C Çevrimdışı

ceritli

Yeni Üye
10 Haz 2018
77
50

Teşekkürler. Albenez hocam da aradaki fiyat farkına rağmen sony xh 9505 derse gideceğim tv yi değişmeye.
Eğer sıkı bir film izleyicisi iseniz kesinlikle sony derim. ben harici hdd 4k filmleri alıp q95T de denedim. Samsung renkeri doğal vermiyor sulu boya gibi renkleri. Filmci iseniz SONY'den şaşmamak lazım başka da marka yok çünkü. Philips derseniz 2020 yılında 50 hz. TV çıkarıyor hala şaka gibi.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
LG servisleri eleştirildiği kadar var hakkaten. Yaklaşık 2 hafta önce LG 49NANO688 aldım. Birkaç gün sonra servis kurdu gitti. Sonraki günlerde baktım Netflix uygulaması yok ve indirilemiyor da. Bu arada netflix'i sadece adını duymuş, hiç kullanmamış biriyim. Neyse kendim tv yi kurcaladım ettim. Meğer TV için ülkeyi Türkiye olarak seçmişler ama hemen altında LG hizmetlerinin kullanılacağı ülkeyi seçmemişler. Bundan dolayı tvde bazı uygulamalar yoktu. Türkiye olarak seçtim ve sorunum çözüldü. Bir servis personelinin bu kadar avare olmasına ne denir bilemiyorum. 7 sene önce satisi ülkede kalkmış Panasonic aldigim zaman servisi daha ilgili ve titizdi.
aslında bu da bir yazılım hatası,şöyleki LGE özelinde zaten panelin IP aldığı yer Türkiye dir!
normalde bunu TV nin kendisi anlaması gerekir,örneğin sen VPN servisi kullansan bile bunu
karşı taraf anlar ve keser veya müdahale etmez,ancak NF kullanmıyorsan zaten önemlide değildir
ancak YouTube önemlidir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Evet eminim %5 indirim aldım. Ve 1500 tl de ininal kart iadesi var. 15125 e geliyor. Şu an aldım tv yi. Ama tabiki karttan geçtiğim para sony 65 xh 9505 e yetiyor. Gerçekten bu paraya değerse çevirebilirim sony xh 9505 e.
Samsung da renkler natural olamıyor,keskinlik v.s OK ama iş doğal olayına gelince bu konuda Samsung iyi değildir
Sony de artı olarak bu daha iyidir ve FILM konusundan ise çok daha başarılıdır,Samsung burada Gaming de öne
çıkar ama o da herkes için uygun değildir,Sony de Bluray(2 veya 4K lar için)kullanımı yine çok iyidir,zaten o bütçelere
çıkıldığı zaman da yine Sony tercih edilir

S Çevrimdışı

simgelik

Yeni Üye
6 Kas 2020
6
54
Samsung da renkler natural olamıyor,keskinlik v.s OK ama iş doğal olayına gelince bu konuda Samsung iyi değildir
Sony de artı olarak bu daha iyidir ve FILM konusundan ise çok daha başarılıdır,Samsung burada Gaming de öne
çıkar ama o da herkes için uygun değildir,Sony de Bluray(2 veya 4K lar için)kullanımı yine çok iyidir,zaten o bütçelere
çıkıldığı zaman da yine Sony tercih edilir
50 yaşından sonra oyun oynayacağım yok şükür?. Sadece samsung b 7000 izleyicisi olduğumdan acaba gözüm samsung renklerine alışmış mıdır diye terettüt ettiğimden aldım q95 t yi. Tabi birde samsun b 7000 i kiracıya vermeye kıyamadım aradaki farka bir tv daha ona alıp veririm diye düşünmüştüm?. Gideyim bakalım dün akşam aldığım tv yi bugün değişecekler mi? ??
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50 yaşından sonra oyun oynayacağım yok şükür?. Sadece samsung b 7000 izleyicisi olduğumdan acaba gözüm samsung renklerine alışmış mıdır diye terettüt ettiğimden aldım q95 t yi. Tabi birde samsun b 7000 i kiracıya vermeye kıyamadım aradaki farka bir tv daha ona alıp veririm diye düşünmüştüm?. Gideyim bakalım dün akşam aldığım tv yi bugün değişecekler mi? ??
Tv nin sadece parasını ödedim. Fatura falan da vermediler. Tv perşembe veya cuma gelecek. Acaba sorun çıkarırlar mı değişime?

