albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
@7 hangisi oluyor hocam? TU7100 mü?

İzleme mesafem 4 metre olduğu için 75 inç dedim. aha az problem yaşatacaksa 65 inç de olur.

Bugün Teknosa ve Mediamarkt’a gittim. Satıcıların tavsiyeleriyle 2 modele düşürdüm seçenekleri.

1- Samsung TU8000 - 75 inç
2- LG UN7100 - 75 inç

Sizce hangisini almalıyım?? İkisi de 12.300 TL ye geliyor aynı fiyat yani..
kardeş bahsettiğim panel "QLED" serisi 70T dir
T8x serisi vasat!

65 bence daha uygun olacaktır
ama QLED den bahsediyorum,75 de olabilir ancak fiyatına sen bakacaksın artık

daha doğrusu ben 70T/75" lik panel yerine 80T/65 tercih ederim!

Satıcıları salla geç!
LG yi aynen salla geç

Samsung QLED/70T serisi OK dir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Kapalı kutu Q60R almak lazım o zaman. Başka öneriniz var mı? Bir de panel ile ekran arasında kullanıcıların bahsettiği açıklık tvnin duvara asılması halşnde sorun yaratır mı?
duvar yerine stand ile kullanmanı tavsiye derim

özellikle panel derinliği(kasa kalınlığı dediğiniz kısım) ince veya çok ince ise
asmak yerine sehpaya koyun(askılı sehpada da kullanmayın !)
takın ayağını koyun yerde dursun yani sehpa üzerine koyunuz

o bahsettiğin "açıklık" başka bir şeydir,montaj hataları veya panelin bir şekilde oturmaması v.s kısmıdır
ancak insanlar bunu trajedi haline getiriyorlar onu anlamadım:kiskis

cagdaijder Çevrimdışı

cagdaijder

Yeni Üye
25 Mar 2019
6
29
albanez albanez bu mesajımdan bahsediyordum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle.

Vestel 48" UA 9350 modelini kullanıyorum. Bu siteden çok şey öğrendim onu söylemek isterim, kaç senelik televizyona netflix vs. yükleyebildim buradaki yazılımlar ve anlatım sayesinde.

Şimdi yeni bir televizyon alma niyetim var. Yaklaşık 1 aydır çeşit çeşit tv araştırdım, Vestelden memnunum ancak artık daha kaliteli görüntü ve yeni teknoloji tercihim var. Özellikle bol hareketli yayınları ve netflix'i fazlaca izliyorum. Maç, Formula 1 ve 4K film izleme önceliklerim arasında. Bir arkadaşımda Phillips PUS7304 görmüştüm. Android ve Ambilight özellikleri beni çok etkilemişti fakat iş maç izlemeye geldiğinde top resmen kare kare ilerliyor ekranda. 2015 modeli Vestel TV'mde bile böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç. Bu durum beni biraz şok etti açıkçası. Bu yüzden phillips'e biraz uzağım yani haklı mıyım bilmiyorum. Bu sorunları hala devam ediyor mu gereken bilgiyi de edinemedim hiç. Sonuç olarak kriterlerimi özetleyip sizden tavsiye isteyeceğim:

• 55" Boyutunda
  • Netflix, Youtube vs. uygulamaları sorunsuz çalıştıracak. Smart performansı sorunsuz olması tercihim. Android olması zorunlu değil.
  • Güzel renklere sahip.
  • Maç ve Formula 1 gibi fazlaca hareketli sahnelerde takılma yapmadan görüntü verecek. (En büyük önceliğim bu konu.)
  • 5800-6500 TL civarında bütçem var.
  • IPS ekranlardaki yanma sorunu yüzünden tercihim VA panel.

Benim de arada kaldığım bir kaç model var, onları da paylaşayım;

Bir de bu "epey" sitesi ne iştir anlamadım. En ucuz görünen PUS7805 modelini en yüksek puanlı gösteriyor. Puanlama sistemine hiç güvenmiyorum sizce haklı mıyım?

Adem Helvacı Adem Helvacı
albanez albanez

Bu arada hepsiburada'da indirim var 6.529 TL son 5 ürün.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mehmetozsoy

Yeni Üye
22 Kas 2020
10
41
Herkese merhaba,

Öncelikle böyle bir forum oluşturduğunuz ve değerli fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Bir konuda desteğinizi rica ediyorum.
Modeller ile ilgili forumda yazılanları okudum, 58R754U yu bulamadım.
3500-5000 TL bütçe içinde tercihiniz hangi model olurdu?
Bunlar arasında kaldım.

