korkutsa Çevrimdışı

korkutsa 

Aktif Üye
6 Kas 2020
65
47
valla o işine hiç bakmadım hatta aklıma bile gelmedi:hmm
ben böyle özellikle hiç kullanmam,denemedim doğrusu
demek böyle işleri de yapıyormuş,lambayı aç yok makineyi aç
ortalığı süpür temizle:haha
başka ne işle yapıyor bu kumanda emirleri doğrusu merak ettim
TCL markası hatta AI-IN yapay zekası için bu bağlamda esprili güzel reklamlar çekmiş. Youtube'da var. Bunu vurguluyor adamlar. Yani aslında bir nevi Google Asistan kullanmak için satılan ürünleri almana gerek kalmıyor, TV; Smart Home ekosisteminin yönetim merkezine dönüşmüş oluyor. Çok da efektif ve mantıklı bir durum bence.
Mesela soracağım bir başka soru da (deneyebilirsen); Google home'a TV olarak ekleniyor bu meret. Ama bir otomasyonun parçası haline getirebiliyor musun? "Sabah saat 7:30'da perdeler açılırken TV'yi aç, .... haber kanalına geç." gibi. TV'ye Google home üzerinden emir verebiliyor muyuz?

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
valla o işine hiç bakmadım hatta aklıma bile gelmedi:hmm
ben böyle özellikle hiç kullanmam,denemedim doğrusu
demek böyle işleri de yapıyormuş,lambayı aç yok makineyi aç
ortalığı süpür temizle:haha
başka ne işle yapıyor bu kumanda emirleri doğrusu merak ettim
Hocam adamlara kızıyodun bide ''The One'' diye,bak neler yapıyomuş:tara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

albanez albanez Hocam bir sorum olacak. Sen geçenlerde Philips 58pus8505 aldığını, sorularımız varsa cevaplamaya çalışacağını bildirmiştin. Bu tv'de kumandadan sesli komut ile Google Home'a bağlı evdeki diğer cihazları yönetebiliyor musun? Örneğin oturma odasındaki lambaları aç, robot süpürgeyi çalıştır gibi.
Google assistant ile ilgili tanıtım 2017 yılında yapılmıştı.4:41 de google home hoparlörüne hey google ışıkları kırmızı yap diyor.

2018'de 11:16 da kumandadan sesle bunu yapıyor.Ayrıca oda ısısını değiştirme komutu da veriyor.Sisteme bağlı uyumlu termostat ısıyı değiştiriyor

Bu da başka açıdan çekilmiş videosu.

Philips Android TV with Google Assistant - 6000 Series​

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

altayak

Yeni Üye
5 Kas 2020
21
24
toshiba 43LL3A63DT 2700 TL

vestel 43f9500 2600 TL

telefunken 43tf6520 2249 TL

arkadaşlar rica etsem yardımcı olabilir misiniz? bu üçü içerisinden hangisini almak daha mantıklı sizce.epeydir bakıyorum karar veremedim bi türlü.daha önce de yazdım ama cevap alamadım..genellikle film dizi izleyeceğim. maç izlemem. smart olmasına da gerek yok bir tv box alabilirim .internette sunny axen awox tarzı çok ürün var ama güvenilirlikleri konusunda şüphelerim var.
F9500 in youtube uygulamasında çok sorun olduğu yorumlarını gördüm. Ben almayı düşünüyordum ama beni toshibaya yönlendirdi bu

ser06 Çevrimdışı

ser06

Yeni Üye
11 Eyl 2020
17
30
Herkese selamlar, 32-43 inch arası 2018-2020 model arası uygun fiyatlı ikinci el TV satmak isteyen olursa yazabilir mi? Teşekkürler.

M Çevrimdışı

MeTaL

Yeni Üye
21 Eyl 2020
24
41
Reis samsung alttaki modeli nerdeyse bütün özellikler mevcut ve 100 hz. Bunumu almak mantıklı aynı paraya daha büyük olan sony mi

Sony 65XG7077 65"​

Samsung QE-55Q60R 55​

Kullanım Alanı

Film Konsol Tv
Samsung QE-55Q60R 55 100HZ panel değil diye biliyorum. Eğer 100HZ panel ise boşuna Q70' e 100HZ diye fazla para vermeyelim. Bildiğim kadarıyla Samsung Q serisinin en düşük 100HZ panelli modeli Q70' den başlıyor ...

