albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
evet benim için 50 tercih sebebidir,zaten izlediğim 50 idi
ben bu tip daha zayıf ve spec.leri de düşük olan paneller de hep "ufak" tercihimdir
yani ne kadar ufak o kadar az falso prensibi!

Ben 55 dedimmi açıkçası üst segment iyi bir panel beklerim! yoksa düş aşağıya al 49 derim:kiskis
bakınız 9400 bayağı iyi bir panel fiyatını bilmiyorum ya da unuttum şimdi ama zaten ucuz bunlar!

ancak kişiler TV alırken,adam sankim Ferrari ya da BMW filanmı arıyor onu anlamıyorum yaw
üreticiler yani bizim "montajcılar" her bir şeyini Çin den getirip montajlıyor iyi de bunlar DÖVİZ le geliyor
memlekete ve sana en üst segment ne panel takacak nede ona göre elemanlar takacak,ucuz parçalarla
ancak bu oluyor,ayrıca bu işte,biz o ana üreticiler gibi herhangi bir şeyin teknolojisini de üretmiyoruz
tekniğini de üretmiyoruz!

Dünün kıçı kırık örneğin TCL si dünya devi oldu! şimdi Sony/Samsung un en üst segment panelleriyle
dövüşüyor ve bana göre dayağı da çok fena atıyor bunlara!
HiSense OLED de kötü kafa attı bunlara!
TCL de OLED in bir süt safhasına geçti

adamlar hem üretiyor ama teknolojik olarak artık bir şeyler buluyor,bizde bunlar yoktur dolayısıyla
Vestelin sattığı mal da fiyatı da bana göre normal yani olacağı budur,2/3 katı para veripde gidip
Sony şöyledir yok Samsung böyledir v.s bunlar artık hikaye kardeşim!
Haaa paran çoktur,yaw ben basar alırım diyen adam için zaten sorun da yoktur bas al o zaman

Son düzenleme:
Ö Çevrimdışı

ömer25

Yeni Üye
1 Eki 2020
1
26
Eline Saglik Clearidas
TV Tavsiyesini Tek Baslikta Toplamak
Tavsiye Bekleyen Tum Uyeler Icin
Bulunmaz Kaynak Haline Gelicektir ?

Ana Konumuz Hayırlı Olsun.
ustam benim regal tv var bende telefondan netflix bağla tuşuna basiyorum ekran çikiyor ama baglanmiyor neden acaba

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
866 yakın takibimde(816 değil!) benim,bunları satamıyorlar! çünkü fiyatları ciddi yüksek
bu serilerin ve KUR artsa bile zam yapamayıp tam tersine fiyatlarını düşürecekler
bir süre sonra,ama zam yaparlarsa zaten satamadıkları mallar anca teşhir de asılı kalır:hihi

C Çevrimdışı

Canozz

Yeni Üye
29 Eyl 2020
10
37
866 yakın takibimde(816 değil!) benim,bunları satamıyorlar! çünkü fiyatları ciddi yüksek
bu serilerin ve KUR artsa bile zam yapamayıp tam tersine fiyatlarını düşürecekler
bir süre sonra,ama zam yaparlarsa zaten satamadıkları mallar anca teşhir de asılı kalır:hihi
Hocam bende 866yı bekliyorum. sizle yaptığımız son istişareden sonra Philips'ten android telde yaşadığım donma kasma olaylarından korktuğum için vazgeçtim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler TABLET için nereye bakayım??
her neyse bana 1 kağıt civarı min.10" lik Android li Tablet tavsiyesi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Hocam bende 866yı bekliyorum. sizle yaptığımız son istişareden sonra Philips'ten android telde yaşadığım donma kasma olaylarından korktuğum için vazgeçtim.

bu IPS li paneli neye göre almak istiyorsun acaba??

Android le alakası nedir?

