albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
cevap için teşekkürler. kullanım seklim aynen şu şekilde olacak: Netflix ve Amazon Prime aboneliğim var bir de play station4. normal tv yayını izlemeyeceğim. sadece Vodafone + ile internet üzerinden s sport kanalını izlerim. lg de bluetooth 5 ve kumanda dan türkçe sesli komut var bunlar ne kadar önemli bilmiyorum. tv wifi ile bağlanacak internete. ev içinde ortalama internet hızım 25 mbit
o zaman Samy Q6 OK dir
LAG sıkıntısı olmaz,Samy ler en hızlı paneller Gamer lar için!

Bluetooth desteğini bilmiyorum!
Kumanda dan sesli v.s işleri zaten kullandığım vede merak ettiğim şeyler değildir,bilmiyorum

WiFi desteği genel de Samy lerde iyidir veya çok iyidir,ancak Ethernet ilede denersin!
örneğin WiFi2.4 genelde düşük olur,5GHz ise hızlı veya çok hızlı olur,hepsini bence tek tek denersin
hangisi en hızlısı ise onu kullanırsın

25MB bence yetersiz dir,ancak bunu da deneyerek bir süre sonra anlarsın,ayrıca o anda Modem den
evdeki cep.tlf ve varsa diğer hızı etkileyecek cihazlar varsa HIZ düşer veya dansöz gibi oynayabilir
stabilite bozulur v.s bunları zaman içinde görürsün ona göre tedbirler alabilirsin

Amazon ve NetFlix aboneliği nedir yani hangi kategori?? Cat.3 mü örneğin?
örneğin UHD kanalları 14/15Mb den yayını verirler hesapda buna UHD diyorlar!
ama UHD net den min. 50/60Mb olmalıdır hatta bu bile azdır yaw,ama adamlar milyonlarca
abone olunca ve netin bazı dezavantajları sebebiyle hızı ciddi düşürüyorlar

15Mb Bluray/1080 için bile düşüktür yaw:kiskis

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez bu konuda sizin fikrinizi de istesem?

Merhaba arkadaşlar. En uzak mesafenin 5,5 metre (karşı açıdan) olduğu yandan da Tv nin izleneceği bir odam için Tv almak istiyorum. Ip tv kullanmak, internetten film dizi izlemek, Netflix kullanmak, belgesel, maç seyretmek istiyorum oyun konsolu kullanmıyorum. Android box ım yok. Bu şartlar altında alabileceğim tavsiyelere şimdiden teşekkür ediyorum. Fiyat limitim en yüksek 8 bin liradır. 55 inc düşünüyorum.
kardeş konu tam neydi acaba??

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Televizyon araştırması yaparken tesadüf bu siteye geldim. Sorular sordum cevap aldım albanez albanez üstadın yazılarından Adem Helvacı Adem Helvacı hocanın videolarında sadece kullanıcı olarak epey bir bilgi sahibi oldum. Televizyon almaktan da fiyatlar yüzünden vazgeçtim şimdilik. Ama gene de buraya gelip fikir alışverişi okumaya devam ediyorum. Televizyon izlerken bile bazı detaylara bakıyorum artık. Mesela uydu yayınlarında LG nanocell 86 seyrettim hiç doğal görüntü gelmedi. Sanki bir derinlik duygusu yarattı bende o yüzden LG almayıda düşünmüyorum. Samsung ile ilgili bilgilere yöneldim şimdide. 55Q60R panel iyi dedi albanez üstad onu araştırıp belki yönelebilirim ne dersin albanez albanez üstad?
Nano866 dan "doğal gelmedi" derken,bu dikkatimi çekti,zira IPS paneller daha doğal/natural daha doğru
resim kalitesi verirler VA lara göre(her serisi değilse bile çoğu veya en azından üst serileri böyledir)

IPS derken hepsini aynı kefeye koyamam ancak IPS lerin genel yapıları daha düzgün/doğru resim üretmesidir!

"Derinlik duygusu" derken,zaten olması gereken de budur!

gözler de bir problem yoksa veya zevkler-renkler konusu da hariç olmak üzere,ben olayı tam anlamadım şimdi:hmm

866 veya NANO ların 8/9 serilerinin tamamı "resim işleme" konusunda çok iyidir!

Uydu yayını nereden?? dahiliden ise,genel de LGE lerin dahili alıcıları da çok iyidir!

++
Samsung Q6 panel sana daha uygun geldiyse veya bir şekilde bunu daha çok beğendiysen,bu da alınabilir tabiki

A Çevrimdışı

alperikez

Yeni Üye
15 Kas 2020
5
36
o zaman Samy Q6 OK dir
LAG sıkıntısı olmaz,Samy ler en hızlı paneller Gamer lar için!

Bluetooth desteğini bilmiyorum!
Kumanda dan sesli v.s işleri zaten kullandığım vede merak ettiğim şeyler değildir,bilmiyorum

WiFi desteği genel de Samy lerde iyidir veya çok iyidir,ancak Ethernet ilede denersin!
örneğin WiFi2.4 genelde düşük olur,5GHz ise hızlı veya çok hızlı olur,hepsini bence tek tek denersin
hangisi en hızlısı ise onu kullanırsın

25MB bence yetersiz dir,ancak bunu da deneyerek bir süre sonra anlarsın,ayrıca o anda Modem den
evdeki cep.tlf ve varsa diğer hızı etkileyecek cihazlar varsa HIZ düşer veya dansöz gibi oynayabilir
stabilite bozulur v.s bunları zaman içinde görürsün ona göre tedbirler alabilirsin

