyebildim buradaki yazılımlar ve anlatım sayesinde.
Şimdi yeni bir televizyon alma niyetim var. Yaklaşık 1 aydır çeşit çeşit tv araştırdım, Vestelden memnunum ancak artık daha kaliteli görüntü ve yeni teknoloji tercihim var. Özellikle bol hareketli yayınları ve netflix'i fazlaca izliyorum. Maç, Formula 1 ve 4K film izleme önceliklerim arasında. Bir arkadaşımda Phillips PUS7304 görmüştüm. Android ve Ambilight özellikleri beni çok etkilemişti fakat iş maç izlemeye geldiğinde top resmen kare kare ilerliyor ekranda. 2015 modeli Vestel TV'mde bile böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç. Bu durum beni biraz şok etti açıkçası. Bu yüzden phillips'e biraz uzağım yani haklı mıyım bilmiyorum. Bu sorunları hala devam ediyor mu gereken bilgiyi de edinemedim hiç. Sonuç olarak kriterlerimi özetleyip sizden tavsiye isteyeceğim:
- 55" Boyutunda
- Netflix, Youtube vs. uygulamaları sorunsuz çalıştıracak. Smart performansı sorunsuz olması tercihim. Android olması zorunlu değil.
- Güzel renklere sahip.
- Maç ve Formula 1 gibi fazlaca hareketli sahnelerde takılma yapmadan görüntü verecek. (En büyük önceliğim bu konu.)
- 5800-6500 TL civarında bütçem var.
- IPS ekranlardaki yanma sorunu yüzünden tercihim VA panel.
Benim de arada kaldığım bir kaç model var, onları da paylaşayım;
Bir de bu "epey" sitesi ne iştir anlamadım. En ucuz görünen PUS7805 modelini en yüksek puanlı gösteriyor. Puanlama sistemine hiç güvenmiyorum sizce haklı mıyım?
Adem Helvacı