Edit: Benim baktığım QE-55Q60T modeliymiş, seri sonundaki harfi kaçırmışım k.bakmayın ...

E Çevrimdışı

eymensen

Yeni Üye
15 Eyl 2020
3
29
Bu televizyonu ben de 3 gün önce hepsiburada dan satın aldım. bugün nakliyesi tamamlanacak. Eğer almaya karar verirseniz aklınzda bulunsun aynı televizyon Carrefour da 100 TL daha ucuz. Ben aldıktan 1 gün sonra bu fiyata düştü.
Kullandıktan sonra yorumlarınızı aktarabilir misiniz? Dediğim gibi ailem için alacağım.

R Çevrimdışı

repisidan

Yeni Üye
28 Eki 2020
12
50
Adem hocam, Can hocam selamlar. 1 aydır tv için araştırma yapıyorum ne beter işmiş anladım, araştırdıkça karıştırdım, bulunduğum yerde tv görme imkanım olmadığı için forumdaki incelemelerin güncel olanlarını okudum, adem hocanın tüm videolarını izledim. Yorumlarına baktım. Yandan da izlediğimiz için ips panelin bana uygun olduğunu öğrendim ama bütçem dahilinde ips tv bulamadım. 49 veya 50 inç tv baktım 4000tl nin üzerine çıkmak istemedim. Mecburen va panel bakmak zorunda kaldım. Bu imkanlar dahilinde ips panel öneriniz varsa değerlendireceğim. Yoksa şu 3 tv arasında kaldım
50ul3b63dt
50ul3a63dt
50u9400
Tivibu kullanıyorum, belgesel ve film izlemeyi seviyorum. Birde formula 1 takıntım var. Çok film indirme imkanım olmuyor. Çoğunlukla İnternet üzerinden film sitelerinden izliyorum. Çocuklar animasyon izliyor. Biraz uzun oldu kusura bakmazsınız umarım ?
Tavsiyeniz ne olur. Şimdiden teşekkür ediyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

albanez albanez, Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

yekecekto

Yeni Üye
28 Eki 2020
8
45
Albanez üstad geçen hafta 65 inç tv tavsiyesi istemiştim. Forumu okumaktan tv alamıyorum. Zaten elektronik marketleri gezince pioneer kuroya devam diyor şeytan ancak odaya gerçekten küçük kaldı. Üstad 65 inç için senin tavsiyen üzerine özellikle 100 hz lere odaklandım. Ancak fiyatlar malum çok yüksek ve düşeceğini de hiç sanmıyorum. Ankara'da bir sony bayiisinde 65XF9005'i 12500 tl ye bıraktılar ki bu tv için bulduğum en iyi rakamdı. Ancak bugün bizim meslek kuruluşu ile arçelik bir anlaşma yapmış, indirim kodu aldım. Bu özel indirim kodu ile Grundig Londra 65GCU9805 bana özel 9400 tl'ye iniyor. Sen zaten daha iyi bilirsin ancak nanocell, 100 hz ve full array bu tv. Sony'de xf de muhtemelen bu özelliklerde. Şimdi bu fiyatlarla hangisi alınmalı? Ya da daha ucuza Sony 8096, 7096 veya başka bir marka model 50 hz alıp geçeyim mi? PS4, film ve günlük normal kanallarda kullanıyoruz tv yi. Abi artık bu azaptan kurtar beni :))

A Çevrimdışı

altayak

Yeni Üye
5 Kas 2020
21
24
Arkadaşlar bütçemize uygun bir kaç model bulduk hangisini tavsiye edersiniz? Ben baktım da tüm modeller birbirine çok yakın, ayrıca Kronik sorunu olan var mı bunlarda ve bunların hepsinde anakart panel falan aynı mı acaba hangisi daha iyi?
Vestel serisi
43u9000
43u9400
43u9401
43u9402
43u9500

Öncelikle bu modelden birini seçtikten sonra
Philips 43PUS6504 le mukayese eder misiniz, vestel ortalama 2900 fiyatı Philips ise 350 TL daha pahalı. Bu farka değer mi ve tavsiye eder misiniz?

