M Çevrimdışı

MeTaL

Yeni Üye
21 Eyl 2020
24
41
Merhaba, yakınlarda Samsung Q80 55" QLED bir TV alacaktım fakat enerji verimlilik seviyesi B sınıfında olduğundan vazgeçtim. Genel olarak günde en az 6 saat EBA için ve akşamda belki birkaç saat birkaç film izleyeceğiz. Yani günde ortalama 8 saat açık kalacak bir TV' nin enerji verimliliğini seçim aşamasında önemli bir etken olarak görüyorum.

Bu bağlamda şimdi Samsung QE58Q60T 58" 4K Ultra HD Smart QLED TV (A+ sınıfı enerji verimliliği) ve Samsung QE55Q70T 55" 4K Ultra HD Smart QLED TV (A sınıfı enerji verimliliği) arasındayım. Q60T hem daha ucuz hem de 58" ve daha az elektrik tüketiyor. Q70T ise 100HZ panel ve Q60' a göre teknik verilerde daha üstün görünüyor. Gel gelelim elektrik tüketimi Q60' a göre daha fazla ve Q70 için ortalama 1.000 TL daha fazla ödemem gerekiyor.

Bu durumda ne yapmalıyım? Standart bir TV izleyicisi kadar bile TV izlemem ve zaten 2-3 senedir evde televizyon yok ve eksikliğini hissetmiyoruz. Fakat bu EBA döneminde yavaştan eksiklik hissedilmeye başladı. Tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim ...

Son düzenleme:
dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
ben de seninle birebir aynı beklentideyim. yardımcı olursanız çok sevinirim
Galiba youtube yorumlarinda da seninle yazismistik:) toshibada hic indirim olmadi. Ben su dedigim telefunkeni alacağım galiba baya indirim gelmis.bluetooth yok ama çok da ihtiyacim olacagini dusunmuyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhaba, yakınlarda Samsung Q80 55" QLED bir TV alacaktım fakat enerji verimlilik seviyesi B sınıfında olduğundan vazgeçtim. Genel olarak günde en az 6 saat EBA için ve akşamda belki birkaç saat birkaç film izleyeceğiz. Yani günde ortalama 8 saat açık kalacak bir TV' nin enerji verimliliğini seçin aşamasında önemli bir etken olarak görüyorum.

Bu bağlamda şimdi Samsung QE58Q60T 58" 4K Ultra HD Smart QLED TV (A+ sınıfı enerji verimliliği) ve Samsung QE55Q70T 55" 4K Ultra HD Smart QLED TV (A sınıfı enerji verimliliği) arasındayım. Q60T hem daha ucuz hem de 58" ve daha az elektrik tüketiyor. Q70T ise 100HZ panel ve Q60' a göre teknik verilerde daha üstün görünüyor. Gel gelelim elektrik tüketimi Q60' a göre daha fazla ve Q70 için ortalama 1.000 TL daha fazla ödemem gerekiyor.

Bu durumda ne yapmalıyım? Standart bir TV izleyicisi kadar bile TV izlemem ve zaten 2-3 senedir evde televizyon yok ve eksikliğini hissetmiyoruz. Fakat bu EBA döneminde yavaştan eksiklik hissedilmeye başladı. Tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim ...
valla hiç böyle bir hesaplamalı gerekçe görmedim:hmm

hangi verilere göre böyle davrandınız bilemiyorum ama bunlar daha çok bazı ülkelerin(özellikle UK ve Skandinav ülkeleri)
bu konudaki bir takım çalışmaları insanları düşündürüyor ve bazı hesaplamalar gündeme geliyor hatta önlemler(kısıtlamalı)
getiriliyor v.s

basit cevapla o zaman hiç TV almamak gerekiyor! ya da enerji sarfiyatı çok az olsun ama resim kalitesi varsın düşük olsun
gibi bir mantık da ortaya çıkabilir

-öncelikle bu yeni tip paneller öyle yazıldığı gibi enerji sarfiyatı yapmazlar!
ancak sticker değerlerine bakıldığı zaman onlar ise pik değerler olup bu da en yüksek
değer baz alınıyor ve o yazılıyor! buna göre panelin çekim gücü 185Watt olursa(pik)
siz bunu görürsünüz ve vayy be amma yakıyor diyebilirisiniz ama teknik olarak pratik de
böyle değildir ve tam aksidir,ilgili bazı ülkelerin kanunları gereği TV üreticisi bunu max.
değerden bildirmek zorundadır!

