C Çevrimdışı

CraxLer

Yeni Üye
19 Eki 2020
7
32
Gaming için Samsung lar en iyisi sayılır ancak 2.1 port desteği bildiğim kadarıyla yok!
OLED lerin bazılarında ya hepsi 2.1 lik yada en azından 2 port 2.1lik oluyor!

LCD olarak zaten normal serilerde 2.1 yoktur,en üst segment lerde bile yok ya da
hangisinde var tam olarak bilmiyorum ancak Sony XH95x lerde sanırım 2 port da
2.1 desteği vardır ama XH90x da yoktur!

2.1 ler sanırım 2021/22 modeller de daha çok çıkacaktır(LCD olarak)

bütçen müsaitse Sony den 55XH950x lere bak derim
Sayın hocam albanez albanez

Dediğin sony televizyonlara baktım.
Ayrıca samsung QLed 55q80t modeli var. Önerirmisiniz?

Hdmı 2.1 destekli görünüyor.
Fiyat olarak da 10000 TL bandında

P Çevrimdışı

placebo

Yeni Üye
22 Eki 2020
10
52
çoğunlukla daha ucuz maliteli oldukları için ve de daha fazla bu ebatlara ilgi olduğundan dolayı
43/65 ler genel de IPS dir!! 70 ler VA dır ama dandiktir gibi veya tüm 50/58 ler yine düşük
seviyelidir gibi devam ediyor....

50/58 lere sana uymazmı?? gerçi bunlarda VA ama yine düşük spec.li dir
Sony hariç(XH90/95x)yaklaşık hepsi böyledir!

ya ebatı küçült ya da cebini büyüt derim sana:kiskis
ya da illa 65lik olsun dersen fazla kesilme derim,MARKA ya filan da takılma
Tesekkur ederim

S Çevrimdışı

Sadikemre

Yeni Üye
1 Kas 2020
13
36
Regal 55r754u modeli ile alakalı bilgisi olan varmı farklı paneller kullanılıyormuş siparişim henüz gelmedi acaba müşteri hizmetleriyle falan görüşsek lg yada samsung panel gönderirlermi

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Geçen gün Vestel servisinden bir usta Philips TV ler Vestel fabrikasında üretilecek artık dedi. Bir bilgisi olan varmı.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu TV yi bilmiyorum,Arçelik Grubu Beko/Arçelik/Grundig lerin hepsi aynıdır ama seri no.ları farklı!
50 lik panel arıyorsan gerçi hemen hepsi aynıdır

A Çevrimdışı

acandemirsoy

Yeni Üye
1 Kas 2020
2
27
Öncelikle herkese merhabalar, kendi odama ilk defa bir televizyon alacağım ve bütcem maximum 3000 TL civarlarında.

Kullanım şeklim, yüksek bir şekilde duvara monte edilip aşşağıya açılı bir şekilde sabitlenecek ve odamdaki çalışma masasından ya da tam karşısında bulunan yatağımdan düz bir açıdan izlenecek.

Kullanacağım özellikler genel olarak Netflix, Youtube, Amazon Prime ve nadirde olsa maç izleme şeklinde kullanacağım.

Araştırmalarım sonucu 43LL3A63DT 43" televizyona rastladım. Siz değerli ve bilgili abilerimden televizyon hakkında yorum ve bir kaç ek tavsiye bekliyorum.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. İyi forumlar.
albanez albanez F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı

I Çevrimdışı

Inslave

Yeni Üye
1 Kas 2020
2
39
Kullanıcı Profili

Film, dizi daha çok Netflix ve harici box üzerinden film izliyorum. Tv box’ım var Android Tv kurulu fakat sertifikalı Netflix desteklemiyor yani 540P izliyorum. Şu anda yeni Tv’lerin sanırım çoğu sertifikalı Netflix 4k desteği sunuyorlar. Benim için daha çok görüntü ve ses kalitesi önemli. Şuana kadar bulduğum TV'ler aşağıdaki linkte yer almakta. Eski Televizyonumda Toshiba olduğu için hemde Android Tv sevdiğim için ekran büyüklüğü ile beraber
Toshiba 58UA3A63 58'' modeli hoşuma gitti fakat şuanda satılan Toshiba marka Televizyonların Vestel tarafından üretildiğini öğrenince ister istemez kafamda soru işaretleri oluştu. Ekran büyüklüğü 46" üstü olabilir çok büyük olması şart değil

Ürünün Kullanım Ortamı

Salonumda çok nadiren güneş ile ilgili yansıma sorunu yaşadım eski televizyonumda,

Oturma Düzeni

Genellikle tam karşısında 3 metre uzaklıkta iki kişi izliyoruz.

