albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
olmaz kardeşim o OLED ler alınmaz bu saatden sonra
yaw 7 kağıda OLED lere balıklama atlanır ama onlara atlanmaz:kiskis

2018 den itibaren hatta 2019 OLED(LGE den)iş görür ama 2017 ve daha eskileri sıkıntılı!

866 da her adama uymaz,zaten açıklama da gelmediği için(daha spesifik olarak)
bunuda geçtim

geriye bir Samy Q6 kaldı,bunu alabilir

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

2018 den itibaren hatta 2019 OLED(LGE den)iş görür ama 2017 ve daha eskileri sıkıntılı!

bunuda geçtim

866 yı mı Samsung mu tercih etsin demiştim aynı fiyat olduğu için ama dediğin gibi 866 için detay gelmedi kullanım amacı için

N Çevrimdışı

Nigra

Yeni Üye
15 Kas 2020
6
35
Merhabalar. 3000 liraya kadar bir bütçem var. 43 inç FHD Smart TV arıyorum. Netflix ve YouTube özellikleri benim için önemli. 19 Kasım'da A101e Toshiba 43LL2A63DT model bir TV gelecek. Bunu alıp almama konusunda kararsız kaldım. Aradığım özellikleri karşılar nitelikte ancak yine de sizden bir tavsiye istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Merhabalar. 3000 liraya kadar bir bütçem var. 43 inç FHD Smart TV arıyorum. Netflix ve YouTube özellikleri benim için önemli. 19 Kasım'da A101e Toshiba 43LL2A63DT model bir TV gelecek. Bunu alıp almama konusunda kararsız kaldım. Aradığım özellikleri karşılar nitelikte ancak yine de sizden bir tavsiye istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Toshiba ok dir

N Çevrimdışı

Nigra

Yeni Üye
15 Kas 2020
6
35
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O modeli alsam tamamdır mı diyorsunuz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Çok güzel açıklamışsın. Şahsen ben sıkı bir oyuncu olmadığım için 4K 60Hz 444 benim işimi çok rahat görecektir ki 4K 120 Hz i zaten oyunlarda tam anlamıyla verecek grafik kart daha üretilmedi :) E madem oyunlarda 4k 120 hz verecek kart yok o zaman 60hz ile yetineceksin. Statik görüntüde 120hz olsa ne olur olmasa ne olur...
bakın tekrar yazıyorum,birileri ya da daha çok "Gamer" lar iyi okusun burasını;

HDMI2.1 port desteği ile 120Hz chrome 4.4.4 desteği ve uyumu v.s henüz stabil değildir!
ben hem HW olarak hem de SW olarak bazı uyumsuzluklar ve stabile sorunları ve destek eksikliği v.s
görüyorum,buradan hareketle ...ben sıkı Gamer adamım bu OLED i alırım bilmem ne gibi basarım...
filan diyorsa ciddi aldanır!

Üreticiler daha Monitör aşamasında bile bazı sorunları aşamadılar!
GCard üreticileri ayrı bir alem ama bence bunlar yinede iyi,yazılımla çoğu şeyi aşıyorlar!
daha olmadı gelsin yeni model Card deyip başka bir seri çıkartıyorlar v.s ama GCard ayağı
bence yinede iyi işliyor ama "TV" lerde durum böyle değildir! Monitörler(120Hz olanlar)
onlar bile olayı tam bitirmediler,bir çuval para vereceksin böyle bir monitör için ve sınırlar
yinede ciddi zorlanıyor!

VA panellerin işi bu konuda zor(chromeS. 4.4.4 de)
IPS ise tam bunun için uygun uygundur ama LGD ayağı bu konuda biraz yavaş ilerliyor(NANO lar yinede iyi)

Graphic/Photo/WEB+4.4.4 v.s için zaten IPS aslında gerekiyor
TV ayağında ise OLED ler şimdilik çok iyi(+olarak Samsung Q9x da çok iyi LCD olarak)

ancak bunların çou da yeni işler ve zamana ihtiyaç vardır,adam kalkmış TV almış 4.4.4 den veya
2.1 den dolayı caz yapıyor yaw,yaw bu ne telaş hele biraz zaman geçsin,örneğin 1 veya 2 yıl!!

N Çevrimdışı

Nigra

Yeni Üye
15 Kas 2020
6
35

O modeli alsam tamamdır mı diyorsunuz
İlk defa televizyon alacağım, hanımı da zor ikna ettim açıkçası; bu bütçeme göre almışken uzmeyecek bir şey olsun istiyorum.