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Skaynet

Yeni Üye
6 Kas 2016
20
Selamun aleyküm Değerli Hocalarım Bütçem 6500 7500 arası Film izlemeyi seviyorum 4k film izlerim maç izlemem oyun konsol kullanmam İnternet film açarım yada usb film izlerim odam dikdörtgen 3 koltuk yandan izleyiciyim ips panel uygundur bana renklerin cisimlerin canlı görünmesi ve aksiyon filmi seviyorum bana en uygun tavsiyeniz nedir değerli hocam yapacağınız yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim tv boyutları 50.55 .60 inç arası uygundur olursa odam resmi bu
Albenaz hocam siz ne öneriyor sunuz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Albenaz hocam siz ne öneriyor sunuz
film izlemeyi hepimiz seviyoruz ama nasıl bir kalitede veya teknik de veya bu film izlemenin kaynakları nedir
diye sormak gerekiyor,salt film demekle işler bitmiyor!

VA da olabilir sana illa IPS gerekmiyor,bu sefer de yarın kalkar dersin ki amma karanlık bu IPS
ve contrast da düşük olunca filmin içine ediyor demeyesin sonra:hihi

sen ne düşündün acaba marka seri/model olarak??

S Çevrimdışı

simgelik

Yeni Üye
6 Kas 2020
6
54

Samsung 65 q 95t yi iptal edip sony 65 xh 9505 e çevirdim. Herhangi bir sorun çıkarmadılar. Teşekürler Albenez hocam ve ceritli kardeş. Çarşamba gelecek herhalde perşembe veya cuma kurulur.

S Çevrimdışı

Skaynet

Yeni Üye
6 Kas 2016
20
film izlemeyi hepimiz seviyoruz ama nasıl bir kalitede veya teknik de veya bu film izlemenin kaynakları nedir
diye sormak gerekiyor,salt film demekle işler bitmiyor!

VA da olabilir sana illa IPS gerekmiyor,bu sefer de yarın kalkar dersin ki amma karanlık bu IPS
ve contrast da düşük olunca filmin içine ediyor demeyesin sonra:hihi

sen ne düşündün acaba marka seri/model olarak??
Valla hocam lg vardı panel gitti 3.500 istiyor sıfırına onun görüntüden menundum ama çabuk bozuldu 3 yıl gitti işin açıkçası teknolojisi olan güvenim yok onun için sizlere sormak daha mantıklı hocam çok anlamam sizin tejjübeniz yaralanmak isterim

Y Çevrimdışı

yekecekto

Yeni Üye
28 Eki 2020
8
45
Arçelik A65L 9799 5B Quantum ,Değerli forum üyeleri bu panel hakkında acil bilgiye ihtiyacım var, bugün sıfır bir tane buldum yarın alıp almayacağımı bildirmem gerekiyor ancak hiçbir bilgim yok. Birde bu quantum panellerde cadmium kullanıldı mı yoksa cadmium free mi? bilen varmı. Hiçbir yerde bu panelle ilgili birşey bulamadım.

F Çevrimdışı

ferhats85 

Aktif Üye
18 Eki 2020
136
39
Benim şahsi fikrim şu; bı tane mi box s alın yanına da Toshiba 65ul30
63dt veya vestelin 65u9400 gibi bir TV sini alın daha mantıklı olduğunu düşünürüm
mi box var zaten de benim sıkıntım şu mesela bende 65u9500 modeli var mi boxla da olsa farketmiyor hareketli sahnelerde görüntü rahatsız edici şekilde bozuluyor bırakın hareketi normal sahnelerde bile yapıyor,,,o açıdan vestel almam asla artık toshiba da ztn vestel üretiyor,,,Lg 65un7400006 modelini düşünüyorum 8bin tl sizin fikriniz nedir?

Geri
Üst Alt