Bu NANO serisi iyi ama fiyatı da çok iyi ama öyle aman aman bir panel de değildir!
yani çoğu insana uymaz veya açnaz v.s
Örneğin Baclit sistemi kötü,LocalDimming çok kötü! örneğin IPS ler yan açı verirler
ama zaten kötü olan Contrast özellikle Baclit sistemi kötü olan paneller de daha da kötü olur!

bunları bilenler için sorun olmaz ama bilmeyenler yarın orası şöyleymiş burası böyleymiş bana uymadı
diyebilirler,bir çuval para verdik rezil olduk yaw olayı olur/olabilir

IPS leri bilen veya bunun bilincinde olanlar haricinde ben bunları kimseye tavsiye etmem!
kendim alacağım diyorum ama benim için zaten bunlar sorun değil,ama normal kullanıcıların da
ne aradığını çok iyi biliyorum,sonra bana yalnış panel aldırdın abi demeyin

VA da olsa IPS de olsa zaten paneller nanay bana göre bir de bu tip +sorunlar da çıkınca
sonuç hiç açıcı olmuyor maalesef

C Çevrimdışı

Canozz

Yeni Üye
29 Eyl 2020
10
37
bu IPS li paneli neye göre almak istiyorsun acaba??

Android le alakası nedir?

Bu NANO serisi iyi ama fiyatı da çok iyi ama öyle aman aman bir panel de değildir!
yani çoğu insana uymaz veya açnaz v.s
Örneğin Baclit sistemi kötü,LocalDimming çok kötü! örneğin IPS ler yan açı verirler
ama zaten kötü olan Contrast özellikle Baclit sistemi kötü olan paneller de daha da kötü olur!

bunları bilenler için sorun olmaz ama bilmeyenler yarın orası şöyleymiş burası böyleymiş bana uymadı
diyebilirler,bir çuval para verdik rezil olduk yaw olayı olur/olabilir

IPS leri bilen veya bunun bilincinde olanlar haricinde ben bunları kimseye tavsiye etmem!
kendim alacağım diyorum ama benim için zaten bunlar sorun değil,ama normal kullanıcıların da
ne aradığını çok iyi biliyorum,sonra bana yalnış panel aldırdın abi demeyin

VA da olsa IPS de olsa zaten paneller nanay bana göre bir de bu tip +sorunlar da çıkınca
sonuç hiç açıcı olmuyor maalesef
Hocam şimdi ailemle yaşadığım evdeki cihazda IPS panelmiş cihaz 2012 LG ama modeli bilemiyorum. ondaki tek sıkıntı siyahlardaki gölgelenme. onun dışında şu anki Qled'lerden bile daha iyi görüntü alıyoruz. Philipsin ram'i düşündürüyor. ayrıca zaman ilerledikçe androidin sıkıntısı olan kasma donma olayından korkuyorum alacağım cihaz beni 5-10 yıl götürsün istiyorum. Philips şikayetleride çok fazla servisi paneli vs. ondan biraz uzaklaştım

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
TV ler de "RAM" lerin çoğu diğer işler için yetersizdir! ayrıca ne marka veya hangi spec. kalitede RAM taktıkları da soru işaretidir
ama paneli sadece Televizyon için kullanırsanız hiç bir zaman RAM diye bir sorun da olamaz!

Paneli çoğu kimse MediaPlayer veya Android TV-BOX gibi kullanmak istediğnden bu RAM sıkıntısı oluyor!
dandik BOX bile alsan çok daha iyidir bence ben de seneler dir zaten böyle yapıyorum yani herkes kendi işin yapsın

Android uyumu ve tüm işleri v.s zaten cep telefonları ile tam uyumludur veya ondan bile sıkıntı verirken
sen şimdi bunu getirip panelin içine tıkarsan olmaz örneğin Sony veya Philips gibi

5-10 yıl gitmesi ise pek mümkün değildir artık,ayrıca işin bu kısmı senin şansına kalıyor! 15 yılda gidebilir
çok zor ama 3 senede çok kötü hale de gelebilir,örneğin garanti 24 ay senin panel 30.ayda gümledi
ne olacak o zaman 3200 kağıt panel parası istenecektir veya 2400 kağıt:kiskis

Günümüz tüketicisi özellikle TV alırken her bir numarayı yapsın istiyor,ama bu mümkün değildir zaten içine ne kadar
değişik sistemler yazılımlar v.s tıkarsan kadar rezil olur!