Amazon ve NetFlix aboneliği nedir yani hangi kategori?? Cat.3 mü örneğin?
örneğin UHD kanalları 14/15Mb den yayını verirler hesapda buna UHD diyorlar!
ama UHD net den min. 50/60Mb olmalıdır hatta bu bile azdır yaw,ama adamlar milyonlarca
abone olunca ve netin bazı dezavantajları sebebiyle hızı ciddi düşürüyorlar

15Mb Bluray/1080 için bile düşüktür yaw:kiskis
teşekkürler. 25 mb 4k Netflix için yetersiz gelebilir dıyorsunuz bu biraz üzücü tabi. dediğiniz gibi ethernet ile de denerim. şu an laptop ve telefon ile wifi 5ghz olarak bağlanıyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
telefon için 2.4 kullan hatta Laptop da öyle olsun
ama bunlar 5G den açık olursa geri planda bir şekilde hızı etkilerler

sen NF yi açtığın zaman stream olarak hem hız ister hem de stabilite ister!
örneğin NF den tavsiye olarak zaten min. 35MB hız istiyorlar,garanti olsun diye

onlar 14/15 den verirler sana gelinceye kadar birazı düşüyor zaten,evde diğer cihazlar da etkiliyor

ben bir süre 25Mb kullandım,hikaye oldu,evdekiler birisi nete giriyor diğeri dizi izliyor v.s olayı da
olunca hikaye kalıyor 25Mb sonra 35 oldum yine aynı sıkıntılar oldu şimdi 50Mb ancak biraz rahatladı

herkesin elinde telefon var bir yerlere giriyorlar sürekli yaw:kiskis
arada kapatın telefonları diyorum!

Modem nerede?? TV ye yakınmı? uzak ise yine sıkıntı çıkacaktır

A Çevrimdışı

alperikez

Yeni Üye
15 Kas 2020
5
36
telefon için 2.4 kullan hatta Laptop da öyle olsun
ama bunlar 5G den açık olursa geri planda bir şekilde hızı etkilerler

sen NF yi açtığın zaman stream olarak hem hız ister hem de stabilite ister!
örneğin NF den tavsiye olarak zaten min. 35MB hız istiyorlar,garanti olsun diye

onlar 14/15 den verirler sana gelinceye kadar birazı düşüyor zaten,evde diğer cihazlar da etkiliyor

ben bir süre 25Mb kullandım,hikaye oldu,evdekiler birisi nete giriyor diğeri dizi izliyor v.s olayı da
olunca hikaye kalıyor 25Mb sonra 35 oldum yine aynı sıkıntılar oldu şimdi 50Mb ancak biraz rahatladı

herkesin elinde telefon var bir yerlere giriyorlar sürekli yaw:kiskis
arada kapatın telefonları diyorum!

Modem nerede?? TV ye yakınmı? uzak ise yine sıkıntı çıkacaktır
modem biraz uzakta. çoğaltıcı alıp tv yakına takarım diye düşünüyorum.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Sevgili dostlar merhaba
Ben ayrı bi rkonu açmıştım ama sanırım orası pek rağbet görmüyor, onun için mesajımı burada tekrsrdan paylaşıyorum.

Ben 5000 - 5500 civarında 55 inch televizyon almak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda Samsung ve LG sonucuna gelmiştim (Zatent telefon için de hep Samsung tercihimdir) Adem hocanın videolarından da gördüğüm LG teknik servislerinde sıkıntı varmış.

Netice olarak iki modele geldim ve birini daha ağırlıklı düşünüyorum, ama sizin değerli görüşlerinizi de almak isterim (başka Marka/model tavsiyeleri)

Samsung 55TU7000
Samsung 55TU8000

(55TU8500 biraz pahalı ama değeceğini bilmiyorum!!)

Son olarak, Adem hocanın yine Ölü pixeller hakkındaki videosunu da izledim, Olur da televizyonu aldıktan sonra, 14 günlük iade hakkı süresinde ölü pixel çıkarsa, koşulsuz iade edebiliyor muyuz? Yoksa teknik servis gelip kurduktan sonra geri dönüş yok mu?

(Çünkü bu iade imkanına göre de satıcı tercihimde değişiklik olabilir.)

Teşekkürler
Açtığınız konu rağbet görmediği için değil ana tavsiye konusunu kullandığımız için buraya yönlendirildiniz. Sorunuza gelirsek bu tu serisi için güzel şeyler söylenmiyor. İkisi de 50 hz, bunun yerine bulabilirseniz 55Q60R 100hz Samsung sitesinde 7000 liraya bulunabiliyor 2019 model ama bunlardan iyidir. Bütçe uygunsa değerlendirin.

MMTECH Çevrimdışı

MMTECH 

Aktif Üye
24 Mar 2020
101
31
Ülkedeki bütün servisler, karşısındaki biraz sessiz, biraz pısırık gördümü yapıştırır anında kullanıcı hatasını.
Hocam selam, idarelik Regal 43R654F aldım ama ne dersiniz, panel bilgisine ulaşabiliyor muyuz? beklenti çok değil, pişman etmesin yeter.

Gören, bilen yazarsa çok sevineceğim.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

bora_yazgan

Yeni Üye
10 Kas 2020
7
42
kardeş konu tam neydi acaba??
TV tavsiyesi :) :( En uzak mesafenin 5,5 metre (karşı açıdan) olduğu yandan da Tv nin izleneceği bir odam için Tv almak istiyorum. Ip tv kullanmak, internetten film dizi izlemek, Netflix kullanmak, belgesel, maç seyretmek istiyorum oyun konsolu kullanmıyorum. Android box ım yok. Bu şartlar altında alabileceğim tavsiyelere şimdiden teşekkür ediyorum. Fiyat limitim en yüksek 8 bin liradır. 55 inc düşünüyorum.

Geri
Üst Alt