dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
merhaba sevgili tavsiye forumu üyeleri.aranıza yeni katıldım. max 2500 tl bütçe ile 43 inç bir televizyon almak istiyorum. full hd olması yeterli 4k ya ihtiyacım yok .genellikle film dizi izleyeceğim. maç izlemem. smart olmasına da gerek yok bir tv box alabilirim .internette sunny axen awox tarzı çok ürün var ama güvenilirlikleri konusunda şüphelerim var. özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın videolarını izledikten sonra dijitsu falan almaktan vazgeçtim.bana sorun çıkarmayacak bir tv arayışındayım. yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. albanez albanez herkese iyi forumlar

K Çevrimdışı

kuzeykent

Yeni Üye
1 Kas 2020
7
47
Gecenin 02sinde yazmanın hiç bir mahsuru yok tabii ki ,bende gece giriyorum ,ama aynı soruyu ikilemen ,o an cevap bekliyorsun anlamı çıkarttı bende ,yoksa bir sıkıntı yok sevgili kuzeykent :ok
Ama ben olsam android tv almam,bir telefon kadar hafızaları yok,iş yapar mı kısa vadede evet ,ama uzun vadede hayır (şahsi görüşümdür)
Teşekkür ederim iyi akşamlar diliyorum

F Çevrimdışı

fatih7934

Yeni Üye
1 May 2020
23
44
Merhaba. 4000 lira bütçe ile 50-55inç bir smart tv bakıyoruz. Zaten bu bütçede çok seçeneğimiz olmaz da, ağırlıklı olarak karşıdan izleneceği için VA panel uyar sanırım.

Kullanım amaçlarımız:
- Günlük tv programlarını takip
- Yoğun youtube kullanımı
- Ara sıra web tarayıcıdan film izleme
- Kablosuz ekran olarak kullanım (PC veya telefon ile)

Monitör olarak kullanılır tabi ama oyun konsolu veya PC ile oyun oynamayız.

Biraz araştırma yaparak Vestel 55ud9281 modelini buldum. Aslında ilk olarak 55u9400 bakmıştım ama hem kasa kalitesi ve estetiği hem de teknik donanım kısmı 9281'de daha iyiymiş hissine kapıldım.

Bu 2 model ile ilgili görüş ve tecrübenizi rica ediyorum.

4000 liraya bunları alacağına şunu al dediğiniz marka modellere de açığım.

11.11 günü için malum alışveriş platformundan kupon kovalamaya başladım, işe yararsa. Ayrıca a101 vb marketleri de takip ediyorum arada. Tabi ki bayiden almak da ihtimal dahilinde.

Yardım ederseniz sevinirim. İyi forumlar.
ben de senin gibi 11.11 indirimlerinden yararlanırım diye kupon biriktiriyordum aklımda 55ud9281 vardı. ama ne hikmetse sepete eklediğim ürünler ya satışa kapatıldı ya tükendi. kalanlarda fiyatları en az 300-500 tl yükselttiler, indirim yapacaklar ya bindirim yapmadan indirim olur mu hiç değil mi :) epey sitesinden son 10 gündeki fiyat artış grafiğine bakabilirsin! ben bekleyeceğim 11.11 bindirimi bitsin sonra alacağım.

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Öncelikle herkese merhabalar, kendi odama ilk defa bir televizyon alacağım ve bütcem maximum 3000 TL civarlarında.

Kullanım şeklim, yüksek bir şekilde duvara monte edilip aşşağıya açılı bir şekilde sabitlenecek ve odamdaki çalışma masasından ya da tam karşısında bulunan yatağımdan düz bir açıdan izlenecek.

Kullanacağım özellikler genel olarak Netflix, Youtube, Amazon Prime ve nadirde olsa maç izleme şeklinde kullanacağım.

Araştırmalarım sonucu 43LL3A63DT 43" televizyona rastladım. Siz değerli ve bilgili abilerimden televizyon hakkında yorum ve bir kaç ek tavsiye bekliyorum.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. İyi forumlar.
ben de bu tv yi takip ediyorum bir karar verebildiniz mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar,

Yeni bir tv arayışına girdim uzunca forum araştırmalarımı yaparken burası ile karşılaştım ve aslında bir çok bilgi edindim fakat aradıklarımdan birini bulamadığımdan dolayı konu açmam gerekti.