O Çevrimdışı

Omers

Yeni Üye
9 Kas 2020
15
43
8505 için ayrı başlık var bence orasını bir güzel okumanı tavsiye ederim,ben de 50" olanını halen kullanıyorum
takılırsan bana dönersin,hayırlı olsun+
Çok teşekkürler. Zaten konu başlığını epey okudum. Normalde almayı düşündüğüm bir cihaz değildi. Ama indirimli fiyatıyla özellikleri beni cezbetti. Kafama takılan bir durum olursa rahatsız ederim sizi.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Edit

Ustalar forumu yeni gördüm hemen üye oldum,iki tv arasında kaldım,bütçe 4000-4250 TL civarı.
"Vestel 55U9402 55"
"Toshiba 55UL3B63DT 55"
Hangisini tercih etmeliyim,aralarında 150 TL fark var Toshiba daha pahalı,Hepsiburadadan alicam muhtemelen en iyi fiyat onlarda görünüyor.
Bunların dışında bu fiyatlardaki tqvsiyelerede açığım,teşekkürler.
albanez albanez hocam bir bakarmısınız
Ustalar bir vevap verebilirmi .???

A Çevrimdışı

alperikez

Yeni Üye
15 Kas 2020
5
36

bunuda geçtim

cevap için teşekkürler. kullanım seklim aynen şu şekilde olacak: Netflix ve Amazon Prime aboneliğim var bir de play station4. normal tv yayını izlemeyeceğim. sadece Vodafone + ile internet üzerinden s sport kanalını izlerim. lg de bluetooth 5 ve kumanda dan türkçe sesli komut var bunlar ne kadar önemli bilmiyorum. tv wifi ile bağlanacak internete. ev içinde ortalama internet hızım 25 mbit

S Çevrimdışı

silvershark

Yeni Üye
12 Eki 2020
13
52
Televizyon araştırması yaparken tesadüf bu siteye geldim. Sorular sordum cevap aldım albanez albanez üstadın yazılarından Adem Helvacı Adem Helvacı hocanın videolarında sadece kullanıcı olarak epey bir bilgi sahibi oldum. Televizyon almaktan da fiyatlar yüzünden vazgeçtim şimdilik. Ama gene de buraya gelip fikir alışverişi okumaya devam ediyorum. Televizyon izlerken bile bazı detaylara bakıyorum artık. Mesela uydu yayınlarında LG nanocell 86 seyrettim hiç doğal görüntü gelmedi. Sanki bir derinlik duygusu yarattı bende o yüzden LG almayıda düşünmüyorum. Samsung ile ilgili bilgilere yöneldim şimdide. 55Q60R panel iyi dedi albanez üstad onu araştırıp belki yönelebilirim ne dersin albanez albanez üstad?

S Çevrimdışı

Srmpd

Yeni Üye
15 Kas 2020
3
36
Sevgili dostlar merhaba
Ben ayrı bi rkonu açmıştım ama sanırım orası pek rağbet görmüyor, onun için mesajımı burada tekrsrdan paylaşıyorum.

Ben 5000 - 5500 civarında 55 inch televizyon almak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda Samsung ve LG sonucuna gelmiştim (Zatent telefon için de hep Samsung tercihimdir) Adem hocanın videolarından da gördüğüm LG teknik servislerinde sıkıntı varmış.

Netice olarak iki modele geldim ve birini daha ağırlıklı düşünüyorum, ama sizin değerli görüşlerinizi de almak isterim (başka Marka/model tavsiyeleri)

Samsung 55TU7000
Samsung 55TU8000

(55TU8500 biraz pahalı ama değeceğini bilmiyorum!!)

Son olarak, Adem hocanın yine Ölü pixeller hakkındaki videosunu da izledim, Olur da televizyonu aldıktan sonra, 14 günlük iade hakkı süresinde ölü pixel çıkarsa, koşulsuz iade edebiliyor muyuz? Yoksa teknik servis gelip kurduktan sonra geri dönüş yok mu?

(Çünkü bu iade imkanına göre de satıcı tercihimde değişiklik olabilir.)

Teşekkürler

B Çevrimdışı

bora_yazgan

Yeni Üye
10 Kas 2020
7
42
albanez albanez bu konuda sizin fikrinizi de istesem?

Merhaba arkadaşlar. En uzak mesafenin 5,5 metre (karşı açıdan) olduğu yandan da Tv nin izleneceği bir odam için Tv almak istiyorum. Ip tv kullanmak, internetten film dizi izlemek, Netflix kullanmak, belgesel, maç seyretmek istiyorum oyun konsolu kullanmıyorum. Android box ım yok. Bu şartlar altında alabileceğim tavsiyelere şimdiden teşekkür ediyorum. Fiyat limitim en yüksek 8 bin liradır. 55 inc düşünüyorum.

Geri
Üst Alt