-panel yapıları değişmiştir ve kısaca güç çekimleri de ciddi azalmıştır
örneğin günümüz panelleri 50"/58" gibi olanlar ortalama 80-120W güç harcıyorlar
bu harcama da panelin renk/ışık v.s çalışlmasıyla sürekli oynar...

kısaca günümüz panellerinin öyle A dan başlayıp yok+++ yok B/C v.s değerleri sadece
kafa karışıklığına sebeb olur,bunlar Çamaşır Mak veya Bulaşık mak. veya Kurutma mak.veya
Klima gibi değildir!!!

-2010 dan öncesi paneller ise çok farklı teknik yapıdaydı veya Plazmalar yine öyle veya FALD-LCD ler de
oldukça fazla güç çekerlerdi örneğin benim halen kullanmış olduğum 2009 model Toshiba panel 46" ebatlıdır ama FALD
panel olduğu için ortalama 240/280Watt çeker ki bu çekim günümüz için aşırı yüksekdir!
günde ortalama 14/16saat da açık kalıyor! ama hiç bir zaman bunun elektrik fat. yansıyan bir sıkıntısı da
olmamıştır!

-şimdiki paneller ortalama 50/55 ler yaklaşık 100Watt ile çalışıyorlar veya biraz altına bile inebiliyor
sadece FALD olan paneller biraz daha yüksek çekerler ki onlar da zaten piyasada çok az olup en üst
segment Samsung/Sony ler de vardır,ancak yine de dramatik bir çekim olmaz!

Bunu hem sana hem diğer arkadaşlar için yazıyorum genel de piyasada böyle bir yanlış bilgilendirme
ve özellikle A/B/C v.s diye bir sıralama ile sankim Klima cihazı gibi hesaplanıyor bu çekimler!

O göze çok batan enerji etiketleri yakın geçmişte bazı ülkelerin zorlamasıyla olmuştur,halbuki enerjyi
evlerdeki diğer elektrikli cihazlar çekiyor çok daha fazla olarak,iş kala kala TV lere kaldı yaw:kiskis

++

Gelelim bahsettiğim panellere;madem o bütçelere kadar çıkıyorsun kesinlikle 100Hz/10bit panellere bak!
QLED OK dir ama 50Hz değil,şayet 50 olacaksa o zaman daha ucuz herhangi bir markada olabilir!

Samsung 50/58 leri bu bağlamda ele!
55 olarak 7/8 serileri OK dir

M Çevrimdışı

MeTaL

Yeni Üye
21 Eyl 2020
24
41
valla hiç böyle bir hesaplamalı gerekçe görmedim:hmm

hangi verilere göre böyle davrandınız bilemiyorum ama bunlar daha çok bazı ülkelerin(özellikle UK ve Skandinav ülkeleri)
bu konudaki bir takım çalışmaları insanları düşündürüyor ve bazı hesaplamalar gündeme geliyor hatta önlemler(kısıtlamalı)
getiriliyor v.s

basit cevapla o zaman hiç TV almamak gerekiyor! ya da enerji sarfiyatı çok az olsun ama resim kalitesi varsın düşük olsun
gibi bir mantık da ortaya çıkabilir

-öncelikle bu yeni tip paneller öyle yazıldığı gibi enerji sarfiyatı yapmazlar!
ancak sticker değerlerine bakıldığı zaman onlar ise pik değerler olup bu da en yüksek
değer baz alınıyor ve o yazılıyor! buna göre panelin çekim gücü 185Watt olursa(pik)
siz bunu görürsünüz ve vayy be amma yakıyor diyebilirisiniz ama teknik olarak pratik de
böyle değildir ve tam aksidir,ilgili bazı ülkelerin kanunları gereği TV üreticisi bunu max.
değerden bildirmek zorundadır!

