S Çevrimdışı

serkannitec

Yeni Üye
2 Kas 2020
6
34
NanoCell li 100Hz 10-bit LG lere bakacaksın!
50Hz lik panelleri iyi değil boşuna para verirsin

IPS de özellikle 100Hz li daha fazla önemlidir!
"Satıcıları" salla geç malum mağazalarda dolanan

iyi bir NanoCell de sadece LG de vardır ancak bunlar oldukça pahalıdır!
DTS desteği de çoğu panel de olmaz!
Ancak harici bazı cihazlar kullanırsan DTS leri tabiki alabilirsin örneğin Uydu Receiver
veya TVBox türü playerlar veya Bluray v.s
AVR eski nesilse yine fazla iş görmez yeni tip seslerde!
Hocam cevabın için teşekkürler. Bu fiyatlarda bahsettiğin cihaz yok sanırım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
tam nedir senin isteklerin veya marka düşüncelerin?
ayrıca 6 kağıt "iyi" denebilecek bir panel için maalesef düşük kalıyor!

açılı izlemen olmadığı için bence VA lara bak derim
IPS de olabilir ama o paraya iyi bir IPS zaten yok,VA da ise alternatiflerin
çok daha fazladır dolayısıyla Vestel/Arçelik grubuna bakacaksın

G Çevrimdışı

Gordi

Yeni Üye
9 Eyl 2020
32
34
Arkadaşlar sadece 4k içerik izlemek ve ps5 konsolu kullanmak için TV arıyorum. Sizce mb230 anakartin mi yoksa mb130 anakartin mi 4k görüntü işlemesi daha iyidir. Iki TV arasındayım o nedenle soruyorum.
Toshiba 58ul3a63dt (panda panel mb130 )
Toshiba 55ul3b63dt(samsung panel mb230 )

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
IPS Tv tavsiyemdir.Philips PUS6504 (43 inch ve 65 inch IPS dir)
Arçelik mağazasında da gördüğüm ve beğendiğim PUS6504'ü IPS tv arayanlara tavsiye ediyorum.Ayrıca tvyi ilk gördüğümde VA zannettmiştim parlaklık ve kontrast olarak beni şaşırttı.Yan açı örneğini 1:25.dakikadan itibaren izleyin renklerin ve tonların çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Smart arayüzü basittir Netflix,Prime Video,Youtube vardır.Smart olarak çok daha fazlasını isteyen buna box takarak kullanabilirler.

Bir alta LG 65NANO916'nın görüntüsünü de koyuyorum onu da 3:18 ve 3:20 arasındaki renk ve ton farkını görerek kıyaslayabilir.

Philips 43 PUS6504

LG 65NANO916

S Çevrimdışı

serkannitec

Yeni Üye
2 Kas 2020
6
34
tam nedir senin isteklerin veya marka düşüncelerin?
ayrıca 6 kağıt "iyi" denebilecek bir panel için maalesef düşük kalıyor!

açılı izlemen olmadığı için bence VA lara bak derim
IPS de olabilir ama o paraya iyi bir IPS zaten yok,VA da ise alternatiflerin
çok daha fazladır dolayısıyla Vestel/Arçelik grubuna bakacaksın
Sony ,LG ve Samsung dışındaki bir cihaz tercih etmiyorum. Yazılım olarak yetersiz olabilir diye düşünüyorum. VA panel bu markalarda hangi model önerirsiniz ?

8 Çevrimdışı

8.tepe

Yeni Üye
2 Kas 2020
1
35
Merhaba. 4000 lira bütçe ile 50-55inç bir smart tv bakıyoruz. Zaten bu bütçede çok seçeneğimiz olmaz da, ağırlıklı olarak karşıdan izleneceği için VA panel uyar sanırım.

Kullanım amaçlarımız:
- Günlük tv programlarını takip
- Yoğun youtube kullanımı
- Ara sıra web tarayıcıdan film izleme
- Kablosuz ekran olarak kullanım (PC veya telefon ile)

Monitör olarak kullanılır tabi ama oyun konsolu veya PC ile oyun oynamayız.

Biraz araştırma yaparak Vestel 55ud9281 modelini buldum. Aslında ilk olarak 55u9400 bakmıştım ama hem kasa kalitesi ve estetiği hem de teknik donanım kısmı 9281'de daha iyiymiş hissine kapıldım.

Bu 2 model ile ilgili görüş ve tecrübenizi rica ediyorum.

4000 liraya bunları alacağına şunu al dediğiniz marka modellere de açığım.

11.11 günü için malum alışveriş platformundan kupon kovalamaya başladım, işe yararsa. Ayrıca a101 vb marketleri de takip ediyorum arada. Tabi ki bayiden almak da ihtimal dahilinde.