Bütçe ortalama 5.000 ama değecek bir model ise üstüne çıkabilirim

Şuana kadar gelen iki tavsiye

SAMSUNG QE50Q60TAUXTK 50"

ve benimde hoşuma giden

SONY 55XG8096 55''

Tavsiye edeceğiniz modelleri merakla bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

serkannitec

Yeni Üye
2 Kas 2020
6
34
Merhaba tavsiye forum üyeleri bende ihtiyaçlarıma uygun bir tv arayışındayım. Sizlerin değerli tavsiyelerine ihtiyacım var.
Max bütçe 6000 tl. 50'' veya 55'' boyutlarında , genel olarak netflix, maç ve ulusal kanallar izleyeceğiz. VA - İPS karar vermek gerçekten zor. Mediamarkt a gidip yerinde inceleme yapmak istedim ve lg nanocel tvlerin görüntüleri hoşuma gitti. Aslında VA panellerde gayet başarılı benim için ikiside alınabilir. izleme açım direk karşısında sayılır 2 - 3 mt civarında. Lg de türkçe sesli komut yapay zeka ve sihirli kumanda var bu beni bir adım lg nanocel e yöneltsede satış sorumlusunun göstermiş olduğu cihazın ekranı 50hz ve dts desteği yoktu. Emektar bir avr cihazım var optik ile bağlantı yapıp dts sesleri almak istiyorum.

50 hz olması çok etkiler mi?
Ulusal kanallar için herhangi bir özellik aramam gerekiyor mu?
Lg 55SM8000PLA bu cihaz nanocel ve dts destekli gibi görünüyor , düşünceleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhaba tavsiye forum üyeleri bende ihtiyaçlarıma uygun bir tv arayışındayım. Sizlerin değerli tavsiyelerine ihtiyacım var.
Max bütçe 6000 tl. 50'' veya 55'' boyutlarında , genel olarak netflix, maç ve ulusal kanallar izleyeceğiz. VA - İPS karar vermek gerçekten zor. Mediamarkt a gidip yerinde inceleme yapmak istedim ve lg nanocel tvlerin görüntüleri hoşuma gitti. Aslında VA panellerde gayet başarılı benim için ikiside alınabilir. izleme açım direk karşısında sayılır 2 - 3 mt civarında. Lg de türkçe sesli komut yapay zeka ve sihirli kumanda var bu beni bir adım lg nanocel e yöneltsede satış sorumlusunun göstermiş olduğu cihazın ekranı 50hz ve dts desteği yoktu. Emektar bir avr cihazım var optik ile bağlantı yapıp dts sesleri almak istiyorum.

50 hz olması çok etkiler mi?
Ulusal kanallar için herhangi bir özellik aramam gerekiyor mu?
Lg 55SM8000PLA bu cihaz nanocel ve dts destekli gibi görünüyor , düşünceleriniz nedir şimdiden teşekkür ederim.
NanoCell li 100Hz 10-bit LG lere bakacaksın!
50Hz lik panelleri iyi değil boşuna para verirsin

IPS de özellikle 100Hz li daha fazla önemlidir!
"Satıcıları" salla geç malum mağazalarda dolanan

iyi bir NanoCell de sadece LG de vardır ancak bunlar oldukça pahalıdır!
DTS desteği de çoğu panel de olmaz!
Ancak harici bazı cihazlar kullanırsan DTS leri tabiki alabilirsin örneğin Uydu Receiver
veya TVBox türü playerlar veya Bluray v.s
AVR eski nesilse yine fazla iş görmez yeni tip seslerde!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Sayın hocam albanez albanez

Dediğin sony televizyonlara baktım.
Ayrıca samsung QLed 55q80t modeli var. Önerirmisiniz?

Hdmı 2.1 destekli görünüyor.
Fiyat olarak da 10000 TL bandında
bütçe senin,kararı kendin vereceksin ve 10 kağıtlara çıkıyorsan
ilk tercih Sony XH90x olsun(sanırım XH95 de 2.1 desteği yoktur)
ikinci tercih Samy Q8x olur

Geri
Üst Alt