-panel yapıları değişmiştir ve kısaca güç çekimleri de ciddi azalmıştır
örneğin günümüz panelleri 50"/58" gibi olanlar ortalama 80-120W güç harcıyorlar
bu harcama da panelin renk/ışık v.s çalışlmasıyla sürekli oynar...

kısaca günümüz panellerinin öyle A dan başlayıp yok+++ yok B/C v.s değerleri sadece
kafa karışıklığına sebeb olur,bunlar Çamaşır Mak veya Bulaşık mak. veya Kurutma mak.veya
Klima gibi değildir!!!

-2010 dan öncesi paneller ise çok farklı teknik yapıdaydı veya Plazmalar yine öyle veya FALD-LCD ler de
oldukça fazla güç çekerlerdi örneğin benim halen kullanmış olduğum 2009 model Toshiba panel 46" ebatlıdır ama FALD
panel olduğu için ortalama 240/280Watt çeker ki bu çekim günümüz için aşırı yüksekdir!
günde ortalama 14/16saat da açık kalıyor! ama hiç bir zaman bunun elektrik fat. yansıyan bir sıkıntısı da
olmamıştır!

-şimdiki paneller ortalama 50/55 ler yaklaşık 100Watt ile çalışıyorlar veya biraz altına bile inebiliyor
sadece FALD olan paneller biraz daha yüksek çekerler ki onlar da zaten piyasada çok az olup en üst
segment Samsung/Sony ler de vardır,ancak yine de dramatik bir çekim olmaz!

Bunu hem sana hem diğer arkadaşlar için yazıyorum genel de piyasada böyle bir yanlış bilgilendirme
ve özellikle A/B/C v.s diye bir sıralama ile sankim Klima cihazı gibi hesaplanıyor bu çekimler!

O göze çok batan enerji etiketleri yakın geçmişte bazı ülkelerin zorlamasıyla olmuştur,halbuki enerjyi
evlerdeki diğer elektrikli cihazlar çekiyor çok daha fazla olarak,iş kala kala TV lere kaldı yaw:kiskis

++

Gelelim bahsettiğim panellere;madem o bütçelere kadar çıkıyorsun kesinlikle 100Hz/10bit panellere bak!
QLED OK dir ama 50Hz değil,şayet 50 olacaksa o zaman daha ucuz herhangi bir markada olabilir!

Samsung 50/58 leri bu bağlamda ele!
55 olarak 7/8 serileri OK dir
Cevabınızdan anladığım kadarıyla Samsung QE55Q70T tamamdır. Teşekkürler ...

Z Çevrimdışı

Zaraki

Yeni Üye
3 Haz 2020
7
34
866 yakın takibimde(816 değil!) benim,bunları satamıyorlar! çünkü fiyatları ciddi yüksek
bu serilerin ve KUR artsa bile zam yapamayıp tam tersine fiyatlarını düşürecekler
bir süre sonra,ama zam yaparlarsa zaten satamadıkları mallar anca teşhir de asılı kalır:hihi

Reis samsung alttaki modeli nerdeyse bütün özellikler mevcut ve 100 hz. Bunumu almak mantıklı aynı paraya daha büyük olan sony mi

Sony 65XG7077 65"​

Samsung QE-55Q60R 55​

Kullanım Alanı

Film Konsol Tv

korkutsa Çevrimdışı

korkutsa 

Aktif Üye
6 Kas 2020
65
47
albanez albanez Hocam bir sorum olacak. Sen geçenlerde Philips 58pus8505 aldığını, sorularımız varsa cevaplamaya çalışacağını bildirmiştin. Bu tv'de kumandadan sesli komut ile Google Home'a bağlı evdeki diğer cihazları yönetebiliyor musun? Örneğin oturma odasındaki lambaları aç, robot süpürgeyi çalıştır gibi.