Yardım ederseniz sevinirim. İyi forumlar.

E Çevrimdışı

Emrah5454

Yeni Üye
26 Eki 2020
44
34

Hi-Level 49HL560 bu ürün hakkında bilgisi olan var mı android box ile kullanmak istiyorum.​

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sony ,LG ve Samsung dışındaki bir cihaz tercih etmiyorum. Yazılım olarak yetersiz olabilir diye düşünüyorum. VA panel bu markalarda hangi model önerirsiniz ?
O dediğin durum ve markalar v.s olarak günümüz de biraz slogan gibi kalıyor artık!
hani 8/10 sene önce olsaydık belki bazı şeyleri için eyvallah derdim ama günümüz de
maalesef artık böyle değildir.

S Çevrimdışı

shiro

Yeni Üye
31 Eki 2020
14
28
Merhabalar, boyut olarak en az 48" fiyat olarak da en fazla 3000 lira civarında smart TV özellikli F/P ürünü olan bir televizyon almak istiyorum. Kendimce araştırma yapıp AWOX ve Dijitsu markalarında bu tarz televizyonlar gördüm. Bunu alayım diye düşünürken yorumları okuyup çeşitli forumlarda birazda araştırma yapınca olumsuz yazılardan dolayı çok kararsız kaldım. Hangi marka modele bakarsam bakayım hep almaktan vazgeçirecek yorumlar, yazılar gördüm. Haliyle kafam çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
Hangi marka olduğu fark etmez, teknoloji biraz şans işi olsa da uzun ömürlü, üzmeyecek cihazlar tercihimdir.
Aradığım Özellikler
Ekran Boyutu:
En az 48" (çok daha iyi olacaksa 43" olabilir)
Görüntü Kalitesi: En az FHD (1920x1080)
SMART TV Özellikli
Dahili Uydu Alıcılı
Bütçe:
Yaklaşık 3000₺

Ekleme: Bu fiyat aralığında (3000₺) aradığım niteliklere sahip kaliteli Smart TV olmaz diyorsanız, lütfen 2500₺'ye kadar smart özelliği bulunmayan Xiaomi Mi Box S ile güzelce kullanıp, memnun kalacağım bir televizyonda önerebilirsiniz.
Yardımcı olursanız sevinirim.

I Çevrimdışı

Inslave

Yeni Üye
1 Kas 2020
2
39
Kullanıcı Profili

Film, dizi daha çok Netflix ve harici box üzerinden film izliyorum. Tv box’ım var Android Tv kurulu fakat sertifikalı Netflix desteklemiyor yani 540P izliyorum. Şu anda yeni Tv’lerin sanırım çoğu sertifikalı Netflix 4k desteği sunuyorlar. Benim için daha çok görüntü ve ses kalitesi önemli. Şuana kadar bulduğum TV'ler aşağıdaki linkte yer almakta. Eski Televizyonumda Toshiba olduğu için hemde Android Tv sevdiğim için ekran büyüklüğü ile beraber
Toshiba 58UA3A63 58'' modeli hoşuma gitti fakat şuanda satılan Toshiba marka Televizyonların Vestel tarafından üretildiğini öğrenince ister istemez kafamda soru işaretleri oluştu. Ekran büyüklüğü 46" üstü olabilir çok büyük olması şart değil

Ürünün Kullanım Ortamı

Salonumda çok nadiren güneş ile ilgili yansıma sorunu yaşadım eski televizyonumda,

Oturma Düzeni

Genellikle tam karşısında 3 metre uzaklıkta iki kişi izliyoruz.

Bütçe ortalama 5.000 ama değecek bir model ise üstüne çıkabilirim

Şuana kadar gelen iki tavsiye

SAMSUNG QE50Q60TAUXTK 50"

ve benimde hoşuma giden

SONY 55XG8096 55''

Tavsiye edeceğiniz modelleri merakla bekliyorum şimdiden teşekkürler.
UP!

S Çevrimdışı

serkannitec

Yeni Üye
2 Kas 2020
6
34
O dediğin durum ve markalar v.s olarak günümüz de biraz slogan gibi kalıyor artık!
hani 8/10 sene önce olsaydık belki bazı şeyleri için eyvallah derdim ama günümüz de
maalesef artık böyle değildir.

Üstada bu cihaz nasıldır ?LG 49NANO866NA Ultra HD

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

placebo

Yeni Üye
22 Eki 2020
10
52
Herkese yardimci olmasi acisindan 65 inch TU Serisi paneller ile ilgili Samsung Turkiye’den aldigim resmi cevap” su anda VA panel satisimiz bulunmuyor ve ne zaman gelecegi konusunda da resmi bir bilgimiz bulunmamaktadir”

Geri
Üst Alt