Merhabalar,
60 yaşında olan annem ve babam için bir TV alacağız. 6-7 ay önce de alma girişiminde bulunduk ama olamadı. Adem Bey (2003 vestel ev sinema sistemiyle ilgili baya sizinle yazışmıştık), sayın Albanez, sizinle çok daha önce, başka bir forumda muhabbetimiz olmuştu, yıllar önce. Şu an o forum çok değişti. Özellikle bir TV sayfası var ki, artık takip etmiyorum. Sizin de burada olduğunuzu görünce sormak farz oldu
Bizimkiler 2010 model samsung 40c650 kullanıyorlar hala ve babam samsungun o parlak-vivid görüntüsünü çok seviyor. O yüzden yine samsung istiyor. Ben güncel modelleri hiç bilmiyorum. Kendim 2017de 65" lg oled aldım kurtuldum bu tv olayından. O günden sonra da hiç güncel modellerle ilgilenmedim. Emekli maaşlarını da dikkate alarak, uçuk fiyat olmayan 55" samsung veya başka marka ne önerirsiniz?
Samsung ru7400 alacaktık bundan 6-7 ay önce ama stok yok gibi birşey. bu sesenki T serisini de siz de önermemişsiniz hiç. 55q60 veya 70 işlerini görür mü? Bunların da bi R bi de T serisi var. T mi almalı, R de iş görür mü? Netflixi yoğun kullanacak babam. HD tv yayını da sık kullanılacak.
ne önerirsiniz, rica etsem yorumda bulunup bilgi verirsenin çok hayra geçecek.
not: farklı şehirlerde olduğumuz için ne yazık ki alınacak tv'ye kurulum aşamasında test yapma imkanım olmayacak. ışık sızması, bandıng, ölü piksel, clouding vs hepsi servisin insafına kalmış durumda. başlarında ben olsaydım hepsini yapabilirdim ama şu durumda böyle bir imkan yok. Bu nedenle, bu tür sorunların olmadığı diyemiyorum, led tvlerin hepsinde var kendim o yüzden oled aldım, en az olduğu bir led tv olsa iyi olur.
saygılar, teşekkürler.
albanez
Adem Helvacı