Öncelikle amacım ps4(ileride ps5) ve mi box s ile 4k kullanabileceğim bir tv almak. Smart özellikleri benim için önemli değil.

detaylı özellikleri uzunca araştırdım fakat buradaki konulara girince panel anakart va kafam karıştı.

vestel 43u9500: mb230 anakart var ve anladığım kadarıyla biraz problemli ve üstadlar tavsiye etmiyor.

vestel 43u9400-9401: mb130s anakart var ve tavsiye ediliyor.

vestel 43u9000: forumda bununla ilgili hiç bilgi bulamadım.

vestel 43u9402: mb130e anakart var fakat mb130s ile farkı nedir anlamadım.

Son olarak 9500 ve 9000 modellernde smr değeri 3000 iken, 9400 modellerinde 1000 bunun gözle görülür bir farkı var mıdır

Özet olarak 43” vestel modellerinden hangisini tercih etmeliyim acaba ?

43u9000 için link:

-
vestel dışında samsung 43tu7000 ve lg 43un7100 modellerine baktım fakat aradaki 1000 tl farka değer mi emin olamadım.

Uzun yazdım fakat yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
O ozaniskender karar verebildiniz mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar bütçemize uygun bir kaç model bulduk hangisini tavsiye edersiniz? Ben baktım da tüm modeller birbirine çok yakın, ayrıca Kronik sorunu olan var mı bunlarda ve bunların hepsinde anakart panel falan aynı mı acaba hangisi daha iyi?
Vestel serisi
43u9000
43u9400
43u9401
43u9402
43u9500

Öncelikle bu modelden birini seçtikten sonra
Philips 43PUS6504 le mukayese eder misiniz, vestel ortalama 2900 fiyatı Philips ise 350 TL daha pahalı. Bu farka değer mi ve tavsiye eder misiniz?

Ustadlarim sizden de yorum bekliyorum müsait olursanız. Teşekkürler
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı
A arifakinti hangi tvyi aldınız hocam

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Samsung 55Q70T (veya 80T) ile LG 55NANO866NA arasında hangisi normal kanal, film, dizi için en iyi seçimdir?
Adem Helvacı Adem Helvacı
albanez albanez
şimdi sorum şu?

bunları birisi IPS diğeri de VA olduğu içinmi seçtin? bence bu serilerin kulvarları farklı!

ya da T7/8 serisimi yoksa Nano866 mı diye soruyorsan,cevabım T7/8 olur

ancak bahsettiğin izleme içerikleirne göre IPS de uyar!
sadece pro.bir FILM izleme için IPS olmaz! VA gerekiyor burasını iyi ayırman lazım
ama bana her ikisi de uyar diyorsan o zaman iş değişir

866 bana göre aşırı pahalı ve bu fiyatına göre de değmez!

örneğin ben çok ucuza veya tatlı rakama bulsam ilk tercihim 866 olur!
ayrıca elimde çok iyi bir de VA panel olduğu için zaten Samsung değil de
LG den 866 yı seçerdim,işin bu kısmı biraz da kullanıcının ne istediğine
veya kriterlerine göre değişiyor

IPS olarak piyasa da zaten tek bir seçenek var(iyisi olarak)o da NANOCell li TV ler dir!
ancak fiyatları da ciddi pahalı ve ayrıca 816/866 üst seviye spec.lere sahip de değillerdir!
bu konuda en iyisi 9x serileri dir!

bence sen madem Samy den 7/8 serilerine çıkacak bütçeye sahipsen bunlara bak derim+

M Çevrimdışı

mesutpeker

Yeni Üye
17 Ocak 2020
16
41
şimdi sorum şu?

bunları birisi IPS diğeri de VA olduğu içinmi seçtin? bence bu serilerin kulvarları farklı!

ya da T7/8 serisimi yoksa Nano866 mı diye soruyorsan,cevabım T7/8 olur

ancak bahsettiğin izleme içerikleirne göre IPS de uyar!
sadece pro.bir FILM izleme için IPS olmaz! VA gerekiyor burasını iyi ayırman lazım
ama bana her ikisi de uyar diyorsan o zaman iş değişir

866 bana göre aşırı pahalı ve bu fiyatına göre de değmez!