Ustadlarim sizden de yorum bekliyorum müsait olursanız. Teşekkürler
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı
hangisini aldınız veya seçtiiz aynı soruyu ben soracağım

S Çevrimdışı

simgelik

Yeni Üye
6 Kas 2020
6
54
Albanez hocam 2009 yılında senin tavsiyen üzerine 46 b 7000 almıştım. Allaha şükür hala sapasağlam kullanıyorum. Ancak şimdi bir tv almayı düşünüyorum sony 65 xh 9505 17000 tl, samsung 65 q95 t 15125 tl. Sence hangisini almalıyım yardımcı olursan sevinirim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Albanez üstad geçen hafta 65 inç tv tavsiyesi istemiştim. Forumu okumaktan tv alamıyorum. Zaten elektronik marketleri gezince pioneer kuroya devam diyor şeytan ancak odaya gerçekten küçük kaldı. Üstad 65 inç için senin tavsiyen üzerine özellikle 100 hz lere odaklandım. Ancak fiyatlar malum çok yüksek ve düşeceğini de hiç sanmıyorum. Ankara'da bir sony bayiisinde 65XF9005'i 12500 tl ye bıraktılar ki bu tv için bulduğum en iyi rakamdı. Ancak bugün bizim meslek kuruluşu ile arçelik bir anlaşma yapmış, indirim kodu aldım. Bu özel indirim kodu ile Grundig Londra 65GCU9805 bana özel 9400 tl'ye iniyor. Sen zaten daha iyi bilirsin ancak nanocell, 100 hz ve full array bu tv. Sony'de xf de muhtemelen bu özelliklerde. Şimdi bu fiyatlarla hangisi alınmalı? Ya da daha ucuza Sony 8096, 7096 veya başka bir marka model 50 hz alıp geçeyim mi? PS4, film ve günlük normal kanallarda kullanıyoruz tv yi. Abi artık bu azaptan kurtar beni :))
elinde Pio olan adam bence hala ona devam etmelidir!
42" mi sendeki model? 50/60 ise hiç değmez değiştirmeye!

yaw XF öyle aman aman bir panel filan değil,nedense bu seri adeta yalandan efsane oldu bir şekilde!
tabiki kötü de değil ama o rakamları hiç hak etmiyor,"FALD" ı da aynen hikaye,hatta kötü örnekli bir FALD panel bu!

o bahsettiğin Grundig i bilmiyorum yeni diyen var eski diyen var anlamadım ne iştir,açıkçası o seriyi
bilmiyorum ama bildiğim 2019 model olan GCU9800 ve bu panel NANOCell dir ancak FALD değil bu panel!
sanırım bir yalnışlık var Edge-LED(alt dan baclit var bunda)+micro-dimming;ancak bunun çalışması bence
gayet iyi ve bende bunun bir altı olan VLX9750 bir ara kullandım ve bu konuda o da çok çok iyiydi hatta
piyasanın en iyisi diyebilirim!

Arçelik grubu bu UHD+ serilerinde çok iyi ancak serinin devamı gelemiyor,IPS olmasının bazı dezavantajları olsa da
işin bundan sonraki kısmı kullanıcının tercihlerine bağlıdır,örneğin bana fazlasıyla uyar,başkalarını bilemem
veya SMART ı beş para etmez ama o da sorun değil benim için,çünkü hiç kullanmam!

9850 hk.bana daha açıklayıcı bilgi verin bende mnerak ettim yaw:hmm
2019 olan 9800 ler den Teşhir olarak bazı mağazalarda var kimisi 7.2 kağıda satıyor yani çakallık yapıyor(örnek;MMarkt)
Teknosa da var 4700 kağıt gibi
Elimdeki Philips 50/8505 satarsam hemen bunlardan birisini alacağım!

++

Sony nin resim konusu oldukça iyidir ancak ben MARKa ya para vermem kardeşim,o bahsettiğin paneller IPS
ama istenen spec.ler de filan değildir haybeye Sony diye para verme ya da o zaman git herhangi bir VA panel al
nasılsa o da 50 veya Samsung 7/8 lere bak 100Hz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Albanez hocam 2009 yılında senin tavsiyen üzerine 46 b 7000 almıştım. Allaha şükür hala sapasağlam kullanıyorum. Ancak şimdi bir tv almayı düşünüyorum sony 65 xh 9505 17000 tl, samsung 65 q95 t 15125 tl. Sence hangisini almalıyım yardımcı olursan sevinirim.
her ikisi de olabilir ama benim tercihim Samy Q9x olur
ancak 2.1 takıntın varsa bence buna iyi bak!
sanırım xh95 de var xg90 da yok gibi

şimdi benim esas tercihime geleyim,örneğin yukarıda Q9 OK dedim ama ben o parayı artık eski nesil bir LCD panele
hayat da vermem!
o bütçelere çıkanlar bence OLED lere takılsınlar:ok

10kağıdın üstüne çıkan adam bence 5 defa düşünsün "LCD" ler için!

