Bu arada arkadaşlar belki dikkatinizi çekiyor olabilir şu bizim Çin li TV ler
4 tane marka var(aslında daha fazla vardır ama bize de gelecek olan bir kaç tanesidir şimdilik)
>Vizio(bunu saymamak gerekiyor çünkü sadece USA/Canada işi yapıyor,ancak son yıllar da ciddi işleri de becerdi!)
>TCL bunlar Avrupaya çok yeni çıktılar,ama çıkardıkları TV lerin hepsi de "kırpılmış" seriler(USA ya göre)
Ana üreticidir bunlar,panel manel neyi isterseniz üretirler,Samsung/Sony v.s çoğusuna mal satıyor herifler!
>Xiaomi(şimdilik hikaye marka TV işi için)TR ye çıktı ama dediğim gibi hikaye,bunu geçin bir kalem
ama telefonları iş yapıyor
(bu da Ana üretici sayılır ama TV işinde pek öyle değildir)
>HiSense;USA/EU için,Çin liler arasında en iyisi budur ve bunlar da Ana üretici,oradan buradan parça toplamaz!
bizim pazarda Xiaomi(bunu geçtim),TCL vardır diğer ikisi yok ama Hisense de geliyor gibi anlıyorum ve keşke gelse
diyorum ama böyle TCL nin malı gibi kırpılmış gelecekse ne anladım o zaman
++
QLED,miniLED,microLED filan derken HiSense de bir kaç yıl önce ULED diye bir şey çıkardı
ve de oldukça başarılı oldu(HiEnd serilerinde var)
Avrupa da bir tek UK de satılıyor bu marka,başka bir ülkede yoktur,ama sanırım şimdilerde başka
Avrupa ülkelerine de çıkıyorlar!
Çek Cumh. de montaj üsleri var,TV leri buradan çıkarıyorlar Avrupa için(daha doğrusu UK için)
yeni bir seri çıkarmışlar 55U7QF diye ve sanırım bunun 65 ebatı ve başka bir kaç ebatı da olabilir
biraz inceledim,kendilerine ait "VIDAA U4" diye bir OS leri var,oldukça gelişmiş ve bu tip uygulamalar v.s
isteyen Smart çılar için güzel bir program(bu da kendi üretimleri dir!)
ben bu işlerine bakmadığım için panelin,fazla incelemedim,ancak dikkatimi çeken bu herifler bayağı sıkı
ve başarılı full-led seriler üretiyorlar ULED tekniği +Quantum-dot desteği de vardır!
kısaca benim en çok dikkatimi çeken 72cluster(bölgesel dimming)55 lik panel de ; "FALD" sisteminin olmasıdır
FALD panel günümüz de bir elin 5 parmağını geçmeyen TV ler de vardır,bana göre de en başarılısı bir tek Samsung QL9x serisidir
Hisense HiEnd serileri FALD dır! Local-dimming bana göre Samsung/Sony nin FALD larından biraz daha iyidir!
diğer detaylarına yakında bakarız yine,ama oldu da geldiler ve yine TR için "kırpılmış" bir seri çıkarırlarsa ne olacak
Bu TV ciler malın en iyisini USA market için üretiyorlar yaw onlara 120Hz bize 50Hz,oraya 10bit bize 8bit
veya çakma10bit ya da orada panel FALD burada EDGE_LED.... diye sürekli kırpıyorlar malları yaw