örneğin ben çok ucuza veya tatlı rakama bulsam ilk tercihim 866 olur!
ayrıca elimde çok iyi bir de VA panel olduğu için zaten Samsung değil de
LG den 866 yı seçerdim,işin bu kısmı biraz da kullanıcının ne istediğine
veya kriterlerine göre değişiyor

IPS olarak piyasa da zaten tek bir seçenek var(iyisi olarak)o da NANOCell li TV ler dir!
ancak fiyatları da ciddi pahalı ve ayrıca 816/866 üst seviye spec.lere sahip de değillerdir!
bu konuda en iyisi 9x serileri dir!

bence sen madem Samy den 7/8 serilerine çıkacak bütçeye sahipsen bunlara bak derim+
Çok teşekkür ederim üstadım

BlackB Çevrimiçi

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Merhaba arkadaşlar,

Abim için maksimum 7000 lira civarında 55 inch bir TV tavsiyesi istiyorum. L şeklinde bir oturma düzeni var tv karşısında.

Genel tv kullanımı (maçlar, haberler vs), zaman zaman da youtube vs açılır..

Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez destek rica ediyorum.

A Çevrimdışı

altayak

Yeni Üye
5 Kas 2020
21
24
Merhabalar. Adem abinin kanalına yazdım ama buraya da yazayım. 11 kasıma kadar bir tv almam gerekiyor. 43 inç arıyorum. konsol oyuncusuyum ve film tv de izleyeceğim. 2 3 model arasında kaldım size sormak istedim. vestel 43f9500 iyi midir. toshiba 43ll3a63dt de düşünüyorum ama garantisi vestel 3 iken toshiba 2 şeklinde baktıgım yerde. ortadan ayaklı önerebileceğiniz model var mıdır. bütçesine göre kendim seçebilirim. bu vestelin paneli ne paneldir. iyi midir. kafam vestele kaymış durumda. bu fiyatlarda önereceğiniz neler vardır.
Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez Yardımcı olursanız sevinirim. 2800-3000 lere kadar bütçem var. 40 inç 43 inç. tek ayaklı ortadan tv bakıyorum konsol ve film için. yan açılardan pek kullanmayacağım ıps takıntım yok. renkler doyurucu olsa yeter. teşekkürler şimdiden

S Çevrimdışı

slayer35

Yeni Üye
29 May 2020
1
40
herkese merhaba arkadaşlar.n1 11.deki indirimlerinde bir televizyon almak istiyorum.Bütçem max 8bin.65" bir tv istiyorum .
Çoğunluk olarak dizi,film izlemek için alıyorum.

Piyasaya baktığımda önüme çıkan ve özelliklerini beğendiğim modeller bunlardı,

1-) Samsung TU8500

2-) LG 65UN81006LB

3-) Philips 58PUS8505

Bunları mediamarkt izleme şansım oldu ,58" ve 65" 8505 philips'lerin genel olarak solgun bir tonu vardı ,açıkçası çok hoşuma gitmedi.
Lg ve samsung arasındanda ,sanki samsung biraz daha güzel gibi geldi bana .Ama ikisindede aynı video yoktu ,belki bundanda olabilir.
Bu modellerden yada başka model bir 65" tv öneriniz var mı acaba?
iyi akşamlar.

A Çevrimdışı

altayak

Yeni Üye
5 Kas 2020
21
24
merhaba sevgili tavsiye forumu üyeleri.aranıza yeni katıldım. max 2500 tl bütçe ile 43 inç bir televizyon almak istiyorum. full hd olması yeterli 4k ya ihtiyacım yok .genellikle film dizi izleyeceğim. maç izlemem. smart olmasına da gerek yok bir tv box alabilirim .internette sunny axen awox tarzı çok ürün var ama güvenilirlikleri konusunda şüphelerim var. özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın videolarını izledikten sonra dijitsu falan almaktan vazgeçtim.bana sorun çıkarmayacak bir tv arayışındayım. yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. albanez albanez herkese iyi forumlar
ben de seninle birebir aynı beklentideyim. yardımcı olursanız çok sevinirim

F Çevrimdışı

ferhats85 

Aktif Üye
18 Eki 2020
136
39
65 inc max bütçem 8bin tl hareketli sahnelerde görüntü bozulmadan film izleyeceğim bir tv modeli tavsiye istiyorum lütfen yardımcı olursanız çok makbule geçer çok sevinirim

E Çevrimdışı

eymensen

Yeni Üye
15 Eyl 2020
3
30
Arkadaşlar anne ve babam için televizyon bakıyoruz genelde haber,televizyon dizileri izliyorlar.maç çok az ara sırada netflix'den dizi,film izleyip kullanabilecekleri gibi bir tv aramaktayım.Oda biraz büyük 55" 58" civarı bir tv bakıyoruz VA panel uygundur aklımda 2-3 adet tv mevcut alternatiflere açığım 4.5k bütçemiz mevcut. Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez

Geri
Üst Alt