Beklentim: Sadece mi box ile netflix youtube, hdmi ile laptop bağlamak. Mümkün olan en iyi görüntü, kontrast, akıcılık ve problemsiz bir televizyon.

Regal 58R7540UA (3900 TL)
Regal 58R754U (3900 TL)
Vestel 58U9400 (4200 TL)
Toshiba 58UL3A63DT (4500 TL)

Çok teşekkür ederim :)

Bugün alım yapmam lazım, değerli desteklerinizi rica ediyorum

Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez Aragorn Aragorn F fikoloji

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

Nickneyime 

Aktif Üye
30 Nis 2020
74
32
Şu an Hepsiburada indirimleri güzel gibi görünüyor en fazla 4500 liraya 55" film izlemek için tavsiye edebileceğiniz televizyon var mı? Vestel u9500 olur gibi ama forumda u9400 daha çok tercih edilmiş sanırım. Kararsızım ve artık almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
G Çevrimdışı

gokboru

Yeni Üye
21 Kas 2020
5
33
duvar yerine stand ile kullanmanı tavsiye derim

özellikle panel derinliği(kasa kalınlığı dediğiniz kısım) ince veya çok ince ise
asmak yerine sehpaya koyun(askılı sehpada da kullanmayın !)
takın ayağını koyun yerde dursun yani sehpa üzerine koyunuz

o bahsettiğin "açıklık" başka bir şeydir,montaj hataları veya panelin bir şekilde oturmaması v.s kısmıdır
ancak insanlar bunu trajedi haline getiriyorlar onu anlamadım:kiskis
SONY 55X7055 Q60R veya Q60T'ye göre nasıldır peki?

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
55Q60R'de panel açıklığı sorunu var diye çok sayıda yorum okumuştum. Samsung Türkiye'nin kendi sitesinde sıfır kutulusu mevcut. 55Q60T yeni model diye tercih etmeyi düşünüyordum ama kafam karıştı şimdi. Sony'nin de çok çeşitli modelleri var.
Dostum TV almak çok bela bir şey :) en ikilemde kalınan konu, acele etme derim.

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
albanez albanez bey, beko ve arcelik 65oled tv ler için öneriniz var mı, 65q60r ile ayni paraya indi şu anda, sony65xh90 serisinden ucuza geliyor
İhtiyacı olan o Bekoları ve Arçelikleri kaçırmasın derim.Anladığım kadarıyla yenilenmiş A950 olmuş 9900 olarak satılıyordu.Muhtemelen bir önceki serideki eksiklikler giderilmiş halde piyasaya sürüldü.65 inç oledi bu fiyatlara bulmak imkansız.

S Çevrimdışı

sametcomak

Yeni Üye
19 Haz 2020
12
27
Merhabalar,

Bir TV arıyorum. Fakat aradığım markalar Philips, TCL, LG, Samsung, Sony harici markalar. Bunlara bakamıyorum fiyatları çok yüksek. Mümkünse Vestel üretimi veya alternatif bir firma üretimi TV arıyorum. Benim için birkaç önemli unsur var ;

4K 55 inch olmalı.
4K herhangi bir videoyu takılmadan, FPS düşüklüğü yaşamadan oynatmalı. Televizyon 50HZ ise v4K videoyu 50FPS oynatsın mümkünse.

Tercihe göre direct led local dimming full array tarzında özellikler bulunabilir içinde. İşime gelir tabiki :)

Yardımlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim. Eşim ile araştırma esnasında kafayı yemek üzereyiz desteğiniz lazım.

Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez Aragorn Aragorn F fikoloji

A Çevrimdışı

Approachfani

Yeni Üye
17 Eki 2020
6
43
İhtiyacı olan o Bekoları ve Arçelikleri kaçırmasın derim.Anladığım kadarıyla yenilenmiş A950 olmuş 9900 olarak satılıyordu.Muhtemelen bir önceki serideki eksiklikler giderilmiş halde piyasaya sürüldü.65 inç oledi bu fiyatlara bulmak imkansız.
Teşekkürler, a950 ve 9900 ikisi de ayni fiyatla satışta, ancak aralarındaki farkı bulamadım. Teknik özellikleri ve kasaları aynı gözüküyor, sizde detay var mı?

1.500 tl daha verip sony xh90 serisi alabiliyorum, hdmi 2.1 sebebiyle değer mi kararsızım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez bu mesajımdan bahsediyordum.

albanez albanez

Bu arada hepsiburada'da indirim var 6.529 TL son 5 ürün.
kardeş 50 lik olanı al!
yok illa 58 olacak dersen o zaman alabilirsin
8505 başlığı var oraya bakarsın daha detaylı olarak

Geri
Üst Alt