A Çevrimdışı

altayak

Yeni Üye
5 Kas 2020
21
24
Galiba youtube yorumlarinda da seninle yazismistik:) toshibada hic indirim olmadi. Ben su dedigim telefunkeni alacağım galiba baya indirim gelmis.bluetooth yok ama çok da ihtiyacim olacagini dusunmuyorum.
Bunun kumandasını aşırı kötülüyorlar yorumlarda. Senle bizim ihtiyacımız ve bütcemiz sanırım aynı. Beraber karar verelim :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez Hocam bir sorum olacak. Sen geçenlerde Philips 58pus8505 aldığını, sorularımız varsa cevaplamaya çalışacağını bildirmiştin. Bu tv'de kumandadan sesli komut ile Google Home'a bağlı evdeki diğer cihazları yönetebiliyor musun? Örneğin oturma odasındaki lambaları aç, robot süpürgeyi çalıştır gibi.
valla o işine hiç bakmadım hatta aklıma bile gelmedi:hmm
ben böyle özellikle hiç kullanmam,denemedim doğrusu
demek böyle işleri de yapıyormuş,lambayı aç yok makineyi aç
ortalığı süpür temizle:haha
başka ne işle yapıyor bu kumanda emirleri doğrusu merak ettim

F Çevrimdışı

ferhats85 

Aktif Üye
18 Eki 2020
136
39
valla o işine hiç bakmadım hatta aklıma bile gelmedi:hmm
ben böyle özellikle hiç kullanmam,denemedim doğrusu
demek böyle işleri de yapıyormuş,lambayı aç yok makineyi aç
ortalığı süpür temizle:haha
başka ne işle yapıyor bu kumanda emirleri doğrusu merak ettim
albanez albanez hocam gözünü sevim akıl ver bütçem 8 bin 65 inc tv arıyorum vestel gibi markalar hariç

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
toshiba 43LL3A63DT 2700 TL

vestel 43f9500 2600 TL

telefunken 43tf6520 2249 TL

arkadaşlar rica etsem yardımcı olabilir misiniz? bu üçü içerisinden hangisini almak daha mantıklı sizce.epeydir bakıyorum karar veremedim bi türlü.daha önce de yazdım ama cevap alamadım..genellikle film dizi izleyeceğim. maç izlemem. smart olmasına da gerek yok bir tv box alabilirim .internette sunny axen awox tarzı çok ürün var ama güvenilirlikleri konusunda şüphelerim var.

Z Çevrimdışı

Zaraki

Yeni Üye
3 Haz 2020
7
34
o Sony 50Hz ve IPS panel
Samsung 55QR daha doğru tercih olur

"Almadan önceki puanım 4, aldıktan sonra 3. Almadan önce ru7400 serilerinden daha iyi olduğunu, LG'lerden daha yüksek kontrasta sahip olduğunu, LG aksine ExFat dosya sistemi desteği olduğunu biliyordum. Aldıktan sonra 3,5 mm jack girişi olmadığını, DTS ses kodeklerini çözmediğini, ru7400'den daha iyi görüş açılarına sahip olmasına rağmen evde kullanım senaryosunda 20-30 derecelerde bile hafif soluk göründüğünü farkettim. Ses sistemini ise başarılı buldum. Q60R alınır mı? 3,5mm sizin için önemli değilse, filmlerinize aac ses dosyası encode etmekle uğraşmayı sorun etmezseniz, tv'ye yandan değil çoğu zaman direk bakacak şekilde oturma düzenine sahipseniz rahatlıkla alınır. Diğer koşullarda da alınır fakat olumsuz yönlerinden dolayı elediğiniz alternatifler gibi Q60R'nin de kusursuz olmadığını bilmelisiniz. LG'lerdeki kontrast ve çözünürlüğün düşük olması, Philips'lerin android sisteminin yavaşlığı, Sony'lerin yüksek fiyatı ile birlikte Q60R'nin de caydırıcı özelliklerini birlikte değerlendirebilirsiniz. Ben memnun muyum? Şimdilik evet."

Şöyle bir yorum okudum az önce. Jack önemsiz de dts ses kodekleri sıkıntı gibi.

Geri
Üst Alt