S Çevrimdışı

simgelik

Yeni Üye
6 Kas 2020
6
54
Teşekkürler Albenez hocam. Ben de q 95t yi hem maddi açıdan hem de özellikler olarak daha uygun olacağını düşünmüştüm. Oled tv yi çok düşündüm. Ancak genel de ulusal kanal veya ip tv izlediğimden bazen ekran donuyor kalıyor, ayrıca en ucuzu, lg 65 b9 sla 17500 tl cx ise 19400 civarı. Daha büyük ekran düşünmüyorum zaten ama 46 b7000 kullandığımdan ve b 7000 kasalı model olduğundan yaklaşık büyüklüğü 55 inç gibi. Tabi ki ekranı değil?. Dolayısyla az gözüme büyğk gözükmesi içşn 65 inçe yöneldim. Q95t ye vereceğim15125 e karşılık cx alsam arada 4300 tl fark oluyor. Buda açıkcası bana fazla geldi. Tekrar çok teşekkür ederim Albenez hocam.

Y Çevrimdışı

yekecekto

Yeni Üye
28 Eki 2020
8
45
elinde Pio olan adam bence hala ona devam etmelidir!
42" mi sendeki model? 50/60 ise hiç değmez değiştirmeye!

yaw XF öyle aman aman bir panel filan değil,nedense bu seri adeta yalandan efsane oldu bir şekilde!
tabiki kötü de değil ama o rakamları hiç hak etmiyor,"FALD" ı da aynen hikaye,hatta kötü örnekli bir FALD panel bu!

o bahsettiğin Grundig i bilmiyorum yeni diyen var eski diyen var anlamadım ne iştir,açıkçası o seriyi
bilmiyorum ama bildiğim 2019 model olan GCU9800 ve bu panel NANOCell dir ancak FALD değil bu panel!
sanırım bir yalnışlık var Edge-LED(alt dan baclit var bunda)+micro-dimming;ancak bunun çalışması bence
gayet iyi ve bende bunun bir altı olan VLX9750 bir ara kullandım ve bu konuda o da çok çok iyiydi hatta
piyasanın en iyisi diyebilirim!

Arçelik grubu bu UHD+ serilerinde çok iyi ancak serinin devamı gelemiyor,IPS olmasının bazı dezavantajları olsa da
işin bundan sonraki kısmı kullanıcının tercihlerine bağlıdır,örneğin bana fazlasıyla uyar,başkalarını bilemem
veya SMART ı beş para etmez ama o da sorun değil benim için,çünkü hiç kullanmam!

9850 hk.bana daha açıklayıcı bilgi verin bende mnerak ettim yaw:hmm
2019 olan 9800 ler den Teşhir olarak bazı mağazalarda var kimisi 7.2 kağıda satıyor yani çakallık yapıyor(örnek;MMarkt)
Teknosa da var 4700 kağıt gibi
Elimdeki Philips 50/8505 satarsam hemen bunlardan birisini alacağım!

++

Sony nin resim konusu oldukça iyidir ancak ben MARKa ya para vermem kardeşim,o bahsettiğin paneller IPS
ama istenen spec.ler de filan değildir haybeye Sony diye para verme ya da o zaman git herhangi bir VA panel al
nasılsa o da 50 veya Samsung 7/8 lere bak 100Hz
abi benim pio 42 inç, 60 olsa zaten hiç değiştirmem. Bu Grundig 9805 i bende anlayamadım, ancak bildiğim kısmı bu kadar. Az önce Ankarada küçük bir bayide (arkadaş o civarda oturuyor, bana tv bakmaya gitti) sanırım spotçu, kapalı kutu garantili Arçelik A65 L 9799 Quantum Dot bulmuş. Daha önce hiç bilmediğim bir tv, doğru düzgün de bilgi göremedim. Bir ara forumda da bahsedilmiş ama detaylı bilgi yok. Bununla ilgili bilginiz varmı abi? 7500-8000 arasına bırakacak sanki.

Geri
Üst Alt