Philips ler bu anlamda resim kalitesi ve benzer işlerde çok iyi ama işin içinde Android olunca işler değişiyor
ben aldım paneli bir defa internet testi için YouTube girdim bir kaç defa sorun yoktu,ayrıca herifler çok iyi kalite
yüksek spec. de belliki Ethernet chipseti kullanmışlar ama WiFi henüz denemedim(5Ghz dan bahsediyorum)
2 gün kullandım pixel hatası çıkınca Servise gönderdim şimdi gelsin yeniden incelemeye devam ama SMART
ve Android ile ilgili hiç bir şeye bakmadım bile,yaw BOX ya da Telefon yetiyor bunlar için

Ama kimileri ısrarla TV den bunların çok süper bir şekilde yapılmasını istiyor ama bu da mümkün değildir!

Android çalışması+gelişmesi v.s tamamen Telefonlar içindir!
sonuç da geriye ya telefon kalıyor ya da BOX kullanımı gerekiyor ki BOX lar bile bir Telefon kadar stabil
ve iyi çalışmıyor kaldıki TV de nasıl çalışsın

C Çevrimdışı

Canozz

Yeni Üye
29 Eyl 2020
10
37
TV ler de "RAM" lerin çoğu diğer işler için yetersizdir! ayrıca ne marka veya hangi spec. kalitede RAM taktıkları da soru işaretidir
ama paneli sadece Televizyon için kullanırsanız hiç bir zaman RAM diye bir sorun da olamaz!

Paneli çoğu kimse MediaPlayer veya Android TV-BOX gibi kullanmak istediğnden bu RAM sıkıntısı oluyor!
dandik BOX bile alsan çok daha iyidir bence ben de seneler dir zaten böyle yapıyorum yani herkes kendi işin yapsın

Android uyumu ve tüm işleri v.s zaten cep telefonları ile tam uyumludur veya ondan bile sıkıntı verirken
sen şimdi bunu getirip panelin içine tıkarsan olmaz örneğin Sony veya Philips gibi

5-10 yıl gitmesi ise pek mümkün değildir artık,ayrıca işin bu kısmı senin şansına kalıyor! 15 yılda gidebilir
çok zor ama 3 senede çok kötü hale de gelebilir,örneğin garanti 24 ay senin panel 30.ayda gümledi
ne olacak o zaman 3200 kağıt panel parası istenecektir veya 2400 kağıt:kiskis

Günümüz tüketicisi özellikle TV alırken her bir numarayı yapsın istiyor,ama bu mümkün değildir zaten içine ne kadar
değişik sistemler yazılımlar v.s tıkarsan kadar rezil olur!

Philips ler bu anlamda resim kalitesi ve benzer işlerde çok iyi ama işin içinde Android olunca işler değişiyor
ben aldım paneli bir defa internet testi için YouTube girdim bir kaç defa sorun yoktu,ayrıca herifler çok iyi kalite
yüksek spec. de belliki Ethernet chipseti kullanmışlar ama WiFi henüz denemedim(5Ghz dan bahsediyorum)
2 gün kullandım pixel hatası çıkınca Servise gönderdim şimdi gelsin yeniden incelemeye devam ama SMART
ve Android ile ilgili hiç bir şeye bakmadım bile,yaw BOX ya da Telefon yetiyor bunlar için

Ama kimileri ısrarla TV den bunların çok süper bir şekilde yapılmasını istiyor ama bu da mümkün değildir!

Android çalışması+gelişmesi v.s tamamen Telefonlar içindir!
sonuç da geriye ya telefon kalıyor ya da BOX kullanımı gerekiyor ki BOX lar bile bir Telefon kadar stabil
ve iyi çalışmıyor kaldıki TV de nasıl çalışsın
Üstadım başınızı fazla şişirdim geçenler bir arkadaşım VA panel LG UN7400 cihaz aldı. zifiri karanlıkta kanal geçişi veya simsiyah sahnelerde tv'nin genel paneli Boz gri gibi ve bir noktada da daire gibi bir beyazlık var bundan sonra ben VA paneli karanlık sahnelerde bu şekilde göreceksem daha iyi teknoloji olan Nanocell almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm. bu panel hatasını neden yapar tahmininizce

