LG den NANO 9x serisi OK ama herkese hitap etmez bu panel!
Nano 799/816/866 orta karar
9x lar OK dir
ama herkese gitmez,bilene gider
bilmeyen adama giderse ...abi başımı yaktınız... der ona göre uyarayım
millet LG diyor ama o eskidendi yaw,heriflerin NANO hariç tek bir tane adam gibi paneli kalmadı!
kalan 9x bile herkese hitap etmiyor,örneğin bana fazlasıyla hitap eder ama parası hiç hitap etmiyor
bekliyorum 2 sene sonra teşhir filan kalırsa kapabilirim
Nano paneller gelişmeye açık değildir,kaç yıl oldu tık yok!
VA ların önü açık(Sharp dan dolayı)!
normal IPS ler zaten gebermiştir yine tık yok LGD fabrikasında
LG den paso OLED var şimdi,ciddi tavsiyemdir,basın alın yaw
bir de şu var;LG/Türkiye hala sıkıntılı,Servisleri de öyle v.s bence artık nano mano
diyerek hiç bulaşmayın,paranız varsa LG C10(X),C9(2019) OK dir hatta B serisi de OK dir
sanırım B TR de yok!
OLED servis+merkez+mh v.s duyduğum kadarıyla oldukça iyi!
++
"EPEY" kim yahu
bakınız beyler haybeye böyle sitelere girip de kafanızı karıştırmayın ltf!
"Rtings" bile kısmen hikaye,teknik bazı yorumlarını okuyorum,çoğuna katılmıyorum
ama herifler hala geçmişten hikaye anlatıyorlar!
Ama Samsung her sene giderek düştüğü için mecburen bu sene utandılar da Samsung T lerin
notunu olması gereken yerlere indirdiler!
Samsung QL 8/9 OK dir 7 de su götürür ama gerisi,orasını siz düşünün gari
"Samsung panel" lafını da unutun,kendisi zaten bunlar Çin den fasoncular dahil TCL mcl nereden bulursa alıp takıyor yaw
hoş QLED leri artık ağırlık olarak TCL üretmeye başladı!
Samsung 2021/ve 22 de sahaya yeni nesil demesem bile yeni bazı LCD paneller+baclit sistemleri çıkaracaktır!
Samsung şimdi ağırlık olarak önce cep tlf sonra da böyle teknik/teknolojik panel konularına eğilmiştir
zira SHARP artık pahalı geliyor bunlara !!
malları yine Çin li üretecek ve fiyatları da kazık marka olacak tabiki
2021/22 de bunların bazıları sanırım geliyor örneğin "micro-LED" işini LGD bitirdi hatta paneli de çıkardı
ama aşırı pahalı olduğu için bu TV değildir şimdilik! prof.ticari Signage türü bir panel(Monitör)
>micro-LED şu anda en iyi ve üst baclit sistemidir
>miniLED bunu da TCL üretmeyi başardı şimdilik en iyisi bu (TV lerde)ama bu panel sadece USA/China satılıyor
Avrupa hava alıyor bu arada! dandik kırpılmış TCL ler var biz de yaw
>En-LED en yeni bu,Samsung SDI fabrikası deniyor bunuda sanırım 2021 de gelebilir! ama Samy den 2022 de
kesinlikle yeni baclit+panel geliyor,paraları cukkalayın bunun için
QLED ler artık ayağa düşmüş gibi! Samsung o işi devretti,zaten deverettiği Çin liye de ortak oldular
>U-LED bu da Hisense geldi,yeni gibi ama tam yeni nesil bir şey olmasa bile herifler derslerini iyi çalıştılar
USA da var bunlar bir de UK var satışı
Samsung QLED yaptı,HiSense de ULED yaptı
ama TCL en iyisini yaptı micro/mini+QuantumDot