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Üstadım başınızı fazla şişirdim geçenler bir arkadaşım VA panel LG UN7400 cihaz aldı. zifiri karanlıkta kanal geçişi veya simsiyah sahnelerde tv'nin genel paneli Boz gri gibi ve bir noktada da daire gibi bir beyazlık var bundan sonra ben VA paneli karanlık sahnelerde bu şekilde göreceksem daha iyi teknoloji olan Nanocell almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm. bu panel hatasını neden yapar tahmininizce

Sen DH de üyemsin öncelikle:kiskis

-her gördüğün "VA" panelin süper black süper contrast super baclit performansı v.s sanıyorsun?
böyle bir şey yok kardeşim!

-takılan panelin kalite/performansına göre bunlar belirleniyor daha önce de defalarca yazdım örneğin
50/80 VA lar dan mucize filan beklemeyin! tercihen de 58 yerine 50 alın dedim!
MARKA sı isterse Sony olsun isterse Samsung olsun 50 alın

-bahsettiğin paneli çıplak gözle izlesem sana şak diye anlatırım manzarayı ama genel yapıda
katmanlar arası sorun dan tut da panele gel sonra ayarlar ama burada belliki baclit de düzenli çalışmıyor gibi bir sürü
sebebler olabilir! yani bundan dolayı VA dan kaçtım da IPS e geldim dersen bunlarda başka sorunlar
yaşayacaksın!

-NANOCell öyle çok iyi bir teknoloji filan da değildir sadece IPS lerin genel de daha iyi resim kalitesini NAno lar
biraz daha ileri taşıyor,örneğin bana gider NANO ama sennin yadıklarına göre ise sana gitmeyebileceğini de
çok rahatlıkla söyleyebilirim,zira bir sürü şeyi istiyorsun veya takıyorsan ve ya o bahsettiğim illet foruma
takılıyorsan kafan hepten uçmuş senin,bu durum da sana ilk tavsiyem böyle 5/7 kağıtlık gibi olan panelleri bırak
örneğin Vestel lere bir bak,örneğin 9400 oldukça iyi,ama çok şeyler isterseniz bu olmaz!

-kafası bu denli karışık ama illa bir panel de alacak olanlar bence parası da limitli ise macera aramayın Vestel leri
özellikle buradan takip edin olmadı gelin sorun,yaw bu işin erbabları var forum da özellikle VESTEL için

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Az önce benim 8505 için Servis den aradılar,TV değişimini TPVision onaylamış,P.tesi sana
geri gönderiyoruz,gerekli evrakıyla Vatana götür değiştir dediler:hoba1
haydaa şimdi yeni bir macera daha! ülen her panel piyango gibi valla!
olmadı orada duran teşhiri yükleyip getireceğim:haha

not;bir de uyarım vardır gerçi her üretici böyle değil ama,şimdi benim yükleyip servise götürdüler
güzel ve TPV değişim onayı verdi madem,ülen yeniden bana eve neden gönderiyorsunuz!
siz kendiniz oraya bırakın evrakıyla birlikte yenisini normal de Vatanın eve göndermesi gerekiyor!
ama gördüğünüz gibi böyle olmuyor,yaw bu işleri herkes tek başına nasıl yapacak veya arabası yoksa
bir de masraf edecek v.s v.s

"TPVision" ya şunu dedi yaw bu adam işi biliyor gider kendisi halleder sallayın gitsin geriye
yada usülleri böyleyse o zaman değişim işi bazıları için iş demektir yaw:hmm

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
C Canozz selam.Bence sana en uygun tvler albanez albanez 'in aldığı Philips 50 PUS8505 ya da Samsung 55 Q70T.Lg IPS e o kadar para verilmez o kadar para vereceksen hiç düşünme Philips 8505 50/58 e bak ya da Lg den 1000 TL daha fazla verebilirsen 55 Q70T serisine yönel.Eğer o bütceye çıkamıyorsan ve Philips android istemiyorsan Samsung TU 7000'e yönelebilirsin.Bu tvler IPS değildir VA paneldir kontrast IPS Lg'lere göre yüksetir yandan izleme açıları IPS Lg'lere göre daha dardır.

Geri
Üst Alt